Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 25.4.2021)
záznam
Příjemná inscenace, slušná scéna, víc než dostatečně ucházející Brouček/Daniel Volný...co víc by si mohlo mírně rebelské děcko od pohádky přát.
(zadáno: 19.4.2021)
Harry je sebevědomý čtyřnohý fešák. Doma má páníčky už dobře vycvičené a jediným problémem jeho života je škopek a kartáč. Ten se v jeho životě objevuje bohužel často, a tak Harry vyrazil do světa. Do báječného světa plného páchnoucích věcí, ve kterých je možno se válet, do hlučného světa, kde se bagruje, válcuje a staví...
Příběh skvělý (Vít Peřina), loutky povedené, nádherně funkční mini stavební stroje.
(zadáno: 19.4.2021)
Pan Bucifal udělal řezníka, pan Viktor obloudil řeznici i slečnu s umělými květy a taneční mistr stále chodí do kuchyně volat pro krásné dámy...
Možná trochu moc imaginační a lehoučké představení, bohužel v prolínajících se postavách se mi mírně ztrácel příběh.
(zadáno: 13.4.2021)
26%
záznam
Sehrát tento kousek ochotníci, asi se i zasměju. Tohle byli ale profesionálové, a je to jako Dietl v jeho nejhorším období zkřížený s opravdu hloupou písničkovou estrádou.
(zadáno: 6.4.2021)
záznam
Divné, hodně. Nechápu propojení jinak skvělé scénografie a hry, smysl chování některých postav a jejich tanečky, skoky nebo jednání, které připomíná člověka bodnutého vosou. Což nic nemění na tom, že Klára Sedláčková-Oltová/Arkadinová byla naprosto skvělá jako polohysterický diblík, Pavel Neškudla/Treplev přiměřeně "sašol z uma", než se neoděn zastřelil a Petr Jeništa/Trigorin se ukázal být relativně úspěšným afektovaným "baličem" naivních nanynek, což na Čechova není vůbec špatné.
(zadáno: 5.4.2021)
70%
záznam
Roztomilé. Tedy především M. Holec/Advokát a P. Klimenda/Listonoš, jejich roztomilost je téměř exportní kvality. Uli a Vanilka/Pavel a Charlotte Režní zase vedou v pěveckých partech. Kostýmy á la 60. léta, barevné jako papouščí peří.
Jen kdyby to celé nevypadalo, jako kdyby někdo vzal muzikál pro velké jeviště a natlačil jej do krabice od bot.
(zadáno: 5.4.2021)
65%
záznam
Mírné, ale příjemné posuny významů, zajímavá scénografie a potěšující moderní vsuvky (ponižující on-line "aukce" Kordelie mezi Burgunďanem a králem Francie). Pěkné herecké výkony R. Madeja/šašek, R. Teprt/Kent, M. Hrubý/Glostr, L. Stach/Edgar. Jen ten Lear mi osobně nejde moc pod nos, nevím, jestli to byl režijní záměr, ale vypadá a chová se spíš jako vyšší úředník z magistrátu než jako král. Ruší to...
(zadáno: 5.4.2021)
Hada upravíme dušeného na cibulce s bílým pečivem a předkládáme jako teplý předkrm. Dalším chodem je pak udavačská moucha přidušená poklicí, servírovaná s jemně oblanšírovanými mravenci/šváby. Jako hlavní chod budeme připravovat předem cvičená kuřata/krkavce, následovaná štikou. Tyto pokrmy vhodně sladíme s mrtvou a živou vodou a jako sladkou tečku budeme hostům nabízet Zlatovlásku s kůrčičkou, pečenou na 40 stupňů. Dobrou chuť!
(zadáno: 4.4.2021)
záznam
V podstatě autorská varianta Brémských muzikantů, to však neznamená, že jde o loutkárnu špatnou, naopak. Je zábavné pochopit, že i vejce může mít menší problém s ADHD, husa zas s přijetím vlastního těla, ježek je bájivý lhář a strašpytel, kocour i koza jsou taky případi... Pokud jsou však dohromady, dokážou hodně, aniž by se to mrňatům okatě cpalo víc,než je zdrávo.Loutky měkké a povedené.
(zadáno: 4.4.2021)
65%
záznam
Formálně vytříbená, ale chladná inscenace, která mi nepřináší mnoho přidané hodnoty. Buď mi romantismus nic neříká /a o tom dost pochybuji/ nebo je chyba jinde. Velmi slušná výprava Marka Cpina.
(zadáno: 29.3.2021)
67%
online derniéra
Hans je klaun. Je down. Bez peněz. Bez ženy. Bez vtipu, který někde cestou poztrácel, pokud ho někdy vůbec měl. Smutný, polonahý, jak plyne čas, taky opilý a neustále se lituje.
Šimon Krupa jako Hans - slušný výkon, škoda, že text je hůř stravitelný.
(zadáno: 28.3.2021)
Nádherná párová souhra Josef Jelínek/Petr Vydarený v chytré loutkové klauniádě aneb jak si zařídit pohodlný pokojíček ve velrybím břiše a ještě si řádně zařádit a zazpívat.
(zadáno: 28.3.2021)
75%
Koprovku ano, ale s plátkem hovězího, párek spíš ne a špenát jen s uzeným, v jiné podobě ne. Taková krásně rozjetá maminka s mírně podpantofláckým tatínkem se jen tak nevidí. Skvělé je, že se inscenace nesnaží za každou cenu poučovat o zdravé výživě, i když by měla spoustu příležitostí...
(zadáno: 27.3.2021)
Hlavně udržet fasádu...
Velmi symbolické provedení Lorcova dramatu. Zajímavá práce s kostýmem a doplňky, symbolické vzdorné zouvání bot a odkládání šatů proti rigidnímu zahalování a cupitání na podpatcích. Smutná postava bláznivé babičky klanu, jejíž touha po svobodě mimo uzavřený dvůr je až dojemná /N. Chroboková-Tomicová/ proti chladu a odosobněnosti Bernardy/V. Včelná. Z dcer Doni Bernardy je třeba zmínit J. Posníkovou/Angustias či V. Novákovou/Martirio, které si postavy téměř oblékly. Skvělá hudba Vladivojny La Chii v kombinaci s až barokním operním zpěvem. Vážně zajímavá práce...
(zadáno: 18.3.2021)
85%
Šlo to vidět po třech částech, s přestávkami na vydýchání. Téměř neskutečná práce, nápad využít dnešní technologie a dát tak přeživším obětem, přihlížejícím i vrahům tváře a hlasy, využít prakticky celou činohru a ještě muset přizvat herecké hosty, protože jich stále není dost. A absolutně vše slouží příběhu, jediná kulisa zdi, kostýmy, líčení i výkony hereček a herců, kteří se mohli spolehnout jen na výraz tváře a hlas. Ano, tohle provedení do Národního patří plným právem.
(zadáno: 13.3.2021)
77%
záznam
Večerníček byl černobílý, divný a připadal mi už kdysi mírně přiblblý. Tahle inscenace má odpich a i když je viditelně určená vážně malým dětem, nebude nudit ani doprovod. Odboural mě pěvecký výkon "Máš má ovečko dávno spát!", také propracované loutky vlků a velká loutka sedící ovčí babičky. Nádherná původní hudba.
(zadáno: 13.3.2021)
záznam
Tak co dnes ogrilujeme? Psinu? Buďte přece lidi...Mlsný Jack míří výš, než si myslíme!
Mírně morbidní, notně švihlé marjánkou a značně dynamické. Přesto však u mě vítězí Jaroslav Achab Haidler, kříženec kněze a chirurga trousící své suché hlášky a vnášející až podivný klid do všech situací, ve kterých se ocitá, či do nichž je zavlečen.
(zadáno: 28.2.2021)
66%
Mrňata se nudit rozhodně nebudou, pro mě je příběh možná až příliš jednoduchý. Hezká titulní píseň.
(zadáno: 27.2.2021)
záznam
Panoptikální výrazně stylizovaná tragikomedie se zřetelným rukopisem režiséra a scénografa. Herecké výkony jsou podřízené celkovému rámci (topornost a velká zpomalená gesta), lehce a příjemně vyčnívá Tereza Vilišová/Hedvika.
(zadáno: 26.2.2021)
67%
záznam
Plnotučný rozjezd, pak spíše mléko odstředěné, konec to naštěstí trochu vylepšil.
rozpačitě a přitom chlapecky a bezbranně působící kněz Mojmír/L. Černoch
filosofující a sečtělá teroristka Barbara/L. Roznětínská
policejní vyjednavač Luboš, kterému to prostě "nevyšlo"/J. A. Trnka
(zadáno: 26.2.2021)
85%
Natolik divnodivné, že to budu potřebovat vidět naživo. Tak krabatě poskládaný text, a ono není bytostně komu ho vytknout. GPT-2? Může se umělá inteligence urazit, protože její vtipy nejsou vtipné a herec, jdoucí cestou, kterou mu předepsala, vypadá jako bionická nápodoba? Tedy přesně tak, jak by měla vypadat, chodit a mluvit představa AI o tom, jak vypadá lidská představa o robotech vyšší úrovně? Moc filosofuju....a on přitom vždycky skončí u blízkosti a sexu. Sám, ztracený, hledající, nechápající, takový robotický Malý princ bez růže ve světě úchylů, Úřadů práce, sexu, smrti...
(zadáno: 23.2.2021)
78%
záznam
Krátký životní příběh Vítězslavy Kaprálové vykuchaný ve dvou (a něco) hodinách. Kuchaný nemilosrdně, disharmonicky a nevybíravě. Jenže bez přípravy člověk zjistí, že ví jen to, že Kaprálová "něco" složila a že byla milenkou Martinů, tečka. Jen kdyby byl člověk aspoň trochu víc muzikální...což nejsem, bohužel.
Skvělá Tereza Marečková/Vitka, neméně dobrý Dušan Hřebíček/Martinů, roztomilý cifrující T. Milostný.
(zadáno: 22.2.2021)
65%
záznam
Vlastně ne divadelní představení v pravém slova smyslu, jde spíš o divadelní dokument. Ačkoliv kvalita záznamu je horší, v žádném případě nejde o představení špatné, má dost silný příběh s absurdními momenty (zrůdný valčík pro vybalované kusy oblečení v Kanadě, žehrající sousedka, protože ti "její" Židé si dovolili se vrátit a chtít zpět své uschované věci). Škodí mu ale vyprávěcí forma, která příběh zplošťuje a bere mu víc, než by jinak bylo pro účely divadla nutné.
(zadáno: 21.2.2021)
záznam
Sundej tógu, nahoď křivák, dobře vytuň. Odveď řádnou práci na výkonu hereckém i hudebním, přidej dvě židle a kolečko hřbitovního smetí. Poctivé, nešizené.
moderně střižený politik Kreont/K. Rímský
vzdorující i zamilovaná Antigona/A. Berecková
proti otci se vymezující Haimón/P. Uhlík
udivující Teiresias/L. Černoch
Zas dobrý Gombár, díky!
(zadáno: 21.2.2021)
záznam
Hra v podstatě průměrná, mluvná a dlouhá, ale vytažená do nadprůměru obsazením. Petr Nárožný/Urban je úžasný šarmér a slovní kouzelník, který si omotává dámy kolem prstu během několika minut a během téhož časového období vyřeší jejich předání zákonitým manželům ve vší počestnosti. Jemu pak zdatně sekunduje Ondřej Vetchý/Aurel, produkující plytká slova a konvenční shnilé pomeranče v akvarelu, aby to všechno poslal ke všem čertům nádherným opileckým výlevem.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>