Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 20.11.2020)
záznam
Prakticky herecký koncert s filosofickým bonusem. Ironický paján k oslavě lidského života, komický, temný, sžíravý a představující novou specifickou pyramidu potřeb, podle nichž stavíme své životy.
skvělý Simon Krupa, Štěpán Kozub, Marek Cisovský, Josef Kaluža a Michal Čapka.
(zadáno: 14.11.2020)
záznam
Téměř to se mnou nemluví, jediné, z čeho mám husí kůži ještě dneska, je salátová polévka, tedy listy běžného salátu, vařené v osoleném mléce. V lepším případě to vypadalo vážně jako vařené hadry, v tom horším...ouch. A tímhle strašit nevinné děcko...
(zadáno: 14.11.2020)
75%
záznam
Drobátko fičák, ale co už...
(zadáno: 12.11.2020)
záznam
Naživo v Arše a teď znovu ze záznamu...ano, jsem velký fanoušek. Komiksového, filmového (Stín nad Prahou, Pérák a SS), románového (Stančík), vědeckého (Mýtus o Pérákovi- Janeček) i divadelního. Nádherná česká "Liga výjimečných" - Generál, Hvězdář, Casanova, Diva, Jestřáb, ba i zrádce Taktik...ti všichni hledají Frantu Péráka. Zabít, zapojit do odboje, hlavně nenechat ho jen tak skákat.
Miluju obraz Divy, když něžnýma ručkama za zvuku hudby láme svým tanečníkům efektně vaz...
(zadáno: 12.11.2020)
záznam
Naprosto rozkošná prvoplánová groteska. Tereza Cisovská a Alena Sasínová-Polarczyk pějí tak dobře, že by je z fleku vzala kdejaká zpěvohra, Marek Cisovský uplatňuje roztomilý a sexy šarm, Vladislav Georgiev je k pomilování se svými verši zcela mimo mísu a nakonec Josef Kaluža coby zcela nemrtvý mrtvolák obraný nejen o zub a spodní prádlo...tohle se opravdu povedlo.
(zadáno: 11.11.2020)
záznam
Eh...Hamlet/Michal Čapka je chvílemi fňukna a pak zas klaun, nevidím generační vzdor vůči otčímovi, boj o královskou moc, pomstu otcovy smrti, to spíš vidím divné a navenek ani gestem nevysvětlené bloumání od ničeho k ničemu. Takže je aspoň čas prohlédnout si dobře Horacia/J. Kaluža, Ofélii/Z. Truplová a jejího bratra Laerta/M. Cisovský. Koukatelné, ale kvůli nim.
(zadáno: 10.11.2020)
75%
záznam
Dvě a čtvrt hodiny potěšení, s malinkou výtkou. Proškrtat pana Pěničku, Lokta a Vokejháka by vážně nebylo od věci...
Štěpán Kozub/kníže Vincentio svou specifickou velmi vážně branou komikou skvěle vyvažuje exkluzivní exponát pokrytce Marka Cisovského/Angelo, ale stranou nezůstává ani společenský lhář Lucio/Albert Čuba, přiopilý čestný žalářník/V. Georgiev či Šimon Krupa/hipísácký vězeň Barnardin a mnich Petr.
(zadáno: 10.11.2020)
75%
záznam
Chtělo to přípravu, pravda. Obrať Dostojevského naruby, vytřes, rozeber všechny cucky, znovu slož. Přiber k tomu bibli a filosofický slovník. A neber to jako detektivku, kdo to staré zvíře Karamazova vlastně zabil.
(zadáno: 10.11.2020)
zkrácený záznam
přitažlivě obludný narcis...a najednou vám hoří půl města, lidé umírají a policie zatýká uprostřed noci.
(zadáno: 9.11.2020)
záznam
77%
Kdo je ta hubená vysoká dáma ve žlutém, která s takovou péčí vítá hosty a zve je ke svému stolu? Temná filosofka, životní mlsalka, či jen mírně rozmrzelá stárnoucí dáma decentně peskující svou kuchařku?
Vlastně velmi krátké a inspirované Fuchsovou knihou jen bodově, ale prošpikované složitým textem, hudebními vložkami (harfa a operní zpěv) a čtyřchodovým degustačním menu (běda, toho se mi nedostalo, neb to byl jen záznam, ach). A ta děsivá tečka...
(zadáno: 7.11.2020)
záznam
+ kostýmy a ptačí charakterová různorodost
- dnes již "přesezená" satira, které vypadaly zoubky
A nevím jestli je to kladné nebo záporné, ale muzikál by asi neměl znít jako opera...
(zadáno: 7.11.2020)
záznam
Začínám chápat, že historky o tom, jak herec během výkonu "shodí" klidně dvě tři kila, nejsou daleko od pravdy. Petr Jeništa/Raskolnikov se do krajnosti hnaným sociopatem, který nelituje svého zločinu, ale sebe sama, protože Lizavetu/Eva Vrbková přece zabít nechtěl, neměla tam být... Pláče, prosí, jen aby ho Soňa neopouštěla, potácí se světem lidí, kterým nerozumí a ani rozumět nechce, aniž by rozpoznal, co je realita a co halucinace z nervového zhroucení. Velmi silné a čisté i ze záznamu.
(zadáno: 7.11.2020)
záznam
Je to syrák, pane Bamba...a spoustě věcí nerozumím. Autorská věc, díky hercům ale koukatelná a relativně svižně odsýpající. Nádherně panenkovská Klára Sedláčková-Oltová, Jan Meduna se svým příběhem medvěda na skládce, Ondřej Rychlý a jeho příběh lásky k učitelce dějin hudby... Ale být to delší, tak to asi nedám.
(zadáno: 5.11.2020)
záznam
Mírně slabší, ale pořád slušná sada hlášek.
(zadáno: 5.11.2020)
75%
ze záznamu YouTube
Nevídaný pavoučí kostým, velmi vtipný text a roztomilé gagy.
(zadáno: 3.11.2020)
záznam
Pozvolný zrod banálního zla, umožněný rozvratem společnosti, tak bývá obvykle Mannův Mefisto vykládán. V téhle inscenaci to ale nepoznávám a M. Havelkovi jeho role Hendrika Höfgena příliš nesedla. Navíc hra je prošpikována erotickými scénami, které vyznívají mírně trapně. Zajímavá je ale studie drobného nácíčka Hanse Miklase/I. Ondříček, lehce načrtnutého frocka Sebastiena Brucknera/V. Blahuta či naivního a dychtivého komunisty Otto Ulrichse/M. Isteník.
(zadáno: 2.11.2020)
záznam
Topolův překlad, ne právě oblíbený, údajně i u herců. Rigidní scéna dětského hřiště. Nelichotivé kostýmy dámského obsazení (byť zřetelně odkazovaly na nevkus počátku zbohatlických devadesátek, problém vězel hlavně v nevhodných velikostech). Nepříliš přesvědčivá Julie/V. Čapková, lepší Romeo/D. Ondráček. Slušná hudba, trapný propašovaný humor.
(zadáno: 30.10.2020)
75%
záznam
Silná inscenace. Pavla Tomicová/Štěpka a Filip Richtermoc/Pavel jsou pro tuto hru jako stvořeni a vedou své party až do krajnosti, přesto čistě a uvěřitelně.
(zadáno: 29.10.2020)
55%
záznam
Dokonce i na muzikál průměrné. Sice skvělá choreografie a akrobatické výkony, hudba a texty písní bohužel pokulhávají daleko za. Chápu, že Kiplingův vrstevnatý příběh musel být očesán, aby se vůbec vešel na jeviště, tohle je ale spíš vylisovaný prefabrikát a nepomůže mu ani jinak výtečný Jan Cina/Mauglí.
(zadáno: 26.10.2020)
55%
záznam
Spojení Psa baskervillského, Umírajícího detektiva a Ďáblova kopyta v podání Jihočeského divadla na točně v Krumlově bohužel ze záznamu zřejmě nemá takový účinek. Pozvedá ho Jiří Suchý/Baskervill, stylizovaný však spíše jako Bertie Wooster, takže pocit, že se každou chvíli někde za keřem vynoří Jeeves, nebyl zcela od věci. Jinak spíše průměrná záležitost, hratelná kdekoli (a nesouvisí s tím fakt, že točení kolem dokola obvykle způsobí lehkou nevolnost).
(zadáno: 25.10.2020)
75%
záznam
Šťavnaté, výživné a bobtnající smíchy. Rozkošně punková Kateřina/Radka Coufalová a její dokonalý mírně žvanivý mužnou silou vládnoucí protipól Petruccio/Martin Havelka. Škoda, bude tu velmi scházet...
(zadáno: 25.10.2020)
záznam
To, co se ze začátku jevilo jako slibná a roztomilá hudebně-sportovní komedie s prvorepublikovým švunkem, se mi někde před druhou třetinou rozpadlo do sledu varietních čísel, avšak v ochotnickém podání. Herci se možná bavili nadmíru, já už tak ne. Prvorepublikový pel se naštěstí podařilo donést do konce, to je plus. Dobrý, občas i výtečný Vojtěch Havelka jako Eman.
(zadáno: 24.10.2020)
75%
záznam
Hra žaludek kroutící nahoru i dolů, s nutným přerušením (nebylo mi volno). Rozhodně nedoporučuju pro někoho, kdo mobbing zažil v reálu a žasnu nad tím, jak Robin Ferro pokorně snáší až k nechutnosti vyšroubované chování svých kolegů. Doufám, že za oponou byl pak patřičně odměněn...
(zadáno: 23.10.2020)
záznam
Dobře fungující představení, Eva/Eva Novotná i Mánek/Václav Vašák dokázali vytvořit uvěřitelnou párovou chemii a k mému potěšení se nikdo nerozhodl pustit se do specifického národopisného kutilství. Naopak, jsou zde respektovány a nenásilně rozvíjeny jasné motivy, aniž by se ztratilo to hlavní, co vším točí, zcela nezvládnuté emoce.
(zadáno: 22.10.2020)
68%
zázn.
Hilského Hamlet bez významného škrtu, od Marcelluse a Bernarda až po Fortinbrase mladšího. A tradičnější, než by bylo pro tenhle text zdrávo. Petr Kubes/Hamlet je chladnokrevným a vyčkávajícím mstitelem, který jen občas dovolí agresi povolit ventil. Bohužel, nemá ve skutečnosti na jevišti opravdového soupeře a dámské party (Naděžda Chroboková-Tomicová, Anna Stropnická) jsou spíše ozdobnou figurkou ze společenské deskové hry. Přesto, provedení má dost zajímavých momentů a stojí za to si ho prohlédnout. Nádherná vlásenkářská práce na paruce pro Naděždu Chrobokovou-Tomicovou/Gertruda.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>