Profil uživatele

Sonic

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 10 % (41)
Pavla Haflantová: 11 % (68)
Jan Pařízek: 12 % (96)
Helena Grégrová: 13 % (146)
Lukáš Dubský: 13 % (73)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.10.2010)
Opět nápaditá Havelkova režie, výborné herecké výkony a navíc skvělá Markova hudba. Přál bych si víc stejně přístupných a při tom nikoliv hloupých her ze současnosti.
(zadáno: 10.1.2011)
Akční antika a slovenčina pre samoukov. Hodně povedené.
(zadáno: 13.2.2011)
Povedená adaptace notoricky známého kusu. Baví se i ti, kdo film znají nazpaměť. A klíčová scéna, na kterou jsou všichni nažhavení, by pana Hitchcocka jistě potěšila. Těším se na další tři plánované hry, zvlášť Moucha vzbuzuje velká očekávání.
(zadáno: 14.3.2011)
(zadáno: 26.3.2011)
Konečně naživo vidět legendární hru a zrovna představení ke dvacátému výročí premiéry a proto i s účastí Václava Havla (Jaroslav Róna) a jeho ženy (Lenka Vychodilová), to nemohlo skončit zklamáním. A to i přestože povědomí o provozu socialistické armády už pomalu z paměti vyprchává.
(zadáno: 6.4.2011)
Další výborný kus, herci prominou, režiséra Havelky. Je v tom cítit inspirace Jarmuschem a Coeny i výrazové prostředky odkoukané z komiksů. Funkční hudba (naživo!) místy připomíná nekonečnou kytaru Michaela Brooka či drony kapely Earth, jinde odkazuje k americké lidové hudbě a country. Děj hry je zcela podružný a proto věrní ctitelé mýtu eskymackého náčelníka odcházejí zklamáni. Podstatná je atmosféra a klíčové pojmy jsou glaciální krajina (umocněné jednoduchou scénou), polární noc/den (nasvícení), pomalost a fatalita (herecký výraz).
(zadáno: 21.5.2011)
"Oni ho odsoudili, protože on lhal a oni nemají rádi pravdu."
(zadáno: 4.7.2011)
(zadáno: 26.12.2012)
Snad jen tato inscenace by se svou osobitostí mohla poměřovat s legendární Léblovou atmosférickou hrou v Divadle Na zábradlí.
(zadáno: 26.12.2012)
(zadáno: 26.12.2012)
Může v zádech mrazit víc než během Hanekeho filmu?
(zadáno: 26.12.2012)
(zadáno: 26.12.2012)
(zadáno: 26.12.2012)
(zadáno: 26.12.2012)
(zadáno: 26.12.2012)
Těžko pochopitelný příběh Iana Curtise i po třiceti letech umělce stále dráždí. Hra jen evokuje jemné předivo vztahů a dobovou atmosféru pomocí střídmé scény i úsporného pohybu, zbytek je na momentální otevřenosti a vstřícnosti diváka.
(zadáno: 26.12.2012)