Profil uživatele

Slamajak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 4 % (5)
Helena Grégrová: 7 % (27)
Lukáš Dubský: 7 % (23)
Jiří Koula: 9 % (10)
Anežka Kotoučová: 10 % (15)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

 <  1 2
(zadáno: 12.6.2020)
65 %. Výborná režie a dramaturgie, chytré prokrácení textu, v režijně-dramaturgické rovině pak nutno ocenit, že inscenace srší vtipem, ale tak nějak decentně. Zajímavý úvod, velice explicitní pojetí Tibergeovy motivace ? super. Scénografie výborná, kostýmy a symbolické rekvizity taky (pochvala za brnění na "party" Duvala), herecké výkony taky. Pavlína Štorková je skvělá, ale zároveň jsem jí byl ochotný věřit ironizující Manon, ne skutečnou Manon. Strašně rád bych viděl znovu s Janou Pidrmanovou.
(zadáno: 4.9.2020)
Hilar by byl spokojený - celý soubor hraje skvěle, nikdo příliš "nevyčuhuje". Moderní prvky od hudby přes práci s mikrofony a světly po stolní tenis se mi líbily. V inscenaci je několik celkem solidně zimomriavkových scén, ale místy se to krapet táhne (hlavně v první polovině, zdálo se mi) a není úplně jasné, kam to směřuje. Celkově ale solidní inscenace a hezký divácký zážitek z kategorie "skvělý, doporučuju, ale znova bych to vidět nepotřeboval".
(zadáno: 1.10.2020)
75 % a bilance na hranici "šel bych znovu" a "skvělý, ale znovu asi ne". Boží scénografie a zvuk, skvělý Radúz Mácha, nad svůj průměr skvěle vystupující Pavlína Štorková, z vedlejších rolí srdíčko hlavně pro T. Medveckou a J. Dudziakovou, kterou začínám nekriticky zbožňovat. Z některých scén jsem se zvedal ze židle, v některých mi trošku chyběl větší spád, ale celkově hodně hezký zážitek.
(zadáno: 23.7.2021)
Pro člověka, který se o divadlo zajímá a má i nějaké "praktické zkušenosti", zábavná inscenace, skvělá Jana Plodková, dva penisy, jedno srdce, boží Václav Vašák, místy možná příliš all over the place.
(zadáno: 7.9.2019)
Líbilo se mi převedení do moderní doby, ale zároveň zachování řady původních textů, líbila se mi scéna, líbila se mi práce s technikou. Byla tam řada hodně vtipných momentů. Hezký zážitek, ale nic, co bych potřeboval vidět znovu.
(zadáno: 7.9.2019)
Vizuálně i herecky moc fajn inscenace, ale chyběl mi tam takový ten "dechberoucí faktor". Hezký zážitek, ale na rozdíl od jiných inscenací to ve mně nezanechalo hlubší dojem, silné vzpomínky a touhu vidět to znovu.
(zadáno: 24.1.2020)
(zadáno: 3.3.2020)
(zadáno: 12.6.2020)
Hezky se na to koukalo, byť ze záznamu, ale znovu bych vidět nepotřeboval a žádný hlubší dojem ve mně nezůstal.
(zadáno: 12.6.2020)
65 %. Pojetí se mi líbilo, ale ke konci se mi (u záznamu inscenace) chtělo krapet spát. Ale velké plus za lehkou ironizaci, skoro až groteskní pojetí, místy až barokní herectví s přehnanou gestikulací a mimikou a za scénu a kostýmy.
(zadáno: 29.7.2020)
Velké plus pro Annu Fialovou a Davida Janoška. Jinak pro mě inscenace až zbytečně moc křičela "podívejte, děláme ko-me-di-i!" a až moc se snažila být supervtipná; scénografie mi nesedla, kostýmy taky ne, dramaturgicky by textu myslím prospělo mírné proškrtání (buben? proč?) a ty náhodné zvuky, které k tomu občas hrály a občas jen zahrály, to taky nic moc. 55 %
(zadáno: 7.8.2020)
(zadáno: 16.8.2020)
Moje třetí návštěva shakespearovek (po Dobrém konci a Hamletovi) mi přinesla zatím nejpoklidnější zážitek, už jen proto, že se neobjevily trapné odkazy na Zemana, Babiše a spol., ale humor vycházel opravdu jen z textu. Obecně lehký nadprůměr, plus za decentní scénografii a za Petru Horváthovou, Petra Čtvrtníčka a Marii Štípkovou, byť ve vedlejší roli. V programu opět nenajdete jméno dramaturga/dramaturgyně - až si člověk říká, kdo tu hru tak všelijak seškrtal (podobně jako u Hamleta, kde ale proškrtání občas zvedlo obočí - na rozdíl od toho tady hra fungovala bez znalosti textu celkem dobře).
(zadáno: 16.8.2020)
Hamletů už jsem pár viděl a ten poslední z Británie s Cumberbatchem a nejlepší Ofélií a Gertrudou všech dob mě asi moc rozmazlil. Tohle bylo scénograficky fajn, herecky pěkný, hudebně super, ale dramaturgicky dost mimo moje chápání (nevadilo by mi vypuštění slavných pasáží, ale hlavní fuj za to, co úprava udělala s Ofélií, a za to, že na konci se zničehonic zjeví Laertes, trošku to vyvažuje relativně neotřelé pojetí konce). No a závěrem - v mých očích to dost srážela neustálá potřeba dělat z toho komedii a za každou cenu tam nacpat odkaz na Babiše a spol. ("řekněte jméno! kampaň!" - proč?!).
(zadáno: 1.8.2021)
Fajn zážitek, ale znova bych to vidět nepotřeboval. Hru jsem četl v originále a líbila se mi, překlad je fajn, ale když jsem viděl inscenaci, nedokázal jsem se ubránit dojmu, že a) scénografie se úplně nepovedla (ale to je možná zbytečně velkým jevištěm Azylu 78) a b) dramaturgyně se držela zbytečně zpátky a měla škrtat nebo nějak zhušťovat, protože místy se to děsně táhlo (ale kdybych hru neznal a napjatě čekal na pointu, možná bych to vnímal jinak). Ondřej Rychlý skvělý, Anna Kameníková fajn, ostatní mi přišli dobří, ale naprosto nevýrazní a nezapamatovatelní.
(zadáno: 12.8.2021)
Už klasicky skvělá Jana Plodková, Jiří Vyorálek pak začíná kandidovat na post mého prvního fakt oblíbeného mužského divadelního herce lomeno lehký crush, na Kateřině Císařové mě potěšilo, že je jiná než jinde, kde jsem ji viděl. Scéna oukej, někdy možná moc pomalé tempo a moc podivných awkward tich, základní myšlenka fajn, ale jak se říká, the biggest room in the world is the room for improvement. Ale tak jako oukej, zasmál jsem se a líbí se mi, že Na Zábradlí se popere snad se vším, ale jakože... nějak to nebylo úplně ono, no, 55 %, a jelikož mám tyhle herce rád, zaokrouhluju nahoru.
(zadáno: 17.8.2021)
Skvělé z hlediska scénografie, vizuální a hudební složky a choreografie a hereckých výkonů. Režijně-dramaturgické pojetí mi ale nesedlo, ztrácí se v tom určitá hloubka, kterou do toho Shakespeare na rozloučenou s divadlem vložil. Aktualizace a humor oukej, ale místy až moc (rozuměj: místy až příliš laciné).
(zadáno: 8.10.2021)
Celkově super zážitek, ale místy se to hrozně táhlo, celkově tam tý činohry bylo dost mnohem míň, než jsem čekal, a když už tam nějaká byla, tak naprosto nevýrazná, a cirkusu tam po úvodu vlastně tolik taky nebylo. Místy spíš série sranda scén s dost volným propojením než cokoliv víc. Přesto to má něco do sebe a skoro bych na to šel znova.
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 28.5.2020)
(zadáno: 24.9.2020)
Neurazí, nenadchne, nepřekvapí. Potenciál ženy v roli Krysaře nevyužit. Scénografie a kostýmy nezajímavé. Zaujal mě snad jen výkon Jacoba Erftemeijera a zapamatovatelná pro mě ještě byla Eva Josefíková (ale to možná jen proto, že jsem ji nedávno viděl v Šíleném Herkulovi, kterého - na rozdíl od tohohle Krysaře - z hlavy jen tak nedostanu).
 <  1 2