Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 22.12.2020)
75%
záznam
Když Miloš Havel režíruje velkobiják ze života Václava Havla, má na to jen pět lidí a málo času, vyleze z toho na konci hutný kabaret.
Skvělý P. Jeništa/Miloš Havel a M. König
(zadáno: 21.12.2020)
záznam
Byl jednou jeden stát. A válka byla, lidi neměli co jíst. Ale prezident válku vyhrál a s ministryní výživy dali svému lidu MASORÁJ, plně automatizovanou výrobnu na M. A. S. O. Všichni měli plné žaloudečky, velebili svého prezidenta...nebyl náhodou Bondy budhista?
Jindřiška Dudziaková (zhulená jak tovární komín), Kryštof Bartoš, Magdalena Kuntová, Filip Březina (natlačil do sebe snad půl kila buřtů za studena), Denisa Barešová (bez ručiček a nožiček)...roztomile ujetá práce
(zadáno: 21.12.2020)
54%
záznam
Čechov dokáže být zábavný (ne příliš často) a ukecaný (téměř vždy). Je to zároveň plus i mínus a podstatné je sladit to. Tohle provedení je spíš mírně podprůměrné, dost postav zůstalo až trestuhodně nevyužito - otlemený Jaša/A. Čuba, Suchá lípa Varja/G. Mikulková, žvanivý slimejš Trofimov/M. Čapka, parazit Simeonov - Piščik/D. Škubal i chudáček sladká naivní pipinka Aňa/T. Dočkalová. Dobře mi vychází Alena Sasínová-Polarczyk/Raněvská a J. Kaluža/Lopachin, N. Lichý/Gajev zcela neobvykle pod vlastní limit.
Dlooouhé to bylo, mooooc...
(zadáno: 20.12.2020)
záznam
Zábavné. Taky zajímavý pohled na víčka od PET lahví, voskovky, špalíky, koktejlové párky, párátka a kouzelné hůlky, co se týká délky a obvodu. Skvělý text, slušná skvadra herců.
(zadáno: 19.12.2020)
75%
záznam
úžasná hudba, masky (P. Tenorová a T. Havlínek jsou k nepoznání), choreografie. Příběh nemusel být nastaven o rozparovačskou epizodku, i tak je dostatečně nosný. Všechny postavy jsou reálné, trochu pomíchané a časově posunuté, ale zde se hraje na to, jak to být mohlo.
Skvělý T. Havlínek, s maskou je asi problém se orientovat v prostoru, mluvit a zpívat. T. Klus dobře zrcadlí představu lékaře-lidumila, zajímavější je ale, když vypustí své démony a amputuje.
T. Marečková a T. Krippnerová...takhle to popsat je zajímavější než číst Kische
teď jen držet balanc a nebát se tmy...
(zadáno: 19.12.2020)
záznam
Úžasnoucnější a úžasnoucnější. Stálo to i za nohy křížem, protože se mi tak strašně nechtělo zastavit záznam, to prostě muselo jít v kuse. Hilského překlad, výkony na jedničku + Puk/ Markéta Mrákotová na šálách + maňásci + velké loutky...nádhera.
J. Plouhar/Hubička/Zeď - ta skvěle do nicoty vyplýtvaná snaha několikrát vyjádřit herecky Zeď
L. Černoch/Klubko věrohodně postižený Me too
Na férovku jdoucí Demetrius/A. Ernest a Lysandr/P. Uhlík, v závěsu s Hermií/A. Fišerová a Helenou/A. Nesvadbová
skvělá živá hudba
(zadáno: 18.12.2020)
55%
záznam
Ačkoliv by obsahově mělo zaujmout, spíš mě to míjí. Až příliš "Amerika", než aby se to toho dalo aspoň trochu promítnout něco víc známého. U nás se snad již od šedesátých let homosexuálové léčbou nepředělávají (jednoduše bylo zjištěno vědeckými metodami, že to nefunguje) a neustálé přeskakování z jednoho prostředí do druhého, ba i do třetího soustředění na hru taky moc neprospělo. Herecky ne špatné, jen divně duté.
Čistě na okraj, Black Canary se nepřekládá jako Černá Kanářice, protože se prostě nepřekládá.
(zadáno: 18.12.2020)
záznam
Neurazí, ale brněnská verze toto provedení bere minimálně o koňskou délku. Škoda, že dámské třídní osazenstvo je jen trojhlasé a ne zcela vyladěné, u pánů je to o něco lepší (František Mitáš/Benetka). Občas i zábavné (přehrát tak úžasně naživo bitvu u Bosworthu je "vskutku" zajímavé) jen kdyby ten zbytek nebyl brán tak smrtelně vážně. Kostýmy slušné, šatky ale spíš z konce čtyřicátých (slušivé, což o to)...
(zadáno: 18.12.2020)
75%
záznam
Pan sládek chtěl jít do Pardubic. Pan Vaněk není smutný. Pan sládek pije pivo. Pan Vaněk pivo moc nepije. Pan Vaněk ale zná Bohdalovou...
Skvělá divadelní jednohubka s vyladěným párem herců Norbert Lichý/Jiří Müller.
(zadáno: 18.12.2020)
záznam
85%
Dvakrát naživo, záznam na osvěžení, ale stále mám pocit, že to bylo uhranutí. Karel Dobrý s naprostým přehledem ovládal scénu i kolegy jako své osobní loutky i v naprosto vyhraněných okamžicích (znásilnění a topení herečky ve vaně zároveň). Nicméně...v paměti mi stále nejvíc zůstává zubatý krtek se samopalem a dojemné tři žebrající malé děti zpívající dětskou písničku, a to všechno v podání Karla Dobrého.
(zadáno: 18.12.2020)
záznam
Jen těžce lze rozhodnout, který z těch tři rozhodčích má našlápnuto do vyšší ligy. Ale že je to zábavné dokonce i pro nefotbalisty, je jisté. Zpruzelý nezaměstnaný/David Novotný, ve svém životě ztracený básník/Martin Myšička a dychtivý nadějný manažer/Petr Lněnička na jednom hřišti. Zas není dost kafe, hlavnímu ukradli žlutou a ochranka s fanoušky buší na dveře...
(zadáno: 18.12.2020)
záznam
K mé smůle, film byl bohužel první. Ale ani divadelní inscenace nepostrádá dramatický náboj, Igor Bareš/Sekal svou postavu postavil ze solidního materiálu a je maximálně uvěřitelný, Tomáš Šulaj jako Jura Baran je možná dokonce propracovanější do hloubky postavy...
(zadáno: 17.12.2020)
záznam
Brenpartija vařila řídkou polívčičku, ale Chacharije, ta už s tím pohnula výrazněji a zvládla tragédii prostitutky i guláš ze psa bez dlouhých řečí. A pak, že dvojky bývají slabší...
Suverénně kraluje Tereza Cisovská, neméně roztomilé je cikáně Zuzany Truplové, Josef Kaluža opět vládne své drobně prořídlé sociální skupině z haldy a nově je doplňuje Marek Cisovský a Alena Sasínová-Polarczyk jako židovský pár obchodníků/majitelů hospody.
(zadáno: 12.12.2020)
záznam
Staré dobré argumenty "Já nic, já muzikant, fidli fidli..." "Dělal/a jsem jen svou práci.." "Byla jiná doba..." "To nemůžeš pochopit, protože jsi tehdy nežil..." mi už lezou z krku, ať už zaznívají z úst kohokoliv, z té dobré i té ne-dobré strany. I na divadle. Nerozčiluje mě to, ani to nepovažuji za kontroverzní. Jen je to v tuto chvíli prostě duševně nehygienické.
herecky slušná N. Boudová i J. Tesařová.
(zadáno: 12.12.2020)
záznam
To by člověk nevěřil, ono už je to deset let a pořád to funguje.
(zadáno: 12.12.2020)
75%
záznam
Tři bratři na koních vyrazili do světa za nevěstou, ale nevěstu jim uloupil zloun, jo, to už tu bylo. Ale tihle osedlali koně oplechované, vyrazili do reálného světa a stíhají s řádně nadupaným hudebním doprovodem zlého kamióňáka, který unesl slečnu Marcelku od benzínové pumpy. Nádherný text Víta Peřiny, práce s loutkou a drobné gagy loutkového světa (Toitoika pro loutky) a rock jako doprovod...ba jo, líbí. Moc.
(zadáno: 3.12.2020)
záznam
Kde je právě teď Filip? Je Eva Eva, nebo Anna? Jaký je rok? Opravdu se zdá androidům o elektronických ovečkách?
Tak trochu jako Věčný svit neposkvrněné mysli po česku, možná mírně překombinovaný, herecky ale výrazně nadprůměrný (Kamila Trnková). Díky za absolutní výtlem s Michaelem Jacksonem a Davidem Bowiem.
(zadáno: 29.11.2020)
24%
záznam
Zlatej záznam. Ty neskutečně debilní scény s Ivanem Vodochodským se tak daly přeskočit a předstírat, že neexistují. No, bohužel existovaly, a bylo jich moc...
(zadáno: 28.11.2020)
záznam
Až když vyrosteme, pochopíme, že pohádka je archetypální příběh. A že je třeba ho brát hodně vážně, a to i když vám ho vykládá v hospodě pan Bouše, a zlo nakonec zblajzne sup. A na pusu pro Růženku taky dojde, no prostě Gaiman.
Realistické loutky supa, trpaslíků, nádherné kostýmy pro Sněhurku. A skvělá bojující Sněhurka, jen ať je víc takových princezen, co oblékají drátěnou košili a jdou bojovat proti zlu, i když to zlo je nakonec docela jinde, než si na začátku cesty myslí.
(zadáno: 27.11.2020)
záznam
Velmi příjemná mírně černá groteska o zločinu, lásce a přebytečné mrtvole.
(zadáno: 27.11.2020)
záznam
46%
Ach...jo. Ano, Dagmar Havlová je ve figuře čistá, ale ona hraje šachy, a téměř všichni ostatní žravou dámu. Martin Stropnický/Lopachin z větší části parodie, u Pavla Baťka/Jaša to bylo tak absurdní, že téměř předpokládám, že měl v zádech klíček, kterým byl v pravidelných intervalech natahován. A hudba...kéž by nepřicházela v poryvech s pocitem mokrého hadru přes záda.
Takže jen věnuji vzpomínku inscenaci Kašparů a Moravského divadla Olomouc.
(zadáno: 27.11.2020)
záznam
Po zhlédnutí této inscenace konstatoval můj spoludivák suše: "Tak asi dobrej voddíl..."
A za mne skvělý Michal Čapka, Josef Kaluža, Marek Cisovský, Štěpán Kozub a Pavla Dostálová.
(zadáno: 26.11.2020)
záznam
77%
Skvělá absurdní komedie s hořkým akcentem v chuti. A všecko to začalo toho dne, kdy ředitel školy/Ondřej Vetchý nakreslil na tabuli kosočtverec s čárkou uprostřed a hned zahájil pátrání po domnělém provinilci...
Nádherná souhra Ondřej Vetchý a Jaromír Dulava, Marika Procházková a Lucie Žáčková. Velmi zajímavá Nela Boudová a Stanislav Zindulka. P. Kikinčuk/tělocvikář trochu přehrává, ale je to v rámci hry snesitelné.
(zadáno: 25.11.2020)
záznam
Tohle není naše historie, ani náhodou. To jen dva Karlové, Karel/Albert Čuba a Karel/Marek Cisovský rozjeli svou novou show! A Karlové vždy věděli nejlépe, co je pro ostatní lidi, co zrovna nejsou Karlové, nejlepší. A Karlové se přece uměli postarat i o Josefu Slánskou, manželku popraveného Rudolfa Slánského/Alena Sasínová-Polarczyk. Vždyť to bylo v zájmu Strany, a koneckonců i Slánský byl rehabilitován už v šedesátých letech a rodině byla vyplacena kompenzace. A pak se Karlové zas vrátili. A pořád tu ještě jsou, kluci šikovný...
Špičkový výkon Aleny Sasínové-Polarczyk, i obou Karlů.
(zadáno: 25.11.2020)
75%
záznam
Sofistikovaný příběh Adolfa Eichmanna lze čistě mechanicky zkopírovat, třeba z Wiki. Bohužel, fakta, čísla, rozsáhlá reportáž Eichmann v Jeruzalémě ani záznamy ze soudu s ním nedokážou postihnout jemné detaily příběhu tohoto úředníka zla, divadelní plocha se ale ukazuje být velmi dobrým odrazovým můstkem. Herecky jde o skvělou týmovou práci, i když Marek Cisovský jako Eichmann velmi příjemně vyčnívá.
Maličko statické, chápu-li ale dobře, možná právě tohoto pocitu chtěl režisér dosáhnout, Eichmannovi jde přece o jistý typ veřejné obhajoby či sebeočištění...

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>