Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 11 % (70)
Pavel Širmer: 11 % (142)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Helena Grégrová: 12 % (104)
Jiří Landa: 12 % (148)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.10.2018)
Tezko se mi hodnoti. Zrejme nejsem az tak uplne cilovka tohoto predstaveni, ale energii souboru neslo prehlednout a vse pekne ladilo a myslim tim i vyzraznou hudební slozku, i kdyz ta se mi vzdy tezce hodnoti, na to se uplne necitim, nicmene se mi moc libila.
Kazdopadne zajimava podivana.
(zadáno: 7.10.2018)
Nějak nemohu jít s hodnocením výše.
Nicméně představení je velmi příjemné, jen jsem se občas ztrácel, ale to může být i samotnou hrou. Atmosféra perfektně přecházela z humorné do vážné a zpět. Našel jsem si pro sebe i pár otázek, o kterých bylo možné dále dumat.
Pokud nemáte zkušenost s mini prostorem, nebo ho máte naopak rádi, určitě zajděte.
(zadáno: 6.10.2018)
Dve zasmani, dvacet procent.
Nuda. Myslim, ze J. Langmajer svym nezucastnenym stylem hrani podtrhl celou hru. Navic bych rekl, ze ze zacatku se musel do hrani dost nutit. D. Sinkorove nemohu snahu uprit, ale komedie se na jevisti zcela jiste nekonala.
Uznavam, ze bylo chytre nechat jeden vtipny moment skoro na konec, aby divak zapomnel, jak spatne to bylo a zatleskal.
(zadáno: 30.9.2018)
Souhlasím, že chvílemi to bylo jako ve škole, ale asi není jednoduché namíchat to tak, aby se nikdo ve hře neztratil a člověk znalý se nenudil vysvětlováním.
Přes všechny mininámitky je skvělé a nutné ocenit,že hra vznikla a her (takto kvalitních) o životě velkých postav našich dějin by mělo být rozhodně více.
J. Hána se příležitosti nejenže nezalekl, ale zahrál perfektně a nepředstavoval jen hlavní postavu, ale představení skutečně táhl. Viděl jsem ho dosud jen v komediálních rolích a potvrdil mi, že kdo umí srandu, zvládne většinou i vážné role.
Moc se mi líbily i M. Málková a J. Smutná.
(zadáno: 28.9.2018)
Viz kauzalni tabulka - neprilis zdarile predstaveni...
A to si myslim, ze nejsem vubec prisny. Prvni tretina byla vtipna a nadejna, cekal jsem, ze se o postavach neco dozvim, jak, proc a nac, ale nic jsem nezaznamenal a vytratil se i vtip. Skoda. Tak mi to prijde jako promarnena sance.

Jen pozn. (3.11.2018) Kdybych si měl vybrat mezi Paškálem a inscenovaným čtením Spojené národy - volil bych bez dlouhého rozmýšlení Spojené národy. Škoda, že nebyl pro plnohodnotnou inscenaci zvolen tento poněkud aktuálnější titul. Tolik k porovnání dvou posledních počinů v Obejváku.
(zadáno: 28.9.2018)
84,99% - Skvělý nápad, úžasně vybraný prostor, nechám si mininámitky pro sebe, ty nejsou důležité.
Musím pochválit hlavně starší část souboru a pána z podkroví.
Varování: Návštěvu nedoporučuji členům ANO, popřípadě doporučuji odejít před koncem... Ostatní (včetně mě) si na závěr jistě rádi počkají.
Pochopitelně vřele doporučuji.
(zadáno: 21.9.2018)
Viz kauzalni tabulka - toto je pruserove predstaveni.
Pokud to mela byt sance pro sikovneho A. Ernesta, tak je mi ho lito.
Tento proud v CS nemiri, řekl bych, spravnym smerem. Byl jsem decentni u Pana Zrzky..., i u Zivot je krasnej, ale je nutne byt uprimny a rict, tyto hry nejsou pro CS cesta.
Kazda z tech her je krokem dolu a ted to bylo o parnik horsi nez dve predesle, ty mely aspon humor. Toto je slatanina a hercu je mi lito.
A. Ernestovi preji dalsi a lepsi role v CS.
Btw. Dat na toto predstaveni akci 1+1 je nejlepsi zpusob k odrazeni divaku.
(zadáno: 18.9.2018)
64,99% - Budu souhlasit s P. Širmerem.
Jen pochválím závěrečný monolog, který pro mě hru skutečně pozvedl.
(zadáno: 16.9.2018)
Kopíruji z kauzální tabulky pro 30% -...přichází neodbytná chuť prchnout..., ale udržel jsem se.
Sexuální perverze je vtipná hra, takže jsem jí leccos odpustil...
Tato hra od stejného autora není příliš vtipná, ale to nemusí být na škodu, pokud bych zachytil něco zajímavého, ale bohužel se nestalo.
Toto je jen můj názor a netvrdím, že mi něco neuniklo, ale doplním jen, že takto chladný potlesk jsem v ČK ještě nezažil, takže bych řekl, že jsem rozpolcen nebyl jen já a tím tedy varuji.
Na druhou stranu bylo vidět, že O. Sokolovi (i ostatním) na představení záleží a snažili se opravdu hodně.
(zadáno: 14.9.2018)
Zaujatý, vtažený, zmačkaný, vyplivnutý do prostoru tržnice, která náladě nepřidá..., naštěstí následná procházka vám dá čas si představení v hlavě dohrát a dopřemýšlet.
Nečekal jsem tak plnokrevné herecké výkony, skládám poklonu oběma protagonistkám.
Symbióza hry a prostoru Jatek snad nemůže být větší.
Doporučuji.

Pozn. Jako upravené na scénické čtení není špatné, ale pochopitelně inscenace byla o něčem zcela jiném (herecky, aj.....), ale samozřejmě chápu důvod změny způsoben radostí u T. Voříškové. Ale pokud jste viděli hru, tuto úpravu vynechte. (Nemyslím to zle, ale budu upřímný).
(zadáno: 10.9.2018)
Doporučuji navštívit po těžším pracovním dni.
Hra drží pohromadě, i když si herci leccos neodpustí. Díky své rozumné délce se představení nerozplizne a nestačí nudit.
Naštěstí se O. Sokol ani R. Holub příliš nespustili a nepitvořili, jinak by to hře už neprospělo. Přestože by se mnozí mohli smát, za sebe říkám, už nepřidávat...
Takto mě hra příjemně naladila na zbytek večera a další den v robotě bude aspoň na co vzpomínat.
(zadáno: 9.9.2018)
Bál jsem se aktualizace a na začátku jsem měl opravdu obavy, co bude ze "školní besídky", ale upřímně říkám, že není třeba se ničeho obávat.
Aktualizace proběhla vkusně, i když nějaké poznámky nebo situace nemusí každého potěšit, ale nic není tlačeno drsně jako jediná pravda, alespoň já neměl ten pocit. I když je jasné na které straně hradu a různých přehlídek tvůrci stojí, ale na to už jsem si v Praze zvykl...
Nicméně nedošlo ke zničení tématu a vzhledem k tomu, že hlavní představitelé i ostatní hrají jako o život, tak si nejde než užívat a člověk nechá každému svobodu myšlení i vyjádření.
(zadáno: 1.9.2018)
Zajímavé představení, člověk se i nenásilně dovzdělá a následně si může zbytek i dočíst.
Trochu mě mrzely místy laciné scény s přesahem do současnosti..., ale člověk si zase aspoň uvědomí, že jsme různí a svoboda slova že je vlastně fajn.
(zadáno: 30.8.2018)
Já jsem se ve hře poněkud ztratil, zřejmě na mě byla příliš rafinovaná... Některé scény a výpovědi mě zaujaly a vzhledem k délce jsem se nestačil nudit, ale že bych ji mohl s čistým srdcem doporučit, to tedy nevím.
Nicméně, pokud jste na lodi ještě nebyli, tak je to důvod k návštěvě a třeba budete mít jiný názor a hlubší vhled než já...
(zadáno: 26.8.2018)
#roud 2018
I po vice nez mesici je to porad pomerne silna a prijemna vzpominka.
Hra vyznela kompaktne, prehledne, bez hluchych mist.
Venkovni scena hre a jeji atmosfere nesmirne slusela.
(zadáno: 20.8.2018)
74,99% - I. Chmela ovládl jeviště ve chvílích, kdy to bylo třeba a nechal vyniknout ostatní, když měly jejich postavy co říci. Nicméně, pro mě je hvězdou představení on.
V menší roli je za ním v těsném závěsu D. Prachař.
Zcela genderově (ne)korektně musím říci, že i když dámy nic nepokazily, tak pánové hru oživili více a to i díky svým evidentním improvizacím.
Takhle před začátkem školního roku snad nemohlo být lepší téma po ruce.
Odehráno velmi uvolněně, ale v souznění s náladou publika ...
Pozn. P. Špalková by se měla rozhodnout, jestli mluvit s přízvukem nebo ne, obojí nejde...
(zadáno: 17.8.2018)
Zatím to nejvtipnější ze Studia DVA - je to má čtvrtá zkušenost. Komedie, která skutečně je komedií a člověk se od srdce a od plic zasměje.
Myslím, že mému zážitku napomohlo i to, že jsem neměl žádná očekávání, až jsem se bál trapnosti, ale ta se dostavila tak třikrát. Vzhledem ke zlomeným žebrům p. Klepla byly některé situace jen komentované, tam by asi lacinost také přišla, ale jinak je to v rámci letošních letních komedií dosud ta nejvtipnější.
Nechte svou intoušskou část doma a prožijete pohodový večer.
Jen snad "standing ovation" byla trochu navíc. Vstává se teď skoro pořád...
(zadáno: 2.8.2018)
34,99% - je to tak mezi 30-40%, ale vzhledem k tomu, že hra má zde dost příznivců, dám tu nižší ze dvou možností, abych varoval druhou možnou skupinu.
Nikdo snad nečeká extra povznášející zážitek, ale první část byla až moc jasná. Ikea možná měla nápad, ale došel jí poměrně brzo dech, u poslední části jsem se i poměrně bavil, ale také to celou dobu nevydrželo a došlo to samozřejmě ke konečnému společnému odbourání, abychom se tedy všichni společně zabavili. Ale nakonec, to už člověk může v létě večír čekat.
Není nutné rychle prchat, ale poměr - cena X výkon je tedy velmi na hraně.
(zadáno: 29.7.2018)
Neměl jsem extra očekávání a nejsem ani zklamán. Pokud by byla dvojka a měl bych volný večer, klidně bych zašel, ale víc než průměr to podle mého nebyl.
Přeci jen bych si dovolil od O. Sokola čekat víc.
(zadáno: 27.7.2018)
Pohodovka na letní večer...
Oceňuji, že si nikdo na nic nehraje, nikdo se nepodbízí, nikdo se neofrňuje a i hra je přiznaně letní pohodovkou. Prostě relaxační věc pro zapadající slunce, u které se určitě příjemně pobavíte a zasmějete.
Osobně musím ocenit výkon M. Málkové a J. Hány, kteří se o mou zábavu postarali z větší části.
(zadáno: 21.7.2018)
Představení mě příliš neoslovilo.
Nečekal jsem převratné informace o životě v NY, ale určitým způsobem jsem doufal v nějaké překvapivé ztvárnění (v různých oblastech - jazyk, multimédia), které provedením strhne.
Bohužel jsem z toho zaznamenal jen velmi málo.
Pravda - mé vnímání mohlo ovlivnit horko, které ten den panovalo, ale znovu zjišťovat to nepůjdu, protože si to úplně nemyslím.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
64% - Nektere situace ne zcela vyznely, i kdyz hra neztraci tempo.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
85% - Strhujici.
Tezko rici, jestli by text mohl, nebo mel byt lepsi. Preci jen je to zpoved mlade holky...a evidentne ne premiantky.
At kazdy posoudi sam, o navsteve neni nutno dumat!
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
Vyborne pripravene a presvedcive zahrane.
Toto je skutecne poradne a dobre mirene slovo do pranice.
Nelze nez doporucit.
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
Zpracovani si nezada s verzi v CK.
Vsichni hrali jak z partesu! Nastesti cenzori a "gendristi" uz spali...., at zustanou, kde jsou, protoze tohle stoji za zhlednuti.