Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (116)
Kateřina Jírová: 8 % (42)
Helena Grégrová: 9 % (134)
Iva Bryndová: 9 % (52)
Jiří Koula: 9 % (101)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.5.2020)
záznam
Každy synek Brenpartije nič nerobi enem pije a taky brzo umírá, na haldách se žije rychle
Možná až příliš místní záležitost, chápu a zvládnu přeložit tak každé třetí, čtvrté slovo. Ani příběh není tak hutný, jak by se dalo čekat.
(zadáno: 10.5.2020)
záznam
Zábavné, prvky kupletu a opery pěkně koření. Bohužel příliš mnoho nápadů na malé časové ploše nedává prostor k vyniknutí a bludně větví příběh.
(zadáno: 25.4.2021)
záznam
Příjemná inscenace, slušná scéna, víc než dostatečně ucházející Brouček/Daniel Volný...co víc by si mohlo mírně rebelské děcko od pohádky přát.
(zadáno: 12.4.2020)
75%
(záznam)
Rodiče, Zenobia a služka jménem Husa, utěšená vzorná domácnost žijící vlastně v přepychu proti jiným, tak to říká tatínek. Ale když se ozve "hluk", utíkají uprostřed noci se stále se zmenšující hrstkou věcí do menších a menších bytů výš a výš po schodišti. Už jen Zenobia si pamatuje, že "dole" měli šest pokojů, že měla desky, knížky, školní sešity, rodiče tvrdí, že to, co žijí teď, bylo vždy. Ze zdí se loupou tapety v cárech a v koutě dřepí podivná neustále bitá postava...
Skvělý V. Georgiev/otec, nádherná a přesvědčivá Z. Truplová/Zenobia. Působivá depresivní scéna.
(zadáno: 24.10.2020)
75%
záznam
Hra žaludek kroutící nahoru i dolů, s nutným přerušením (nebylo mi volno). Rozhodně nedoporučuju pro někoho, kdo mobbing zažil v reálu a žasnu nad tím, jak Robin Ferro pokorně snáší až k nechutnosti vyšroubované chování svých kolegů. Doufám, že za oponou byl pak patřičně odměněn...
(zadáno: 18.12.2020)
55%
záznam
Ačkoliv by obsahově mělo zaujmout, spíš mě to míjí. Až příliš "Amerika", než aby se to toho dalo aspoň trochu promítnout něco víc známého. U nás se snad již od šedesátých let homosexuálové léčbou nepředělávají (jednoduše bylo zjištěno vědeckými metodami, že to nefunguje) a neustálé přeskakování z jednoho prostředí do druhého, ba i do třetího soustředění na hru taky moc neprospělo. Herecky ne špatné, jen divně duté.
Čistě na okraj, Black Canary se nepřekládá jako Černá Kanářice, protože se prostě nepřekládá.
(zadáno: 17.3.2022)
79%
Exkluzivní. Burleskní. Až perfekcionistické, od pojetí kostýmů, scény, choreografie až po herecké obsazení. Silný příběh pomsty se kýčovitě nerochní v prostředí bordýlku, ačkoli by měl spoustu příležitostí, místy je až poeticky hrabalovský a hlavně... neskutečně funguje.
(zadáno: 3.4.2020)
Čtyři decentní anglické dámy pijí odpolední čaj. Drobně plkají o dětech, seriálech, o své bývalé práci. Venku se už dávno rozpadl svět..
Vidět to před měsícem, byla by to "jen" dobře odvedená herecká práce všech čtyř dam (Zuzana Kronerová, Eva Holubová, Eva Salzmannová, Zoja Oubramová). Dneska sedím na sbaleném batohu a čekám na pokyn vyjet. Dost divný pocit, když to už není divadlo a prostě chci ten záznam dokoukat.
Zas Vila Štvanice, její punk interiér, skvělé herečky. A pianista, co lehounce brnká Loch Lomond.
(zadáno: 1.1.2021)
75%
záznam
Skvěle provedená inscenace, nepopírající ani to, co obvykle o Čapkovi češtináři nevypráví. Jiří Hána jako Karel Čapek prakticky bezchybný, M. Málková jako Olga příjemně živá. Hezké připomenutí inscenace Matka (taky Jitka Smutná a jako Tony Aleš Bílík - divadlo Mana). V. Dvořák s lehkostí proskákal dva prezidenty, J. Vlasák přidal třetího. M. Vykus jako sexy pátá kolona obluzuje roztomilou ale naivní Vlastičku/B. Kaňoková...
Jen kdyby mi pokaždé nezatrnulo z karatelsky zvednutého prstíku a učitelského výkladu, až příliš z toho křičí "školní představení!", to vážně nezbytné nebylo.
(zadáno: 5.4.2020)
extrémní groteska, chycená do časové smyčky, ve které se nakonec zcela ztratí hranice mezi postavami. Jen...asi se v tom trochu ztrácím taky. (záznam)
(zadáno: 22.10.2020)
záznam
Roztomilé, svědčící o schopnosti hbitě ovládat jazyk. Svým rozsahem (asi 50 min.) ale trochu jednohubka.
(zadáno: 29.11.2020)
24%
záznam
Zlatej záznam. Ty neskutečně debilní scény s Ivanem Vodochodským se tak daly přeskočit a předstírat, že neexistují. No, bohužel existovaly, a bylo jich moc...
(zadáno: 5.11.2020)
záznam
Mírně slabší, ale pořád slušná sada hlášek.
(zadáno: 16.1.2021)
záznam
Nezklamalo. Opět nádherná práce, loutkářská i s textem. Jen si říkám, až ze z Plzně na Milešovku, odkud to oni brali...od východiště turistických cest z  Velemína, Bílky, Černčic nebo Milešova? A může vůbec mrňavý Archeopteryx piškoty?
(zadáno: 17.12.2020)
záznam
Brenpartija vařila řídkou polívčičku, ale Chacharije, ta už s tím pohnula výrazněji a zvládla tragédii prostitutky i guláš ze psa bez dlouhých řečí. A pak, že dvojky bývají slabší...
Suverénně kraluje Tereza Cisovská, neméně roztomilé je cikáně Zuzany Truplové, Josef Kaluža opět vládne své drobně prořídlé sociální skupině z haldy a nově je doplňuje Marek Cisovský a Alena Sasínová-Polarczyk jako židovský pár obchodníků/majitelů hospody.
(zadáno: 28.12.2020)
záznam
Zprvu tak banální plky, až se mi chtělo řvát (skoro jako zkopírované z blbého ženského časopisu). Pak lineární rozjezd, když se první a vzápětí i druhá dáma zmastila tak, že se ke slovu dostal i chaos. Vrchol sinusoidy, pád do spodní úvratě deprese, stoupání a konečně se ten obouchaný vozíček dohrkocal do konce. Jupí, jupí. Ale k smíchu to fakt moc nebylo, idiota ze sebe dokážu celkem účinně vyrobit i bez divadelního představení a dívat se na někoho, kdo to dělá je někdy spíš bolavé.
Velmi slušný projev Diany Šoltýsové
(zadáno: 2.1.2021)
57%
záznam
Charleyova teta je asi guilty pleasure. Dávno zaniklý svět, který nakonec nejspíš takový nebyl nikdy, převlíkačka za dost šerednou starou vraždu, nepravděpodobná setkání a náhody, které se nedají osvětlit ani výsadkem UFO, ne úplně dokonalé dialogy. Vždyť poblouznění starších pánů zrovna Igorem Ondříčkem/teta, Babberly se dá vysvětlit jen zhoubným dlouhodobým nedostatkem sexu, a těch mladších/P. Štěpán, A. Novotný zas vytrvalým přehlížením vad mladých dam, neb jsou krásné, ale hloupé jak necky.
Nicméně, je tu jedna skrytá perla...rozkošný suverén sluha Brasset/J. Mazák.
(zadáno: 12.7.2020)
vášeň a smrt jedno je, když se žene tryskem...
Až se bojím, že budu mluvit v superlativech, je to přece "jen" muzikál, zaslouží si ale rozhodně pozornost, není mnoho takových. Spojení čisté scény, silného hereckého týmu a až filmové režie by i jen samo dokázalo postavit "dobré" představení. Zde ale došlo i k citlivému vedení ve zpívaných partech (romština se specifickým frázováním), a když k tomu přidáte i strhující emoce, které by šlo nabírat po libosti a pořád by zbývalo i pro ostatní... Jen lituju, že to neuvidím venku, pod volným nebem, kam asi nejlíp patří.
(zadáno: 6.2.2021)
záznam
(zadáno: 9.6.2020)
Livekoučink jako téma. Netradiční výpovědi, kolektivní autorské pojetí, lehký bulvárek, pokud to tak chcete vidět, holčičí "čvaňhárna", hlouběji viděno i jako dvouplánová hra. Příjemné jako doušek sektu, a nepříjemné, jako když sekt vdechnete, pálí to a štípe. Tak kdo je nejbližší vám? Matka pluku Ivona? Mondénní Sabina? Závodnice Renata? Pěnice za zenitem Ema? Neviditelná Bětka? A nebo snad zoufalý kouč?
Dámy a pane, klobouček.
(zadáno: 15.1.2020)
Ne, tu včelu nedělej!
Pravděpodobně nejvyváženější Cyrano, kterého dnes můžeme vidět. Viditelně hrdinský hlavní hrdina, který je ale zároveň frajer, trochu kecal a klaun/Martin Hofmann, drobně mrškoidní Eliška Hanušová/Roxana, dostatečně přitažlivý a mírňounce přiblblý Kristián/Míla Tichý a místy až roztomilý Aleš Petráš a Eliška Boučková, samostatně i spolu...
Čistá scénografie, dobrá práce s kostýmy a kouzlo opravdových svíček na scéně.
A co opravdu stojí za to? Balkónovka a těžkotonážní objímací scéna Cyrana a Kristiána (místo objetí nasadit nelsona je...občerstvující).
(zadáno: 26.9.2019)
68%
Divadlo pod Palmovkou
Tento Cyrano je inscenace s drobnými chybami, které lze ve správném nastavení nálady přehlédnout. Daniel Bambas (Cyrano) se rozmáchl s vervou a postavě dává vyniknout i ve ztišení či komických scénách (znakovaná balkónovka). Lilian Fischerová podává Roxanu jako naivní preciozku (už téměř nevídané), bohužel právě tohle jí ubírá na uvěřitelnosti hlavně v závěru hry, stejně jako představiteli Kristiána M. Vykusovi. Tomu zas pro změnu k dokonalosti chybí maličký kousíček "blbánka".
Pokud tuhle hru ovšem zažijete v létě venku...těžko asi najdete zajímavější.
(zadáno: 17.9.2021)
85%
Anglická verze byla překvapení, takže česká už tak ne. A Luboš Veselý není James McAvoy. Díky, že není. To svojské, bojující, drzé, rvavé, sprosté a křehké zvíře tak existuje v jediném exkluzivním exempláři.
Nadšení, plné zaujetí, komické i drtivé momenty, muchlačky a líbačky, řev a řežba.
Ještě, prosím, ještě...
(zadáno: 5.1.2021)
záznam
58%
Tak si je hoši poměřili. A cestou na Roxanu zapomněli.
A to mi všichni ódy pěli.
Ba ne, to pro mne není, tohle je divné představení.
Nejrozkošnější Montfleury/D. Bambas, co mi zatím přeběhl přes jeviště. Udržet výraz a přitom ze sebe vymáčknout falzet hodný Bee Gees, aby zněl přesto čistě a ne jako parodie...díky.
Výkon k zaznamenáni - P. Batěk/De Guiche.
On a ona mi prostě k sobě nesedí. Hvězdičku do čtvercové díry taky nenarvete, a to není nic proti hvězdičkám nebo kostkám.
(zadáno: 26.6.2021)
Po seriálu, nicméně bez velkých stížností. Sice od začátku pravidelného masivního alkocyklování Martina Myšičky děj trochu ztrácí odpich, dá se to ale při vhodném nastavení nálady pominout.