Profil uživatele

Studený Čumáček

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 7 % (90)
Kateřina Jírová: 8 % (35)
Helena Grégrová: 9 % (107)
Jiří Koula: 9 % (87)
Jiří Landa: 9 % (149)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 6.2.2021)
záznam
(zadáno: 6.2.2021)
77%
záznam
Tolik, tolik lásky. Dokonce i Rocco nalezne svou Boženu, Rupertova Miriota zas mluví a starosta už nemá tři nohy. Jen Stilla smrdí, neboť je z ní mumie a má trochu pokažený zpívací strojek, jak dojemné.
(zadáno: 14.2.2021)
záznam
Vypilovaná a funkční kulisa renesančního benátského městského paláce, vtipně vyřešený krabí batyskaf a princezna urputně vrzající na housle. Naučí se hrát a zpívat a vysvobodí prince? Tak určitě...
(zadáno: 16.2.2021)
Rozhodně velmi slušná inscenace textu, který prý stále patří k povinné literatuře. Do manželství vstoupili Štěpán/Z. Trčálek i Eva/K. Vojtková zoufale mentálně nevybaveni. A přišlo dítě, dluhy, nevěra, domácí násilí, všechno v jednom klubku. Jenže to nejsou Mrštíci, ale Světlá, takže míříme neochvějně k happyendu na obzoru. S jednou smrtí, samozřejmě, víc by už bylo proti středostavovskému bontonu...
Spousta symbolů, tak třetina mi asi nestihla dojít. Domeček-úleček jedna radost, na konci plynoucí voda, ach.
Herecky vyniká K. Vojtková/Eva a T. Šulaj/Ambrož (bez textu, prostě jen tak...).
(zadáno: 21.2.2021)
záznam
Hra v podstatě průměrná, mluvná a dlouhá, ale vytažená do nadprůměru obsazením. Petr Nárožný/Urban je úžasný šarmér a slovní kouzelník, který si omotává dámy kolem prstu během několika minut a během téhož časového období vyřeší jejich předání zákonitým manželům ve vší počestnosti. Jemu pak zdatně sekunduje Ondřej Vetchý/Aurel, produkující plytká slova a konvenční shnilé pomeranče v akvarelu, aby to všechno poslal ke všem čertům nádherným opileckým výlevem.
(zadáno: 21.2.2021)
záznam
Sundej tógu, nahoď křivák, dobře vytuň. Odveď řádnou práci na výkonu hereckém i hudebním, přidej dvě židle a kolečko hřbitovního smetí. Poctivé, nešizené.
moderně střižený politik Kreont/K. Rímský
vzdorující i zamilovaná Antigona/A. Berecková
proti otci se vymezující Haimón/P. Uhlík
udivující Teiresias/L. Černoch
Zas dobrý Gombár, díky!
(zadáno: 26.2.2021)
67%
záznam
Plnotučný rozjezd, pak spíše mléko odstředěné, konec to naštěstí trochu vylepšil.
rozpačitě a přitom chlapecky a bezbranně působící kněz Mojmír/L. Černoch
filosofující a sečtělá teroristka Barbara/L. Roznětínská
policejní vyjednavač Luboš, kterému to prostě "nevyšlo"/J. A. Trnka
(zadáno: 27.2.2021)
záznam
Panoptikální výrazně stylizovaná tragikomedie se zřetelným rukopisem režiséra a scénografa. Herecké výkony jsou podřízené celkovému rámci (topornost a velká zpomalená gesta), lehce a příjemně vyčnívá Tereza Vilišová/Hedvika.
(zadáno: 28.2.2021)
66%
Mrňata se nudit rozhodně nebudou, pro mě je příběh možná až příliš jednoduchý. Hezká titulní píseň.
(zadáno: 13.3.2021)
záznam
Tak co dnes ogrilujeme? Psinu? Buďte přece lidi...Mlsný Jack míří výš, než si myslíme!
Mírně morbidní, notně švihlé marjánkou a značně dynamické. Přesto však u mě vítězí Jaroslav Achab Haidler, kříženec kněze a chirurga trousící své suché hlášky a vnášející až podivný klid do všech situací, ve kterých se ocitá, či do nichž je zavlečen.
(zadáno: 27.3.2021)
Hlavně udržet fasádu...
Velmi symbolické provedení Lorcova dramatu. Zajímavá práce s kostýmem a doplňky, symbolické vzdorné zouvání bot a odkládání šatů proti rigidnímu zahalování a cupitání na podpatcích. Smutná postava bláznivé babičky klanu, jejíž touha po svobodě mimo uzavřený dvůr je až dojemná /N. Chroboková-Tomicová/ proti chladu a odosobněnosti Bernardy/V. Včelná. Z dcer Doni Bernardy je třeba zmínit J. Posníkovou/Angustias či V. Novákovou/Martirio, které si postavy téměř oblékly. Skvělá hudba Vladivojny La Chii v kombinaci s až barokním operním zpěvem. Vážně zajímavá práce...
(zadáno: 28.3.2021)
75%
Koprovku ano, ale s plátkem hovězího, párek spíš ne a špenát jen s uzeným, v jiné podobě ne. Taková krásně rozjetá maminka s mírně podpantofláckým tatínkem se jen tak nevidí. Skvělé je, že se inscenace nesnaží za každou cenu poučovat o zdravé výživě, i když by měla spoustu příležitostí...
(zadáno: 29.3.2021)
67%
online derniéra
Hans je klaun. Je down. Bez peněz. Bez ženy. Bez vtipu, který někde cestou poztrácel, pokud ho někdy vůbec měl. Smutný, polonahý, jak plyne čas, taky opilý a neustále se lituje.
Šimon Krupa jako Hans - slušný výkon, škoda, že text je hůř stravitelný.
(zadáno: 4.4.2021)
záznam
V podstatě autorská varianta Brémských muzikantů, to však neznamená, že jde o loutkárnu špatnou, naopak. Je zábavné pochopit, že i vejce může mít menší problém s ADHD, husa zas s přijetím vlastního těla, ježek je bájivý lhář a strašpytel, kocour i koza jsou taky případi... Pokud jsou však dohromady, dokážou hodně, aniž by se to mrňatům okatě cpalo víc,než je zdrávo.Loutky měkké a povedené.
(zadáno: 5.4.2021)
70%
záznam
Roztomilé. Tedy především M. Holec/Advokát a P. Klimenda/Listonoš, jejich roztomilost je téměř exportní kvality. Uli a Vanilka/Pavel a Charlotte Režní zase vedou v pěveckých partech. Kostýmy á la 60. léta, barevné jako papouščí peří.
Jen kdyby to celé nevypadalo, jako kdyby někdo vzal muzikál pro velké jeviště a natlačil jej do krabice od bot.
(zadáno: 25.4.2021)
záznam
Příjemná inscenace, slušná scéna, víc než dostatečně ucházející Brouček/Daniel Volný...co víc by si mohlo mírně rebelské děcko od pohádky přát.
(zadáno: 28.12.2020)
záznam
Zprvu tak banální plky, až se mi chtělo řvát (skoro jako zkopírované z blbého ženského časopisu). Pak lineární rozjezd, když se první a vzápětí i druhá dáma zmastila tak, že se ke slovu dostal i chaos. Vrchol sinusoidy, pád do spodní úvratě deprese, stoupání a konečně se ten obouchaný vozíček dohrkocal do konce. Jupí, jupí. Ale k smíchu to fakt moc nebylo, idiota ze sebe dokážu celkem účinně vyrobit i bez divadelního představení a dívat se na někoho, kdo to dělá je někdy spíš bolavé.
Velmi slušný projev Diany Šoltýsové
(zadáno: 7.4.2019)
repríza 22. 3. 2019
Buďme spravedliví a rozdělme hodnocení. Za herecké výkony 70 %, za režii 50.
Zajímavý Filip Březina (Jakub) a Samuel Toman (Petřík), křehká Martina Krátká (Štěpánka), poživačná Bohdana Pavlíková (Barbora) a jemně odstíněná Andrea Buršová (Markéta).
(zadáno: 8.4.2019)
(zadáno: 15.4.2019)
Krysy už jsou tady
65 %
15. 4. 2019
Od generálky a přibližně desáté reprízy se hra příjemně posunula k jisté větší čistotě hereckého výrazu a gest. Dá se to zaznamenat nejen u postavy Krysaře (Klára Cibulková), ale i u postav dalších, především u Seppa Jörgena (Jacob Erftemeijer) a postavy Černé Lízy (Bohdana Pavlíková), která v původní předloze nemá vlastní hlas ani příběh.
Mimochodem, až zas někdo v druhé půlce přehraje cca 300 lidem melodii svého tydlifonu (2x), najdu si ho, vrazím mu ho do hlavy levým uchem, cestou ho změním na králíka, vytáhnu pravým a pak puf! nechám zmizet !
(zadáno: 19.4.2019)
Usárnu fakt nemám, ale...jinak dobrý
Když nebudete vůbec nic čekat, dostanete velmi příjemný večer. Jiří Štrébl by i mě snad donutil se sbalit, i když spaní ve spacáku nemiluju, karimatku mám na cvičení a vůbec...přebrat synovci holku mi teda nepřijde moc fér.
Lukáš Příkazký a Jiří Panzner drží krok zdatně a Lenka Kamenická...svádí kdekoho.
(zadáno: 27.4.2019)
65%
Skvělý výkon obou protagonistů, předávajících si pomyslnou vládu nad hrou, kterou oba hrají, aby si udrželi tvář aspoň před sebou samým, táhne nahoru až bulvární divadelní formu, která vykazuje jen lehce nadprůměrnou kvalitu. Stojí za to to zhlédnout kvůli oběma hercům, jsou si rovnocennými partnery v kočkomyších hrách.
(zadáno: 12.5.2019)
12.5. 2019, derniéra
Příliš mnoho otázek! Žádné odpovědi! Vztekám se! Jsem Všecekzmaten! Lesní včela je proti mě Ottův slovník naučný! Příliš mnoho vykřičníků! Panenkomarjá! A dělám to zas! Zastavte mě někdo! Aspoň jeden otazník! Zas se míjíme! Ukažte mi cestu, kruci! Nebo mě aspoň nakopněte žádoucím směrem!
(zadáno: 26.9.2019)
68%
Divadlo pod Palmovkou
Tento Cyrano je inscenace s drobnými chybami, které lze ve správném nastavení nálady přehlédnout. Daniel Bambas (Cyrano) se rozmáchl s vervou a postavě dává vyniknout i ve ztišení či komických scénách (znakovaná balkónovka). Lilian Fischerová podává Roxanu jako naivní preciozku (už téměř nevídané), bohužel právě tohle jí ubírá na uvěřitelnosti hlavně v závěru hry, stejně jako představiteli Kristiána M. Vykusovi. Tomu zas pro změnu k dokonalosti chybí maličký kousíček "blbánka".
Pokud tuhle hru ovšem zažijete v létě venku...těžko asi najdete zajímavější.
(zadáno: 11.10.2019)
Sveřepí šakali zavile nezavyli
Muzikál střední velikosti a střední úrovně. Ubližují mu zbytečně použité filmové dotáčky a špatné ozvučení, company místy není pořádně rozumět a basy jsou vážně trochu mimo.
Naše obsazení:
Lukáš Adam / Bejby
Štěpánka Fingerhutová / Alena
Prokop Zach / Kšanda
Aneta Krejčíková / Milada
Dobrá čtyřka, zvlášť Prokop Zach.

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>