Profil uživatele

Teejay

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (49)
Jiří Landa: 13 % (58)
Pavel Širmer: 13 % (53)
Helena Grégrová: 14 % (50)
Anežka Hrebiková: 15 % (16)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 7.7.2015)
Vše o mužích - Studio DVA divadlo: 50 %
Tak sprosté, až dobré. Nejde o hluboké drama, není možné očekávat katarzi, prostě je třeba si na tři hodiny zvyknout na hospodskou mluvu. Oddechovka k zasmátí a nic víc od toho nečekejme. Improvizace víc než dost, na tomto konkrétním představení se povedla.
(zadáno: 23.6.2015)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 70 %
Téma, co svědčí hercům, co svědčí místu. Přesvědčivá Jitka Smutná, správně komorní prostor, téma přenositelné do všech oblastí života, kde narážíme na mezigenerační rozdíly.
(zadáno: 20.5.2015)
Othello, benátský mouřenín - Národní divadlo: 60 %
Antická tragedie v novém tisíciletí. Navíc zaujme, vtáhne, nenudí. Příjemné překvapení v produkci ND, až nezvykle svěží. Chvíli trvá, než začnete brát striktní modernizmus, ale otevřenému diváku to vadit nebude. 65%
(zadáno: 10.5.2015)
Racek - Národní divadlo: 50 %
I když je umístění hlediště na scénu skvélým počinem, představení chyběla atmosféra. Už asi není doba 3hodiných dramat, stěží se dá udržet pozornost u několika paralelních dějových linií.
(zadáno: 10.5.2015)
Bůh masakru - Činoherní klub: 60 %
Nenuceně vtipné, skvělá souhra herců, příjemně lidské.
(zadáno: 10.5.2015)
Přirození - A studio Rubín: 60 %
Originální, chytré, nenuceně vtipné. Další dobrá Kolečkovina.
(zadáno: 10.5.2015)
Sen čarovné noci - Městská divadla pražská: 30 %
Proč ze všeho chtějí v ABC udělat muzikál? I tak jde o nevyvážené představení, kdy druhá polovina byla lepší, ale u modernistické multižánrové slátaniny nepomůže k dobrému zážitku nic. 30 % za scénu.
(zadáno: 11.4.2015)
Kauza Médeia - A studio Rubín: 60 %
Rubín jako (téměř) vždy nezklamal. Obsazení Zuzany Stavné je skvělý krok, dáva to šťávu a autentičnost lovkyně.
(zadáno: 1.4.2015)
Bratři Karamazovi - Činoherní klub: 30 %
Rozmělněné, roztáhlé, Kukurův egotrip (i když jej jako herce mám rád). Samoúčelná nahota a podivné mixování modernosti (videokamera) s asketickou scénou.
(zadáno: 23.3.2015)
Zakázané uvolnění - A studio Rubín: 70 %
Reality check: jak se rozhodnete po zjištění, že vaše vlastní hlava vám lže o vašich citech? Zůstanete chladní ke změně a postupujete dál společností rozmyšlenou trajektorií života (děti, pes, dům, auto, dovolená), nebo se vzepřete a začnete dělat věci podle sebe? Má to vůbec smysl?

Pro postavení se do této situace se hodí vidět tuto hru. Pověstné zrcadlo si nastavíte sami, a bude vás hlodat. Doporučuji!
(zadáno: 23.3.2015)
Dresscode: Amis & Amil - A studio Rubín: 60 %
Neurazí, pobaví, nelze nic vytknout. I když si pro sebe nemůžu odnést žádnou dlouhodobě platnou myšlenku, leitmotiv... Téma vzájemného odcizení online světa a reality je známé a nepřekvapí.
Velkým plus je, že oba herci hráli, jakoby ani hrát nemuseli, za co jim náleží uznání.
(zadáno: 23.3.2015)
Můj romantický příběh - Divadlo Petra Bezruče: 60 %
Skvělá Tereza V., ocenění si skutečně zaslouží. Nenuceně podané dva úhly pohledu na stejnou věc - skvělý vhled do myšlení třicátníků.
Konverzačně vtipně a lehce podané, i když lidsky těžké téma, zejména v poslední scéne při rozhodování "Být, či nebýt?".
Osobně mi vadila vzájemná nevyrovnanost dvou polovin - první je výbušná komedie, druhá mrazící dráma, co vás vrazí do křesla a tak trochu se stydíte za to, že jste mužem... určitě však můžu doporučit a je to těch lepších 20%, co je v současnosti k vidění.
(zadáno: 17.11.2014)
Moje strašidlo - Činoherní klub: 60 %
Skvělé výkony, esence herectví. Nečekejte však propracovaný děj, spíše banální, poselství si v druhém plánu musíte vydolovat sami. Ale legendární duo na scéně vás překvapí.
(zadáno: 17.11.2014)
Padesátka - A studio Rubín: 70 %
Dokonalé využití prostoru Rubínu, dynamický spád a překvapivá pointa, není co vytknout.
(zadáno: 2.11.2014)
Blackbird - Národní divadlo: 80 %
Skvělé, skvělé, skvělé.
Emotivní, překvapivé, minimalistické pojetí, skvěle se hodící do (již uzavřeného) Kolowratu.
(zadáno: 2.11.2014)
Zlatá šedesátá aneb Deník Pavla J. - Divadlo Na zábradlí: 70 %
Vysoké hodnocení za herecké výkony, scénografii, koncepci pět v jednom.
(zadáno: 2.11.2014)
Muž bez minulosti - Dejvické divadlo: 70 %
Velmi zajímavé pojetí, i když nejsem fanouškem hudebních intermezzos. V Řevnickém divadle ještě podtrženo kulisou tmy a lesa.
(zadáno: 2.11.2014)
Dobře rozehraná partie - Městská divadla pražská: 70 %
Líbivé, inteligentní, s přesahem. Klidně bych šel podruhé.
(zadáno: 2.11.2014)
Bedřich Smetana: The Greatest Hits - Městská divadla pražská: 50 %
50 % za nápad. Druhý krát bych na to nešel. Polomuzikál poplatný svému účelu - mít plný sál.
(zadáno: 2.11.2014)
Jedenácté přikázání - Národní divadlo: 40 %
Jedna z nejlepších scénografií posledních let. Obsahově však mimo (mojí) mísu. Nevadí mi překračování hranice, ale prvoplánové nadužívání vulgarizmů a nihilistická moucha nejsou mým šálkem...
(zadáno: 2.11.2014)
Sluha dvou pánů - Národní divadlo: 30 %
Pan Donutil exhibuje ego v komedii, při které marketing a šeptanda převažují nad provedením.
Lidová zábava v zlatém hávu Národního divadla, ušitá na míru publiku, které jezdí do divadla "na zájezd" nepříliš často.
Tři hodiny smutku nad stavem obecného kulturního názoru, a nakonec standing ovations. Jednoduše nejsem z cílové skupiny, protože ostatní se skvěle bavili a plácali po stehnech.
(zadáno: 2.11.2014)
Troilus a Kressida - Národní divadlo: 40 %
Tak skvělá jména v tak nepochopitelné hře.
(zadáno: 2.11.2014)
Revizor - Národní divadlo: 50 %
(zadáno: 2.11.2014)
Dámský krejčí - Činoherní klub: 70 %
75 %. Jedna z lepších frašek, které jsou k vidění v Praze. Sokol a spol nasadili vysoké tempo, skvěle promyšlenou scénu a v nahuštěném a krátkém formátu výtečně pobavili.
(zadáno: 2.11.2014)
Pan Kaplan má třídu rád - Městská divadla pražská: 50 %
Z kultovní knihy se stal Ein Kessel Buntes. Bez muzikálových vstupů by si představení zasloužilo 70 % za skvělé podání jazykových hříček o brebtů.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >