Profil uživatele

Subaudition

subaudition
Lenka Veverková
studentka DAMU, 2. ročník KTK
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 10 % (7)
Helena Grégrová: 15 % (14)
Jan Pařízek: 15 % (13)
Pavel Širmer: 15 % (14)
Pavla Haflantová: 16 % (9)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
Proč inscenace nefungovala? Bylo to snahou zmodernizovat klasického Figara? Původní text byl ?ozvláštněn? o sprostá slova, o narážky na současnost, které však v kontextu fungovaly jen občas. Pokud si ND vybere klasickou hru pro své abonentní diváky, proč do ní má tendenci nuceně cpát věty: ?Tak to jděte do prdele!?? Nebo je to snahou nalákat na Figara i mladé diváky? Ti, ale zaručeně musí usnout ihned poté, co uvidí hrát svého idola ze skupiny Kryštof na elektrickou kytaru. (více v článku na blogu)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 5.5.2013)
Inscenace je zábavná, snová, nápaditá, plná narážek, asociací, aluzí a metafor. Ani přes svou dvou a půl hodinovou délku neztrácí tempo. Ale je srozumitelná i pro diváky, kteří nevědí, že Zdeněk Petrželka je vlastní jméno J. A. Pitínského? Možná ne. Nemyslím si však, že zcela porozumět každé scéně a dosadit si ji do mozaiky, abychom na konci inscenace vítězně vytáhli tajenku, je nutné. Pitínský slovník můžeme vnímat jako sled obrazů, motivů, písní, kterým je snadné nechat se okouzlit. Koláž pro nás také není čitelná na první pohled. /více blog (více v článku na blogu)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 29.1.2013)
Vzpomínky na dovolenou v Bulharsku, na stole plastový ubrus, gauč s plyšovým přehozem, zapnutá televize a šmírování sousedů, zda se náhodou nemají lépe. Co vám to jen připomíná? Také žijete v paneláku? VÍCE V BLOGU (více v článku na blogu)
(zadáno: 2.1.2013)
Simulante Bande je hrou čtyř těl. Dva profesionálové ? tanečnice a tanečník spolu s dvěma handicapovanými amatérkami rozehrávají miniaturní příběhy na téma vztahu fyzicky postižených a zdravých. Občas se tváříme, že jsou neviditelní. Uhneme pohledem, otočíme se zády. Jindy na ně naopak civíme s otevřenými ústy. Jak je přijímáme mezi sebe? Žijeme spíš vedle nich nebo s nimi? Proč je tu stále bariéra, která rozděluje zdravé a handicapované? Na to a na mnohé další otázky se taneční skupina VerTeDance snaží hledat nonverbální odpovědi. /// recenze na blogu (více v článku na blogu)
(zadáno: 2.1.2013)
(zadáno: 2.1.2013)
Svěcení jara: Snový svět, ve kterém obilí roste vzhůru nohama a milenci se scházejí v temném lese. Jak je důležité hlídat si své boty a jak na muže fungují ženské triky?
1 2  >