Profil uživatele

Cindy.92

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (54)
Jan Pařízek: 11 % (58)
Michal Novák: 12 % (86)
Helena Grégrová: 14 % (57)
Jiří Koula: 14 % (80)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.1.2016)
Přes zajímavý příběh, dějovou linku, snovost, neskutečný herecký výkon P. Németha, podmanivou hudbu a funkční scénu, na mě představení působilo určitou nekomplexností až nedotaženě. Možná trochu tím, že se jedná téměř o one man show a ostatní herci tak nedávali hře tolika energie. Přesto vřele doporučuji!
(zadáno: 22.3.2016)
Pro MdB klasické herecké výkony činohry a nadějné obsaznení. Zde však superlativa bohužel končí. vzhledem k tomu, že se jedná o titul označovaný jako absolutní hit, připadalo mi toto ztvárnění poněkud ploché s jednoduchou zápletkou, které výrazně negradovalo a druhá půlka byla až zdlouhavá. A navíc jsem na začátku druhé půlky akorát dostala hlad ;)
(zadáno: 13.4.2016)
Hra zdánlivě připomínající Čekání na Godota s prvky absurdního dramatu, přičemž se postavy ale snaží sdělit divákovi jádro pudla skrz jednotlivé provázky, které se sice nakonec spojí, ale cesta je to tedy krkolomná. Jak zde bylo psáno, připomínalo to trochu recitační kroužek, byť herecké výkony byly výborné, pasáže nebyly rytmicky provázané. Oslovila mě scéna i šokující finále s obdivuhodným výkonem a vzezřením M. Siničáka.
(zadáno: 19.6.2016)
Jedná velká one man show P. Bláhy, který je exkluzivním hercem a takřka až ideálem pro tuto roli. Jeho herectví doplňuje zdatný O. Jiráček. Scéna nezaujala. Děj je nepřehledný a byť pasáže, které probíhají beze slov, zrychleně, či se opakují ve smyčce a působí jako jakási intermezza, mají svoje kouzlo, děj často spíše roztříští. Nemluvě o neobratně zakončeném závěru, kdy si po pádu opony diváci zmateně kontrolovali hodinky, jakto, že už je konec. Děj také působí zdlouhavě, byť v divadle strávíte 2,5 h. Z nudy vás však vytrhne brilantní práce zvukařů tvořena především gradujícími ruchy.
(zadáno: 24.6.2016)
Mám velmi ráda Ulrychovic hudbu a dalo se čekat, že většina melodií bude evokovat zbytek jejich tvorby. Bohužel však nejen hudba, ale celá inscenace poměrně pokulhává za obdivuhodnou Koločavou. Děj rozvleklý, písně mdlé a stále se opakující, scéna nic neříkající a neoriginální (jak ze Snů svatojánských nocí). Co se zpěvu týče musím alespoň vyzdvihnout V. Matušovovou a L. Bergerovou. Mile mě také překvapila A. Zelová. A. Slanina pěvecky také bodoval, herecky jsem mu však Radúze nevěřila, nehodil se mi na něj a ta paruka byla otřesná.
(zadáno: 14.9.2016)
MdB zahájilo svou sezonu černou komedií v režii H. Burešová, která zdánlivě připomíná Všemocného pana Krotta. Herecké výkony průměrné, určitá přitaženost za vlasy v hereckém projevu byla jistě režijním záměrem... Hra je napsaná dobře, ale velmi rozbředle, což se mi zdálo, že MdB nezvládlo tak zcela zpracovat. Působivé zcizovací efekty a titulky v horní části jeviště, jako celek mě však představení nepřesvědčilo na 100%. Od H. Burešové a jejích "kmenových" herců jsem čekala trochu víc..
(zadáno: 13.11.2016)
Aktuální téma, jen trochu nešťastně zpracované. Vynikající herecký výkon M. Němce a dále také P. Janečkové nebo P. Borovce. Průměrná inscenace v klasickém pojetí s pár zajímavými prvky (violoncelistky, scéna se závěsem nebo alpským výhledem).
(zadáno: 23.1.2017)
(zadáno: 2.2.2017)
Muzikál který disponuje výborným výkonem M. Salvadoriho, který spolu s běžně kvalitními výkony (vypíchnout lze např. P. Štěpána nebo D. Křížkovou) lze herecky, pěvecky i tanečně zařadit mezi zdařilejší kusy MdB. Co se však týče délky inscenace, překladu textu a celkového pojetí, muzikál značně pokulhává a má tendenci diváka nudit nebo nabývat z celého díla průměrný dojem. Jak zde již bylo řečeno - domnívám se, že inscenace jako činohra by fungovala lépe, hudba výrazně neoslovila a ani mi nepřišlo, že by herci měli extra prostor k hereckým solovým výkonům.
(zadáno: 4.3.2017)
Na poměry MdB vcelku podařený kus. Nic neříkající výkon O. Studénky a lepší průměr od J. Uličníka. Živý pes na jevišti jako zbytečný bonus. Zaujala mě však scéna, hudba a výkon K. M. Fialové. Předvidatelná pointa, i když kus neznáte.
(zadáno: 11.4.2017)
Pomineme-li některé momenty, které byly přes čáru (song All I Want For Christmas, výkony R. Blumaiera a M. Slámy, kteří působili jako pacienti z Bohnic) jedná se o zajímavou a příjemnou inscenaci s vynikajícími výkony J. Grundmana a B. Výtiska.
(zadáno: 30.3.2018)
Na muzikál jsem šla bez předchozí zkušenosti s filmem, jiným nastudováním a z celku jsem trochu na rozpacích. Přestože mě nadchly výkoný sólistů (především taneční kreace a výdrž K. Pekara, zpěv K. Daňhelové,..) i company (např. T. Smička) byla jsem zklamaná hudbou, resp. jejím aranžmá, jistou plydkostí děje (chápu myšlenku, ale nemůžu říct, že by se podařila zcela naplnit) a občasným nesouladem (zpěv čtveřice kamarádů) nebo jistou zbytečností (přes úžasný výkon Daňhelové postrádám význam její postavy, malý prostor pro R. Schenka nebo J. Macha). Celkové hodnocení pozvedl závěrečný mashup. 65 %
(zadáno: 13.6.2018)
Muzikál s velmi slabým nápadem, přesto skvěle odehraný pardubickým souborem. Standartní výkon M. Němce, vtipná dvojice gangsterů, jen (jak již zde bylo řečeno) P. Janečková opravdu pěvecky nedosahovala ani průměrného výkonu. 60 % pokud hodnotím okem činoherního diváka, který odhlíží od hudební (lehce nepovedené) omáčky.
(zadáno: 6.11.2018)
Na uvedení tohoto kusu jsem se poměrně těšila, částečně i kvůli obsazení. Kladně hodnotím práci orchestru, scénu, kostýmy a pěvecké nasazní K. Pekara a D. Rymeše. Nejvíc mě zaujal výkon L. Janoty a duet H. Holišové s D. Křížovou. Celkově je však RENT v Brně nudný, nesourodý, některé výkony až zoufale žalostné, ansábl vypadá jak při umučení (což jsou spíše diváci) a korunuje tomu slabý překlad. 55 % Ach jo..
(zadáno: 23.2.2019)
Konečně opět alespoň trochu svěží vzduch do plachet muzikálové produkce MdB. Bohužel po shlédnutí ani tohoto muzikálu nezůstane v paměti diváků žádná chytlavá píseň, možná tak melodie při výměně scén. Myšlenka hry není prostoduchá (i když vztahová linie trochu pokulhává), ale je velmi rozvláčná a ke konci 3 hodinového kusu jsem přese všechnu relativní spokojenost doufala, že už bude konec a ta loď konečně vypluje - je mi jedno kam a je mi jedno s kým.. Obecně kus dost zavání Titanicem z téže produkce, ale tentokrát se dostaví kvalitnějšího diváckého zážitku.
(zadáno: 28.3.2015)
Dle mého názoru byli v prvé řadě nevhodně zvoleni představitelé hl. rolí. Téměř nikdo mě nepřesvědčil, že by na svou úlohu stačil. Snad jen Aleš Slanina. Jeho urputná snaha je však převálcována podprůměrným (u Herfortové pevěckým, u Sedláčkové hereckým) výkonem Ody Mae. Divadlo láká diváky na monstrózní muzikál dle romantického filmu a místo toho je nám předveden kus s pár triky, projekcí a nezajímavými songy. Zdena Herfortová je beze sporu paní herečka a umělkyně v oboru činoherního herectví. Zde však bylo zapotřebí i zpěvu a proto mi trochu uniká její nominace na Thálii právě za tento výkon.
(zadáno: 28.3.2015)
Slabý odvar Dokonalé svatby téhož divadla a téhož režiséra. Nacházela jsem zde stejné nebo hodně podobné vtipy (zabralo to tehdy, zabere to i dnes?) Konverzační i situační komika slabší než u ostatních komedií MdB. Navíc některé herecké výkony byly dost křečovité.
(zadáno: 28.3.2015)
Příběh spíše pro děti, který zdánlivě připomíná Zahradu divů, uváděnou v MdB před několika lety (ta však byla na úplně jiné úrovni!). Slečny hrající Lili jsou velmi šikovné, jejich naprostým protipólem je představitelka babičky Amiri. Když navíc začali zpívat společně (s ještě jedním z trollů) vůbec jim to neladilo. Muzikál neoplývá nikterak svým dějem, je to spíše podívaná pro děti (přehnané líčení dvou trollů), která by se hodila spíše zpátky do zábavního parku odkud přišla, ne na prkna, která se snaží vyrovnat Broadwayi.
(zadáno: 28.3.2015)
Úžasný Lukáš Janota a za ním pokulhávající Marta Matějová. To je jediné co vám vyvstane v mysli už pár hodin po představení. Průměrná a zdlouhavá komedie.
(zadáno: 28.3.2015)
50 % za celkový dojem z muzikálu, jinak luxusní Aleš Slanina
(zadáno: 28.3.2015)