Profil uživatele

Cindy.92

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Iva Bryndová: 11 % (54)
Jan Pařízek: 11 % (58)
Michal Novák: 12 % (86)
Helena Grégrová: 14 % (57)
Jiří Koula: 14 % (80)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 16.9.2015)
Inscenace spíš pro aktivnější diváky, kdo princip Splašených nůžek zná, nemusím dále rozebírat. Zábavné představení, kdy před herci musím smeknout za výkon při improvzaci. Přesto jsem však od tohoto kusu, hlavně kvůli režii Tyce, čekala víc. Obávám se také o jiskru této hry, resp. o onu improvizaci, která se rychle už nyní mění v zajetý stereotyp (herci dostávají stále stejné otázky, což bylo patrné z jejich reakcí, které se kolikrát ani nesnažili nějak oživit či nabít vtipem). Přesto určitě tato hra stojí za zhlédnutí. Vynikající herecké obsazení a autentická scéna.
(zadáno: 16.9.2015)
Představení viděno nyní nově v Brně v Bobycentru. A vězte, že 20 % je za pár kvalitních výstupů, laser show a relativně snesitelný děj. Jinak je to jednou větou > naprosto příšerný kus! Hrozný Tofi, ještě horší Polák. Pytloun nic jiného než M. Davida nezazpívá, až na Veslára se Slezáčkem, Korbelem a Peterovou průměr, někdy až bída. Company je na playback, hudba z repráků vám rve uši a když si opravdu kvalitně vyberete místo, po 4 hodinách utrpení se vám navíc zablokuje krční páteř. Celkově atmosféra jak při dětské besídce - lidé opouštěli svá místa, aby mohli tancovat, vřeštěli a juchali.. ne!
(zadáno: 14.7.2015)
Vynikajícím způsobem vytvořená hra se zpěvy o brněnském velikánovi Mendelovi. Poutavá hra, která i přes svou délku zaujme nejednoho diváka. Ozvláštněna komickými songy a scénkami. M. Němec exceluje, klobouk smekám před L. Janotou za množství textu s opravdu nelehkými pojmy a frázemi. Perfektní zpracování a atmosféra na Biskupském dvoře!
(zadáno: 14.7.2015)
Režie Tomáše Svobody ve mě zájem tedy opravdu nevzbudila. Sázka na sprostá slova ani sexistické narážky (a kolikrát nejen narážky!) na mě nezapůsobily. Některé nápady ale byly dobré (scéna - kanceláře a neustálý pohyb v ní, atp.). U J. Jackuliak si nejsem jistá, zda svou roli hrála tak výborně nebo je takhle hrozná vždycky. R. Blumaier měl dodat "komické" hře vtip, ale přišlo mi, že je mu akorát trapně. Kdo mě naprosto zklamal, byl M. Veselý. Zbytečná role M. Bumbálka. Zajímavý pokus o inovaci Beaumarchaise, bohužel podle mě dost nedůstojný a nenaplněný.
(zadáno: 17.6.2015)
Jak už je u ansámblu HaDivadla zvykem, opět se tu v podání místních herců odehrává kvalitní divadlo. Jednoduchá, ale funkční scéna, dokonalá hudba a práce se světly. Samotný dej plytký, ale myšlenka pro drama geniální. Rozhodně jsem nebyla jediná, která se ošívala před každým rozhodnutím ředitele školy o chybě učitelky, nikoliv "narušeného" žáka (kterého jsem díky skvělému výkonu Z. Humpolce až začala nenávidět). Zoufalství, které plyne z toho, že se S. Venclovská ne a ne dovolat spravedlnosti sálá směrem k hledišti celých (cca) 100 minut představení. Na Hadi málo exprese, ale působivý konec!
(zadáno: 16.6.2015)
Velmi zajímavý projekt o Baronetovi, který chce zažít každý den jiný nezvyklý zážitek, až si objedná duchovní smrt. Opět trochu jiná hra, která však není tak těžko čitelná, diváka pobaví i donutí k zamyšlení. Vynikající Dalibor Buš a klobouk dolů před Jirkou Svobodou, který premiéru odehrál i přes dočasný zdravotní handicap.
(zadáno: 29.5.2015)
S politováním musím říct, že mě muzikál nudil. Na základě reklamy a hereckého obsazení jsem se velmi těšila, ale přišlo mi, že z toho MdB zase nic moc nevytřískalo. Vyzdvihnout lze akorát A. Slaninu, který ale i tak má své rezervy. Přesto klobouk dolů před jeho výkony a schopnosti uzpívat i více náročnějších písní hned po sobě (autor libreta je asi blázen). Hovořilo se o podobnosti s Papežkou, kterou spatřuji vesměs jen v jedné písni. Což není ani na škodu ani k užitku. Roli chlapce bych radši přenechala někomu jinému a P. Štěpán spoléhal patrně jen na jistou podobu s Jackem Sparrow. Škoda.
(zadáno: 20.5.2015)
Vynikající výkon Jana Kolaříka, který postupně přechází k totální opilosti a jistému zoufalství. Svým výkonem naprosto dominuje celému představení. Ze začátku mě trochu zklamaly prázdné lahváče, ze kterých postavy pily, ale rychle jsem si zvykla a nakonec to mělo přeci jen své kouzlo a účel. Myslím si, že se jedná o slušně udělaného Havla s upgradem kratičké Katastrofy na samém konci. Pokud byste rádi šli "ke stolu" na něco kvalitního, ale zároveň ne těžkého - zvolte Audienci!
(zadáno: 18.5.2015)
Procenty hodnotím hlavně odvahu za to, že se inscenátoři vrhli na takovýto projekt. Nevím, jestli je to tím, že nejsem nikterak zdatná v "čtení" baletního vyjádření, ale já bez výše popsaného děje v divadle ani nepochopila o čem se hrálo. Briešťanská mi nevadí, ale připadá mi, že všude hraje stejně bláznivé postavy (což zde bylo zjevně trefné). Baletní soubor nemohu dobře ohodnotit, protože taneční vystoupení navštěvuji hodně málo. Vyloženě mi bylo líto herců jako je Blumaier a Bláha, kteří mohli raději sedět pěkně doma v teple. Blumaier ani nepromluvil a Bláha hned na začátku "zemřel"...
(zadáno: 14.5.2015)
Dobře stravitelný kus, který by mohl být dost těžký - takže za tuto svěží dvouhodinku jen palec nahoru. Veškeré výkony příjemné, výraznější však J. Svoboda a O. Dvořák coby titulní postavy. Mimo jiné pobavil D. Janošek v roli Stvořitele. Sázet a zalévat kytičky na ochozu beze slova po celou dobu představení a  nakonec říct jen pár slov - i to je kumšt, obzvlášť, když herec i tak jistojistě zaujal nejednoho diváka v hledišti.
(zadáno: 13.5.2015)
Zajímavě pojaté Stanislavského učení herectví, kde každopádně studenti JAMU mají možnost předvést, co se oni sami za roky studia naučili a v co se vyprofilovali. Já osobně jsem se hodně bavila, zároveň se mi rozkryla určitá zákoutí studie stejnojmenné s názvem hry. Opět mě zaujal D. Janošek, J. Svoboda, T. Slavkovská a M. Foitová. Mile mě překvapil Ondřej Dvořák.
(zadáno: 7.5.2015)
Neskutečně ztvárněný "život" Salvadora Dalí a vliv jeho múzy na jeho tvorbu. Vynikající výkony herecké, taneční i artistické. Z kompletně umělecky nadaného ročníku tentokrát vyčnívala brilantní trojice Janošek, Svoboda a Slavkovská. Nikdo, kdo jsme viděli, nepopíráme, že se jedná o značně šílený kus (či spíše chaos). Ale když se tomuto představení oddáme, každý si v něm najdeme něco svého. A kdyby ne? Tak není za každou cenu důležité rozumět vždy všemu...
(zadáno: 1.5.2015)
Perfektní zpracování trojice příběhů, krásný výběr hudby, skvělá práce se světly (lampičky) a jako vždy bravurní výkony (specielně komický Lukáš Rieger a fantastický Pavel Novák). Burani opět nezklamali, parádní podívaná a komedie!!
(zadáno: 29.4.2015)
Úžasné představení, kde se prolíná "děj" spadlého Ikaruse se sondou ze života/vývoje opic (skvěle ztvárněné!!) a zasvěcením do zamražování lidských těl, aby po letech mohla opět ožít... Se světly se tu nijak výrazně nepracuje, ale inscenace nepozbývá dynamické ozvučení, efektivní "kulisu" zamrazovací kobky a kyborga sedícího hodinu na scéně v jedné poloze. Nic nelze vytknout... a na konci ještě dokonale katarzní píseň po celém tom uvědomování si naší existence a vývoji. Pecka!
(zadáno: 27.4.2015)
Mahenka opět "nezklamala". I když se to podle obsazení dalo očekávat, spoléhala jsem alespoň na Františákovu režii. Marně. Přesto že samotná hra má zajímavou a vtipnou zápletku, Mahence se z toho nepodařilo vytřískat ani v 90 minutách absolutně nic. Staré známé průměrné výkony > Sláma, Dvořák, Groszmannová; novinka v podání Slámové, afektovaný Bláha a zbytek jakoby tam ani nebyl (resp. nemusel být). Zaujala mě akorát hudba (vyjma té podivné německé písně) a scéna, která ale pozbývala účinek. Ne že bych se vyloženě nudila, ale uměla bych strávit večer příjemněji... třeba v jiném divadle.
(zadáno: 22.4.2015)
Velmi podařené představení, větší herecká příležitost sic jen pro jednu posluchačku, ale celkově na mě špíl působil velmi profesionálně a stabilně. Neuvěřitelná Tereza Slavkovská!
(zadáno: 14.4.2015)
Perfektní výkon Zbyška Humpolce!
(zadáno: 14.4.2015)
Trochu šílené, ale zábavné :)
(zadáno: 14.4.2015)
(zadáno: 14.4.2015)
?Divadelní schikanederiáda" jak je psáno výše je přesně pojmenovaný včerejší večer. Hodina a půl srandy sic bez hlubší myšlenky, zajímavé a zábavné pojetí a propojení příchodu Schikanedera do Brna/Brynu (Reduty) a Flétny kouzedlné. Bezkonkurenční Jiří Daniel a z dívek určitě Markéta Pešková. Celkový dobrý dojem ze špílu naštěstí převálcoval i menší pokulhávání některých pěveckých výkonů (pokud by někdo viděl od tohoto ročníku pouze tento kus, mohl by trochu zapochybovat). Krapet mě rušily třásně těsně před první řadou (občas neúčelné) a iritovali mě znudění hudebníci a totálně holý program...
(zadáno: 9.4.2015)
Děj dost prostoduchý a vlastně ho tam ani moc není. Skvělé výkony Jirky Macha a Hany Holišové. Vtipy Aleše Slaniny opravdu dost hraniční a trapné. Světla se mi celkem líbila, byla to show (podle mě dost záleží, kde sedíte). A klobouk dolů před company při vystoupení/písni Moskva. + 5 % za chytlavé písně (nečekala bych, ale hlavou mi zní ještě 3 den od představení)
(zadáno: 4.4.2015)
Hodnoceno z TV záznamu. Nejspíš není můj šálek čaje... Zaujala mě akorát Pavla Tomicová.
(zadáno: 4.4.2015)
(zadáno: 4.4.2015)