Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 236 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 6 % (49)
Helena Grégrová: 8 % (67)
Kateřina Jírová: 8 % (16)
Iva Bryndová: 9 % (17)
Jan Pařízek: 9 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

(zadáno: 22.4.2020)
Nadčasové, z Ibsena relativně populární. V kostýmech současné. Hlavní hrdina dostatečně herecky udržitelný na scéně. Tři důvody, proč ano.
Ale jsou věci, co vadí a občas nepříjemně tahají za ouška:
1) vpisy do textu + vulgarity
2) dramaturgie se zřetelně pustila směrem "ošklivé a špinavé" politiky za cenu zploštění ostatních postav na scéně (Petra Stockmannová/J. Kotrbatá, paní Stockmannová/S. Postlerová, Horsted/J. Plachý, Billing/M. Lambora)
3)Tenhle Ibsen není komedie, bylo by dobré to dodržet, vycpávání komickými vložkami není nejlepší nápad /lidi budou plácat i dobré tragédii/
(zadáno: 22.4.2020)
záznam
Co nám může sdělit prastarý pozapomenutý ruský satirik? Zdá se, že poměrně dost a že lidé se zas tak rychle nemění, co se týká cti, zbabělosti a korupce...
Tarelkin, duše nízká, inscenuje vlastní smrt kvůli dluhům. Jenže život asi smrtí nekončí...
Skvělá dvojka Albert Čuba/Maxim Kuzmič Varravin alias Kapitán Polutatarinov, Josef Kaluža/Kandid Kastorovič Tarelkin alias Sila Silič Kopylov
(zadáno: 21.4.2020)
Lepší pesticid v hrsti, nežli komplexní reforma globální ekonomiky na střeše
Jde tedy o semena, dámy a pánové. Taková ta normální, co z nich roste to, co sytí svět. A aby mohla růst a sytit svět, potřebují co? No pesticid, hlupáčci, hodně pesticidu.
Ale pesticidy jsou jedovaté...
To vám řekl kdo? Vědec, který použil k pokusu krysy náchylné k rakovině, navíc se podepsal pod plagiát svého studenta. Že byste mu věřili, vždyť se přece oběsil...
Ačkoli mrazivá inscenace, bohužel vnímaná prizmatem Akademického slovníku cizích slov.
Nataša Mikulová, Michal Bednář, Vojtěch Vodochodský - souhra!
(zadáno: 20.4.2020)
online stream
Tygříci jsou proti tomuto dílku (60 min.) krupicová kaše. Černé, brutálně černé a název dost výrazně sedí. Robin Ferro/Fučo, Ondřej Malý/Ríša, Beáta Hrnčiříková/Sašenka a vrchní zloun Albert Čuba.
Vážně nutně potřebujete vědět, co se stane, když jeden idiot probrouzdá webem až na temnou stranu? Fakt? Ale bude to černý, masivně krvavý a ne úplně jemňoučký...
(zadáno: 19.4.2020)
záznam
Jen pohádka, klasika Erben. Ale s potěšením zaznamenaný Hamlet a taky Král Lear, pánové Zdeněk Mucha/tatíček král, Jan Plouhar/Bořislav, Marek Adamczyk/Křivoslav, Ondřej Rychlý/Dobroslav se hezky rozšoupli. Mám však otázku, jmenuje-li se druhý nejlepší kůň Deák, neměl by se ten první jmenovat jinak než jen Burák? Je takových krásných jmen, namátkou Ryšánek Schmiedtová :-))
škoda, že záznam je jen v pracovní kvalitě
(zadáno: 18.4.2020)
65%
záznam
Vyzkoušeno společně s postpuberťáky (nudili se). Líbí se, ale hudbu už chtějí jinou, ne konec osmdesátek a začátek devadesátek. Madonna je pro ně stařenka, některé věci si museli přehrát extra na Youtube. Harry Potter naštěstí zabírá slušně, četli ho ve správnou dobu.
(zadáno: 17.4.2020)
záznam
Ohmatávání nového divadelního prostoru, a navíc ne právě známý příběh herce plzeňského divadla Bohumila Vávry (1916-2007), který se soudně "svezl" s tzv. Plzeňským pučem (plzeňské dělnické bouře v období měnové reformy v r. 1953). Příběh určený pro malou scénu sleduje hereckou práci na zkoušce Goldoniho Lháře (?), prolínající se s politikou doby (měnová reforma, stržení sochy TGM, u kterého měl údajně být herec a komunistický činovník Josef Větrovec- ten to v roce 1990 veřejně popřel).
Přesný a až chladný M. Stránský, bohužel trochu přehnaná J. Kubátová.
(zadáno: 16.4.2020)
68%
Doporučeno k shlédnutí, bohužel mi uteklo, tak alespoň záznam. A se vší poctivostí říkám Respekt. Odvaha, s jakou bylo k inscenaci přistupováno, po stránce textové, režijní, scénografické i herecké, není v nižších nadmořských výškách Vinohrad vídána často. Předsunutý vysoko umístěný tubus scény je až extravagantní, dal ale možnost pracovat s odrazem zvuku a světla. Znázornit vojsko přísně složenými komínky uniforem je také hravý nápad. K. Brožová lehce dokazuje, že není jen zdobná, úspěšně si si vede i S. Rojková a M. Lambora. Dobře nakročeno, sice zcela nedořečeno, ale vážně respekt.
(zadáno: 15.4.2020)
záznam
Au, au, au, au, sáhnutí vedle. Schizofrenní taškařice a ztráta času. Dva herci na jevišti, patnáct rolí, a tolik pitvoření a utírání nosu židlí, že bys z toho uštrikoval futrál na kombajn.
(zadáno: 15.4.2020)
55%
záznam
Plačící satyr pod prachovou peřinkou
Tento text na jeviště divadla patří už z tradice, Šrámek byl jedním z kmenových autorů divadla a pro mě je cennější o skutečnost, že ho vůbec neznám. Herecky velmi dobře uchopeno, i když inscenace přímo podsouvá celkem tuctovou historku o tom, jak tři už postarší kozli potkali hloupé kůzle. Tímto pohledem modelovaná Ančka/Anna Kameníková pak zcela ztrácí jakoukoli hloubku a je to prostě jen blboučká puberťačka, bojující s jazykem inscenace.
A klidně mi utrhněte hlavu, ale trochu nuda, oprášit, prosím...
(zadáno: 13.4.2020)
záznam
Dva podnikaví staříci, Fána a Hanzl, pronajímají svůj malý a zanedbaný byt mileneckému páru, ženatému učiteli Ríšovi a studentce Zuzaně k příležitostným schůzkám. Vždy přitom oba domácí pánové vyklízí pole, to jen dnes je něco jinak. Zuzana trvá na tom, aby Fána zůstal...
Velmi příjemný zážitek, i ze záznamu. Dobrý příklad toho, jak herci mohou předhonit a přehrát i vlastně banální námět. Kvality pánů Vlacha a Satoranského netřeba vynášet, stávají se sami značkou, M. Děrgelová/Zuzana se vedle nich velmi hezky uplatňuje a P. Batěk/Ríša je jí zdatným partnerem.
(zadáno: 13.4.2020)
záznam
Slaboučké až belhavé, ale nádherná scéna M. Dadák a J. Dulava (step zvlášť krása). Jevištní hudba buď není vůbec, nebo drobátko jazzový klavír frázuje pořád dokola tap tap tadap, z čehož mi po necelých deseti minutách začalo cukat v oku. Feydeau má asi i lepší/lehčí kusy, tohle uvedení ze mě vydolovalo smích jen minimálně a vážně dolovalo hluboko.
(zadáno: 12.4.2020)
75%
(záznam)
Rodiče, Zenobia a služka jménem Husa, utěšená vzorná domácnost žijící vlastně v přepychu proti jiným, tak to říká tatínek. Ale když se ozve "hluk", utíkají uprostřed noci se stále se zmenšující hrstkou věcí do menších a menších bytů výš a výš po schodišti. Už jen Zenobia si pamatuje, že "dole" měli šest pokojů, že měla desky, knížky, školní sešity, rodiče tvrdí, že to, co žijí teď, bylo vždy. Ze zdí se loupou tapety v cárech a v koutě dřepí podivná neustále bitá postava...
Skvělý V. Georgiev/otec, nádherná a přesvědčivá Z. Truplová/Zenobia. Působivá depresivní scéna.
(zadáno: 12.4.2020)
67%
V divadle mě minulo, dík za záznam. Barokní freska autora, který u nás nebývá hrán často, navíc inscenovaná v sakrálním prostoru, se zcela vymyká standartu dramaturgie Vinohradského divadla, připomíná spíše pašijové hry. Herecky bez námitek, Ivan Řezáč jako Kdokoli podává uměřený silný výkon a to, co by se jinde jevilo jako přílišné rozmáchnutí, zde zcela odpovídá prostoru i náladě. Záznam neukazuje hloubku scény, nedokážu říct, zda bylo možné přes orchestr vidět i níž umístěné herecké akce na členité úzké scéně (spirálové schodiště, přední a zadní plán atd.). Krásné propracované kostýmy.
(zadáno: 12.4.2020)
Záznam jen připomenul moje pocity z představení, které byly zasunuty hluboko hluboko. Tomu, kdo kritizuje, by moc nemělo být líto herců, bohužel, tohle je výjimka. Bylo mi líto Lukáše Příkazkého, jeho výkon byl opravdu mimořádný. Nic dalšího se ale k jeho práci nepřidalo, snad jen uměřený a soustředěný výkon Luboše Veselého. Záznam milosrdně skryl scénu, po které se nedalo prakticky chodit (ta tvarovaná kolej musela být noční můrou herců, klopýtali o ni, p. Skopal téměř upadl). Vjíždění a zajíždění vozíků s herci bylo pro diváka až únavné a časem nudné, pro herce ne právě bezpečné, bez efektu.
(zadáno: 11.4.2020)
75%
Byli špičkovými manažery. Teď posedávají v centru zprostředkování práce, míchají kafíčko a vpád človíčka, který ani netušil, že ho propouštějí, rozvíří atmosféru...
Perfektní souhra hereckého týmu, který prakticky neopouští jeviště, skvělý zkřísnutý Vladislav Georgijev (pan Georgijev) a agresivní Zuzana Truplová (paní či slečna Truplová), Albert Čuba (uplakaný netvor pan Čuba), Josef Kaluža (sportovec k ničemu pan Kaluža), Štěpán Kozub (burzovní makléř a hromádka nervíků pan Kozub)...mocinky moc pěkné. (záznam)
(zadáno: 10.4.2020)
Jaksi druhý díl politického kabaretu. Kdyby si zachoval kvalitu prvního dílu, bylo by to fajn, ale kouzlo divadelního textu je už zčásti pryč a nenahradí ho výkřiky nejmenované televizní moderátorky "Diskutujte!". Marek Příkazký pořád dobrý, snad budu mít štěstí vidět ho někdy naživo.
(zadáno: 6.4.2020)
únor 2017, záznam z Divadla za Plotem, Praha
Ani Klekánice nechodí do lesa bez obojku! A kolínští husaři nenosí semenec na půdu sami!
Jiřík si vzal kravatu, ale tatínek tak dlouho krmil sysla, až mu spadla fujara do rákosí. Kdo neví jak z konopí, musí pro radu do Prahy, a tak Jiří šel. Ale ta zlá ošklivá zlínská kavárna si z chudáka Jiřího dělala tak ošklivou a zlou legraci z pozice prolhaných a zlých pseudoelit... Pravděpodobně první pokus o politický divadelní kabaret tohoto století, rozhodně zajímavá zkušenost. Marek Příkazký krása krása.
(zadáno: 6.4.2020)
28%
Je mi líto, ale oscilaci mezi bulvární fraškou a jakýmsi pokusem o svlečení Marxe do naha nechápu. Ani určení, pro koho by tento tento text vůbec měl být. (záznam)
(zadáno: 5.4.2020)
extrémní groteska, chycená do časové smyčky, ve které se nakonec zcela ztratí hranice mezi postavami. Jen...asi se v tom trochu ztrácím taky. (záznam)
(zadáno: 5.4.2020)
65%
Inscenace založená na kvalitní hudbě a tanci, činohra už mírně pokulhává za oběma zmíněnými. Michal Isteník v hlavní roli výrazný je, všechno ostatní mi bohužel začalo splývat. Silné téma, bohužel ne úplně dramaturgicky zvládnutý příběh člověka, jakým Mucha beze sporu byl. (záznam)
(zadáno: 4.4.2020)
Amber/Marie Doležalová, Lorrein/Iva Pazderková a Kay/Eliška Balcerová mají problém. Tak jako tak je to zprostředkovaně chlap. Amber je omylem těhotná. Její máma Lorrein si narazila chlapíka na hodině salsy, ale líbí se jí, jen když si dá pár drinků a je tak trochu vdaná. Babička Kay by vlastně také ráda, ale její manžel dostal mrtvici a navíc se povahově změnil...
Záznam, ale naštěstí neubližuje ani velmi prosté scéně, ani hereckým výkonům.
(zadáno: 3.4.2020)
Čtyři decentní anglické dámy pijí odpolední čaj. Drobně plkají o dětech, seriálech, o své bývalé práci. Venku se už dávno rozpadl svět..
Vidět to před měsícem, byla by to "jen" dobře odvedená herecká práce všech čtyř dam (Zuzana Kronerová, Eva Holubová, Eva Salzmannová, Zoja Oubramová). Dneska sedím na sbaleném batohu a čekám na pokyn vyjet. Dost divný pocit, když to už není divadlo a prostě chci ten záznam dokoukat.
Zas Vila Štvanice, její punk interiér, skvělé herečky. A pianista, co lehounce brnká Loch Lomond.
(zadáno: 1.4.2020)
Podáš prst?
Ollie a Jill byli hodní a slušní lidé. Jen chtěli líp bydlet, čekají přece miminko. A pak přišel dopis od Mae Fistové, dopis s nabídkou snů. Mohou dostat dům, stačí zapojit se do toho nového projektu a dům opravit. No co byste udělali vy? Oni chtěli jen pěkně žít, to přece není nic špatného.
Text Philipa Ridleyho jako by byl přímo šit pro prostor Štvanice a herecký tým H. Řezáčová, R. Fiala a E. Maximová chápou a ctí text až nepříjemně (naskakuje mi husí kůže).
velký dík za laskavé poskytnutí záznamu...
(zadáno: 30.3.2020)
36% (záznam)
Bez námitek k inscenování, vstupy "režiséra" a "dramaturga" neubírají, spíš pomohou. Ani revue styl kusu tak neubližuje, jak se ze začátku zdálo, ba i ignoranci reálných historických souvislostí a existujících listinných pramenů překousnu. Problém mám s hereckými výkony, neb běda, to není Hašler, to je ocucaná hašlerka, přilepená na to nejméně vhodné místo, jaké lze najít. Slušná choreografie a možnost vidět původní herce, dnes se již hraje obnovená premiéra s pozměněným obsazením.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>