Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).
  • Deprecated function: Function ereg() is deprecated ve funkci include() (řádek: 244 v souboru /www/doc/www.i-divadlo.cz/www/pages/uziv_detail.php).

Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 21.5.2020)
záznam
Zub času zahlodal, ale hlavní myšlenka je snad viditelná dosud. Malá duše je věčná, ať už se ohání jakoukoli příslušností k národu.
(zadáno: 18.5.2020)
65%
Bílý Tesák bez Tesáka? S kamerou? Evidentně to taky jde, ale osobně mi chybí. Testosteronová vlčí jízda s překvapivě až příliš měkkým dojezdem, prostě už nejsem ten hlavní divák téhle inscenace, dítě. To je ale asi můj problém, ne problém inscenace. To mi spíš vadí ta nepravděpodobná idylka na konci.
(zadáno: 18.5.2020)
55%
záznam
Chápu více jako taneční performanci a divadelní experiment, než jako plnoprávné divadelní představení. Samozřejmě jde v první řadě o emoce, ty "patřičné" se ale zřejmě nedostavily ve správném počtu nebo pořadí.
(zadáno: 17.5.2020)
záznam
Zajímavá scéna. Petr Ulrych vytvořil hudbu, ve které slyším vzdálené ozvěny Koločavy, bohužel v ní existují i "švy" mezi folkem a dynamickou hudbou nutnou pro typicky muzikálové scény. V činoherním výrazu přešvihlý Radúz, naštěstí v druhé půli se trochu znormalizoval. Může mi někdo říct, proč to kostýmově vypadá spíš jako nějaká indiánka, jen péra v hlavě chybí?
Střízlivě řečeno, s inscenací se mírně míjíme.
(zadáno: 17.5.2020)
záznam
Bufo dramatický útvar u nás nemá mnoho příkladů jako Smočkovo Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho. Na repertoáru ČK je od roku 1966 (tehdy byl hrán společně s aktovkou Bludiště stejného autora) a evidentně se ho divadlo nehodlá zbavit, lidi chodí a plácají. Problém je v tom, že bufo komedie příliš svádí k pitvoření a manýře a to je také hlavní problém, který vidím a nechci se s ním smířit. A to ani když se mluví o kultu a duchu Činoherního Klubu.
(zadáno: 17.5.2020)
záznam
To byl Sex ve městě, Antone Pavloviči...
Špičkové spojení textu Anny Saavedry a režie Janky Ryšánek Schmiedtové. Iri, Olga a Máša se snaží skloubit práci, lásku a normální život. Jejich bratr Andrej je otcem v domácnosti, tajně čte Kafkovu Proměnu a zajídá ji piškoty a šlehačkou. Jeho žena Natálie, fúrie k pohledání, se stala hvězdičkou v průměrném pořadu na průměrné televizní stanici...
Dámy skvělé všechny, nádherný Igor Orozovič/Petr vedoucí monolog s bambusem a smutný Vladimír Polák/Andrej zajídající depresi.
(zadáno: 13.5.2020)
67%
Režijně i herecky povedené, cenné i jako ukázka moderního dramatu. Zahrát si citového deprivanta pravděpodobně není snem každé herečky, dámy se toho ale zhostily dobře, nejživotnější je asi A. Elsnerová. Jen někde vzadu porafává myšlenka: A co dál? Až přestane pršet, poběží Bohumila a Jola zalévat hrobku? Uklidí zpět památky na otce? Věra přece odjela...
(zadáno: 12.5.2020)
65%
záznam
Motýl na anténě aneb Nepřetéká ten kůň z umyvadla?
Intelektuální lid ponožkového typu se plaví a topí v rozbouřených vlnách textu a zbytečně mluví i vylévá kbelíky. Pan Maryška má otlačené čelo a paní Postlerová plete z párané vlny. Dík scénografovi Čapkovi za spoustu kulturních odkazů, skrytých i zjevných.
Audience
Znám zatím trojí provedení - Kašpar, Bezruči, D21. Tohle bylo asi nejslabší. Těžko říct, jestli jde o režijní záměr nebo improvizaci, ale "fízlovská" změna u p. Maryšky nejde vývojově vysvětlit. Až si říkám, že tohle si ten text snad ani nezasloužil.
(zadáno: 12.5.2020)
záznam
S péčí a láskou týmově luxusně ručně ušitá ze všech stran ošetřená bouda na hlupáka. Tak moc je to krásné. Ale přece jen, Marek Cisovský/Utěšitel a Albert Čuba/Icharev...má poklona.
Prostá scéna a barevné čarování se světlem funkční a efektní zároveň.
(zadáno: 12.5.2020)
záznam
Zajímavá skrumáž současných řeckých problémů a antického textu. místy se dostává nahoru Aristofanes, místy vybublá moderní velkohubá politika s jejími zastíracími tanečky. Hráno v plenéru, taky výhoda. Herecky i režijně uchopeno slušně, jako vývojová laboratoř dokonce velmi dobré.
(zadáno: 11.5.2020)
Válka nejsou houpačky. A nečum na mě, jako bys mě chtěl bodnout!
Smočkův Piknik znám ze záznamu představení Činoherního klubu. Texty se přenášejí, metamorfují a přibližují době, je to běžné.
Na Vinohradech to ale kult nebyl. Pět hereckých charakterů je sice dostatečně odlišených, ale výkyvy v chování nelze vysvětlit situací, v jaké se jejich postavy ocitly (Denny Ratajský, Daniel Bambas). Spíš jako by si herci "odskočili", zrekognoskovali postavu a zas se do ní po vnější kontrole vraceli, takový mám pocit. Atmosféru to ale má, nepopírám.
(zadáno: 11.5.2020)
záznam
Postavit hru na jediném herci (Jiří Dvořák/Jindřich IV.) není nutně chyba - ostatně...je skvělý. Pokud však není na jevišti, mělo by se také něco dít, ne přehazovat slova lopatou z jedné strany na druhou. Bohužel Andrea Elsnerová a Markéta Děrgelová nedostaly dost prostoru, z pánů lze kromě Jiřího Dvořáka ocenit Otakara Brouska a také Daniela Bambase, jehož mírně přepjatý a s patosem nasazený výraz se do tohoto provedení hodí téměř přesně.
(zadáno: 10.5.2020)
záznam
Zábavné, prvky kupletu a opery pěkně koření. Bohužel příliš mnoho nápadů na malé časové ploše nedává prostor k vyniknutí a bludně větví příběh.
(zadáno: 9.5.2020)
záznam
Ten náš Aťa se nedloube v nose, on prostě krvácí
To, co se víc než hodinu tváří jako existenciální drama a jen velmi drobné náznaky mluví o příběhu starozákonního "mučedníka Hospodinova", se dost divně (myslím tím nuceně) zvrhne do černé komedie a pak do halucinačního loutkového představení? Tohle vnímám jako podraz a ačkoli by si provedení zasloužilo hodnocení vyšší (herecky se skutečně dá vytknout jen maličko), u mě se ho nedoškemrá.
(zadáno: 9.5.2020)
záznam
Každy synek Brenpartije nič nerobi enem pije a taky brzo umírá, na haldách se žije rychle
Možná až příliš místní záležitost, chápu a zvládnu přeložit tak každé třetí, čtvrté slovo. Ani příběh není tak hutný, jak by se dalo čekat.
(zadáno: 9.5.2020)
záznam
To, co zpočátku vyhlíží jako variace na Cestu do hlubin študákovy duše, se brzo ukáže být vřícím kotlem budoucích hrůz a šíleného Ententýky, které ukazuje krvavým prstíkem na ty, co půjdou z kola ven. Téměř je škoda, že něco tak skvělého je určeno "dětem" 14+. Nevyhýbá se ani věcem tzv. dospěláckým, skutečnou historii podává mnoha různými pohledy obětí, vrahů, zbabělých, hrdinů a těch, co jen mlčeli. Krutá, tísnivá a tak nádherná inscenace, až se to chce vidět na živo.
(zadáno: 8.5.2020)
záznam
My Andorru nedáme, radši...no prostě byl jinej
Rozpačitost, to je hlavní pocit z inscenace. Nejde ani tak o režii, té se povedlo vytáhnout z příběhu, který už od konce první třetiny dává vědět jak to skončí, to nejpodstatnější. Scéna se funkčně stává domem, tribunou lidu a jakýmsi soudním řečništěm. Ani herecky nejde o špatný výkon, vynikají O. Brousek a V. Vydra.
Jde mi však o něco jiného. Inscenace se natolik vymyká obvyklé vinohradské dramaturgii, že až vzbuzuje podezření. A i když chápu, že se dívám na časovou konzervu a očima kamer, tak představa co by kdyby dost zlobí.
(zadáno: 5.5.2020)
záznam
Viděno, odfajfkováno, můžu zapomenout, dokonce mě to ani nenaštvalo, vlažné a nijaké. V hlavě zůstane déle asi ten vykradený fundus Eltona Johna a Tomáš Pavelka, ten ovšem za herectví, ne za kamínkovou a lesklou módní psychedelii. Hrátky s Gorkého občanským jménem zábavné nejsou, pokud se na Vinohradech bojí i marketingového dopadu dříve tak propagovaného jména, asi si měli vybrat jiného autora a titul.
(zadáno: 3.5.2020)
Viděno 1x, slyšeno 2x (sluchátka k mobilu děsně padají z uší). Naprosto nádherné divadlo pro zvukové a fantasy fanoušky (Ano, prosím! Zde, v obou případech!) servírované na blízko.
Co když v tvé vlastní hlavě je jiný svět? Svět, jehož jsi pánem, potřebuje pomoci od draka a jediné, co je k dispozici, je jabčákem nadopovaný mírně rasistický Plhoň Prozac.
Vrací se mi vzpomínky na večery plné Dračáku a hádky s Pánem jeskyně o výklad pravidel.
(zadáno: 1.5.2020)
Hodná bažina, hodná. Aport!
Kouzelný loutkový horror, mr. Hitchcock by měl jistě radost. Nezapomeňte si po skončení produkce prohlédnout loutky, nebývá běžné kombinovat tolik typů a zde jsou k nahlédnutí zblízka. Loutkovodiči také o svých "hercích" rádi řeknou pár slov...
(zadáno: 1.5.2020)
záznam
Marie Stuartovna, milovaná panovnice Skotska, Anglií nenáviděná katolická Krvavá Marie, vdova a matka. Alžběta I., protestantka, panenská královna. Nemohly žít vedle sebe, jedna musela z kola ven.
Obvykle bývá hra vykládána jako souboj rozumu a citu. Chebská inscenace se však přiklonila na stranu rozumu. Emoční herecké scény totiž vyznívají rozpačitě, mnohem čistší je souboj vůlí. K tomu se pak přimyká i scénografie a kostýmy. Šermírna ale, ve vší úctě, není žalář a i zdánlivé drobnosti (erbovní skotský jednorožec jako balónek) snižují požitek diváka, který být mohl, ale nebyl.
(zadáno: 29.4.2020)
Octomilka je octomilka, ne kámoš aneb Hurá na genom!
Jen doufám, že se vědecká obec brněnská se bavila stejně jako já. Ing. Bohumil Plánovský, Ph.D./Petr Štěpán, RNDr. Adam Šmíd, Ph.D., lingvista a matematik/Igor Ondříček - krása.
(zadáno: 29.4.2020)
záznam
Bůček se šesti a Glembayové
Problém této inscenace začal už výběrem textu. Je stejně nudný a těžce stravitelný jako pečený bůček se šesti a trochou zelí. Zelí velmi málo, pečené nestravitelnosti a nudy velmi mnoho a posledních cca 10 minut před přestávkou a na konci inscenace intenzivní herecká škytavka.
Statická hra, kde mnoho lidí ve fracích postává a mluví o věcech, aniž by se něco opravdu dělo. Omlouvám se, ale sledovat výběh tučňáků císařských je trošku zajímavější, zvlášť, když bojují o samičky a zpívají...tady se "jen" dobře hraje na klavír.
(zadáno: 27.4.2020)
65%
záznam
Jsem velkým fanouškem tohohle textu a hrdým majitelem audioknihy. Fakt mě bere příběh českolipskýho pozapomenutýho dávno nepotřebnýho bojovníka, kterej dal tu první ránu. Vandam je prostě taková zvláštní lidská esence, těžko pochopitelná, přesto životaschopná. Bohužel, téhle inscenaci se nepovedlo zcela přenést náboj a jistou "punkovost" předlohy (i když respektuju, že jde o záznam).
(zadáno: 25.4.2020)
záznam
Správná otázka zní, kým toho Husa chceme mít
Ono je důležité tu storku dobře politicky orámovat, win-win situace teda asi neproběhne a tvořit konsenzus v téhle situaci je důležité. Je potřeba fakt dobře nabrífovat, pak s tím jít do primetime nějaké nakloněné televize, aby se to prezentovalo jako veselá kratičká storka pomýleného intelektuála. Jenže ta TVpipka si pozve taky doktora Pálče, co je mimo systém, nedá se odhadnout, co vlastně řekne. A ono je to vlastně hloupé, tohle se na koncilu řešit nemělo, beztak si to ta trapná hrstka českých intelektuálů měla vyřídit mezi sebou...

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>