Profil uživatele

Teejay

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (49)
Jiří Landa: 13 % (58)
Pavel Širmer: 13 % (53)
Helena Grégrová: 14 % (50)
Anežka Hrebiková: 15 % (16)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 2.11.2014)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 60 %
65 %. Ve druhé polovině sice pokulhávají vtipy i tempo a místy míří do absurdna (hlavně scéna s hokejem), ale i tak klobouk dolů za neskutečně energické nasazení. Jedno z mála představení, které se dá vidět více krát a všímat si vždy nové detaily, protože v tom tempu nelze pobrat všechny vtipy.
(zadáno: 31.10.2014)
My Fair Lady - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
Skvěle zahraný (a do češtiny přeložen) Lízin cockney akcent.
Sice Fidlovačka to vždy přehrává a přehání se sentimentem a takovou tou "teplou človečinou", ale to zde přece očekáváme.
Hezké, profesionální, úsměvné, kvalitní výprava, dobrá zábava. Fidlovačka, s.r.o.
(zadáno: 31.10.2014)
Šumař na střeše - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
55% Povedený muzikál na scéně divadla, co šije repertoár na míru českému vkusu. Poplatné scéně, titulu i vkusu. Potěší, neurazí.
(zadáno: 31.10.2014)
Můj báječný rozvod - Filmová a divadelní agentura: 70 %
Nechybí sebeironie, sarkazmus - i přes neveselé téma Eliška dokáže osobním šarmem zůstat nad věcí a lacině nedojímat diváka.

Není vhodné pro "depkaře", Eliškin věrný výkon nepomůže překonat tento stav.
(zadáno: 31.10.2014)
Jen žádný sex, prosím, jsme přece Britové! aneb Všichni v tom jedou! - Divadlo Na Fidlovačce: 50 %
Fidlovačka opětovně pobaví, neurazí, ale nenadchne. Oddechový žánr na vypnutí hlavy á la Show Bennyho Hilla.
45%. Na stejné úrovni jako Techtle Mechtle.
(zadáno: 31.10.2014)
Techtle mechtle - Divadlo Na Fidlovačce: 50 %
Klasická Fidlovačka prodává přesně to, na čem je založená. Jednoduché, nenáročné, odpočinkové, pro "víkendové diváky".
Spíše 45%. Doporučuji spíše Eva tropí hlouposti.
Hezké, neurazí, nerozpláče, nevyvolá otázky.
(zadáno: 31.10.2014)
Eva tropí hlouposti - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
Správně trhlá Eva, hezká výprava, skvělé nastudování, vynikající příležitost si odpočinout nad nenáročným dějem. Neurazí žádnou generaci, vhodné na společnou návštěvu se starými rodiči. Věrně kopíruje brilantní film.

Není co vytknout, ale protože neobsahuje zásadní sdělení mimo prvoplánový humor a lidové "láska hory přenáší", nemůžu dát vyšší hodnocení, i když jde o skutečně dobrou crazy komedii.
(zadáno: 30.10.2014)
Kukura - Činoherní klub: 60 %
Kukura nehraje, je sám sebou. Naštvaný, či spíše znechucený úrovní společnosti a diváků , kteří oslavují "hercov v odpoludňajších seriáloch, ktoré by sa skôr hodilo vysielať dopoludnie pre dojčiace mamičky."

Herecké zkušenosti se úročí, smekám před schopností zapamatovat si a dynamicky "valit" tsunami vrstveného textu vždy s malou obměnou v jednotlivých iteracích, a přitom zvládat laškovat s publikem. 65%
(zadáno: 17.10.2014)
Králova řeč - Národní divadlo Brno: 90 %
Inscenace dalece překračující slavného 4oscarového filmového předchůdce. Neskutečně skvěle zvládnutá imitace řečového handicapu, Martin Sláma a jeho logoped Ladislav Frej v (pro mě) životní formě.
Ještě nikdy jsem inscenaci nedal 90%, ale zaslouží si to. Stálo za to měřit cestu do Brna pro ten nezapomenutelný večer.
(zadáno: 16.10.2014)
Rod Glembayů - Divadlo na Vinohradech: 50 %
Ondřej Brousek jako nejpresvědčivější, a zřejmě zároveň nejmladší herec v ensemble na scéně. Zajímavé je objevovat morální zakoutí jednotlivých typů postav - jejich snahu o očištění, až výplach svědomí a hlasité sebepřesvědčování o morální bezchybnosti svých činů. Najednou se sami vidíme v kůži postav a stydíme se za své vlastní gumové morální pravidla. Hra nastavuje pověstné zrcadlo a už jen kvůli tomu se oplatí ji vidět.
(zadáno: 16.10.2014)
Poslední z Haussmanů - Divadlo na Vinohradech: 50 %
Hlavním důvodem vidět hru jsou hlavně herecké výkony, zejména Ondřeje Brouska a Daniely Kolářové (i když u ní mi hipísácká hysterie nesedí, ale zvládla ji dobře). Námět o tom, že jablko nepadá daleko od stromu, a rodiče se podepisují na tragedii svých dětí, není příliš objevný. Neurazí, ale ani nerozbrečí.
(zadáno: 2.10.2014)
Med - A studio Rubín: 60 %
Komedie není můj oblíbený žánr, ale i tak by si zasloužila tato hra ode mě vyšší hodnocení. Minimálně pro neotřelý přístup k humoru, reflektování reálných angažmá herců v ději, kombinace sebezničujícího humoru a improvizace se zapojením diváků. A Barbora Poláková je jako Večernice jednoduše skvělá.
(zadáno: 1.10.2014)
Červená - Divadlo v Řeznické: 70 %
Expresivní každým coulem. Přežívali to, co hráli.
Bitva názorů dvou generací a myšlenkových proudů, skvěle zahrána i sehrána touto dvojicí.
(zadáno: 24.9.2014)
Ohlušující pach bílé - Národní divadlo: 70 %
Interpretací se nabízí hned několik. Trochu nevyvážené je střídání průřezu duší quasi šílence a paternalistickou úlohou psychiatra. Možná záměr?
Karel Dobrý je dokonale šílený, František Neměc skvěle rozvážný, jak se k herci jeho formátu hodí.
Minimalistická scéna a komorní charakter posilňují zážitek z inscenace. Lze říci že jde o Top3 činoherních titulů, které lze v současnosti v ND vidět.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3