Profil uživatele

Teufel

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (7)
Helena Grégrová: 10 % (23)
Jan Pařízek: 10 % (20)
Pavel Širmer: 10 % (38)
Lukáš Holubec: 11 % (14)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 24.4.2014)
Není to úplně nejlepší představení divadla Drak, ale přesto je dokonalé. Jedno jediné prostředí a ono se v něm dá hrát tak, že zapomenete na čas. Vtipné, nápadité, zábavné a přitom tématicky o smrti. Smějete se, žasnete, necháváte se překvapovat a téma a okolnosti jsou přitom mrazivě jednoduché, stále aktuální a podstatné.
(zadáno: 24.4.2014)
Začátek byl slabší, hodně postávání a podivně nevyužitých rukou a nohou, ale pak se do toho herci dostali. Moc pěkné hlavně z hlediska scénografie, kostýmů a vychytávek, které umožňovaly některé scény utnout dříve než dojdou trapnosti. Měl jsem pocit, že technicky to má vše, co to má mít a dokonce množství detailů navíc... v gestech, v dějích na pozadí. Představení plyne velmi přirozeně, ale nestrhává. Je to pořád jen jako a na komedii vlastně málo komické. Je to tak dobře zpracované a přesto nijak zasahující. Jednotlivosti oceňuji, ale jako divák jsem se vlastně moc nebavil. Škoda.
(zadáno: 2.4.2014)
Skvělé představení, syrové, výstižné. Zasáhlo mě a má ještě dlouhý dozvuk.
(zadáno: 16.3.2014)
Texty písní jsou skvělé, muzika také, herci velmi dobře zpívají, velmi slušně tančí, ale hra nefunguje. S postavami necítím, jejich chování jsem nerozumněl a nemůžu jim proto fandit ani s nimi sympatizovat. Vtipy až příliš vysvětlené, satira na současné dění dost umělá a násilná, moralizování protivné. V+W z toho mluví skvělou hrou se slovy... ale buď se s tím za těch několik desítek let něco zlého stalo, nebo je to špatně režijně uchopené, nevím. Zkrátka potenciál souboru tam evidentně je, ale připadal mi zmarněný.
(zadáno: 5.4.2013)
Doporučuji blog Jitky Šotkovské, s většinou souhlasím. Námětu jsem se bál, začátek mě nepřesvědčil. Po nějaké době jsem však hercům uvěřil a představení na mě velmi fungovalo, slečna vedle mne si i poplakala. S látkou Tramtárijští naložili skvěle, atmosféra v sídle Rochestra byla opravdu temná. Tam, kde je Rochester rozverný je zároveň démonický a lidsky uvěřitelný. Zásadní výhrady mám jen 2 - košťatová scéna, závěrečný song - a obojí má stejné řešení, škrtnout.
(zadáno: 5.4.2013)
Hudebně a výtvarně skvělé představení, jednolité, bezpochyby do detailu vymazlené... rostoucí spisy v AK mě nadchly... jenomže, není to málo Antone Pavloviči? Obsah jen mimochodem, spíš autorům překáží.
Obrazová dokonalost mi nebyla dost, takže jsem měl pocit, že se pořád na něco čeká. Čas na přestavbu scény, kdy pan Javorský musí s minimem prostředků zaujmout publikum je šíleně dlouhý a aby bezobsažnost vynikla ještě lépe, opakuje se text 3x. Mluvení na mikrofon mě vysloveně štvalo, Dikce hlavní představitelky taky. Celkově: Spousta evidentní kvality a přitom rozpačitý výsledek.
(zadáno: 19.3.2013)
Velmi dobré. Potěšila minimalistická scéna a její drobné metaforické významy. Ivan Lupták byl vynikající a nejvíc asi oceňuji to, co tu jiní recenzenti považují za mínus, nepřepjaté a nepatetické emoce. To není drama, to je život. Hra vás nerozebere na součástky, nenamaže na chleba, ale nějak ji nejde zapomenout, pořád se vrací a připomíná, právě díky tomu, jak je to civilní, pravděpodobné a blízké.
(zadáno: 19.3.2013)
Asi záleží, jak se k tomu přistupuje. Řekl bych, že záleží na tom, jak moc to chcete chápat, pokusy o rozumové pochopení asi povedou ke špatným hodnocením a ti, kdo jsou v existencialismu doma, budou asi leccos považovat za klišé a povrchnost.

Koukal jsem na to, jako na moderní obraz v galerii a nesnažil se pochopit, nepromýšlet slova, jen to nechat působit a to fungovalo velmi dobře. Na mnoha místech to souznění bylo až děsivé. Přišlo mi to skvěle zvukově a scénicky udělané a v syrové MeetFactory to mělo atmosféru.
(zadáno: 19.3.2013)
Tohle představení prostě nemá chybu. Možná by to šlo ještě někde vychytat a dotáhnout, ale já si nedokázal ani napodruhé všimnout kde, protože jsem se buď válel smíchy nebo žasnul nad dokonalostí textů. Pokud máte rádi slovní hříčky, budete chrochtat blahem. Byl jsem nadšený i napodruhé a není důvod si nechávat rezervu 100%.
(zadáno: 19.3.2013)
Těch 10%, které chybí k dokonalosti, jdou hlavně na vrub toho, že některé vtipy mají až příliš variací a některé jsou trochu nadbytečně vysvětleny a také nepatrně inkonzistentního konce.
Nicméně jinak je to čiročirá nádhera. Práce s jazykem, vypointovaný humor, kulturní přesah... skvělé.
(zadáno: 19.3.2013)
První půlka je v rámci žánru lehké komedie nadprůměrná, bavil jsem se. Michal Suchánek v roli klasického manžela "z lidu" působil dost přirozeně. To co se stalo v druhé půli je poněkud tragické. Je to bezradné hledání nepřicházejícího konce, snaha vyvařit z placatých charakterů druhý nálev a to celkový dojem sráží hodně hluboko.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3