Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Michal Novák: 11 % (70)
Pavel Širmer: 11 % (142)
Pavla Haflantová: 11 % (37)
Helena Grégrová: 12 % (104)
Jiří Landa: 12 % (148)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>
(zadáno: 24.10.2015)
Souhlasím s pochvalami níže, ale nedá mi to a musím taky napsat, jak skvělé představení to je, jak perfektní večer a  nejeden další den jsem díky návštěvě Terminusu prožil. Tohle ve vás bude dlouho hrát... honem do divadla!
Třetí návštěva - zvyšuji na 100%.
Naposledy viděno s druhou mladou dámou, myslím, že A. Doláková byla živelnější, ale T. Rumlová se s rolí popasovala také skvěle. Skoro bych tvrdil, že by mohla v určitých chvílích využít své éteričnosti a jemnosti, kterou v ní vidím, jindy by mohla přitlačit, jestli by jí to šlo.
L. Hampl hru evidentně miluje, nedivím se - já také.
(zadáno: 4.11.2019)
První hru jsem viděl jako první hru. Dokonce na odpoledním i večerním představení. Za mě dokonalost.
(zadáno: 22.10.2015)
Přiznávám, že je to moje srdcová záležitost, proto až 90%.
První třetina bývá vždy trochu jiná a překvapivá, VELMI vtipná, když si to sedne..., zbytek je fajn užívání, které mě zatím i po šesti shlédnutích stále baví..., nutno říci, že moc neřeším stavbu školy a situaci v Africe, ale vždy odcházím jako šťastný člověk...
P. Špalková si našla k roli cestu, ale malé pozn. bych měl. Stejně jako v "Úča musí pryč" si opět plete "moravštinu" se slovenštinou. Trochu to kazí dojem. A možná by už po pár reprízách bylo dobré znát celý text, ale kdo hru nezná, tak mu pomocné desky s textem nevadí.
(zadáno: 21.1.2016)
Viděno mnohokrát...., M. Němec i J. Plouhar i ostatní pánové skvělí, dnes - po dalším představení - musím vyzvednout T. Hofovou. Navštivte a buďte otevřeni přívalu energie a nechte se přenést zpět do doby, kdy jste chtěli změnit svět, kdy ještě aspoň něco mělo cenu, i kdyby to měl být jen ten šílený projekt, o kterém je ve hře řeč....ať už jste jeden nebo dva...
(zadáno: 22.2.2018)
88% - Tři procenta skoro za tři hodiny perfektního a odmakaného výkonu pro M. Isteníka.
Nemám srovnání ani s jiným představení, ani neznám knižní předlohu, ale bez problému a upřímně konstatuji, že jsem litoval, že nemohu posedět ještě hodinu.
Možná jen rozjezd byl pozvolnější, ale kam taky chvátat, no ne? Počkejte si, stojí to za to.
(zadáno: 13.5.2018)
85% - Pro mě je tahle hra nejen o hledání štěstí, ale hodně i o toleranci a přístupu k jiným lidem. Takto bychom našli společnou řeč napříč všemi možnými charaktery i menšinami a ne přednáškami na dané téma.
Jsem rád, že právě na tuto hru padla má (náhodná) volba jako na stou inscenaci na těchto stránkách. Těžko bych vybral lépe!
(zadáno: 14.7.2018)
#roud 2018
85% - Strhujici.
Tezko rici, jestli by text mohl, nebo mel byt lepsi. Preci jen je to zpoved mlade holky...a evidentne ne premiantky.
At kazdy posoudi sam, o navsteve neni nutno dumat!
(zadáno: 14.9.2018)
Zaujatý, vtažený, zmačkaný, vyplivnutý do prostoru tržnice, která náladě nepřidá..., naštěstí následná procházka vám dá čas si představení v hlavě dohrát a dopřemýšlet.
Nečekal jsem tak plnokrevné herecké výkony, skládám poklonu oběma protagonistkám.
Symbióza hry a prostoru Jatek snad nemůže být větší.
Doporučuji.

Pozn. Jako upravené na scénické čtení není špatné, ale pochopitelně inscenace byla o něčem zcela jiném (herecky, aj.....), ale samozřejmě chápu důvod změny způsoben radostí u T. Voříškové. Ale pokud jste viděli hru, tuto úpravu vynechte. (Nemyslím to zle, ale budu upřímný).
(zadáno: 4.11.2019)
85%
(zadáno: 8.2.2020)
První návštěva Semaforu a jsem opravdu uchvácen.
Jednak to bylo skutečně pěkně vymyšlené, zazpívané i odehrané, ale navíc musím říci, že tolik pozitivní energie sálající na nás diváky z jeviště, jsem opravdu dlouho nezažil. Přestože se tleskalo dlouho, nevím, jestli jsme ji dokázali vrátit. Tak ji vracím i touto cestou a děkuji za skvělý zážitek!
(zadáno: 9.9.2018)
Bál jsem se aktualizace a na začátku jsem měl opravdu obavy, co bude ze "školní besídky", ale upřímně říkám, že není třeba se ničeho obávat.
Aktualizace proběhla vkusně, i když nějaké poznámky nebo situace nemusí každého potěšit, ale nic není tlačeno drsně jako jediná pravda, alespoň já neměl ten pocit. I když je jasné na které straně hradu a různých přehlídek tvůrci stojí, ale na to už jsem si v Praze zvykl...
Nicméně nedošlo ke zničení tématu a vzhledem k tomu, že hlavní představitelé i ostatní hrají jako o život, tak si nejde než užívat a člověk nechá každému svobodu myšlení i vyjádření.
(zadáno: 20.11.2015)
75% - Moc fajn, určitě souhlasím, že bytové nebo jinak malé divadlo je ten správný prostor. Celé okolí divadla v ÚL hře nahrává, velmi patřičné zvuky přicházející z okolí atmosféru umocňují.
Na jednu stranu se mi líbí když přijde odlehčení v podobě humoru, na druhou stranu nevím, jestli to zde nebylo na úkor naléhavosti vyznění, to asi podle nátury (u mě ok). Kouzlo nechtěného je vždy fajn, tož nefungující prodlužovák nevadí.
Dovolím si zaprudit - opravdu je milí spoludiváci a milé divačky nutné popíjet během hry, mě to opravdu ruší - myslím si, že 40 minut bez pití se dá žít, co myslíte?
(zadáno: 19.12.2015)
Dnes, plný emocí, píši 80%, uvidím, jestli se po odeznění prvního dojmu něco nezmění, ale v tuto chvíli mohu napsat jen - pecka! Rozbory nejsou můj koníček, ale po několika hodinách jsem stále neschopen myslet na něco jiného, takže to prostě muselo být dobré...(a bylo). Kdyby se po vyspání něco změnilo, názor opravím, ale rozhodně doufám, že se to nestane a můj instinkt je správný! (a taky že je...)
Děkuji dámě i pánům, že je to tak baví a nechali nás tam se s nimi bavit a snad pak i lehce dumat...
(zadáno: 13.1.2017)
Šel jsem na hru, protože jsem kdysi dávno viděl film. Bál jsem se, že mě to bude rušit, ale to se ani v nejmenším nestalo. Hra je zcela svébytná. Oceňuji, že jsem se při opakovaném střídání rolí nikdy neztratil. Přechod mezi místy děje byl plynulý, čitelný. Atmosféra vytvořená přesvědčivě - nevím, co chybí k tomu, abych napsal naprosto přesvědčivě, na to je někdy potřeba třeba ten správný den.
G. Pyšná skvělá - naprosto přesvědčivá.
(zadáno: 18.3.2017)
Pánové herci mi přinesli (spolu s textem) vynikající večer.
Netvrdím, že je to originální a překvapivá hra, ale skvěle sedí, nenudí a pánové herci jsou prostě perfektní. Opravdu perfektní.
(zadáno: 8.8.2017)
A já dám 80% - byla to pohoda, byla to zábava, byla to paráda a ještě si člověk během představení říká, jak to u něj je, jak by to mohlo být a co je halt v životě jinak, popř. ne až tak správně.
Trochu jsem měl na začátku pocit, že herci nějak ženou, ale za chvilku jsme se sladili. Velmi jsem si jejich hraní užíval, postupem času víc a víc. Řekl bych, že jejich výkon během představení rostl, celá hra vlastně rostla a já se do ní naprosto propadl.
(zadáno: 30.8.2017)
75% - Není to úplně na osmdesát, ale na sedmdesát také ne a s přihlédnutím k tomu, že se jedná vlastně o druhý díl, tak zaslouží uznání to, že se je stále na co dívat a vůbec si nepřipadáte jako na opakování jedničky.
Navíc herecká dvojice je neskutečně milá a já si celou hru velmi užil.
Možná bych jen malinko na okraj poznamenal, že mě moc nebavily vlasové variace...
Nicméně, pokud se vám jednička líbila, neváhejte ani vteřinu a jděte!
(zadáno: 25.9.2017)
Viděno na TV záznamu.
Perfektně zahrané, civilně, více než uvěřitelně. Škoda, že už to na divadle neuvidím.
(zadáno: 28.10.2017)
Dámám to šlape. Vše sedělo a tak i to, že téma a umístění hry se mohou zdát zvláštní, tak tím jak přesvědčivě a přirozeně je vše podáno, tak se to obojí stává vlastně předností této hry.
(zadáno: 9.12.2017)
77% - Po určité době hra v ČS na kterou půjdu s chutí znovu. Není to pravda pro každého, ani to není představení pro školy, ale vzhledem k tomu, že sprostá slova ani sexuální scény mě neurážejí, tak jsem se královsky bavil.
Jako mininávrh bych poznamenal, že trocha nejednoznačnosti postav by hře asi prospěla - postava J. Plouhara je supersympaticky zahraná a postava K. Rýmského je nesympatická a to celou dobu. Ale třeba to tak tvůrci chtějí. Mně by to asi pomohlo se více zamyslet. Takhle jsem byl vlastně jen Nicholasovo fanoušek.
Nicméně nic jiného než doporučení k návštěvě nemohu dát!
(zadáno: 17.2.2018)
Dávám 70%, což beru jako fajn hodnocení, protože bez procent mi systém nedovolí můj komentář uložit - nicméně....,toto je příspěvek pro všechny, kteří stejně jako já budou mít volný večer a chuť experimentovat...nedovolím si hodnotit, protože nemám s čím porovnávat, ani od čeho se pro hodnocení odrazit, ale představení mi krásně uteklo a rozhodně mě nabudilo na další návštěvu.
Tleskal jsem až se mi od rukou prášilo a tleskal bych i dál. Díky za krásný zážitek posílám všem, kteří si na jevišti s takovou vervou mákli!
Viděno podruhé, zvyšuji na 80%. S návštěvou neváhejte! (1.9.2018)
1 2 3 4 5 6 7 8 9  >  >>