Profil uživatele

Slamajak

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 4 % (5)
Lukáš Dubský: 7 % (23)
Helena Grégrová: 8 % (26)
Jiří Koula: 9 % (10)
Anežka Kotoučová: 10 % (15)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

 <  1 2
(zadáno: 1.10.2020)
75 % a bilance na hranici "šel bych znovu" a "skvělý, ale znovu asi ne". Boží scénografie a zvuk, skvělý Radúz Mácha, nad svůj průměr skvěle vystupující Pavlína Štorková, z vedlejších rolí srdíčko hlavně pro T. Medveckou a J. Dudziakovou, kterou začínám nekriticky zbožňovat. Z některých scén jsem se zvedal ze židle, v některých mi trošku chyběl větší spád, ale celkově hodně hezký zážitek.
(zadáno: 14.12.2019)
(zadáno: 19.12.2019)
Zajímavá hra, skvělá dramaturgie a režie, vynikající herecké výkony. Stivínovou jsem viděl poprvé a občas jsem měl pocit, že možná trošku přehrává, ale to je možná jen zdání; Juřičkovou jsem viděl poněkolikáté a začínám ji zbožňovat; Rašilov si drží svůj standard. Místy vtipné, místy nervydrásající. Skvělý zážitek, i když bez oběda :)
(zadáno: 24.1.2020)
Má první návštěva DNZ mě rozhodně nezklamala. Skvělá scéna, moc fajn herci, vynikající zvuk. Nepřijde mi, že by inscenace nedržela pohromadě, jak tu někteří komentují, jenom prostě divákovi není všechno superexplicitně naservírováno pod nos. To, kolik času postavy stráví expresivním mlčením, pak pro mě dodalo sílu scénám, kdy se najednou mluvilo ? v první polovině mě obzvlášť dostalo to, když všechny postavy postupně začínaly číst vzkazy z lepicích lístečků. Místy jsem se smál, místy jsem měl husí kůži, jednou až dvakrát jsem měl stažené hrdlo, spokojenost. Možná budu potřebovat vidět znovu :)
(zadáno: 14.12.2019)
Zajímavá scéna, skvělé herecké výkony, z mého pohledu výborná dramaturgie a úprava původního textu; klidně bych šel znovu.
(zadáno: 15.8.2021)
Jednoznačně nejlepší věc, co jsem na shakespearovkách viděl. Strašně se mi líbila scéna, herci (i akrobati) naprosto boží (Mária Schumerová! Sisa Slovska! David Hartl! Tomáš Turek! a tak nějak všichni!), celkový režijně-dramaturgický pojetí super. Z posledního jmenovaného hlediska hlavně obrovský palec nahoru za to, co se čeští režiséři na shakespearovkách furt nějak nenaučili nebo co: vkládání komediálních prvků do tragédie tak, aby to nebyla trapná šaškárna. Mám rád, když mě něco přehazuje mezi smíchem a zimomriavkama a tím, že se mi fakt chce bulet. Šel bych znovu!
(zadáno: 12.6.2020)
Hezky se na to koukalo, byť ze záznamu, ale znovu bych vidět nepotřeboval a žádný hlubší dojem ve mně nezůstal.
(zadáno: 12.8.2020)
Skvělá inscenace, šel bych znovu. Tomáš Dastlík a Eva Josefíková jsou vynikající; hudba pro mě byla taky hodně příjemným překvapením. Scénograficky super. Dramaturgicky - občas nějaké to hluché místo asi trošku bylo, ale nebylo to nijak extra na škodu. Celkově obrovská spokojenost - a palec nahoru za to, že se inscenátoři nesnažili do textu zbytečně nacpat rádobyvtipné explicitní narážky na politiku v Česku nebo jinde, to mě teď obzvlášť na Letních shakespearovských slavnostech krapet irituje.
(zadáno: 27.2.2020)
(zadáno: 11.7.2020)
Skvělá hra, skvělá inscenace, skvělá Erika Stárková a spol. Takhle má vypadat "politické" divadlo, které si programově nebere servítky (tleskám). Jen ke konci se mi zdálo, že to hlavně ty závěrečné písně zbytečně natahovaly. Příjemně mě překvapila předtočená videa s dialogy z filmu Víkend (Andrew Haigh, 2011), která do toho dobře zapadala (jen bych asi čekal zmínku v programu?).

(A hnidopišsky: hercům nechybí průprava v jevištní řeči a některá divadla spolupracují s fonetiky - bylo by fajn, aby se to týkalo i angličtiny; některé výslovnostní drobnosti bez toho občas tahají za uši.)
(zadáno: 7.9.2019)
(zadáno: 7.9.2020)
Na začátku jsem si říkal, kam jsem to vlezl, a jestlipak asi Stavovskému ulítne střecha, ale od příchodu Zuzany Stivínové (na veřejné generálce při jejím odchodu ze scény po tomhle výstupu zněl Stavovským zasloužený potlesk, to jsem na činohře ještě nezažil) to jelo dost solidně. Kromě Z. Stivínové je skvělá hlavně Anna Fialová. Pro mě skvělá atmosféra, skvělá scéna, a tak vůbec. Možná by neuškodil nějaký ten dramaturgický škrt nebo přestávka, ke konci bylo už dost těžké udržet pozornost. Ale já na to asi budu muset jít znova.
(zadáno: 12.6.2020)
65 %. Pojetí se mi líbilo, ale ke konci se mi (u záznamu inscenace) chtělo krapet spát. Ale velké plus za lehkou ironizaci, skoro až groteskní pojetí, místy až barokní herectví s přehnanou gestikulací a mimikou a za scénu a kostýmy.
(zadáno: 2.10.2019)
Výborná hra, vynikající scénografie a zvuk, skvělé herecké výkony. Možná chyběla výraznější dějová linie, ale hra hezky odsýpala. Mrzí mě, že jsem byl na derniéře, tohle bylo jedno z těch představení, která bych si možná rád zopakoval.
(zadáno: 3.3.2020)
(zadáno: 4.9.2020)
Hilar by byl spokojený - celý soubor hraje skvěle, nikdo příliš "nevyčuhuje". Moderní prvky od hudby přes práci s mikrofony a světly po stolní tenis se mi líbily. V inscenaci je několik celkem solidně zimomriavkových scén, ale místy se to krapet táhne (hlavně v první polovině, zdálo se mi) a není úplně jasné, kam to směřuje. Celkově ale solidní inscenace a hezký divácký zážitek z kategorie "skvělý, doporučuju, ale znova bych to vidět nepotřeboval".
(zadáno: 15.11.2019)
Skvělé herecké výkony (hlavně boží Jana Stryková, standardně skvělá Martina Preissová, a pro mě překvapivě dobrá Alena Štréblová - tohle byla asi první inscenace, kde se mi poslední zmíněná opravdu líbila), úžasná scéna a provedení, nečekaně zábavné, ale zároveň vedoucí k zamyšlení (nejen) o divadle. Doporučuju!
(zadáno: 7.9.2019)
Vizuálně i herecky moc fajn inscenace, ale chyběl mi tam takový ten "dechberoucí faktor". Hezký zážitek, ale na rozdíl od jiných inscenací to ve mně nezanechalo hlubší dojem, silné vzpomínky a touhu vidět to znovu.
(zadáno: 24.1.2020)
(zadáno: 17.7.2021)
Perfektní. Skvělé výkony, skvělá zvuková a vizuální stránka, skvělé i pro stránce mého guilty pleasure - totiž scén, ve kterých je na jevišti pár postav navíc, které jenom němě stojí nebo se na místě pohybují a dodávají probíhající scéně boží atmosféru.
(zadáno: 12.8.2021)
Už klasicky skvělá Jana Plodková, Jiří Vyorálek pak začíná kandidovat na post mého prvního fakt oblíbeného mužského divadelního herce lomeno lehký crush, na Kateřině Císařové mě potěšilo, že je jiná než jinde, kde jsem ji viděl. Scéna oukej, někdy možná moc pomalé tempo a moc podivných awkward tich, základní myšlenka fajn, ale jak se říká, the biggest room in the world is the room for improvement. Ale tak jako oukej, zasmál jsem se a líbí se mi, že Na Zábradlí se popere snad se vším, ale jakože... nějak to nebylo úplně ono, no, 55 %, a jelikož mám tyhle herce rád, zaokrouhluju nahoru.
 <  1 2