Profil uživatele

Sonic

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Kateřina Jírová: 10 % (42)
Pavla Haflantová: 11 % (68)
Jan Pařízek: 12 % (96)
Helena Grégrová: 13 % (147)
Lukáš Holubec: 13 % (110)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 21.5.2011)
"Oni ho odsoudili, protože on lhal a oni nemají rádi pravdu."
(zadáno: 21.5.2011)
Napínavá detektivní komedie? Solidně budovaná atmosféra vzala po přestávce za své a napětí se kamsi vytratilo. Humor nejsem schopen posoudit, jelikož dlouhodobým záměrem divadla je oslovovat trochu jiné publikum.
(zadáno: 21.5.2011)
Zatímco záškodnická akce Rubínu na posvátné půdě tak úplně nevyšla, tento pokus vnutit jinému konzervativnímu symbolu českého divadelnictví trochu současnější styl se podařil lépe. A to právě proto, že se nedělo skrze žádnou moderní hru, ale prostřednictvím jedné z těch nejtradičnějších vůbec a ještě s plným využitím domácího ansámblu, takže z představení spokojeně odchází i abonent vinohradského divadla. Jen nevím, zda jsem tolik nepochopil myšlenku adaptace, když jsem při nápěvu národní hymny nepocítil potřebu vzdát hold.
(zadáno: 21.5.2011)
Zřejmě by se z hornbyovského námětu dalo vytěžit víc, takhle vznikla jen komediální jednoaktovka o vášni, které se tak lehce nevzdáte.
(zadáno: 21.5.2011)
Pohrávání si s opakující se banalitou je s délkou představení už poněkud úmorné, což je úskalí dané předlohou, na základě níž jsem žádný zázrak nečekal. I tak vzniklo několik originálních obrazů, které mi v paměti uvízly. A ve výsledku divadelní adaptace svůj předobraz, mám na mysli ten filmový, o stupeň překonává.
(zadáno: 6.4.2011)
Další výborný kus, herci prominou, režiséra Havelky. Je v tom cítit inspirace Jarmuschem a Coeny i výrazové prostředky odkoukané z komiksů. Funkční hudba (naživo!) místy připomíná nekonečnou kytaru Michaela Brooka či drony kapely Earth, jinde odkazuje k americké lidové hudbě a country. Děj hry je zcela podružný a proto věrní ctitelé mýtu eskymackého náčelníka odcházejí zklamáni. Podstatná je atmosféra a klíčové pojmy jsou glaciální krajina (umocněné jednoduchou scénou), polární noc/den (nasvícení), pomalost a fatalita (herecký výraz).
(zadáno: 3.4.2011)
Zatím nejlepší taneční představení. Prostý námět a černý humor jsou možná tím důvodem, protože většinu symbolů a metafor obvykle nejsem schopen rozluštit. Tady to není potřeba, jelikož příběh a stylizace svou jednoduchostí může oslovit i takového tanečního ignoranta jako jsem já. Hudba se nese také spíše v lehkém tónu, ale přesně dokresluje atmosféru a emoce. Ovšem třeba je všechno úplně jinak, reakce publika mi nepřipadaly zas až tak vřelé, jak bych očekával a věrný fanoušek tanečního divadla se možná tolik nebavil.
(zadáno: 1.4.2011)
Ještě že se toho Graham nedožil.
(zadáno: 28.3.2011)
Radikální divadlo ve vztahu k divákům, barvu jsem musel šťourat i ze šroubků v hodinkách, i samotným hercům. Nikdo na základě stručné anotace, vědomí divadelního prostředí i jména režiséra asi ani neočekává nic konformního. Mnohem víc než u Skočné by neškodilo předchozí seznámení s předlohou a větší než moje povrchní znalost myšlenek Michel Foucaulta.
(zadáno: 26.3.2011)
Konečně naživo vidět legendární hru a zrovna představení ke dvacátému výročí premiéry a proto i s účastí Václava Havla (Jaroslav Róna) a jeho ženy (Lenka Vychodilová), to nemohlo skončit zklamáním. A to i přestože povědomí o provozu socialistické armády už pomalu z paměti vyprchává.
(zadáno: 26.3.2011)
Úchvatné propojení výtvarné stylizace se zvukem a tomu všemu podřízené herectví. Snad poprvé jsem si připadal, jak na scéně některého z londýnských či newyorských divadel. Třeba si Wilson k další adaptaci vybere o něco zajímavější drama než to, už poněkud vyčpělé, Čapkovo. Na druhou stranu o děj samotné hry v této inscenaci vůbec nejde.
(zadáno: 14.3.2011)
(zadáno: 9.3.2011)
(zadáno: 1.3.2011)
Zápletka není tak špatná, ale jinak samá vata. Snad je to skutečně tak, jak naznačuje divadelní program, že autor vytáhnul ze šuplíku starší nápad a ten po letech dotvořil. Doufám, že to nijak nereprezentuje jeho novou tvorbu. Druhou podobnou banalitu s řadou naprosto hluchých míst bych mu už asi neodpustil. Režie k vylepšení dojmu nijak nepomáhá. O hercích se světlou výjimkou Martina Fingera, ani on se ovšem nevyhnul zbytečnému přehrávání, to platí jakbysmet. Tím fundamentálním nedostatkem je ovšem nízká kvalita hry.
(zadáno: 18.2.2011)
Už mě ty přednášky v Havelkových hrách přestávají bavit. Scéna jinak dobrá a překvapivě slušná hudba.
(zadáno: 13.2.2011)
Povedená adaptace notoricky známého kusu. Baví se i ti, kdo film znají nazpaměť. A klíčová scéna, na kterou jsou všichni nažhavení, by pana Hitchcocka jistě potěšila. Těším se na další tři plánované hry, zvlášť Moucha vzbuzuje velká očekávání.
(zadáno: 8.2.2011)
(zadáno: 8.2.2011)
Generační neporozumění nebo mizerná hra? Prozatím jsem horší Husu v Arše neviděl.
(zadáno: 8.2.2011)
(zadáno: 28.1.2011)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>