Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 11 % (70)
Pavel Širmer: 11 % (142)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Helena Grégrová: 12 % (104)
Jiří Landa: 12 % (148)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.12.2018)
55% - Vlastne bych souhlasil s nazorem nize, ktery zminuje, ze forma ponekud zvitezila nad obsahem. Ale treba jsem jen dostatecne nevnimal a ztratil se casem v case.
Tak nejak myslim, ze melo jit o velke emoce, ale ty ke mne nedorazily - laska jiste ne, nenavist nesla prehlednout, ale bylo ji tolik, ze az znormalnela, jinak to ted neumim rict.
Nicmene, nemam duvod nekoho odrazovat. Klidne dejte teto hre sanci.
Jen doplnim, ze hodnotim bez znalosti predlohy, o které jsem si zamerne precetl az nyni.
(zadáno: 27.12.2018)
Bohuzel jsem cekal vice.
Nechybi standardni klise a neni jich malo.
Nezachytil jsem snahu jit nejak dale a poprat se s problemy, ktere vnimam, ale o nichz preci jiz vime.
Nektere situace bych videl jako velmi malo aktualni a opravdu ne z tohoto stoleti.
Pardon, domnivam se, ze i muzi se meni a i svet kolem nas, to jsem uplne nezaznamenal. Skoda.
Ale nenudil jsem se, hra ma tempo, ktere klesa jen vyjimecne.
Na damskou jizdu asi dobra volba.
(zadáno: 23.12.2018)
74,99% - Hra, která se do zamýšleného období skvěle hodí a přitom nenudí standardním přístupem ke svátkům.
Zarazilo mě procentuální rozložení sexuální orientace v jedné rodině. Už jsem jen čekal, kdy prostopášný otec vyjeví svou bisexuální orientaci a matka ze žalu nad svou nevděčnou rolí bude pomýšlet na změnu pohlaví, aby LGBT komunita byla zastoupena v celé šíři (lehce nadsázkový smajlík). Kdyby takovéto procento mělo platit napříč společností, obávám se, že za chvíli by neměl kdo svátky slavit (ale ve hře to samozřejmě beru).
Chválím pány i dámy za jejich herecké výkony.
(zadáno: 16.12.2018)
Ať pan Nárožný ještě dlouho hraje. Pokud ho baví takováto představení, tak ať hraje i v nich.
Já se bohužel moc nebavil. Nicméně, venku byla zima, tak jsem se v Gongu aspoň zahřál.
Děkovačku s panem Nárožným si vždy užiji, ale bohužel se člověk na těch několik vteřin dost načeká.
(zadáno: 14.12.2018)
Příběh mi byl poněkud vzdálen, s tímto proudem v ČS se poněkud míjím, ale musím opravdu ocenit atmosféru představení a jeho zpracování.
Přestože se nestanu fanouškem tohoto kusu, tak nemohu popřít, že chvílemi to bylo až elektrizující. (Škoda jen těch praskajících lahví, které neustále rušily. Ocenil bych alespoň hlášenou prosbu na začátku představení, aby diváci byli ohleduplní, ale vzhledem k počtu jedících a popíjejích to asi herce nebo ostatní diváky neruší, mě tedy vždy. Toto představení ale s atmosférou natolik pracuje, že to snad musí vadit.)
Herci skvělí.
(zadáno: 12.12.2018)
Musím souhlasit spíše s umírněnými komentáři.
Je mi to líto, ale nemohu extrémně vysoce hodnotit ani výkon L. Hampla.
I když uznávám, že mít v obecenstvu většinou děti atmosféře nepřidá. Také mě rušily. Nicméně za to jsme my ostatní nemohli.
Neříkám, že jsem nespokojen s hrou nebo s hlavním a jediným hercem, ale mně chyběla energie.
To už ani nehodnotím text, který humorem přímo nesršil, ale to by až tak nevadilo, nepřišel jsem se nutně válet smíchy.
Řekl bych to asi takhle. Někdy to prostě všechno nevyjde.
Pokud půjdete, doporučuji oprostit se od očekávání. Pak to může být ok.
(zadáno: 9.12.2018)
65% - Zajímavá hra přinášející otázku míry viny a řekl bych i toho, jak vlastně můžeme sami se sebou vydržet, jak si obhájit svůj život. Pominu-li přímo období a člověka, o kterého šlo.
Já si tak nějak říkal, jak by to dopadlo, kdyby takto někdo na skřipec natahoval mne.
Možná překvapivě mi postava O. Kavana nepřišla až tak kontroverzní, proč by se měl chovat jinak? Nic jiného nelze od takového člověka čekat a ani bych ho za to nesoudil. Každý ví, do čeho jde, když si s ním zadá..., ale zajímavá témata samozřejmě přináší.
(zadáno: 9.12.2018)
Souhlas s Bernardblackem - přesně to mi opakovaně probíhalo hlavou - školní besídka, což je na cenu představení a účinkující velmi málo. I ta andělská křídla byla špatně zastřižená...
(zadáno: 4.12.2018)
65% - Souhlasím s hodnoceními vyzvedající druhou polovinu. Vzhledem k tomu, že tento názor píši s poměrně zásadním odstupem od zhlédnutí, musím říci, že první půlka z mých vzpomínek vlastně zmizela, ale druhá je pevně ukotvena a opakovaně si na ni při cestě do Celetné vždy vzpomenu.
(zadáno: 2.12.2018)
Dovolím si dát 80%, protože by mi přišlo nefér dát každému výstupu méně než 20%.
Velmi vyrovnané výkony i příběhy (i když ty mohly být i o fous lépe napsané). "Nesmírně vtipné" to není, ale nevadí...
Moc jsem si představení užíval a velmi jsem litoval, že je konec.
Vzhledem k tomu, že to bylo mé první setkání s Violou, možná jsem se nechal okouzlit i tou velmi příjemnou intimní atmosférou. Dámy s ní výborně souzněly. Tak i proto tak vysoké hodnocení.
(zadáno: 2.12.2018)
První půlka vlastně bez humoru, druhá o poznání lepší a živější, ale trochu jsem klimbal i při ní, ale extra průser to nebyl, také jsem se i upřímně asi třikrát zasmál.
Tak nějak jsem čekal/doufal v zajímavější rozuzlení.
(zadáno: 30.11.2018)
54,99% - Souhlasím L. Holubcem.
Jen malá pozn. Tentokrát bohužel musím říci, že film mě zaujal více. Škoda, raději bych (když už jsem na divadelním webu) napsal opak, ale nebyla by to pravda.
(zadáno: 25.11.2018)
Vzhledem k tomu, že jsem viděl derniéru, tak na hru už zřejmě nevyrazíte.
Nicméně, dovolím si hru jako celek pochválit - od scény, přes zpracování bez rádobymoderních výstřelků až k hereckým výkonům drtivé většiny herců.
Přišlo mi, že po přestávce hra čekala určitý čas na větší impulz k navození atmosféry, která se přestávkou rozředila. Více mě zaujala a vtáhla část první. Proto tedy "jen" 70%.
(zadáno: 25.11.2018)
Nepoučený, tímto stylem prakticky nedotčený pohled. Inscenace se mi líbila, v určitých momentech mě při pohybových variacích až mrazilo, ale přiblížení příběhu pro mě nemělo po větší část času "vyšší stupeň magnetizace".
Čili na základě kauzální tabulky dávám 60%.
(zadáno: 24.11.2018)
65% - Souhlasím s hodnoceními níže. M. Němec má během hry převahu, přišlo mi, že to tak má být.
Zajímalo by mě, jaká byla hra v době premiéry, což už je drahně let a jak se změnili i její protagonisté. To už se ale nedozvím.
Bohužel naše sestava na závěrečnou otázku uspokojivou odpověď nenašla, ač jsme všichni žhavili bedny.
Souhlasím, že takové přehození výhybky na závěr a poměrně bez varování hru trochu problematizuje.
Nicméně se jedná o zajímavý experiment, který nestojí za zhlédnutí, ale za účast, protože tady se opravdu nemůžete flákat. Za odměnu si představení o to více užijete.
(zadáno: 18.11.2018)
10% míří za skutečně zajímavou a nápaditou scénou.
O hře samotné se nic takového říct nedá.
Snůška těch nejlacinějších a nejotřepanějších banalit, prvoplánové útoky na vše, co se tvůrcům nelíbí, zamyšlení neprobíhá.
Podotýkám, že nejsem příznivcem nikoho ze zesměšňovaných, ale toto že má být vtipné, no to snad ne. Jestli jsem pochyboval o existenci "PRAŽSKÉ KAVÁRNY", tak nyní má i svou vlajkovou hru.
Tato hra je jasnou odpovědí na otázku, proč volby v hlavním městě jsou opakem výsledku ve zbytku republiky.
Nicméně, návštěvy zcela nelituji, aspoň vím, s kým nesdílím stejný smysl pro humor.
(zadáno: 17.11.2018)
Nápad je velmi zajímavý, nelze popřít, že když se blížilo hlasovací zařízení, tak člověk byl opravdu členem poroty. Byl to však jen jeden z mála zajímavých okamžiků.
Pan obhájce v první půli a pan soudce celou dobu velmi přehrával. Navíc v první půli oba i zpožděně a následně přehnaně (aspoň se mi zdálo) reagovali na narážky. Několikrát to završili přeřeky nebo zaškobrtnutími.
Hra postrádala dramatičnost a ani jinak nebyla zajímavá, především v první půli. Všichni byli vážní, ale napětí to nepřineslo. Závěrečné řeči dojem trochu vylepšily, ale mé rozpaky nezmizely.
Verdikt 16.11.18: 24/76%
(zadáno: 15.11.2018)
74,99% - Velmi podařená hra. Řekl bych, že kdo se někdy napil více než méně, musí v tom slyšet i svá slova. I ty myšlenky víří vždy všude kolem, někdy je člověk chytí, jindy ne.
Celetná v plné zbroji a při síle přijela do Ústí a přivezla obrovské množství energie, která ji byla při potlesku zaslouženě vrácena.
Pravda, ne každá scéna asi zaujala na maximum, ale vše se nakonec sešlo. Prolnutí jednotlivých postav nebylo násilné a vyznělo přesvědčivě.
Musím ocenit překlad a jeho zprostředkování textu, chvílemi to byla opravdu skvělá sousta.
(zadáno: 11.11.2018)
75% - Toto představení nebo tato poloha se mi u M. Táborského líbila o poznání více než v Odvolání.
Navíc mi přišlo, že bylo i více, co sdělit a o čem vyprávět. Nemyslím nutně informačně, ale i emočně. Problém, konflikt i jeho řešení, možná i vyřešení lépe sedlo a bylo to napínavé až do konce.
(zadáno: 10.11.2018)
Chvílemi extrémně strhující, chvílemi zas až tak ne, ale rozhodně jsem si konec ještě nepřál...
Krvavé scény byly skvěle děsivé - snad z uvolnění, snad ze strachu, jsem se musel s odvráceným zrakem až smát a bát - prostě to muselo nějak ven.
A pořád jsem si kacířsky říkal - takhle to dopadne, když ty lepší polovičky necháme delší dobu spolu bez dozoru (dámy snad prominou).
(zadáno: 10.11.2018)
84,99% - zajímavé, poučné, výborná pocta Františku Frajerovi z Assisi.
Odpověď na otázku z počátku představení o smyslu vyprávění příběhu a o tom, jestli bude někdo poslouchat, je víc než jasná - určitě ano.
(zadáno: 2.11.2018)
64,99% - Viz hodnocení Eviika, proč bych se dál namáhal, prostě jen souhlasím.
(zadáno: 28.10.2018)
Pohodová jednohubka.
Všichni si vystoupení užili a to je dobře.
(zadáno: 28.10.2018)
Zajímavý projekt, který ale z mého pohledu zůstal v polovině.
Chybělo mi určité propojení výstupů a celková sevřenost inscenace. I když k tomu pokusu došlo.
Jednotlivé výstupy byly zajímavé, i když obzvláště evropsky sebemrskačský výstup mi byl velmi proti srsti, ale beru to jako názor.
Trochu mi přišlo líto, že významná část inscenace byla pro mě "rádiová", protože na zem nebylo od třetí řady v Celetné vidět. Možná se to mohlo s rozestavěním židlí vyřešit jinak.
Jednoduše je mi líto, že to nevyšlo lépe, i když to bylo pořád velmi dobré.
(zadáno: 24.10.2018)
Neznal jsem práci L. Klímy a schválně jsem nechal dovzdělání až po zhlédnutí inscenace.
Nízké hodnocení nemíří za herci, ti hráli skvěle a s nasazením.
Jen si kladu otázku, proč takovou hru vůbec pustit do světa.
Nevadí mi, že vznikla a hraje se, ale nemohu ji jako hru doporučit, protože jsem se chvílemi dost nudil.
Domnívám se, že podobné myšlenky se dají vyjádřit i jiným, lidem bližším jazykem.
Na druhou stranu je to setkání se světem, ke kterému nemám blízko a nyní vím, že existuje.
Pokud toužíte po náloži filozofie a experimentu, jděte se podívat. Máte dvě šance (pauzy) prchnout.