Profil uživatele

Cindy.92

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (54)
Jan Pařízek: 11 % (58)
Michal Novák: 12 % (86)
Helena Grégrová: 14 % (57)
Jiří Koula: 14 % (80)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.3.2015)
Zajímavý nápad, ale velmi krkolomné provedení. Rušilo mě obsazení některých postav. Určité sdělení, které šlo však jen těžko číst mezi řádky na mě ale přece jen trochu dolehlo.
(zadáno: 28.3.2015)
Nádherná hudba, excelentní výkony obou hlavních představitelek (+ zasloužená Thálie pro Hanu Holišovou), Aleše Slaniny a Terezy Martínkové. Poutavý příběh a scéna.
(zadáno: 28.3.2015)
Výkony hlavních představitelů jsou bez pochyb na úrovni. Velmi poutavá byla scéna s obřími klávesami (schody) a "bubnující duet". Jinak však nelze říct snad nic jiného, než že Očistec je opravdu očistec pro muzikálového diváka. Naprosto šíleně a nepochopitelně na sebe lepené scény a o námětu či záměru snad nemůže být ani slovo. Po slabším Peklu se však nic lepšího asi čekat nedalo...
(zadáno: 28.3.2015)
Inscenace vytvářená původně pro biskupský dvůr, kam padne jako ulitá. Pobaví výkon Jaroslava Matějky a dále po pěvecké stránce musím zmínit (jako vždy) kvalitní výkon Hany Holišové.
(zadáno: 28.3.2015)
Notoricky známý příběh My Fair Lady převeden do brněnského prostředí - otázkou na místě je, zda to inscenaci prospívá či nikoliv. Je to určitě zajímavý tvůrčí záměr, ale mimobrňáci si představení nic moc neodnesou. Dobré výkony Petra Štěpána, Radky Coufalové a v minulosti i Jitky Čvančarové.
(zadáno: 28.3.2015)
Po Kvítku z horrroru sáhl dramaturg opět po obdobném parodickém žánru, avšak tentokrát trochu vedle. Muzikál nabírá na trapnosti a je v něm až přesexováno. Přesto vypíchnu alespoň výkon Jiřího Macha a dále Milana Němce a jeho alternanta Jakuba Zedníčka, kteří oba mile překvapili.
(zadáno: 28.3.2015)
Výpravný muzikál plný barev, profesionálně odzpívaných písní, úžasné choreografie, triků a pozlátka Walta Disneyho. Celý ansábl táhne představení dopředu na 200%! Takto by mělo vypadat více muzikálových představení v ČR, pokud se chceme přiblížit zahraniční úrovni. Za mě velký palec nahoru! -10% > Téma je určeno primárně pro děti.
(zadáno: 28.3.2015)
Příběh spíše pro děti, který zdánlivě připomíná Zahradu divů, uváděnou v MdB před několika lety (ta však byla na úplně jiné úrovni!). Slečny hrající Lili jsou velmi šikovné, jejich naprostým protipólem je představitelka babičky Amiri. Když navíc začali zpívat společně (s ještě jedním z trollů) vůbec jim to neladilo. Muzikál neoplývá nikterak svým dějem, je to spíše podívaná pro děti (přehnané líčení dvou trollů), která by se hodila spíše zpátky do zábavního parku odkud přišla, ne na prkna, která se snaží vyrovnat Broadwayi.
(zadáno: 28.3.2015)
Vtipná parodie výborně pojatá městským divadlem. Pěvecky vyniká především trojice "vypravěček" a hlas Audrey 2 v podání Dušana Vitázka, který exceluje také v epizodní roli pacienta šíleného zubaře. Nesmím opomenout obdiv nad hercem ovládajícím samotnou "květinu". Chytlavá hudba a hezké projekce.
(zadáno: 28.3.2015)
Hezká příležitost pro Katku Krejčovou, popasovala se s rolí na jedničku. Netypická verze pohádky o krásce a zvířeti - na jednu stranu příjemná změna od disneyovek, na druhou stranu je pavoučnice, němé křeslo a cello jen chabá náhražka za notoricky známý svícínek, konvičku s hrnečkem atp.
(zadáno: 28.3.2015)
Nádherná Ulrychovic hudba!
(zadáno: 28.3.2015)
Velké zklamání, co se týče kostýmů. Údajně pokus o vyhnutí se klišé a zkusit pojmout Kočky jinak. Za to jistě palec nahoru, ale bohužel se mi zdá, že se tento záměr moc nevyvedl a celé to na mě působí spíše jako vybruslení z problému maskování a kostýmování XY herců na scéně. Brno není Broadway, ale pokusit se o ni určitě mělo. Mimo to je i tak představení (přes dobrou choreografii a známé písně) mdlé. +10% za dojemné "Memory" v podání Aleny Antalové
(zadáno: 28.3.2015)
Velmi zvláštní komedie... Z představení si místo vzpomínek na vtipné momenty a hlášky odnáším pouze dramatický (avšak působivý!) závěrečný monolog Aleny Antalové a trochu rozhořčení z přeplácané a neúčelné! scény. Úvodní slovo Martina Havelky z nahrávky je sice zajímavým prvkem, ale trochu mě rušil a zdál se mi dost dlouhý.
(zadáno: 28.3.2015)
Působivá scéna, famózní Dušan Vitázek a Viktória Matušovová, dominantní hudba a zajímavá projekce.
(zadáno: 28.3.2015)
Příjemný (spíše koncertní) večer se šlágry WSS. Nezapomenutelný výkon trojice Vaňková, Holišová a Coufalová.
(zadáno: 28.3.2015)
Muzikál Hello, Dolly! v Brně je one woman show Aleny Antalové či Ivany Vaňkové (obě excelují)
(zadáno: 28.3.2015)
Povedený dynamický muzikál, který nabízí přesně to, co od něj divák očekává. Příběh s happy endem, hodně tance různých žánrů a profesionální zpěv. Oproti Chicagu (uvedeném též v tomto divadle) brněnské pojetí muzikálu hrdě kráčí za filmovou předlohou. Výkon Svetlany Janotové +10%
(zadáno: 28.3.2015)
Slabý odvar Dokonalé svatby téhož divadla a téhož režiséra. Nacházela jsem zde stejné nebo hodně podobné vtipy (zabralo to tehdy, zabere to i dnes?) Konverzační i situační komika slabší než u ostatních komedií MdB. Navíc některé herecké výkony byly dost křečovité.
(zadáno: 28.3.2015)
Dle mého názoru byli v prvé řadě nevhodně zvoleni představitelé hl. rolí. Téměř nikdo mě nepřesvědčil, že by na svou úlohu stačil. Snad jen Aleš Slanina. Jeho urputná snaha je však převálcována podprůměrným (u Herfortové pevěckým, u Sedláčkové hereckým) výkonem Ody Mae. Divadlo láká diváky na monstrózní muzikál dle romantického filmu a místo toho je nám předveden kus s pár triky, projekcí a nezajímavými songy. Zdena Herfortová je beze sporu paní herečka a umělkyně v oboru činoherního herectví. Zde však bylo zapotřebí i zpěvu a proto mi trochu uniká její nominace na Thálii právě za tento výkon.
(zadáno: 28.3.2015)
(zadáno: 28.3.2015)
Jedna z nejhorších věcí, co jsem v tomto divadle měla možnost shlédnout. A to zdaleka ne kvůli hereckým výkonům! Podezírám autory libreta, že text skládali po ránu na WC a co nestihli, dopsali za ně jejich ratolesti - jinak si to snad ani nedovedu vysvětlit. Pro mě jedno velké zklamání a při představení až pocit trapnosti a studu za takovýto počin, obzvlášť když se diváci kolem mě několik minut za hlasitého smíchu domnívali, že se jedná o parodii...