Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 11 % (70)
Pavel Širmer: 11 % (142)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Helena Grégrová: 12 % (104)
Jiří Landa: 12 % (148)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 30.8.2017)
75% - Není to úplně na osmdesát, ale na sedmdesát také ne a s přihlédnutím k tomu, že se jedná vlastně o druhý díl, tak zaslouží uznání to, že se je stále na co dívat a vůbec si nepřipadáte jako na opakování jedničky.
Navíc herecká dvojice je neskutečně milá a já si celou hru velmi užil.
Možná bych jen malinko na okraj poznamenal, že mě moc nebavily vlasové variace...
Nicméně, pokud se vám jednička líbila, neváhejte ani vteřinu a jděte!
(zadáno: 8.8.2017)
A já dám 80% - byla to pohoda, byla to zábava, byla to paráda a ještě si člověk během představení říká, jak to u něj je, jak by to mohlo být a co je halt v životě jinak, popř. ne až tak správně.
Trochu jsem měl na začátku pocit, že herci nějak ženou, ale za chvilku jsme se sladili. Velmi jsem si jejich hraní užíval, postupem času víc a víc. Řekl bych, že jejich výkon během představení rostl, celá hra vlastně rostla a já se do ní naprosto propadl.
(zadáno: 23.7.2017)
55% - Hra na letní scénu a večer.
Přišlo mi, že obě herečky střídaly lepší a horší momenty. A. Mihulová je chvílemi odzbrojující. Nijak zvlášť jsem se nenasmál, takže místo komedie bych volil k popisu hry něco jako úsměvná hra.
Od začátku to bylo čekání na nějaké překvapení, které se bohužel tak nějak vůbec nedostavilo.
(zadáno: 9.7.2017)
Vidím to tak na 40-50%.
Paní Stašová hraje skutečně poněkud expresivně, ale to nemyslím, že je problém. Prostě pojala, nebo má pojmout roli takto... Mě to nerušilo, ale humor, nebo jinou emoci to ve mně moc nevyvolalo.
Problém vidím v tom, že to na jevišti prostě nejiskřilo. Křičelo se, válelo se, létalo se sem a tam, J. Nosek si asi 160krát sundal a oblékl sako, ale to vše šlo hned tak nějak do ztracena.
Nejsem nutně zklamán, ale v rozpacích se nacházím zcela jistě. Takže respektuji kauzální tabulku a hodnotím tak, jak jsem již napsal výše.
(zadáno: 1.7.2017)
Viděno v LIKÉRCE v Krásném Březně. Píši místo produkce záměrně jako první, protože to byla, myslím, skvělá volba. Světla, muzika, projekce to vše ještě znásobila a výsledkem bylo, že v divadle se bylo na co dívat.
Nevím, jak tato hra dopadne kdekoli jinde, v jiném prostoru a náladě...
Hercům to šlo, dovolím si zmínit V. Hanzla, jehož zlou mi na konci naháněl husí kůži.
Přestože se mi představení moc líbilo, stále si kladu otázku, jestli každý rok nový W.S. je nutně dobrý nápad.
Ale pánové Čepek a Nukolls ať jistě v ÚL tvoří dál.
(zadáno: 18.6.2017)
34,99 - Nechci nikoho odradit od návštěvy představení, protože jsem slyšel od dalších diváků mnoho nadšených komentářů, ale z mého pohledu je to šlápnutí vedle.
Chápu, že před mnoha lety měla hra co říci, chápu, že po revoluci v Československu měla hra, co říci, chápu, že žijeme v bláznivé době, ale tato hra nijak neaktualizovaná mi přijde zcela neaktuální a navíc to nebylo ani vtipné. Vtipy byly buď laciné nebo předvídatelné, popřípadě obojí.
Ani se mi nechtělo moc tleskat, ale hercům jsem za jejich snahu zaplácal, jinak ničemu, ale někteří diváci byli nadšeni, až mi bylo líto, že já ne.
(zadáno: 11.6.2017)
65% - Nemám s čim srovnávat, ale pokud to mělo být peklo v jakémkoliv ohledu odshora dolů, zleva doprava, od jednotlivce ke společnosti a zpět, tak pak se to v druhé půli nakonec podařilo. Ta hra je vysvětlením a snad i omluvou, proč se v Rusku vypije tolik vodky, holt tam toho o pekle asi dost vědí...
Když zatleskáte a myslíte, že vše skončilo, vyjdete z ČK a Ve Smečkách má hra svou prodlouženou...
pozn. Nahota byla skutečně zbytečná a hra se chvílemi opravdu táhla, přesto se mi líbila více než průměrně.
(zadáno: 8.6.2017)
Musím ocenit, že ČS s touto hrou přišlo, protože je jasné, že nový hitový Klub rváčů to nebude, přesto doufám, že i takovéto hry budou v Ústí nadále k vidění.
M. Finger se mi v ČS líbil snad více než v ČK. Chvílemi jsem nevěděl, jestli se snad nenudí, ale ten samý pocit jsem měl i v Praze. Ale závěrečný monolog byl naprosto úchvatný.
M. Štípková byla pro mě novou tváří a budu si ji pamatovat jako na jevišti této hry nejlepší ženu.
Bavilo mě i to, jak se tvůrci vypořádali se změnou prostředí a navozením případné atmosféry - určitě je dobře, že hra je bez pauzy.
Zkrátka - zajímavý zážitek.
(zadáno: 13.5.2017)
Poněkud rozvleklejší začátek, experiment s kamerou a promítáním byl bohužel až příliš dlouhý a dlouhé pochody V. Hanzla před plátnem mi mnoho smyslu nedávaly..., nicméně druhá půlka nabídla zajímavou podívanou a rozuzlení k zamyšlení. Hra měla smysl, ale mohlo to být zřejmě zpracováno lépe, naléhavěji.
(zadáno: 7.5.2017)
64,99% Hra poměrně slušně běžela, ale musím říci, že mě až tak úplně nebavila ta klipovitost a měnění prostředí, chvílemi se mi vše tak nějak rozbíhalo před očima. Přitom čím delší byla sekvence mezi střihy, tak se vše hra i herci dostalo do tempa - alespoň mi to tak přišlo.
Viděl jsem poprvé L. Pernetovou a velmi se mi její výkon líbil, scény s M. Taclíkem jsou to nejlepší. J. Dulava je samozřejmě výborný, bylo by pro mě zklamání zjistit něco jiného.
Hra je sprostá, zcela jistě mládeži nepřístupná, nicméně některé hlášky jsou natolik vtipné, že protestuji proti jakémukoli zásahu cenzora!
(zadáno: 30.4.2017)
Po první půlce se mi chtělo tleskat (a také jsem tleskal), všechno hrálo, po druhé půlce jsem zatleskal stále s chutí, povedená byla především její druhá část.
Neviděl jsem hru klasicky pojatou, ale přípravu na představení jsem nezanedbal, takže jsem se orientoval a určitou znalost předlohy nejde než doporučit... Nebudu si myslet, že to všichni máme v malíku, já třeba ne...
Někdy je jednoduchá angličtina až moc opakující se i ty fórky, až jsem se skoro unavil, ale skvělá hudba mě vždy dostala zpět do hry, a pak jsem nebyl vůbec tááájrd! (abych tedy taky přihodil něco ze hry)
(zadáno: 16.4.2017)
Musím uznat, že je to moc dobře zahrané a to od všech. A. Švehlík stráví na jevišti asi pět minut, ale pro mě to byl vrchol večera. Nevím, jestli jsou všichni herci tak dobří ve svém oboru, nebo se od něj také nedokázali odtrhnout, protože to tak tedy vypadalo. Jinak je to typický McDonagh, kterého až zas tak rád nemám, ale už jsem si zvykl a představení jsem sledoval s uspokojením.
Pozn. Varuji všechny, nekupujte si lístek u pravého kraje první řady, nebo skončíte za kůlem jako já. Bral jsem to jako pomstu autora, protože ví, že ho až tak nemusím a jsem tam kvůli hercům,...které nevidím...
(zadáno: 25.3.2017)
Bolek Polívka mě potěšil, ale myslím, že zamlada to muselo být o moc lepší, jinak si nedovedu vysvětlit to tak dlouhé trvání a popularitu, známost, proslulost nebo až kult hry...teď to tedy kultovka rozhodně není, ale proč ne, v druhé půli byla aspoň legrace, to se nedá popřít.
(zadáno: 18.3.2017)
Pánové herci mi přinesli (spolu s textem) vynikající večer.
Netvrdím, že je to originální a překvapivá hra, ale skvěle sedí, nenudí a pánové herci jsou prostě perfektní. Opravdu perfektní.
(zadáno: 17.3.2017)
Víceméně souhlasím s hodnoceními, které zde jsou. Jen podle nápomocné kauzální tabulky jsem úplně nezažil "vyšší stupeň magnetizace", takže 60%.
Nicméně oceňuji téma i originální zpracování. Člověk se zasměje, zamyslí a trochu následně i zapátrá, co a jak bylo, protože mu to nedá...
(zadáno: 11.3.2017)
Nemohu říct, že bych se nudil, ale inscenace mě minula. Nicméně výkony obou protagonistů byly pochopitelně vynikající. Nic jiného jsem ani nečekal a jsem rád, že v tom jsem se nezklamal, oni byly důvod, proč jsem zůstal a proč nelituji návštěvy divadla.
Myslím, že herectví H. Maciuchové hře neškodilo, hrála tak, jak jsem čekal. A na rozdíl od jiných kolegů, kteří platí za populární, se ve svém textu neztrácela a při tom množství slov, co musela říci, ani jednou nezaškobrtla. Neměla zapotřebí se lacině podbízet nějakým potuteleným odbouráním. Prostě opravdu a zcela profesionální výkon.
(zadáno: 10.3.2017)
65,99% - V porovnání s jinými svými šedesátkami posunu tuto hru k sedmdesáti, i když to není úplně čistých sedmdesát.
Možná by hře sedělo poněkud méně vulgarismů. ale určitě by to bez několika z nich nešlo, čili jde jen o míru.
Oceňuji několik politicky nekorektních a trefných vtípků mířících mně se líbícím směrem...
Tak nevím, co bych si objednal na svůj skromný mejdan, kdybych zbohatl já, kdo ví, jestli bych se držel při zemi, nebo bych získal mlsný jazýček a zatoužil po VIP službách Mlsného Jacka... a vy?
(zadáno: 18.2.2017)
64,99% Vysoce solidní oddechovka, vtipný O. Sokol, ale nejen on.
Jestli už máte dost hlubokomyslných debat a "hledání", běžte si odfouknout na hru, která vás potěší určitou svým způsobem nekomplikovaností, na druhou stranu není vůbec bez záhad...
Malá pozn. Přišlo mi, že každý hrál tak trochu sólo..., což byla škoda. Možná jen můj dojem, možná záměr...
(zadáno: 16.2.2017)
64,99% Lidé se mění, nebo nemění. Někdo vede, jiný se veze, nebo vzepře. Každý máme co schovat a pro sebe si nechat. Zřejmě mi něco uniklo, chvílemi mi něco zřejmě nedošlo. Kdo ví, jestli se to stane i někomu jinému, ale postavy i příběh jsou zajímavé a stojí za zhlédnutí.
(zadáno: 15.2.2017)
64.99% Velmi pěkně zahrané, především od I. Uhlířové a V. Žilkové.
Taková pohodovka na večer v týdnu, následně doporučuji posezení nad sklenkou dle libosti. Jistě bude veselo, tak jako bylo na jevišti i v hledišti a třeba přeletí i nějaká ta zajímavá myšlenka, třebas prchavá.
Na to, že se na jevišti vlastně jen válí urna a tři (čtyři) ženštiny vedou časem různorodé řeči o sobě, o různých a stejných věcech, tak je to vysoce příjemná hoďka a půl.
Těšil bych se na pánskou variantu, ale kdo by byla a co by provedla ona režisérka?
Souhlasím s pozn. níže o skvělé souhře na jevišti.
(zadáno: 4.2.2017)
Myslím, že autoři sledovali velké množství romantických komedií, trochu jsem se ze začátku bál, jestli není sobota nebo neděle odpoledne na Nova cinema, ale postupem času to bylo příjemné pokoukání.
Doporučuji pro deštivé dny a trochu melancholicky-meditativně-inventurní večer, až vám bude lehce přes třicet nebo víc.
Jen se domnívám, že zahrát se to dalo o fous lépe a souhlasím s těmi, kteří volají po delších zpívaných pasážích a tvrdí, že J. Ježková kolegu poněkud (tuhle více, tuhle méně) převyšovala.
Jakkoli jsem si hru náramně užil a doporučuji, hrdých 60% je tak akorát (ok - 61%).
(zadáno: 29.1.2017)
64,99% - Nechoďte na hru unaveni, nechoďte si tam odpočinout...já to tak bohužel udělal a myšlenky mi létaly, bůh ví kde...souhlasím, že první půlka se trochu vleče, ale druhá uteče jak nic, ta je opravdu strhující.
Herecké výkony výborné.
(zadáno: 15.1.2017)
Nevěděl jsem o reálném, provedeném experimentu, dokud jsem si o něm nyní nepřečetl. Nicméně hru to v mých očích neposouvá nikam výš. Třeba kdybych o něm četl dříve, byl by zážitek jiný, ale to už nevrátím...
Pokud to měla být legrace, tak jí bylo zatraceně málo. Pokud jsem měl vidět hlouběji, dále nebo jinam, tak tam jsem nedohlédl...
Protože si ale nemyslím, že to bylo v účinkujících, posílám každému z nich po deseti procentech. T. Krob by možná zasloužil i nějakou tu desetinku navíc.
Klidně jděte někdy jindy na něco jiného.
(zadáno: 15.1.2017)
74,99% - perfektní, uvolňující zážitek, příjemný večer, pořád i po měsících si tu hru pamatuji, tak musím přidat pochvalné hodnocení, super B. Poláková. Doufám, že se inscenace vrátí, půjdu určitě znovu.
(zadáno: 13.1.2017)
Šel jsem na hru, protože jsem kdysi dávno viděl film. Bál jsem se, že mě to bude rušit, ale to se ani v nejmenším nestalo. Hra je zcela svébytná. Oceňuji, že jsem se při opakovaném střídání rolí nikdy neztratil. Přechod mezi místy děje byl plynulý, čitelný. Atmosféra vytvořená přesvědčivě - nevím, co chybí k tomu, abych napsal naprosto přesvědčivě, na to je někdy potřeba třeba ten správný den.
G. Pyšná skvělá - naprosto přesvědčivá.