Profil uživatele

Vaklav

kontakt: vaklav.i-divadlo@seznam.cz
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 10 % (27)
Helena Grégrová: 11 % (74)
Jiří Landa: 12 % (114)
Michal Novák: 12 % (42)
Pavel Širmer: 12 % (115)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 5.1.2019)
4000 dnů - Divadlo Ungelt: 70 %
Paní H. Maciuchová byla na jevišti nejuvěřitelnější. Z mého pohledu ona posouvala představení kupředu a výše.
Vím, že umí i přehrávat, ale zde podala velmi umírněný a vyvážený výkon. Bylo pro mě čirou radostí sledovat její umění.
(zadáno: 23.3.2018)
451 stupňů Fahrenheita - Činoherní studio Ústí nad Labem: 70 %
Mladé pušky v akci za podpory J.A.Haidlera a M. Vítů.
Knihu jsem nečetl, rozhlasovou dramatizaci také neznám, ale hra se mi líbila, i když nejsem fanda mobilů a projekcí, tak tentokrát to zapojení techniky bylo logické a nenásilné... Čerstvá "ČS" krev zabojovala a obstála se ctí.
Hudba (většinou) nebyla výrazná, ale mně přišla účelně využitá a nevtíravě, ale přesně navozovala atmosféru.
Doporučuji.
(zadáno: 20.5.2018)
8 GB tvrdýho porna - Divadlo Letí: 60 %
55% - Souhlasím s ohlasy, které mluví o dobrém výkopu, ale rozbředlosti v druhé půlce.
Myslím, že loser může(m) být nakonec každý, takže mě obsazení, když jsem ho viděl na upoutávce, udělalo radost. Nicméně jsem během představení postrádal jakýkoli švunk, jiskření, emoci mezi herci. Je to něco, co samozřejmě může každý vidět jinak, ale z mého pohledu byli na jevišti vlastně dvě samostatné jednotky. Což u "vztahovky" je poměrně problém...
(zadáno: 10.11.2018)
Amazonky - Lenka Vagnerová & Company: 80 %
Chvílemi extrémně strhující, chvílemi zas až tak ne, ale rozhodně jsem si konec ještě nepřál...
Krvavé scény byly skvěle děsivé - snad z uvolnění, snad ze strachu, jsem se musel s odvráceným zrakem až smát a bát - prostě to muselo nějak ven.
A pořád jsem si kacířsky říkal - takhle to dopadne, když ty lepší polovičky necháme delší dobu bez spolu dozoru (dámy snad prominou).
(zadáno: 16.9.2018)
Americký bizon - Činoherní klub: 30 %
Kopíruji z kauzální tabulky pro 30% -...přichází neodbytná chuť prchnout..., ale udržel jsem se.
Sexuální perverze je vtipná hra, takže jsem jí leccos odpustil...
Tato hra od stejného autora není příliš vtipná, ale to nemusí být na škodu, pokud bych zachytil něco zajímavého, ale bohužel se nestalo.
Toto je jen můj názor a netvrdím, že mi něco neuniklo, ale doplním jen, že takto chladný potlesk jsem v ČK ještě nezažil, takže bych řekl, že jsem rozpolcen nebyl jen já a tím tedy varuji.
Na druhou stranu bylo vidět, že O. Sokolovi (i ostatním) na představení záleží a snažili se opravdu hodně.
(zadáno: 14.9.2018)
Amerikánka - Jatka78: 90 %
Zaujatý, vtažený, zmačkaný, vyplivnutý do prostoru tržnice, která náladě nepřidá..., naštěstí následná procházka vám dá čas si představení v hlavě dohrát a dopřemýšlet.
Nečekal jsem tak plnokrevné herecké výkony, skládám poklonu oběma protagonistkám.
Symbióza hry a prostoru Jatek snad nemůže být větší.
Doporučuji.
(zadáno: 17.1.2016)
Anamnéza - Divadlo Na zábradlí: 60 %
Scéna je zajímavá, v tom není problém, herci hrají pěkně, v tom není problém, ale buď ta hra není tak dobrá, nebo já nejsem ten pravý..., nelituji návštěvy představení, ani vynaložených prostředků, nenudil jsem se, ale k vyššímu hodnocení se nemůžu donutit, halt jsme se minuli, tak zase příště!
(zadáno: 3.2.2019)
Andělé v Americe - Městská divadla pražská: 60 %
čas - 4:25 (2.2.2019)
Šel jsem na představení s čistou hlavou. Neznám seriál.
Bylo se celkem na co dívat, hra se táhla až ke konci, kdy jsem vlastně podle času čekal na konec. Myslím, že více diváků. Oddech při vyhlášení poslední části byl sborový (logicky po 4 hod.). Při ohlášení epilogu jsem měl chuť již dále nečekat, ale dokoukal jsem vše.
Vlastně mi to přišlo málo úderné a naléhavé. Možná, že jsem zcela nepřijal východiska autora a zacílení hry. Ale některé výjevy a momenty byly zajímavé.
Celkově - poměrně zajímavá zkušenost. Ale čekal jsem trochu více.
(zadáno: 30.12.2018)
Art - Divadlo Bez zábradlí: 70 %
Zase konecne jednou hra, ktera si zaslouzi byt nazvana komedii a to nejen v anotaci, ale clovek se opravdu od srdce zasmeje a nejde o radobyvtipne kopani do hyzdi.
Vzhledem k predsilvestrovske dobe bylo divadlo naladeno k zabave. A vsichni byli jiste spokojeni.
Myslim, ze i panove si uzivali.
Navic si clovek i poduma o sobe a svych blizkych a trebas i vzdalenych a o tom, proc uz nejsou blizkymi.
Mozna slo postavy rozebrat jeste vic - az na prvocisla, ale pak by to uz nemusela byt takova sranda.
70% jsem dal i Bohu masakru v CK od stejne autorky a vidim to tak nastejno.
(zadáno: 22.10.2015)
Benefice aneb Zachraň svého Afričana - Činoherní studio Ústí nad Labem: 90 %
Přiznávám, že je to moje srdcová záležitost, proto až 90%.
První třetina bývá vždy trochu jiná a překvapivá, VELMI vtipná, když si to sedne..., zbytek je fajn užívání, které mě zatím i po šesti shlédnutích stále baví..., nutno říci, že moc neřeším stavbu školy a situaci v Africe, ale vždy odcházím jako šťastný člověk...
P. Špalková si našla k roli cestu, ale malé pozn. bych měl. Stejně jako v "Úča musí pryč" si opět plete "moravštinu" se slovenštinou. Trochu to kazí dojem. A možná by už po pár reprízách bylo dobré znát celý text, ale kdo hru nezná, tak mu pomocné desky s textem nevadí.
(zadáno: 29.12.2018)
Bratr spánku - Švandovo divadlo: 60 %
55% - Vlastne bych souhlasil s nazorem nize, ktery zminuje, ze forma ponekud zvitezila nad obsahem. Ale treba jsem jen dostatecne nevnimal a ztratil se casem v case.
Tak nejak myslim, ze melo jit o velke emoce, ale ty ke mne nedorazily - laska jiste ne, nenavist nesla prehlednout, ale bylo ji tolik, ze az znormalnela, jinak to ted neumim rict.
Nicmene, nemam duvod nekoho odrazovat. Klidne dejte teto hre sanci.
Jen doplnim, ze hodnotim bez znalosti predlohy, o které jsem si zamerne precetl az nyni.
(zadáno: 7.10.2018)
Bratři - OLDstars: 60 %
Nějak nemohu jít s hodnocením výše.
Nicméně představení je velmi příjemné, jen jsem se občas ztrácel, ale to může být i samotnou hrou. Atmosféra perfektně přecházela z humorné do vážné a zpět. Našel jsem si pro sebe i pár otázek, o kterých bylo možné dále dumat.
Pokud nemáte zkušenost s mini prostorem, nebo ho máte naopak rádi, určitě zajděte.
(zadáno: 11.6.2017)
Bratři Karamazovi - Činoherní klub: 70 %
65% - Nemám s čim srovnávat, ale pokud to mělo být peklo v jakémkoliv ohledu odshora dolů, zleva doprava, od jednotlivce ke společnosti a zpět, tak pak se to v druhé půli nakonec podařilo. Ta hra je vysvětlením a snad i omluvou, proč se v Rusku vypije tolik vodky, holt tam toho o pekle asi dost vědí...
Když zatleskáte a myslíte, že vše skončilo, vyjdete z ČK a Ve Smečkách má hra svou prodlouženou...
pozn. Nahota byla skutečně zbytečná a hra se chvílemi opravdu táhla, přesto se mi líbila více než průměrně.
(zadáno: 7.7.2018)
Brouk v hlavě - Studio DVA divadlo: 50 %
Čekal jsem pouze lehčí zábavu na letní večer a scénu.
Také netvrdím, že jsem se nezasmál. Bohužel herci se občas smáli více než já, což asi není úplně dobře. Š. Benoni se druhou půlkou vysloveně prochechtal a chvílemi se smál jediný.
F. Blažek hrál pána lépe než sluhu, i když snaha se mu upřít nedá.
Nakonec bych tedy řekl, že asi nejlépe zahrál R. Štabrňák, u jeho postavy je ale problém, že mi vtip stavěný na vadě řeči prostě vždy nestačí.
Jestli herci budou ještě přidávat, může se jim stát, že se budou smát sami.
Ale zatím to při volném večeru může jako program ke sklence posloužit.
(zadáno: 23.9.2016)
Bůh masakru - Činoherní klub: 70 %
Přidávám se k hodnocením typu - příjemné, vtipné, rychle plynoucí, sehrané...a to není vůbec k zahození! Hlavně takhle v pátek večír to je přesně to, co je třeba... J. Dulava nejlepší.
(zadáno: 30.9.2018)
Čapek - Městská divadla pražská: 80 %
Souhlasím, že chvílemi to bylo jako ve škole, ale asi není jednoduché namíchat to tak, aby se nikdo ve hře neztratil a člověk znalý se nenudil vysvětlováním.
Přes všechny mininámitky je skvělé a nutné ocenit,že hra vznikla a her (takto kvalitních) o životě velkých postav našich dějin by mělo být rozhodně více.
J. Hána se příležitosti nejenže nezalekl, ale zahrál perfektně a nepředstavoval jen hlavní postavu, ale představení skutečně táhl. Viděl jsem ho dosud jen v komediálních rolích a potvrdil mi, že kdo umí srandu, zvládne většinou i vážné role.
Moc se mi líbily i M. Málková a J. Smutná.
(zadáno: 29.7.2018)
Celebrity - Studio DVA divadlo: 50 %
Neměl jsem extra očekávání a nejsem ani zklamán. Pokud by byla dvojka a měl bych volný večer, klidně bych zašel, ale víc než průměr to podle mého nebyl.
Přeci jen bych si dovolil od O. Sokola čekat víc.
(zadáno: 14.5.2016)
Čelisti Reloaded - Buchty a loutky: 60 %
Přiznám se, že jsem se na představení ocitl vlastně tak trochu omylem, ale za tu zkušenost to stálo.
Oceňuji především výbornou atmosféru v hledišti i na jevišti, i proto jsem byl ochoten spolupracovat a nechat se zblbnout a vést.
Pokud máte v kalendáři kolonku na experimenty, tak zajděte. Musíte si ale chtít hrát...., kdo nehraje, nevyhraje!
(zadáno: 25.11.2017)
Central Park West - Městské divadlo Kladno: 60 %
Poměrně příjemná, dobře zahraná hra (Jan Krafka a postupem času i Jana Zenáhlíková mi sedli nejvíc). Nicméně nemám důvod dát více než standardní hodnocení.
Nemám s tím problém, ale dovoluji si upozornit na více než malý výskyt ostřejších vulgarismů, zaznamenal jsem i - pro mě - poměrně vtipné novotvary.
(zadáno: 17.2.2018)
Černý med - Činoherní klub: 60 %
58% - Přiznávám, že jsem si trochu myslel, že jdu na něco trochu jiného a tím může mé hodnocení být ovlivněno.
Nicméně oceňuji skvělé herecké výkony obou herců a určité zvraty ve hře ve hře...
(zadáno: 13.1.2018)
Červená - Divadlo v Řeznické: 70 %
74,99% - Velmi zajímavá hra, pěkné výkony obou pánů herců. Více mě zaujal M. Etzler, kterému jsem chvílemi až visel na rtech.
Nejdu však až na 80%, protože mi občas přišlo, že by se dalo s reakcemi postav naložit jinak - místo hluku bych přeřadil na nižší stupeň (hlavně u M. Krause), nicméně, třeba to tak má být - ať tak či tak - vřele doporučuji.
(zadáno: 25.9.2017)
Chvilková slabost - Divadlo v Rytířské: 50 %
54% - za mě mírné rozpaky. Přišlo mi, že vtipy nějak necinkaly. Přisoudil bych to své nevšímavosti, ale nezaznamenal jsem výrazné pobavení ani kolem sebe u ostatních diváků.
Vzhledem k tomu, že jsem viděl několik her s podobným tématem, tak si dovoluji označit tuto za nejslabší, nejméně vypointovanou, popř. pointy nebyly možná správně proneseny, někdy mi nepřišly ideálně načasovány.
V první půli jsem stále doufal, ale konec druhé už se trochu vlekl. Možná vše lépe funguje v malém divadle, já ji viděl ve velkém prostoru. Možná to bylo tím...
(zadáno: 16.12.2018)
Co takhle ke zpovědi... (Pardon me, Prime Minister) - agentura Harlekýn: 40 %
Ať pan Nárožný ještě dlouho hraje. Pokud ho baví takováto představení, tak ať hraje i v nich.
Já se bohužel moc nebavil. Nicméně, venku byla zima, tak jsem se v Gongu aspoň zahřál.
Děkovačku s panem Nárožným si vždy užiji, ale bohužel se člověk na těch několik vteřin dost načeká.
(zadáno: 2.12.2018)
Commedia finita - Divadlo Viola: 80 %
Dovolím si dát 80%, protože by mi přišlo nefér dát každému výstupu méně než 20%.
Velmi vyrovnané výkony i příběhy (i když ty mohly být i o fous lépe napsané). "Nesmírně vtipné" to není, ale nevadí...
Moc jsem si představení užíval a velmi jsem litoval, že je konec.
Vzhledem k tomu, že to bylo mé první setkání s Violou, možná jsem se nechal okouzlit i tou velmi příjemnou intimní atmosférou. Dámy s ní výborně souzněly. Tak i proto tak vysoké hodnocení.
(zadáno: 13.10.2017)
Correspondence - Divadlo 6-16: 60 %
Vlastně se mi hra líbila víc, než říkají procenta, ale trochu mě zpočátku zlobila forma vyprávění, nenašel jsem na ní nic extra zajímavého. Nicméně mě hra bavila - tempo, hudba, nálada i herci - to vše se nakonec příjemně prolínalo a doplňovalo. Čekal jsem trochu zajímavější jazyk, nějaké zatáčky, ale i navzdory tomu a i navzdory mým zadaným poměrně průměrným procentům doporučuji na hru zajít.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>