Profil uživatele

Teddy

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 14 % (51)
Jan Pařízek: 14 % (31)
Iva Bryndová: 15 % (19)
Jiří Landa: 16 % (74)
Lukáš Dubský: 16 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.4.2020)
Antická tragedie na Vinohradské scéně inscenována moderně, včetně kostýmů a scény. Ta je na jednu stranu zajímavě řešena, herci hrají ve vyvýšeném hranolu, na druhou stranu je dosti snížena viditelnost. Záleží, kde sedíte. Co se mi nejvíce líbilo, to byly herecké výkony, emoce, napětí, strach, naděje i konečný zmar.
(zadáno: 9.5.2020)
Tato komedie od Shakespeara patří mezi ty méně známé. Příběh mě moc neoslovil, záměna dívky za chlapce a pozdější trampoty s tím spojené.
(zadáno: 23.5.2019)
Klasická hra zpracovaná klasicky a tak to má být. Pěkná výprava, kostýmy, dobová mluva. Takové hry sluší Vinohradskému divadlu.
(zadáno: 16.5.2020)
V této hře se mi velice líbil herecký výkon Jiřího Dvořáka. Myslím, že představení stojí a padá právě s ním. Ostatní herci tak nějak v pozadí. Celkově spokojenost.
(zadáno: 22.4.2020)
Tak příběh, který se Vinohradské divadlo rozhodlo ztvárnit, je jistě zajímavý. Sporné je však jeho zpracování. Podivná scéna se strašidelným zámkem po čase již začíná nudit, představení poněkud dlouhé a nezáživné. Lukáš Příkazký ale naproti tomu vynikající.
(zadáno: 14.9.2021)
Dobře herecky zahrané. Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval v ději. Než mi došlo, že je to absurdní komedie, takže nic není, tak jak vypadá. Konec?
(zadáno: 10.11.2019)
Zpracované vzhledem k tématu vkusně a citlivě. Všichni herci se mi líbili, nejvíce však Matúš Bukovčan.
(zadáno: 14.9.2021)
Dobrá konverzační komedie, na odreagování se od starostí všedního dne ideální.
(zadáno: 15.6.2021)
Divadelní hra na mě udělala stejný dojem jako film. Dobře zvolená dvojice Bertie (Rošetzký) x logoped (Kraus). První jmenovaný se zhostil svojí role na jedničku, královo zadrhávání působilo velice věrohodně. Druhý jmenovaný se oprostil svých obvyklých hereckých manýrů, nehrál tentokrát vše do komična. Výsledkem je kvalitní představení, které můžu doporučit všem, kdo nehledají v divadle jen lehkovážné komedie.
(zadáno: 20.9.2019)
Krysař Daniela Landy. Přemysl Pálek v této roli je přesný, typově odpovídá. Viděno několikrát v různých alternacích. Robert Jašków jako Osud dokáže navodit tu správnou atmosféru. V roli Agnes pro mne nejlepší M. Křížová. (dále alternace Bartošová, Bohatová). Pochvalu zaslouží Apolenář v roli starosty a Heňo v roli hostinského. A nesmím zapomenout na výkony dětských herců v roli Krysařovy duše.
(zadáno: 15.6.2021)
Nedivím se, že toto představení je úspěšné, myslím, že takového hry patří na scénu Národního divadla. Ne ty "moderny", které se zde nyní uvádějí.
(zadáno: 19.6.2019)
Byl jsem zvědavý na český muzikál od Ondřeje Brzobohatého a nebyl jsem zklamán. Většina melodií, sice líbivých, není moc zapamatovatelná, ale i tak převažuje spokojenost. A scéna s vlakem je moc podařená.
(zadáno: 22.4.2020)
Klasické ruské drama mě zaujalo. Daniela Kolářová se role zhostila na výbornou. Dobrý byl Kamil Halbich, Marek Holý naproti tomu dosti tragický. Scéna chudá.
(zadáno: 26.1.2020)
Dobře zahraná klasická historická hra, která se hodí pro Vinohradské divadlo.
(zadáno: 8.1.2019)
Charismatický Michal Dlouhý vévodí této inscenaci. Jeho herectví mě baví. Přirozený Jiří Hána je přesto rovnoceným partnerem.
(zadáno: 7.4.2020)
Paní Hana Maciuchová hru skvěle oživila. Jinak se našly silnější i slabší místa. Ti ptáčci? No nevím.
(zadáno: 19.6.2019)
Kvalitně zpracované drama o síle svědomí. Líbil se mi Jan Beneš v titulní roli. Jiří Kraus opět přehrával.
(zadáno: 26.1.2020)
Pěkné, nápadité monodrama Šárky Vaculíková ani na chvilku nenudilo.