Profil uživatele

Slamajak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 3 % (7)
Helena Grégrová: 7 % (32)
Lukáš Dubský: 8 % (29)
Jiří Koula: 9 % (12)
Jan Pařízek: 10 % (39)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.2.2020)
Vynikající inscenace, skvělé výkony (ad Thálie - upřímně, výkon Beáty Kaňokové mi přišel citelně lepší než jeden každý mužský výkon, a zrovna výkon Viktora Dvořáka mi nepřišel nijak zvlášť mimořádný, obzvlášť ve srovnání s Havlínkem a Pavelkou), jen škoda, že v Česku zřejmě nemáme herce tmavé pleti a že některé prvky (zjevení, duchové, scény s anděly) nebyly provedeny úplně v souladu v Kushnerovými záměry (které jsou celkem explicitně rozebrány v poznámkách za textem hry v kdejakém jejím anglickém vydání). Nicméně na druhé zhlédnutí o pár měsíců později - opět boží, chci jít znovu!
(zadáno: 17.8.2021)
Skvělé z hlediska scénografie, vizuální a hudební složky a choreografie a hereckých výkonů. Režijně-dramaturgické pojetí mi ale nesedlo, ztrácí se v tom určitá hloubka, kterou do toho Shakespeare na rozloučenou s divadlem vložil. Aktualizace a humor oukej, ale místy až moc (rozuměj: místy až příliš laciné).
(zadáno: 27.2.2020)
Příjemné překvapení. Asi třetinu jsem vůbec nepochopil, ale stejně se mi to líbilo.
(zadáno: 21.2.2022)
Nekriticky zbožňuju J. Grundmana a M. Štípkovou, teď už asi i O. Hese. Mně to přišlo tuze fajn. Začátek trošku překvapil (ale jasně, dokážu si tam nacpat takový ty intelektuální bláboly, jakože očista duše, rituál, chápu a blabla), provedení některých scén překvapilo ve výrazně pozitivnějším smyslu, no a když něco zvládá dobře surfovat mezi různýma vlnama vážnosti, sebeironie, smrtelný vážnosti, humoru, vážnosti, dobrejch režijních nápadů a náběhem na zimomriavky, tak prostě spokojenej bejt musím.
(zadáno: 29.7.2020)
Velké plus pro Annu Fialovou a Davida Janoška. Jinak pro mě inscenace až zbytečně moc křičela "podívejte, děláme ko-me-di-i!" a až moc se snažila být supervtipná; scénografie mi nesedla, kostýmy taky ne, dramaturgicky by textu myslím prospělo mírné proškrtání (buben? proč?) a ty náhodné zvuky, které k tomu občas hrály a občas jen zahrály, to taky nic moc. 55 %
(zadáno: 28.5.2020)
(zadáno: 1.8.2021)
Fajn zážitek, ale znova bych to vidět nepotřeboval. Hru jsem četl v originále a líbila se mi, překlad je fajn, ale když jsem viděl inscenaci, nedokázal jsem se ubránit dojmu, že a) scénografie se úplně nepovedla (ale to je možná zbytečně velkým jevištěm Azylu 78) a b) dramaturgyně se držela zbytečně zpátky a měla škrtat nebo nějak zhušťovat, protože místy se to děsně táhlo (ale kdybych hru neznal a napjatě čekal na pointu, možná bych to vnímal jinak). Ondřej Rychlý skvělý, Anna Kameníková fajn, ostatní mi přišli dobří, ale naprosto nevýrazní a nezapamatovatelní.
(zadáno: 24.4.2020)
Sice zhlédnuto ze záznamu, ale stále zajímavá podívaná: postupný rozklad rodiny, doslovný i metaforický, originální zpracování souboje a ducha, naprosté vypuštění politické dimenze, zachycení mezigeneračních sporů (například i prvky jevištní řeči) a tak dále a tak dále.
(zadáno: 10.12.2021)
Nejlepší česká inscenace Hamleta, kterou jsem viděl. Celkově to fungovalo, modernizace skvělá; oceňuju vtipnost, která ale nebyla trapná, jak to je třeba na Shakespearovkách. P. Děrgel mi poprvý přišel fakt boží, Ofélie a Gertruda mě nejdřív vyděsily, ale P. Hřebíčková a Z. Onufráková si to nakonec daly taky na jedničku. Jediná věc, co pro mě nefungovala, byl závěr: sice oceňuju, ehm ehm, kompletní odhalení Hamleta, ale nějak to pro mě nevyznělo, jak mohlo, vlastně jsem pak už ani moc nedokázal vnímat, co postavy říkaly, a nějak to prostě nebylo ono. Celkově ale super, snad ještě stihnu znova.
(zadáno: 16.8.2020)
Hamletů už jsem pár viděl a ten poslední z Británie s Cumberbatchem a nejlepší Ofélií a Gertrudou všech dob mě asi moc rozmazlil. Tohle bylo scénograficky fajn, herecky pěkný, hudebně super, ale dramaturgicky dost mimo moje chápání (nevadilo by mi vypuštění slavných pasáží, ale hlavní fuj za to, co úprava udělala s Ofélií, a za to, že na konci se zničehonic zjeví Laertes, trošku to vyvažuje relativně neotřelé pojetí konce). No a závěrem - v mých očích to dost srážela neustálá potřeba dělat z toho komedii a za každou cenu tam nacpat odkaz na Babiše a spol. ("řekněte jméno! kampaň!" - proč?!).
(zadáno: 23.7.2021)
Pro člověka, který se o divadlo zajímá a má i nějaké "praktické zkušenosti", zábavná inscenace, skvělá Jana Plodková, dva penisy, jedno srdce, boží Václav Vašák, místy možná příliš all over the place.
(zadáno: 7.8.2020)
(zadáno: 8.10.2021)
Celkově super zážitek, ale místy se to hrozně táhlo, celkově tam tý činohry bylo dost mnohem míň, než jsem čekal, a když už tam nějaká byla, tak naprosto nevýrazná, a cirkusu tam po úvodu vlastně tolik taky nebylo. Místy spíš série sranda scén s dost volným propojením než cokoliv víc. Přesto to má něco do sebe a skoro bych na to šel znova.
(zadáno: 23.6.2021)
Skvělá předpremiéra! Beátu Kaňokovou zbožňuju od Andělů v Americe, tady mě jen utvrdila v tom, že jsem ready stát se členem jejího fanklubu. Dost se mi začíná líbit i Petr Konáš ? a Samuel Budiman byl taky boží. Místy pomalejší tempo, jedna píseň mi přišla nadbytečná, ale užil jsem si to, jen co je pravda. Plus palec nahoru za zvládnutou nezvládnutou motorku.
(zadáno: 24.4.2022)
(zadáno: 6.1.2022)
Tak tohle mě hodně bavilo a mrzí mě, že už se to stahuje z repertoáru. Jak se pozná gay? Přesně jak říká pan Charles, nespal jsem a třímal v ruce program :) A přišlo mi to boží, vtipný naprosto dokonale, parodický a strefující se do toho a onoho zcela precizně. No a monolog p. Bouškový je naprostá dokonalost, už HODNĚ dlouho jsem takhle doslova nebrečel smíchy. Takhle se má dělat neblbá a netrapná komedie! Herci ze sebe nemusí dělat blbce a říkat jakoževtipný hlášky. ND umí i komedii s velkým ká, která není trapná a zároveň trefuje ten sweet spot mezi vtipnem a dojemnem, miluju & smekám.
(zadáno: 20.9.2019)
Hodně jsem se bál českého překladu i zpracování na českém jevišti. Před návštěvou Rokoka jsem si našel fotky z inscenace a herci mi na postavy vůbec neseděli, takže další důvod bát se. Navíc je těžké překonat dojem ze skvělého textu hry nebo z vynikajícího filmu. Ale byl jsem na mnoha frontách hodně mile překvapen. Překlad hezký, dramaturgie skvělá, herecké výkony naprosto perfektní, hlavně Aleš Procházka a Veronika Kubařová zářili (rozhodně bych nečekal, že Honey mě bude bavit víc než Martha!), celkový dojem naprosto úžasný. Možná budu potřebovat vidět znovu :)
(zadáno: 9.12.2021)
Čekal jsem od toho trochu víc, konkrétně třeba trochu víc tuc-tuc-jakože-techno momentů, jak to bylo v traileru. Když ale tenhle moment, kdy Jindřiška Dudziaková tancuje na trojúhelníkovitý věci s prázdnýma lahvema přišel, měl jsem z toho husinu. Rozhodně je dobrý nápad si třeba poslechnout podcast Národního divadla o týhle inscenaci, pak to dává mnohem větší smysl. Celkově to byl nicméně příjemně WTF zážitek. Jindřišku Dudziakovou nekriticky zbožňuju, tady byla opět skvělá; Magda Borová taky. Zajímavý zážitek vycházející z hodně zajímavého konceptu, ale znovu to asi vidět nepotřebuju.
(zadáno: 16.9.2020)
Vynikající inscenace, vynikající scénografie a tak dále, perfektní herecké výkony (M. Řezníčkovi pořád nemůžu přijít na chuť, ale byl skvělý, stejně jako J. Bidlas, O. Pavelka, J. Boušková a v miniroli i P. Beretová plus T. Vilišová a J. Dudziaková, které zbožňuju čím dál tím víc). Pro tenhle ideální mix absolutního vytržení, pocitu přemíry skutečnosti, smíchu a pocitu totálního WTF (kam se hrabe nějaký Pynchon) si půjdu znovu.
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 9.4.2022)
Vizuál a zvuk na jedničku, pojetí a zasazení do cirkusu, ok, já tyhle cirkusový věci tuze rád. Komika pro mě fungovala až v druhý půlce, v první mě nebavila. Herecky smekám před Davidem Prachařem (i kdyby neměl prostor pro bůhvíjaký herectví, pořád si to zaslouží za technickou stránku) a Pavlínou Štorkovou (plus štěk věštkyně!). Aničku Fialovou mám hodně rád, ale tady se v tom pro mě úplně ztratila a neměla moc šanci mě posadit na zadek. Vlastně se mi to asi dost líbilo, ale něco tomu až moc chybělo. Postrádalo to pro mě nějakej drajv a emoční hloubku. Rozhovory K&Z byly plochý, pomalý, nevím.
(zadáno: 24.9.2020)
Neurazí, nenadchne, nepřekvapí. Potenciál ženy v roli Krysaře nevyužit. Scénografie a kostýmy nezajímavé. Zaujal mě snad jen výkon Jacoba Erftemeijera a zapamatovatelná pro mě ještě byla Eva Josefíková (ale to možná jen proto, že jsem ji nedávno viděl v Šíleném Herkulovi, kterého - na rozdíl od tohohle Krysaře - z hlavy jen tak nedostanu).