Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (92)
Kateřina Jírová: 8 % (36)
Helena Grégrová: 9 % (109)
Jiří Koula: 9 % (90)
Jiří Landa: 9 % (156)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.11.2020)
záznam
Je to syrák, pane Bamba...a spoustě věcí nerozumím. Autorská věc, díky hercům ale koukatelná a relativně svižně odsýpající. Nádherně panenkovská Klára Sedláčková-Oltová, Jan Meduna se svým příběhem medvěda na skládce, Ondřej Rychlý a jeho příběh lásky k učitelce dějin hudby... Ale být to delší, tak to asi nedám.
(zadáno: 5.11.2020)
záznam
Mírně slabší, ale pořád slušná sada hlášek.
(zadáno: 5.11.2020)
75%
ze záznamu YouTube
Nevídaný pavoučí kostým, velmi vtipný text a roztomilé gagy.
(zadáno: 3.11.2020)
záznam
Pozvolný zrod banálního zla, umožněný rozvratem společnosti, tak bývá obvykle Mannův Mefisto vykládán. V téhle inscenaci to ale nepoznávám a M. Havelkovi jeho role Hendrika Höfgena příliš nesedla. Navíc hra je prošpikována erotickými scénami, které vyznívají mírně trapně. Zajímavá je ale studie drobného nácíčka Hanse Miklase/I. Ondříček, lehce načrtnutého frocka Sebastiena Brucknera/V. Blahuta či naivního a dychtivého komunisty Otto Ulrichse/M. Isteník.
(zadáno: 2.11.2020)
záznam
Topolův překlad, ne právě oblíbený, údajně i u herců. Rigidní scéna dětského hřiště. Nelichotivé kostýmy dámského obsazení (byť zřetelně odkazovaly na nevkus počátku zbohatlických devadesátek, problém vězel hlavně v nevhodných velikostech). Nepříliš přesvědčivá Julie/V. Čapková, lepší Romeo/D. Ondráček. Slušná hudba, trapný propašovaný humor.
(zadáno: 30.10.2020)
75%
záznam
Silná inscenace. Pavla Tomicová/Štěpka a Filip Richtermoc/Pavel jsou pro tuto hru jako stvořeni a vedou své party až do krajnosti, přesto čistě a uvěřitelně.
(zadáno: 29.10.2020)
55%
záznam
Dokonce i na muzikál průměrné. Sice skvělá choreografie a akrobatické výkony, hudba a texty písní bohužel pokulhávají daleko za. Chápu, že Kiplingův vrstevnatý příběh musel být očesán, aby se vůbec vešel na jeviště, tohle je ale spíš vylisovaný prefabrikát a nepomůže mu ani jinak výtečný Jan Cina/Mauglí.
(zadáno: 26.10.2020)
55%
záznam
Spojení Psa baskervillského, Umírajícího detektiva a Ďáblova kopyta v podání Jihočeského divadla na točně v Krumlově bohužel ze záznamu zřejmě nemá takový účinek. Pozvedá ho Jiří Suchý/Baskervill, stylizovaný však spíše jako Bertie Wooster, takže pocit, že se každou chvíli někde za keřem vynoří Jeeves, nebyl zcela od věci. Jinak spíše průměrná záležitost, hratelná kdekoli (a nesouvisí s tím fakt, že točení kolem dokola obvykle způsobí lehkou nevolnost).
(zadáno: 25.10.2020)
75%
záznam
Šťavnaté, výživné a bobtnající smíchy. Rozkošně punková Kateřina/Radka Coufalová a její dokonalý mírně žvanivý mužnou silou vládnoucí protipól Petruccio/Martin Havelka. Škoda, bude tu velmi scházet...
(zadáno: 25.10.2020)
záznam
To, co se ze začátku jevilo jako slibná a roztomilá hudebně-sportovní komedie s prvorepublikovým švunkem, se mi někde před druhou třetinou rozpadlo do sledu varietních čísel, avšak v ochotnickém podání. Herci se možná bavili nadmíru, já už tak ne. Prvorepublikový pel se naštěstí podařilo donést do konce, to je plus. Dobrý, občas i výtečný Vojtěch Havelka jako Eman.
(zadáno: 24.10.2020)
75%
záznam
Hra žaludek kroutící nahoru i dolů, s nutným přerušením (nebylo mi volno). Rozhodně nedoporučuju pro někoho, kdo mobbing zažil v reálu a žasnu nad tím, jak Robin Ferro pokorně snáší až k nechutnosti vyšroubované chování svých kolegů. Doufám, že za oponou byl pak patřičně odměněn...
(zadáno: 23.10.2020)
záznam
Dobře fungující představení, Eva/Eva Novotná i Mánek/Václav Vašák dokázali vytvořit uvěřitelnou párovou chemii a k mému potěšení se nikdo nerozhodl pustit se do specifického národopisného kutilství. Naopak, jsou zde respektovány a nenásilně rozvíjeny jasné motivy, aniž by se ztratilo to hlavní, co vším točí, zcela nezvládnuté emoce.
(zadáno: 22.10.2020)
68%
zázn.
Hilského Hamlet bez významného škrtu, od Marcelluse a Bernarda až po Fortinbrase mladšího. A tradičnější, než by bylo pro tenhle text zdrávo. Petr Kubes/Hamlet je chladnokrevným a vyčkávajícím mstitelem, který jen občas dovolí agresi povolit ventil. Bohužel, nemá ve skutečnosti na jevišti opravdového soupeře a dámské party (Naděžda Chroboková-Tomicová, Anna Stropnická) jsou spíše ozdobnou figurkou ze společenské deskové hry. Přesto, provedení má dost zajímavých momentů a stojí za to si ho prohlédnout. Nádherná vlásenkářská práce na paruce pro Naděždu Chrobokovou-Tomicovou/Gertruda.
(zadáno: 22.10.2020)
záznam
Roztomilé, svědčící o schopnosti hbitě ovládat jazyk. Svým rozsahem (asi 50 min.) ale trochu jednohubka.
(zadáno: 22.10.2020)
záznam
Na Gombára překvapivě nevyrovnané. Neuřídit patos a ždímat ho jako mokré prádlo... Velmi slušná scéna, fajn koníci, některé obrazy ale až zbytečně drastické (ubití koně obchodním cestujícím) a jiné zas citelně cajdákoidní.
(zadáno: 6.8.2020)
Divadlo v Celetné
Velmi zábavné, mírně postapokalyptické a docela poučné setkání s lidmi Těsta (Kvásek! Ať kyne!), kmenem lidí Láhví, které téměř dokonale drží tvar (Ccsss, ach!), kmenem Smetáků a skrytě žijícím kmenem Poutníků (umí číst a uchovávat vědomosti, pozor, lstivě sexy veřejně čtou Padesát odstínů šedi!). Tak schválně, dohodnou se a dovedou obětní rituál svým bohům do konce, nebo naše civilizace odcouvá pozpátku do dějin?
(zadáno: 12.7.2020)
vášeň a smrt jedno je, když se žene tryskem...
Až se bojím, že budu mluvit v superlativech, je to přece "jen" muzikál, zaslouží si ale rozhodně pozornost, není mnoho takových. Spojení čisté scény, silného hereckého týmu a až filmové režie by i jen samo dokázalo postavit "dobré" představení. Zde ale došlo i k citlivému vedení ve zpívaných partech (romština se specifickým frázováním), a když k tomu přidáte i strhující emoce, které by šlo nabírat po libosti a pořád by zbývalo i pro ostatní... Jen lituju, že to neuvidím venku, pod volným nebem, kam asi nejlíp patří.
(zadáno: 12.6.2020)
77%
Manon je motýl, včela a růže. A krom toho je to neobyčejný, jiskřivý, vtipný, dramatický, romantický, mírňounce ujetý hrdě přiznaný kýč. A to není ve zlém, naopak. S herci hrají skvěle kostýmy a scéna (obojí Marek Cpin) a režisér Špinar sice viditelně zasáhl, ale byl schopný zásah obhájit a funkčně zapracovat do své verze.
Existují čtyři možné varianty představení, jsou opravdu inscenované pro každou dvojici zvlášť a stojí za vidění, všechny.
(zadáno: 10.6.2020)
65%
Herecky bez vad, nepřehrává se, netlačí na pilu, nedojí slzičky...taky proto hodnotím tak vysoko. To jen ten slaboučký text mi leze na nervy. Určitě to nebylo pro mě, ale pokud jste náhodou rozvedená padesátnice +, poslužte si, bude se to líbit. Lepší než zbaštit bonboniéru a zapít ji sedmičkou laciného vína.
(zadáno: 9.6.2020)
Livekoučink jako téma. Netradiční výpovědi, kolektivní autorské pojetí, lehký bulvárek, pokud to tak chcete vidět, holčičí "čvaňhárna", hlouběji viděno i jako dvouplánová hra. Příjemné jako doušek sektu, a nepříjemné, jako když sekt vdechnete, pálí to a štípe. Tak kdo je nejbližší vám? Matka pluku Ivona? Mondénní Sabina? Závodnice Renata? Pěnice za zenitem Ema? Neviditelná Bětka? A nebo snad zoufalý kouč?
Dámy a pane, klobouček.
(zadáno: 9.6.2020)
75%
záznam
Surové, syrové, živé. Propocené, sexy a hotové zřídlo energie. Vtipné, dramatické, mírně punkové, zvládnuté herecky i hudebně. Joj, joj, tancovat by se chtělo...
(zadáno: 9.6.2020)
záznam
Vystup ze svého vězení, budeš překvapen, že ti v tom nikdo nebrání...
Anna/L. Trmíková se zamilovala. Je však vdaná za Henrika/M. Pechlát, kněze, citově chladného, manipulativního a labilního člověka. Bergman, tak nějak plynoucí za svými až suše popisnými slovy, skrývajícími realitu a hrůzu za tím pěkným lesklým nátěrem. A jediný, koho příběh těch dvou opravdu zajímá, je starý kněz/Alois Švehlík.
Na puristické scéně, nádherná herecká práce.
(zadáno: 8.6.2020)
58%
záznam
Trochu doufání v nějaké podstatnější posuny a modernější vyznění, bohužel režisér evidentně myslel na to, aby náhodou nepohoršil konzervativnější diváky. Až přehnané zdůrazňování násilí na úkor reálné herecké akce, vlažně působící Vávra a nijak zvlášť přesvědčivý Francek. Trochu moc utažené kohouty tam, kdy by energie měla ne téct, ale tryskat, zbytečně krotké a pasivní.
(zadáno: 7.6.2020)
45%
záznam
Ok, takže Moliére. Žel, vinou úprav dramaturga a režiséra se ztratila lehkost, aniž by ji nahradilo něco stejně přijatelného. Herecky asi nejlépe vychází Kryštof Rímský, Erika Stárková byla upěchována do citelně nepříjemné uječené drbavé potvory, ke které nenacházím nejen cestu, ale ani špetku vcítění (a to mi bylo proti srsti představení Misantropa ve Švanďáku! Hluboká omluva!).
(zadáno: 7.6.2020)
záznam
Nemám zvláštní náklonost k poezii. Respekt, ale nic navíc. Zpracování lidové poezie v podání BodyVoiceBand se ale jeví víc než zajímavě a v dynamickém spojení s "neklasickou" hudbou vytváří působivé funkční spojení. Funguje to!