Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 11 % (151)
Michal Novák: 11 % (71)
Pavel Širmer: 11 % (145)
Pavla Haflantová: 11 % (38)
Helena Grégrová: 12 % (106)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.10.2019)
Vtipné a pohodové i z TV záznamu.
(zadáno: 22.9.2019)
64,99% - Situacni, blazniva a ke konci dost ulitla hra. Ale uznavam, ze jsem ke konci uz necekal tolik humoru a hra dostala jeste impulz.
Nicmene, to bylo tak o par minut delsi nez muselo, ale celkove hra opravdu pobavi a clovek se s chuti zasmeje.
Vetsina hercu ma co hrat a tak M. Dlouhy neni tak dominantni jako obvykle a hre to slusi.
(zadáno: 20.9.2019)
64,99%
Viz. Klepo, jen jdu trochu níže.
Nicméně, hra určitě stojí za vidění.
Viděno na hostovačce v ÚL.
(zadáno: 7.8.2019)
No, nevím, nevím, možná jsem se příliš těšil na herce z Brna.
Nejsem vyloženě zklamaný, ale pokud měl být jazyk zajímavý, tak to bych netvrdil. Byla jasná snaha napěchovat hru drsně vtipným hláškami, které většinou šly do ztracena.
Hra jako taková mi přišla bez nějakého většího překvapení.
Herecky nemám extra námitky. M. Isteník dostal šanci a do hry se položil a ani ostatní mě nezklamali.
Ale pořád na mě doráží pocit, že všechno mohlo být tak nějak lepší.
Viděno v Celetné.
(zadáno: 31.7.2019)
Letní scéna - takže jsem mírný, vím, že hra asi není úplně pro mě, ale první část byla opravdu snad špatný vtip. Na druhou stranu přiznávám, že jsem se také párkrát usmál, ale někdy jsem jen žasl.
Druhá část se nekonala pro indispozici N. Konvalinkové. Bohužel se nekonala ani snaha diváky odškodnit, co takhle sklenku/slevu každému? Nevím, jak moc bych měl právo se hádat, ale to jsem samozřejmě nechtěl.
Třetí část ukázala určitý nápad a vtip. Předvídatelné, ale milé.
(zadáno: 25.7.2019)
75% - Letní scéna. Velmi letní počasí. Velice vydařená hra, která létu sluší. Vtipná a přes všechny problémy ve hře řešené i pohodová.
Samozřejmě k tomu vedl i uvolněný způsob prezentace.
Možná nebylo nutno odbourávat se tolikrát. Člověka už to časem unaví... M. Kraus se mi líbil v komediální poloze, ve vážné/hrubé to už lehce drhlo.
Pár na sebe ale slyšel a jejich pohoda a souhra se přenesla i do hlediště. Doporučuji - na léto zcela jistě.
(zadáno: 24.7.2019)
64% - Škoda, že M. Kňažko nehrál ve své řeči, tak trochu jsem se na střet češtiny a slovenštiny těšil.
Hra je zábavná, první půlka je jistě povedenější, druhá už trochu ztrácí dech.
Závěr není pro mě uvěřitelný a navíc ani zajímavý. Hra tak trochu časem a svými zvraty popírá sebe samu a dostává se do vybájenosti. Ale to není důvod na hru nevyrazit.
Pokud půjdete v létě, máte před sebou příjemný večer pod širou oblohou s několika opravdu veselými momenty.
(zadáno: 18.7.2019)
#roud 2019
64,99% - Oceňuji, že i když docházelo k výměně partnerek, tak jsem nezaznamenal nějaké narušení plynulosti hry.
Smutné a k zamyšlení ale i svižné, vtipné.
(zadáno: 14.7.2019)
#roud 2019
75% - Na hru si udělejte názor sami, ale vzhledem k tomu, co jsem viděl na premiéře, je možno konstatovat, že tam všichni nechají víc než vše! A už proto stojí za to na hru vyrazit.
(zadáno: 14.7.2019)
#roud 2019
65%
(zadáno: 13.7.2019)
#roud 2019
Všichni přispěli k náladě a vyznění inscenace. Chvílemi se pro mě konal - slovy kauzální tabulky - ..."vyšší stupeň magnetizace"...
Pochválím zejména M. Machovou.
Doporučuji.
(zadáno: 12.7.2019)
#roud 2019
65% - Sehraný výkon, vtip, pohodovka - tak akorát na takováto procenta.
(zadáno: 30.6.2019)
Akrobacie, živá hudba, hrad a výlet po něm, nadšení účinkujících, radost diváků. Výborné!
Poněkud vyšší hodnocení jde za celým nápadem a kuráží něco takového divákům předvést a dopřát.
(zadáno: 15.6.2019)
54,99% - Jinou Marysu jsem nevidel, ale tato me moc neoslovila.
Zkusenejsi cast hercu me zaujala, jejich mladsi kolegove prilis ne.
Scena mi skutecne nesedla.
Ale vedel jsem na co jdu, takze je nutno to prijmout. Proc ne...
(zadáno: 11.6.2019)
65% - J. Slach.
Viděl jsem ve velkém prostoru, což představení nenahrává, přesto bylo vidět, že J. Slach ví, kde to bude fungovat, kde bude smích a pracoval s námi celkem dobře.
Nepochopil jsem, proč bylo nutné divákům na počátku sdělit, že teď tam nebude za sebe, ale že je to hra (nebo mi něco uniklo?).
Přestože historky, co se kde stalo, jak a kde diváci reagovali byly zajímavé, tak bych ocenil nějakou práci s nimi a ne jen odrecitování jak to tedy bylo včera...
Ale bylo to příjemné představení, rád bych viděl i jiného představitele - pro srovnání.
(zadáno: 26.5.2019)
65% - Mám velmi rád film, znám ho velmi dobře. Přestože jsem si slíbil, že se pokusím nesrovnávat, nelze se tomu ubránit.
Oba hlavní představitelé uchopili role po svém, za to jim patří pochvala. E. Balzerová se mi velmi líbila. D. Novotný šel, podle mého názoru, spíše po humoru a poměrně potlačil tragickou část role (i když ne úplně), to mě mrzelo.
I vedlejší role mě ve filmu oslovily více a ty už jsem pozapomněl a vzpomněl si až při sledování hry.
Nicméně hra vám určitě uteče jako voda. (Možná mám jen moc rád ten film. Doporučuji nekoukat na něj před divadlem, pokud jste ho neviděli.)
(zadáno: 24.5.2019)
Hudební čísla jsou asi to nejlepší ze hry.
Jinak mě to celkově příliš neoslovilo. Oceňuji snahu nehrát si na film... Herci se snaží hrát to po svém.

Nevím, jak se v tomto divadle obvykle nasvěcuje jeviště X hlediště, ale nechat proudit do hlediště většinu času tolik světla naprosto zabíjí atmosféru.
(zadáno: 8.5.2019)
Trochu jsem se ztratil v žánru. Přijde mi, že se všichni tváří, že teď to tedy bude legrace, ale pak to má být vážné.
Na vážnou hru s pár fórky mi to přišlo málo vážné a na komedii a s vážnými momenty tam nedotažené snahy o humor bylo trochu moc.
Někdo to může nazvat invenčním mixem žánrů a být nadmíru spokojen. Mně to přijde, jako když někdo neví, kam míří.
Samotná zápletka, kdy jedna událost zasáhne do života několika lidí a způsob reakce na ni je celkem zajímavá, takže proč nezajít.
(zadáno: 4.5.2019)
74,99% - Živé, rychle plynoucí, mladé, přístupné, nepředstírající, nadějné.
(zadáno: 1.5.2019)
64,99%. - Nemam extra komentar.
Jen podotknu, ze dle informace na webu skupiny ma hra 120 min. Dodam, ze v me reprize to bylo 140 min. Asi nepocitali prestavku? Uvadim to hlavne pro cestujici verejnou dopravou.
(zadáno: 28.4.2019)
55% - Vyšší hodnocení je za závěrečný monolog J. Cardy, který mě nenechal vydechnout.
Jinak souhlasím, že K. Heřmánek vlastně nevěděl, jestli chce diváky jen pobavit, nebo jestli by si chtěl skutečně zahrát a něco sdělit (i režijně).
Myslím, že diváci by snesli leccos - komedii i tragédii, ale není dobré je nechávat v nejistotě, na co to vlastně koukají.
(zadáno: 22.4.2019)
Možná by pomohlo znát reálie předem, protože nyní, když jsem si něco o hře přečetl, o ní smýšlím lépe.
Obecně nejsem fanoušek podobného druhu her, ale vždy rád zkusím něco nového.
(zadáno: 21.4.2019)
55% - Řekl bych, že šlo s hrou udělat více. Buď byl vtip moc předvídatelný, nebo načasování nebylo ideální.
P. Nesvačilová mi chvílemi moc nesedla, přišlo mi, že recituje a nehraje. Jindy to bylo v pořádku.
Jak zahrát autistu je otázka, ale jisté je, že Einstein jde M. Táborskému zatím lépe.
Ale oba jsou příjemní a celkem jim to spolu jde.
Neodrazuji vás od návštěvy, ale k doporučení se nepřinutím.
(zadáno: 20.4.2019)
Ma treti hra od B. Sladea a urcite nejslabsi.
Vlastne mi pribeh prisel dost slaby, nebo slabe vypraveny.
Herecky se take mnoho neudalo. A to jsem se na pani Z. Adamovskou i pana Stepanka tesil.
Kdyz k tomu pridam, ze vtip aby clovek pohledal, tak nevim, proc ma inscenace tak vysoke hodnoceni.
(zadáno: 20.4.2019)
65% - Vlastne souhlasim tak nejak s hodnocenimi kolem.
J. Hana a J. Vlasak byli lidri svych scen.
Scenky ze svatebniho dne, o uciteli a dvou starych kamaradech za me nejlepsi.
Gradace pravda trosku chybi, ale radost ze sledovani mi to zcela nevzalo.