Profil uživatele

Triatlet

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 11 % (14)
Jan Pařízek: 17 % (24)
Lukáš Holubec: 19 % (8)
Michal Novák: 20 % (28)
Helena Grégrová: 21 % (30)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 4.10.2014)
Černý humor, který mě překvapivě bavil. I díky skvělým hercům.
(zadáno: 20.2.2016)
19.2.2016 Před 407 g Hrabala jsem zvládl 100 g tataráku v pasáži v Dlouhé - provoněno to tam je jako ve Svatbách v domě.
Z Hrabala mám přečtené Svatby v domě a Městečko, kde se zastavil čas; nakoukané Ostře sledované vlaky, Obsluhoval jsem anglického krále, Postřižiny, Slavnosti sněženek a naposlouchané Perličky na dně.
Dramatizaci v Dlouhé považuji za zdařilou. M. Hanuš výborný scénárista i Hanťa. Přiznávám, že i mě trochu nudil monolog J. Pokorné před přestávkou. A úvodní dialog dvou staříků jsem pochopil až v závěru, ale právě tou pointou s alby vznikla vskutku hrabalosvká mozaika.
(zadáno: 25.10.2014)
Zhlédnuto v rámci MFDF 24.10.2014 - nenatahované představení, které v první části zaujme výstižným zobrazením schůze obecního zastupitelstva. I další dvě části působí přesvědčivě. Při tancovačce jsem měl strach, aby mě někdo nepo(b)lil :-), tak věrohodně vystihli herci atmosféru.
Zařazení herců mezi diváky je přínosné, i když v Dobroníně jeden z opilých provokatérů se vžil do hry natolik, že hercům vyhrožoval a musel být vykázán ze sálu!
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 20.2.2016)
11.2.2016 - Kalich má smůlu, že můžu porovnávat s kladenským pojetím, které považuji skoro o 2 třídy lepší. Jedna Kladeňák Štěpán Benoni vystihl mnohem lépe Christopherovu povahu (což je základ úspěchu) a navíc pitvořící se travesti scény stejně jako kouření cigaret mi přišlo naprosto nefunkční.
Zajímavě působily pasáže, kdy si divadelníci hrály se světlem baterky, nebo vnitřní hlas v podobě Siobhan (Eliška Křenková).
Pokud divák nemá srovnání, pravděpodobně se bude líbit víc.
Ve druhé polovině jsem přistoupil na pitvoření a převleky a užil jsem si trochu víc.
(zadáno: 8.10.2014)
Scénář hry je sice jednoduchý a nerealistický, ale herectví Jana Potměšila, Ivany Chýlkové i Jany Strykové (role zvládla bravurně) je přesvědčivé.
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 4.10.2014)
(zadáno: 8.11.2017)
Horácké divadlo má dar udělat z tragédie komedii.
Demlova textu se drží pouze pár fragmentů, které přednáší Stanislav Gerstner jako kněz. Gerstner přesvědčivě podává Demlovu naléhavost.
Bohužel dál se příběh rozmělňuje, vychází z filmového zpracování, které navíc posunuje do rádoby normalizační hospodské taškařice. Postavy úřednice a policisty jsou uřvané. Mladému publiku se možná autoři adaptace zavděčí troškovskými vtipy: Selka: "Kozy, kozy, utekly mi kozy." Její manžel: "Tak dej pozor, ať ti neuteče i prdel."
(zadáno: 14.10.2016)
Nepochopeno.
Že úfotní švatlání má být láčkováním jsem pochopil až cca po 5 minutách.
Odtrpěno.
Kdyby byla přestávka, odešel bych.
(zadáno: 22.10.2016)
Julie se chová jako rozmazlený spratek, taky ji Kapulet označuje jako "děvku". Takže se pak našinec nediví, když náctileté publikum na repliku "dnes spí se Smrtí" reaguje "však je to děvka"... Shakespeare napsal množství komedií a HD si vybere nejznámější tragédii a udělá z ní komedii. Julie se chová převážně lascivně, producíruje se v kalhotkách a v tričku s vypláznutým jazykem. Ale publikum si získá, protože do hlediště vhodí svou svatební kytici... Postavu mafiána Petra jsem nerozklíčoval;chůva je alkoholička... Líbilo se mi plně využité pískoviště - hřiště, zahrada, postel, hrob.
(zadáno: 11.9.2019)
Proč? Národní divadlo se snaží přiblížit divákovi tím, že Maryša se válí 20 minut ve spodním prádle? Na jednu stranu herci používají archaické nářečí, na druhou se chovají jak současní puberťáci.
Herecky se kromě Beretové a chvílemi Prachaře nedá nikdo hodnotit.
Když už se objeví nějaká zajímavější scéna (smyčec), shodí ji následující jednání.
Rekvizity jsou levné (pár desítek kelímků, necelé kilo mouky, trocha sifónové vody a varná konvice).
Kdybych si nepřečetl, že se děj odehrává v nahrávacím studiu, nechápal bych scénu.
10 % za program, v němž je vysvětlena role podivných masek.
(zadáno: 4.10.2014)
První představení, ze kterého jsem odešel. Trapný humor.
Viděno v listopadu 2013.

Další stránky hodnocení: < 1 2