Profil uživatele

Triatlet

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (14)
Jan Pařízek: 17 % (24)
Lukáš Holubec: 19 % (8)
Michal Novák: 20 % (28)
Helena Grégrová: 21 % (30)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
Viděno 1.10. v Třebíči (v nedivadelním prostředí divadla Pasáž - víc než polovina sálu prázdná...).
Haddonova knížka patří 10 let mezi mé nejoblíbenější a úspěšně ji doporučuji v okolí.
Adaptace v podání kladenských divadelníků mě mile překvapila. Zpočátku jsem se musel trochu zorientovat s rozdělením rolí vypravěčů a formou podání. Ale většinu hry jsem si užíval, líbil se mi hudební doprovod, který gradoval.
Štěpán Benoni hrál přesvědčivě.
I když mám maturitu z matematiky dávno za sebou, mám motivaci porovnat s ostatními adaptacemi :-)
(zadáno: 20.2.2016)
11.2.2016 - Kalich má smůlu, že můžu porovnávat s kladenským pojetím, které považuji skoro o 2 třídy lepší. Jedna Kladeňák Štěpán Benoni vystihl mnohem lépe Christopherovu povahu (což je základ úspěchu) a navíc pitvořící se travesti scény stejně jako kouření cigaret mi přišlo naprosto nefunkční.
Zajímavě působily pasáže, kdy si divadelníci hrály se světlem baterky, nebo vnitřní hlas v podobě Siobhan (Eliška Křenková).
Pokud divák nemá srovnání, pravděpodobně se bude líbit víc.
Ve druhé polovině jsem přistoupil na pitvoření a převleky a užil jsem si trochu víc.
(zadáno: 22.10.2016)
Julie se chová jako rozmazlený spratek, taky ji Kapulet označuje jako "děvku". Takže se pak našinec nediví, když náctileté publikum na repliku "dnes spí se Smrtí" reaguje "však je to děvka"... Shakespeare napsal množství komedií a HD si vybere nejznámější tragédii a udělá z ní komedii. Julie se chová převážně lascivně, producíruje se v kalhotkách a v tričku s vypláznutým jazykem. Ale publikum si získá, protože do hlediště vhodí svou svatební kytici... Postavu mafiána Petra jsem nerozklíčoval;chůva je alkoholička... Líbilo se mi plně využité pískoviště - hřiště, zahrada, postel, hrob.
(zadáno: 4.10.2014)
Výborná kniha je skvěle převedená do divadelní podoby. Herecký koncert Jana Potměšila.
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
Hostující Vosto5 v Divadle Na Kopečku (cca r. 2000) - úžasně vtipná podívaná.
(zadáno: 20.2.2016)
18.2.2016 3 hodiny smíchu včetně přestávky. Chci jít znovu a nachytat herce. Narážky na jihlavské realie nebyly vůbec de facto vedle :-)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 14.10.2016)
Nepochopeno.
Že úfotní švatlání má být láčkováním jsem pochopil až cca po 5 minutách.
Odtrpěno.
Kdyby byla přestávka, odešel bych.
(zadáno: 8.11.2017)
Horácké divadlo má dar udělat z tragédie komedii.
Demlova textu se drží pouze pár fragmentů, které přednáší Stanislav Gerstner jako kněz. Gerstner přesvědčivě podává Demlovu naléhavost.
Bohužel dál se příběh rozmělňuje, vychází z filmového zpracování, které navíc posunuje do rádoby normalizační hospodské taškařice. Postavy úřednice a policisty jsou uřvané. Mladému publiku se možná autoři adaptace zavděčí troškovskými vtipy: Selka: "Kozy, kozy, utekly mi kozy." Její manžel: "Tak dej pozor, ať ti neuteče i prdel."
(zadáno: 4.10.2014)

Další stránky hodnocení: < 1 2