Profil uživatele

Slamajak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 4 % (5)
Helena Grégrová: 8 % (24)
Lukáš Dubský: 8 % (21)
Jiří Koula: 9 % (10)
Anežka Kotoučová: 10 % (15)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 27.2.2020)
Vynikající inscenace, skvělé výkony (ad Thálie - upřímně, výkon Beáty Kaňokové mi přišel citelně lepší než jeden každý mužský výkon, a zrovna výkon Viktora Dvořáka mi nepřišel nijak zvlášť mimořádný, obzvlášť ve srovnání s Havlínkem a Pavelkou), jen škoda, že v Česku zřejmě nemáme herce tmavé pleti a že některé prvky (zjevení, duchové, scény s anděly) nebyly provedeny úplně v souladu v Kushnerovými záměry (které jsou celkem explicitně rozebrány v poznámkách za textem hry v kdejakém jejím anglickém vydání). Nicméně na druhé zhlédnutí o pár měsíců později - opět boží, chci jít znovu!
(zadáno: 17.8.2021)
Skvělé z hlediska scénografie, vizuální a hudební složky a choreografie a hereckých výkonů. Režijně-dramaturgické pojetí mi ale nesedlo, ztrácí se v tom určitá hloubka, kterou do toho Shakespeare na rozloučenou s divadlem vložil. Aktualizace a humor oukej, ale místy až moc (rozuměj: místy až příliš laciné).
(zadáno: 27.2.2020)
Příjemné překvapení. Asi třetinu jsem vůbec nepochopil, ale stejně se mi to líbilo.
(zadáno: 29.7.2020)
Velké plus pro Annu Fialovou a Davida Janoška. Jinak pro mě inscenace až zbytečně moc křičela "podívejte, děláme ko-me-di-i!" a až moc se snažila být supervtipná; scénografie mi nesedla, kostýmy taky ne, dramaturgicky by textu myslím prospělo mírné proškrtání (buben? proč?) a ty náhodné zvuky, které k tomu občas hrály a občas jen zahrály, to taky nic moc. 55 %
(zadáno: 28.5.2020)
(zadáno: 1.8.2021)
Fajn zážitek, ale znova bych to vidět nepotřeboval. Hru jsem četl v originále a líbila se mi, překlad je fajn, ale když jsem viděl inscenaci, nedokázal jsem se ubránit dojmu, že a) scénografie se úplně nepovedla (ale to je možná zbytečně velkým jevištěm Azylu 78) a b) dramaturgyně se držela zbytečně zpátky a měla škrtat nebo nějak zhušťovat, protože místy se to děsně táhlo (ale kdybych hru neznal a napjatě čekal na pointu, možná bych to vnímal jinak). Ondřej Rychlý skvělý, Anna Kameníková fajn, ostatní mi přišli dobří, ale naprosto nevýrazní a nezapamatovatelní.
(zadáno: 24.4.2020)
Sice zhlédnuto ze záznamu, ale stále zajímavá podívaná: postupný rozklad rodiny, doslovný i metaforický, originální zpracování souboje a ducha, naprosté vypuštění politické dimenze, zachycení mezigeneračních sporů (například i prvky jevištní řeči) a tak dále a tak dále.
(zadáno: 16.8.2020)
Hamletů už jsem pár viděl a ten poslední z Británie s Cumberbatchem a nejlepší Ofélií a Gertrudou všech dob mě asi moc rozmazlil. Tohle bylo scénograficky fajn, herecky pěkný, hudebně super, ale dramaturgicky dost mimo moje chápání (nevadilo by mi vypuštění slavných pasáží, ale hlavní fuj za to, co úprava udělala s Ofélií, a za to, že na konci se zničehonic zjeví Laertes, trošku to vyvažuje relativně neotřelé pojetí konce). No a závěrem - v mých očích to dost srážela neustálá potřeba dělat z toho komedii a za každou cenu tam nacpat odkaz na Babiše a spol. ("řekněte jméno! kampaň!" - proč?!).
(zadáno: 23.7.2021)
Pro člověka, který se o divadlo zajímá a má i nějaké "praktické zkušenosti", zábavná inscenace, skvělá Jana Plodková, dva penisy, jedno srdce, boží Václav Vašák, místy možná příliš all over the place.
(zadáno: 7.8.2020)
(zadáno: 23.6.2021)
Skvělá předpremiéra! Beátu Kaňokovou zbožňuju od Andělů v Americe, tady mě jen utvrdila v tom, že jsem ready stát se členem jejího fanklubu. Dost se mi začíná líbit i Petr Konáš ? a Samuel Budiman byl taky boží. Místy pomalejší tempo, jedna píseň mi přišla nadbytečná, ale užil jsem si to, jen co je pravda. Plus palec nahoru za zvládnutou nezvládnutou motorku.
(zadáno: 20.9.2019)
Hodně jsem se bál českého překladu i zpracování na českém jevišti. Před návštěvou Rokoka jsem si našel fotky z inscenace a herci mi na postavy vůbec neseděli, takže další důvod bát se. Navíc je těžké překonat dojem ze skvělého textu hry nebo z vynikajícího filmu. Ale byl jsem na mnoha frontách hodně mile překvapen. Překlad hezký, dramaturgie skvělá, herecké výkony naprosto perfektní, hlavně Aleš Procházka a Veronika Kubařová zářili (rozhodně bych nečekal, že Honey mě bude bavit víc než Martha!), celkový dojem naprosto úžasný. Možná budu potřebovat vidět znovu :)
(zadáno: 16.9.2020)
Vynikající inscenace, vynikající scénografie a tak dále, perfektní herecké výkony (M. Řezníčkovi pořád nemůžu přijít na chuť, ale byl skvělý, stejně jako J. Bidlas, O. Pavelka, J. Boušková a v miniroli i P. Beretová plus T. Vilišová a J. Dudziaková, které zbožňuju čím dál tím víc). Pro tenhle ideální mix absolutního vytržení, pocitu přemíry skutečnosti, smíchu a pocitu totálního WTF (kam se hrabe nějaký Pynchon) si půjdu znovu.
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 24.9.2020)
Neurazí, nenadchne, nepřekvapí. Potenciál ženy v roli Krysaře nevyužit. Scénografie a kostýmy nezajímavé. Zaujal mě snad jen výkon Jacoba Erftemeijera a zapamatovatelná pro mě ještě byla Eva Josefíková (ale to možná jen proto, že jsem ji nedávno viděl v Šíleném Herkulovi, kterého - na rozdíl od tohohle Krysaře - z hlavy jen tak nedostanu).
(zadáno: 30.10.2019)
Úžasné, geniální, nejlepší. Těšil jsem se jako malej kluk, sledoval jsem se zatajeným dechem a místy s husí kůží, už se těším, až půjdu znovu. Snad jen škoda té Polednice, ta měla určitě větší potenciál, ale zase je to takové hezké intermezzo, a možná taky škoda obsazení dívky ve Svatebních košil, LP mi tam moc nesedla.

Edit: Druhé zhlédnutí mě dostalo ještě víc než první. Provázání balad (třeba Vodníka a Dceřiny kletby nebo Svatebních košil a Holoubka) vynikající.

Edit: Třetí zhlédnutí, tentokrát konečně z přízemí, mě dostalo ještě víc. Na několika místech jsem skoro brečel.
(zadáno: 9.9.2020)
Skutečně originální pojetí, na jedničku. Herecké výkony na jedničku, a pro M. Königa a A. Kubátovou jedničku podtrženou. Snad jen místy až zbytečně pomalé - a možná by nebylo na škodu, kdyby s herci nějaký fonetik dopiloval anglickou výslovnost.
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 12.6.2020)
65 %. Výborná režie a dramaturgie, chytré prokrácení textu, v režijně-dramaturgické rovině pak nutno ocenit, že inscenace srší vtipem, ale tak nějak decentně. Zajímavý úvod, velice explicitní pojetí Tibergeovy motivace ? super. Scénografie výborná, kostýmy a symbolické rekvizity taky (pochvala za brnění na "party" Duvala), herecké výkony taky. Pavlína Štorková je skvělá, ale zároveň jsem jí byl ochotný věřit ironizující Manon, ne skutečnou Manon. Strašně rád bych viděl znovu s Janou Pidrmanovou.
(zadáno: 15.10.2019)
Skvělá modernizace hry, skvělá scéna a zvuk, super masky, vynikající trio Beretová-Medvecká-Preissová. Mrzelo mě, že text je místy proškrtaný víc, než by se mi líbilo, úplně je vyškrtnutá postava stařenky, Lízalka Medvecké mohla dostat trošku víc prostoru. Obecně ale super zážitek, bylo to jedno z těch představení, na které bych klidně šel rád znovu.
(zadáno: 7.9.2019)
Líbilo se mi převedení do moderní doby, ale zároveň zachování řady původních textů, líbila se mi scéna, líbila se mi práce s technikou. Byla tam řada hodně vtipných momentů. Hezký zážitek, ale nic, co bych potřeboval vidět znovu.
(zadáno: 16.8.2020)
Moje třetí návštěva shakespearovek (po Dobrém konci a Hamletovi) mi přinesla zatím nejpoklidnější zážitek, už jen proto, že se neobjevily trapné odkazy na Zemana, Babiše a spol., ale humor vycházel opravdu jen z textu. Obecně lehký nadprůměr, plus za decentní scénografii a za Petru Horváthovou, Petra Čtvrtníčka a Marii Štípkovou, byť ve vedlejší roli. V programu opět nenajdete jméno dramaturga/dramaturgyně - až si člověk říká, kdo tu hru tak všelijak seškrtal (podobně jako u Hamleta, kde ale proškrtání občas zvedlo obočí - na rozdíl od toho tady hra fungovala bez znalosti textu celkem dobře).
(zadáno: 1.10.2020)
75 % a bilance na hranici "šel bych znovu" a "skvělý, ale znovu asi ne". Boží scénografie a zvuk, skvělý Radúz Mácha, nad svůj průměr skvěle vystupující Pavlína Štorková, z vedlejších rolí srdíčko hlavně pro T. Medveckou a J. Dudziakovou, kterou začínám nekriticky zbožňovat. Z některých scén jsem se zvedal ze židle, v některých mi trošku chyběl větší spád, ale celkově hodně hezký zážitek.
1 2  >