Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 11 % (70)
Pavel Širmer: 11 % (142)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Helena Grégrová: 12 % (104)
Jiří Landa: 12 % (148)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.3.2018)
Procenta jdou hlavně za zpěvem a kapelou. Herecky mi to nijak zvlášť dobré nepřišlo. Příběh začal být uvěřitelný, až když Edith zestárla..., čímž říkám, že druhá půlka je lepší než první.
(zadáno: 15.3.2018)
Rád jsem se poučil a nedá mi to, abych si něco nevyhledal o problematice i dále. Takže bych řekl, že akce splnila účel.
(zadáno: 11.3.2018)
Zajímavě napsané představení (i pěkně zahrané), to jsem od V. Havla ani nečekal...
Navíc nelze neocenit i velmi příjemné přijetí v Klubovně, dovolím si pochválit J. Zadražila - za výkon ve hře i obsluhu (ale tím neříkám nic negativního o jeho dvou dalších milých kolezích).
Prostě doporučuji - hru i atmosféru!
(zadáno: 9.3.2018)
Nějak jsem postrádal nějaký větší břink. Měl jsem pořád pocit, že se něco stane, hra se pohne, nebo rozvlní, ale z mého pohledu se nic moc nestalo. Možná mě víc než rušilo neustálé praskání plastových lahví od ostatních diváků. Telefony už si všichni vypnou, ale když při důležitých scénách někdo nutně musí doplňovat tekutiny, pět minut po začátku, uprostřed a pět minut před koncem (z několika stran), tak mi to v soustředění nepomůže. Podotýkám, že hra má asi 85 minut! Už chybí jen popcorn...
(zadáno: 3.3.2018)
Bylo to zrovna náhradní představení za "Kdo se bojí...?", takže jsem byl ten večer naladěn na přeci jen trochu jiný zážitek, ale přesto jsem se snažil si představení užít. Nicméně mě hra samotná moc nezaujala. Bavil mě V. Fridrich. Jeho výkon hru oživil.
(zadáno: 22.2.2018)
88% - Tři procenta skoro za tři hodiny perfektního a odmakaného výkonu pro M. Isteníka.
Nemám srovnání ani s jiným představení, ani neznám knižní předlohu, ale bez problému a upřímně konstatuji, že jsem litoval, že nemohu posedět ještě hodinu.
Možná jen rozjezd byl pozvolnější, ale kam taky chvátat, no ne? Počkejte si, stojí to za to.
(zadáno: 20.2.2018)
78% - Dvě procenta pro J. Vlasáka a jedno pro V. Gajerovou.
Během hry jsem si začal neodbytně přát umřít relativně soběstačný a ve spánku. No, ne že bych to netušil už předtím, ale hra dodala mému přání jasné opodstatnění.
Musím ocenit téma hry i její zpracování. Snad mi jen trochu chybělo více práce s hudbou, mohli jsme si poslzet více, ale zase by to mohlo sklouznout k dojímání, což se zaplaťpánbůh nestalo, tak je možná dobře, že se tomu tvůrci takto vyhnuli.
(zadáno: 17.2.2018)
58% - Přiznávám, že jsem si trochu myslel, že jdu na něco trochu jiného a tím může mé hodnocení být ovlivněno.
Nicméně oceňuji skvělé herecké výkony obou herců a určité zvraty ve hře ve hře...
(zadáno: 17.2.2018)
Dávám 70%, což beru jako fajn hodnocení, protože bez procent mi systém nedovolí můj komentář uložit - nicméně....,toto je příspěvek pro všechny, kteří stejně jako já budou mít volný večer a chuť experimentovat...nedovolím si hodnotit, protože nemám s čím porovnávat, ani od čeho se pro hodnocení odrazit, ale představení mi krásně uteklo a rozhodně mě nabudilo na další návštěvu.
Tleskal jsem až se mi od rukou prášilo a tleskal bych i dál. Díky za krásný zážitek posílám všem, kteří si na jevišti s takovou vervou mákli!
Viděno podruhé, zvyšuji na 80%. S návštěvou neváhejte! (1.9.2018)
(zadáno: 11.2.2018)
Musím přiznat, že mi hra přišla poměrně mdlá. Chvíli i výkony některých pánů. Naprosto jsem postrádal spád. Pár vtipů mě pobavilo, ale to mi přijde (na dvě hodiny) málo.
Přitom jsem zhruba v tom propíraném věku a těšil jsem se na určitou reflexi a dialog se mnou, sám se sebou nebo tak nějak...
Nejsem hudební znalec, ale hudba mě buď rušila, nebo nebavila.
Budu tvrdě upřímný - klidně vynechejte.
(zadáno: 6.2.2018)
58% - 1% za krásné hudební vystoupení E. Vrbkové (i jinak byl její výkon pěkný) a 2% za skvělý herecký koncert N. Drabiščákové. Její komediální herectví udrželo mou pozornost po celou dobu a přiznám se, že většina mého potlesku mířila za ní. Právě na ní stojí za to na hru zajít.
Osudy a příběhy postav mě příliš neuchvátily (tak nějak po mně všechny sklouzly, ale třeba jsem se jen nesoustředil), vlastně jsem přemýšlel i o nižším hodnocení, ale právě vůči N. Drabiščákové by mi to přišlo nefér.
Scéna a přechody mezi příběhy také zaslouží pochvalu.
(zadáno: 3.2.2018)
62%(1+1% navíc za výkon obou pánů) - dovolím si podepsat příspěvek L. Dubského.
Doplním snad jen, že N. Řehořová za postavu Andy nemůže (a hraje ji dobře a naplno). V tomto kontextu ale nelze než souhlasit s dalším příspěvkem, že toho křiku bylo obecně až dost a někdy až moc.
Nečekejte salvy smíchu. Nicméně se příjemně pobavíte a třeba vám sem tam něco něco připomene.
(zadáno: 13.1.2018)
74,99% - Velmi zajímavá hra, pěkné výkony obou pánů herců. Více mě zaujal M. Etzler, kterému jsem chvílemi až visel na rtech.
Nejdu však až na 80%, protože mi občas přišlo, že by se dalo s reakcemi postav naložit jinak - místo hluku bych přeřadil na nižší stupeň (hlavně u M. Krause), nicméně, třeba to tak má být - ať tak či tak - vřele doporučuji.
(zadáno: 9.12.2017)
77% - Po určité době hra v ČS na kterou půjdu s chutí znovu. Není to pravda pro každého, ani to není představení pro školy, ale vzhledem k tomu, že sprostá slova ani sexuální scény mě neurážejí, tak jsem se královsky bavil.
Jako mininávrh bych poznamenal, že trocha nejednoznačnosti postav by hře asi prospěla - postava J. Plouhara je supersympaticky zahraná a postava K. Rýmského je nesympatická a to celou dobu. Ale třeba to tak tvůrci chtějí. Mně by to asi pomohlo se více zamyslet. Takhle jsem byl vlastně jen Nicholasovo fanoušek.
Nicméně nic jiného než doporučení k návštěvě nemohu dát!
(zadáno: 2.12.2017)
Přidám se k těm, kteří chválí J. Potměšila. Vzhledem k tomu, že jsem šel na představení nepoučen a s lehkou nedůvěrou, co mě čeká, protože předlohu neznám, musím říci, že při hodnocení představení nelze výkon J. Potměšila nevyzvednout.
Trochu přemýšlím, jestli ostatní hráli nevýrazně, aby mu dali vyniknout, nebo nemají co hrát, popř. představení co dát? To ví jen oni.
Co se hry samotné týče, domnívám se, že min. na vztahu ke slečně učitelce šlo zapracovat více, ale nevím, jestli nerozvinutí tohoto nebylo záměrem.
Nicméně návštěvou v žádném případě neprohloupíte. Držím palce k číslu 1000!
(zadáno: 25.11.2017)
Poměrně příjemná, dobře zahraná hra (Jan Krafka a postupem času i Jana Zenáhlíková mi sedli nejvíc). Nicméně nemám důvod dát více než standardní hodnocení.
Nemám s tím problém, ale dovoluji si upozornit na více než malý výskyt ostřejších vulgarismů, zaznamenal jsem i - pro mě - poměrně vtipné novotvary.
(zadáno: 11.11.2017)
První půlka mě takřka nudila, druhá byla už zajímavější, alespoň mně začaly scénky dávat trochu smysl a zaujaly mě, protože se víc hrálo. Nicméně mi to přišlo jako až na hraně toho, co někdo nazve super uměním a jiný "intoušovinou". No, ještě to podle mě tu hranici nepřekročilo, ale bylo to jen tak tak.
(zadáno: 28.10.2017)
Dámám to šlape. Vše sedělo a tak i to, že téma a umístění hry se mohou zdát zvláštní, tak tím jak přesvědčivě a přirozeně je vše podáno, tak se to obojí stává vlastně předností této hry.
(zadáno: 20.10.2017)
74,99% - Vlastně je vše vyjádřeno v ostatních komentářích. Jen si moje hlava neodpustí srovnání s Terminusem. A ta hra je pro mě prostě o více než dvacet procent lepší než tato a i herci se i přes náročný text při mnou viděných reprízách přeříkávali méně než zde. Přesto je ale toto pořád velká paráda - ne, že ne!
(zadáno: 13.10.2017)
Vlastně se mi hra líbila víc, než říkají procenta, ale trochu mě zpočátku zlobila forma vyprávění, nenašel jsem na ní nic extra zajímavého. Nicméně mě hra bavila - tempo, hudba, nálada i herci - to vše se nakonec příjemně prolínalo a doplňovalo. Čekal jsem trochu zajímavější jazyk, nějaké zatáčky, ale i navzdory tomu a i navzdory mým zadaným poměrně průměrným procentům doporučuji na hru zajít.
(zadáno: 30.9.2017)
65% - Výborný výkon V. Fridricha. Věřil jsem mu každý pohyb, každé gesto, každé slovo. Vůbec bych tvrdil, že herecké výkony obecně poněkud překonaly text hry. Myslel bych, že by se dalo říci i více, popř. naléhavěji a vytvořit např. naléhavější atmosféru a herci nebyli příčinou toho, že se tak nestalo.
Nicméně hra určitě stojí za vidění - už kvůli zmíněným hereckým výkonům a samozřejmě tématu jako takovému (protože je stále velmi kvalitně zpracované).
(zadáno: 25.9.2017)
Viděno na TV záznamu.
Perfektně zahrané, civilně, více než uvěřitelně. Škoda, že už to na divadle neuvidím.
(zadáno: 25.9.2017)
54% - za mě mírné rozpaky. Přišlo mi, že vtipy nějak necinkaly. Přisoudil bych to své nevšímavosti, ale nezaznamenal jsem výrazné pobavení ani kolem sebe u ostatních diváků.
Vzhledem k tomu, že jsem viděl několik her s podobným tématem, tak si dovoluji označit tuto za nejslabší, nejméně vypointovanou, popř. pointy nebyly možná správně proneseny, někdy mi nepřišly ideálně načasovány.
V první půli jsem stále doufal, ale konec druhé už se trochu vlekl. Možná vše lépe funguje v malém divadle, já ji viděl ve velkém prostoru. Možná to bylo tím...
(zadáno: 16.9.2017)
64,9999999999-65% - fakt nevím, jestli k šedesáti nebo sedmdesáti, ale jdu výše, protože jsem se bavil a nebudu to popírat.
Myslím, že pointou ke spokojenosti s představením je nečekat žádnou akci, ale jít si užít příjemnou atmosféru...
(zadáno: 9.9.2017)
Hra příjemně plynula, příjemný večer a vzhledem k tomu, že se jednalo derniéru, více (nějakou kritiku) není potřeba psát, jen na závěr ještě pozitivně - pochvala pro pana Košatu.