Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 10.1.2021)
75%
záznam
Všechno, co potřebuješ, je láska. Láska...jaká láska? Winston/J. Vlas a Julie/S. Krupanská si mysleli, že na to přišli. Jenže se mýlili, tak jako všichni.
Velmi slušné provedení náročnější předlohy, možná trošku víc školní než by bylo zdrávo, ale to je spíš věc osobního názoru. Jen z Poupat mě málem trefilo...
Čistá Cpinova scéna.
(zadáno: 10.1.2021)
75%
záznam
Historická látka s trochou humoru a romantiky zřejmě specifickému prostředí venkovní scény JD prospívá. Herecky zvládnuté bez výraznějších vad.
(zadáno: 9.1.2021)
záznam
Zábavná hříčka bez většího přesahu, základní požadavky však splňuje.
(zadáno: 8.1.2021)
záznam
Karl Kraus byl v podstatě šťastný člověk. Šťastný, protože zažil "jen" I. světovou válku a zemřel včas, aby nezažil tu druhou.
Herecky nádherná práce hlavního týmu Typů, protože postavy jsou prakticky bezejmenné a vyjadřují jen určité omezené okruhy myšlenek příslušející k situaci (voják/S. Majer, politik/M. Daniel, duchovní/M. Pechlát. novinářka/I. Uhlířová, herečka-manželka/G. Míčová, pán/J. Štrébl). K nim však také přísluší i stranou stojící fluidní postava pijana a prapodivného filosofa, velmi zajímavá a herecky cenná (J. Černý).
Nápaditě a funkčně členěná scéna.
(zadáno: 5.1.2021)
záznam
Není to jen ostrý průřez tvorbou. Není to jen historie pantomimy. A není to jen kus nádherné práce. Je to něco jako akce tři v jednom, ale ne ve slevě nebo dokonce výprodeji.
Bílý mim, moderní mim, mim-tanečník, fyzický mim-uzel, žvatlavý Týýjóó žvýkající a manipulující se vším, co mu přijde do ruky (především předměty, které ke žvýkání určené nejsou), veselý jak dobře naladěné batole...
(zadáno: 5.1.2021)
záznam
58%
Tak si je hoši poměřili. A cestou na Roxanu zapomněli.
A to mi všichni ódy pěli.
Ba ne, to pro mne není, tohle je divné představení.
Nejrozkošnější Montfleury/D. Bambas, co mi zatím přeběhl přes jeviště. Udržet výraz a přitom ze sebe vymáčknout falzet hodný Bee Gees, aby zněl přesto čistě a ne jako parodie...díky.
Výkon k zaznamenáni - P. Batěk/De Guiche.
On a ona mi prostě k sobě nesedí. Hvězdičku do čtvercové díry taky nenarvete, a to není nic proti hvězdičkám nebo kostkám.
(zadáno: 4.1.2021)
záznam
Slovo je hnus, význam je hnus, dechovka je hnus (Pod jednou střechou už ne, prosím!). Stát je hnus (prostřednictvím doktora, faráře a policejního inspektora). A ten zbytek je taky. Teda hnus. Pryčovatě pryč hnus.
Mimořádně bludný text. Váhám, jak to označit, ale veřejná samohana bude asi nejpřiléhavější a nejslušnější termín.
Skvělá scéna 6.- Doktor, vyvážený výkon Gabriely Míčové.
(zadáno: 4.1.2021)
záznam
Terezie z Lisieux. Dvě stovky. Rum. Pernod. Koňak. Hodně rumů. A zpět k Terezii až do přerušení cyklu. A pak ende, dál to nende.
(zadáno: 4.1.2021)
78%
záznam
Má velkou hlavu a pocit viny. Jinak nic. Tedy, on měl i červenou kravatu s vyšitými puntíky, Vlastu a Filomenu, ale už je nemá. I jeho práce na hřbitově je provizorium, až jednoho dne ulehne k Filomeninu hrobu a zemře. Po narození Karlův jediný velký čin. Karel/J. Černý, Karel/S. Majer a Karel/M. Finger pádlují bizarním textem s neobyčejnou jistotou. Zasněná Filomena/I. Uhlířová, drsná Vlasta/D. Poláková a zpěvem doplňující L. Dusilová jsou tichými hybatelkami a doprovazečkami děje.
A ta boží "Ptáčata" Lenky Dusilové v barovém blues!
(zadáno: 3.1.2021)
75%
záznam
Jaký Majer, taková domovina, ba jó. Honem vymezme hranice domoviny, to je důležité především pro lidi typu Majer, ti by bez vymezení zcela ztratili tvar i objem... neříkal něco takového ten, co tvrdí, že herec a truhlář Majer není? Za to může Polívková a Zábranský, fuj!
Tak je tedy domovina vyřešená tou absurdní Sněžkou textu, který ne-Majer interpretuje, nebo jen dudá umělecké blbiny?
Byla by to sranda, jen vyslovit a zároveň odstřelit řečené. Jenže teď je 2021 a už zas předepisují, co v domovině nesmíme. My prý nesmíme ven z domoviny a ještě bychom měli tleskat...Majera na ně.
(zadáno: 2.1.2021)
65%
záznam
Klidný, věcný, seriózní. Takový je Walter, stavební inženýr pracující pro Unesco, muž, který rozhodně nevěří na náhodu, osud a podobné hlouposti. Jenže osud věří na Waltera, a vrací mu vše, co Walter cestou životem ztratil: Hanu, Sabeth a snad i lásku. A pak si bere zpět, s neúprosností antického dramatu.
Zajímavé, ale trochu suché, naštěstí kdysi předcházel film, takže časové roviny rozeznávám, to spíš posun děje prostým vyprávěním Waltera je mi mírně proti srsti.
Dobrý Martin Finger/Faber a Marie Štípková/Sabeth.
(zadáno: 2.1.2021)
75%
záznam
Černá mohutně absurdní groteska. Adolf/P. Jeništa (dokonale odkoukaná a provedená typická gesta a mimika) a Eva/J. Plodková jsou skvěle neladícím párem. Simona Peková/Magda se ukazuje být zdatnou drbnou a pánové Göring, Goebbels a Himmler zas nadprůměrně předvádějí, jak lze uprostřed rvačky na zemi úspěšně hajlovat.
(zadáno: 2.1.2021)
57%
záznam
Charleyova teta je asi guilty pleasure. Dávno zaniklý svět, který nakonec nejspíš takový nebyl nikdy, převlíkačka za dost šerednou starou vraždu, nepravděpodobná setkání a náhody, které se nedají osvětlit ani výsadkem UFO, ne úplně dokonalé dialogy. Vždyť poblouznění starších pánů zrovna Igorem Ondříčkem/teta, Babberly se dá vysvětlit jen zhoubným dlouhodobým nedostatkem sexu, a těch mladších/P. Štěpán, A. Novotný zas vytrvalým přehlížením vad mladých dam, neb jsou krásné, ale hloupé jak necky.
Nicméně, je tu jedna skrytá perla...rozkošný suverén sluha Brasset/J. Mazák.
(zadáno: 1.1.2021)
75%
záznam
Skvěle provedená inscenace, nepopírající ani to, co obvykle o Čapkovi češtináři nevypráví. Jiří Hána jako Karel Čapek prakticky bezchybný, M. Málková jako Olga příjemně živá. Hezké připomenutí inscenace Matka (taky Jitka Smutná a jako Tony Aleš Bílík - divadlo Mana). V. Dvořák s lehkostí proskákal dva prezidenty, J. Vlasák přidal třetího. M. Vykus jako sexy pátá kolona obluzuje roztomilou ale naivní Vlastičku/B. Kaňoková...
Jen kdyby mi pokaždé nezatrnulo z karatelsky zvednutého prstíku a učitelského výkladu, až příliš z toho křičí "školní představení!", to vážně nezbytné nebylo.
(zadáno: 1.1.2021)
75%
záznam
Čtyři chlapi po čtyřicítce v jednom bytě. Kdysi byli nejlepší kamarádi - to by mohl být dobrý předpoklad pro trochu banální komedii, prostě andropauza, více či méně trapné vtípečky...bože, díky! NE!
Veskrze herecky nadprůměrná inscenace, založená na skvělé souhře čtyř herců a herečky, zastupující tu veškerý ženský element. A všichni se vlastně topí...
(zadáno: 1.1.2021)
78%
záznam
Proč se všichni bojí i jen vyslovit to jméno? Mgr. Marek kráčí Ostravou po stopách neznámé skupiny z konce šedesátých let a naráží jen na mlčení a paniku. Rottrová rozrušeně omdlévá, Nohavica ho omylem zahrne do své rituální výměny píšťaly s Richardem Krajčem, tata Radka Pastrňáka mlčí nebo si plete Marka s Vojtou Dykem, lze ho však tajně následovat, bo Ostrava je region razovity.
Podaří se přesvědčit Romana? Bude nutno Půjdem spolu dál přetextovat? A co na to Marie Rottrová? Odzpívá její part Ewa Farna? Mnoho, mnoho otázek a záznam vymazali, teda omylem...a Ewu uneslo UFO!
(zadáno: 31.12.2020)
záznam
Věc absolutně kouzelná tím, že se těžko odhaduje, co se bude dít dál. Outsiderská čtyřka, klapající dirigent Petr/V. Fridrich, skrčený mykolog Patrik/L. Rous, ubrečený úředník Karel/M. Písařík a hříčka vlastních střev Aleš/V. Šanda jsou podivnou náhodou svedeni na jedno určité místo, aby se tu zbavili svých vad díky kouzelným srnkám.
A jestli to teď zní řádně psychedelicky, tak vězte, že srnky jsou sexy, zkušené a krásné...
(zadáno: 31.12.2020)
záznam
Předobraz, rozhlasová hra, má sympatických 62 minut. Divadelní tvar přebujel na 2:45, místy je až neadekvátně rokokový (taneční scény),vesele křepčí kolem zlatého telete sportovní propagandy a co mě nejvíc mrzí, že zmizela většina zmínek o dopingu. Hra je jinak založena na výkonu Pavly Tomicové, která předvádí vrh koulí i slovy se stejnou lehkostí, bohužel postava redaktorky Sáry Tlachecí je přehrávající šišlavo-patlavá tragédie, Moderátor Klubu seniorů (Jiří Zapletal) něco podobného, jen postiženého senilní demencí.
(zadáno: 31.12.2020)
záznam
Povedená řachanda, jen což. Hyperaktivní, ale ne úplně schopná věštkyně Imelda/K. Suchá, její roztomile geekovský manžel Artur/Ivan Dejmal a pár přátel, kteří se vážně nutně potřebuje rozvést, protože se nesnášejí - Trevor/J. Suchý a Nina/T. Richtrová. Věc má ale háček, předmanželskou smlouvu, a tak se budou muset snažit Imelda i Artur. Vždyť někoho svést je přece snadné, ne však ve světě Imeldy a Artura. Ona to neumí, a on je ňouma tak nějak od přírody...
(zadáno: 28.12.2020)
záznam
Zprvu tak banální plky, až se mi chtělo řvát (skoro jako zkopírované z blbého ženského časopisu). Pak lineární rozjezd, když se první a vzápětí i druhá dáma zmastila tak, že se ke slovu dostal i chaos. Vrchol sinusoidy, pád do spodní úvratě deprese, stoupání a konečně se ten obouchaný vozíček dohrkocal do konce. Jupí, jupí. Ale k smíchu to fakt moc nebylo, idiota ze sebe dokážu celkem účinně vyrobit i bez divadelního představení a dívat se na někoho, kdo to dělá je někdy spíš bolavé.
Velmi slušný projev Diany Šoltýsové
(zadáno: 27.12.2020)
65%
záznam
Po schůzi by člověk čekal víc, než jen přehrát to pozpátku. Možná by to působilo napřímo, záznam je jen záznam a nedotkl se mě tak, jak by se dalo očekávat. A ještě ke všemu nesnáším dechovku a volksmuzik...
(zadáno: 26.12.2020)
75%
záznam
(zadáno: 24.12.2020)
záznam
Natočil tři významné celovečerní filmy (divné, ale ceněné). Napsal pár skvělých scénářů, o nic méně divných.
Měl mindy z vlastního vzhledu. Bral Fenmetrazin jak bonbóny. Nebyl dobrým manželem ani otcem a všechno si dokumentoval, až patologicky. Převést jeho deník do divadelní podoby, navíc velmi statické, proto nevidím jako fajn nápad. Téměř mám pocit, že se jedná o akademické cvičení v čistotě formy a typu. V tomto ohledu tedy má inscenace mnoho kladů, to jen já jim nerozumím.
Herecky výrazný J. Hájek a J. Vyorálek.
(zadáno: 23.12.2020)
55%
záznam
Udělejte otolaryngologické vyšetření a zapojte KGB do USB! je nejlepší blábolivá hláška poslední doby, lepší než další díl (ne)konečných lékařských seriálů. Bohužel, ostatní hlavně prostředím volně pospojované skeče již takovou údernost nemají, nicméně...všichni se zamilují. Komu to stačí, bude se dobře bavit.
(zadáno: 22.12.2020)
75%
záznam
Když Miloš Havel režíruje velkobiják ze života Václava Havla, má na to jen pět lidí a málo času, vyleze z toho na konci hutný kabaret.
Skvělý P. Jeništa/Miloš Havel a M. König

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>