Profil uživatele

Varan

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavel Širmer: 9 % (71)
Anežka Hrebiková: 10 % (21)
Lukáš Dubský: 10 % (35)
Helena Grégrová: 11 % (72)
Lukáš Holubec: 11 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 6.12.2018)
Dějově vcelku jednoduchá hra s momenty, které byly až na pomezí frašky. Bavil jsem se ale velmi dobře a to především díky bezkonkurenční Taťjaně Medvecké. Velmi mile mě ale překvapili svými výkony i Martin Hofmann a Marika Procházková. Pokud by někdo nebyl nadšený z první poloviny hry, prozradím, že ta druhá je mnohem lepší.
(zadáno: 26.3.2016)
Dost depresivní hra, kterou odlehčují vtipná místa. Mít ve své farnosti lidi typu Colemana a Valena, vůbec se nedivím otci Welshovi (v příjemném podání Ondřeje Sokola), že se dá na chlast. Rád bych vyzdvihnul hlavně Dulavu a Taclíka za jejich skvělé ztvárnění dvou totálních magorů. Jen ten konec byl hodně zdlouhavý a stejně nevěřím tomu, že by se někdo tak šílený jako Coleman a Valene mohl kdy s tím druhým usmířit.
(zadáno: 30.6.2015)
Slušná konverzační hra, kterou kvalitativně pozdvihují výborné herecké výkony Petra Kostky a Františka Němce. Kostkův obhroublý pan Halpern a Němcův distingovaný pan Halpern rozehrávají skutečný herecký koncert. Hra má celkově spád a i díky své kratší délce nemá mnoho hluchých míst. Možná lehce podbízivý konec mi nevadil. Celkové hodnocení pro mě trochu snižuje atmosféra letní scény divadla Ungelt. Přece jen potemnělý sál komorního divadla Ungelt na diváka působí jinak než otevřená scéna za denního světla se zvukem snímaným mikrofony.
(zadáno: 7.5.2018)
Tato velmi jednoduchá a prostá hra stojí a padá na Jiřině Bohdalové, která předvádí mimořádný výkon, přesně ví, co na diváka platí, zbytečně se nepitvoří a má perfektní timing. Ostatní nemají moc co hrát, jejich postavy jsou nezajímavé a víceméně sekundují. Právě kvůli Jiřině Bohdalové ale nakonec hru hodnotím takto vysoko.
(zadáno: 19.4.2018)
Herecký výkon Ondřeje Brouska je skutečně impozantní a dlouhotrvající ovace poloprázdného hlediště Divadla na Vinohradech patřily bezesporu především jemu, přesto mě poetika tohoto monumentálního veršovaného Ibsenova dramatu bohužel nikterak významněji nezasáhla. Troufám si říct, že to bylo hlavně kvůli přílišné délce Čičvákova zpracování. Především část po přestávce (hlavně ta s toulkami v cizině) byla k uzoufání dlouhá a určité škrtání by celé věci jen prospělo.
(zadáno: 16.5.2019)
Co naplat, že Marek Lambora podal vynikající výkon (po právu odměněn standing ovation v rámci derniéry představení), když jeho postava Franciho je svojí touhou snad pochlubit se spáchanou vraždou, či snad touhou dostát spravedlivého trestu, tak strašlivě otravná a neuvěřitelná? Co naplat, že ačkoli první polovina byla poměrně chytlavá a bylo zajímavé sledovat, jak se bude příběh dvou mladých milenců vyvíjet, tak ta druhá celý příběh docela pohřbila, hlavně díky neuvěřitelně natahovanému konci? Výborné herectví Igora Bareše a Evy Režnarové.
(zadáno: 30.4.2018)
Superlativy z úst Františka Janečka k tomuto muzikálu jsou značně nadhodnocené, jedná se o průměrný muzikál s primitivním dějem a pár zajímavými hudebními čísly. Natálii Grossové se talent upřít nedá, ale vzhledem k jejímu věku a věku Mariana Vojtka ústřední dvojice působila značně nesourodě, ne-li zcela nevhodně. Iritovala mě otravná postava profesora Abronsia, naopak postava naivního Alfréda, navíc ve skvělém podání Lukáše Randáka, mě moc bavila. Chválím taneční a pěveckou company a lituji, že velmi talentovaný Jakub Hübner nedostává v muzikálech větší příležitost.
(zadáno: 15.3.2018)
Skvělý Patrik Děrgel v roli Don Juana. Chvílemi jsem se velmi bavil a chvílemi ukrutně nudil. Těžko v tomto případě hledám slova, kterými bych představení ohodnotil. Bylo to vše dosti bizarní, divné, zvláštní...
(zadáno: 20.10.2016)
Poměrně smutná hra s jednoduchým příběhem o stárnutí a touze prožít asi to poslední životní dobrodružství. Komorní scéna divadla Ungelt je pro tuto hru jako dělaná. Všechny ústřední herecké výkony byly výborné. Vedle správně upjaté Rose a žoviálního Ralpha bych ale nejvíce vyzdvihl herecký výkon Aleny Vránové v roli atraktivní a tajemstvím obestřené Carol. Skutečný divadelní zážitek.
(zadáno: 2.3.2015)
Divadelní hra zaměřující se na mezigenerační problémy a vzájemná rodinná nepochopení. Těžký text s lehce váznoucí druhou polovinou. Z hereckých výkonů bych určitě vyzdvihl Ondřeje Brouska, jež se role zdecimovaného homosexuála Nicka ujal bez zbytečně přehnaných stereotypních gest, a Danielu Kolářovou v roli zastydlé "hippiesačky". Na druhou stranu mi vadilo občasné přehrávání Simony Postlerové. Užití vulgarismů, ani exhibování Ondřeje rychlého mě nikterak nepopuzovalo, oboje mělo svůj význam. Nejedná se určitě o špatnou hru, ale zároveň bych nemluvil o mimořádné události.
(zadáno: 9.2.2017)
Hra o lásce, která kvete i v pokročilém věku a o boji s nepochopením rodiny. Začátek se trošku vlekl, přišlo mi, že zde bylo zbytečně moc vysvětlování toho, kdo je kdo. Od scény společné snídaně dostala hra ten správný spád. Přes drobné problémy s výslovností herecký koncert Petra Nárožného, kterého jsem měl poprvé možnost vidět naživo v divadle. Vzhledem k velkému počtu postav neměli ostatní moc možností vyniknout, ale Zindulka s Dulavou určitě nezklamali. Ondřej Vetchý na mě působil znuděně, snad to není běžný styl jeho hraní.
(zadáno: 18.6.2019)
Velmi těžkopádný příběh plný zcela absurdních situací, které se vrší jedna za druhou. Obě dámy se sice snažily, diskotéková stínohra byla velmi povedená, ale co naplat, když hra je tak slabá, nepřesvědčivá a neuvěřitelná. Závěrečný vlažný potlesk publika ukázal, že s tímto názorem asi nebudu osamocený.
(zadáno: 28.8.2018)
Těch šíleností bylo někdy možná až příliš mnoho, ale jinak se jedná o velmi zdařilou a zábavnou inscenaci, které kraluje výborný výkon Ivana Trojana. Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 23.6.2016)
Strefovat se tři hodiny vzájemně do sebe ve smyslu, v čem jsou chlapi lepší a v čem zase hrají prim ženy, nemusí být úplně pro každého. Chybí ucelený příběh, vše je de facto pouze přehlídka skečů provázaných písněmi. Ano, krátil bych, ano, bylo tam hodně prvoplánových poznámek od homosexuála v podání Jiřího Klema, ano, chlapi z toho rozhodně nevyšli vítězně, ale přesto přese všechno jsem se vlastně docela bavil. Vybrané písničky byly chytlavé, texty vtipné a výkony herců (a to i ty pěvecké) byly víc než dobré.
(zadáno: 7.3.2017)
Lehce absurdní komedie, které na hodnocení ubírá, že už se přece jen (díkybohu) nejedná o tak úplně aktuální téma (hra je z roku 1968). Výborný, stoprocentně věrnou lásku fanaticky hledající, předseda Jaromíra Dulavy a příjemný Ondřej Vetchý v roli děvkaře ředitele. Vedlejší postavy trefně balancují na hranici karikatury (Kikinčuk, Procházková). Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 3.4.2018)
Vtipná, svižná, uvěřitelná hra ze společného života stárnoucí manželské dvojice s velmi sympatickým výkonem Milana Lasici. Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 10.10.2019)
Po slibném rozjezdu se na jevišti rozhostila konverzační nuda, která byla ve druhé polovině takřka nesnesitelná, poslední dějství bylo prakticky k nepřežití a konec byl skoro vysvobozením. Příjemně mě potěšili spíše herci ve vedlejších rolí, vyzdvihnul bych hlavně koktavého nesmělého Fredyho (Marek Lambora) a vilného Maďara (Denny Ratajský). Pochvalu si jistě zaslouží překrásné kostýmy a dobře vymyšlená scéna, bohužel to ale celou hru v žádném případě nespasí.
(zadáno: 16.12.2014)
Tolik špíny "nakydané" z jedné osoby na druhou, tolik odporných postav, tolik přetvářky, pokrytectví a falše, to se jen tak nevidí. Po lehce rozvleklém začátku se tato hra změnila v divadelní koncert. Výkony hlavních postav byly podle mě vyrovnané a kvalitní, každopádně všem kraluje dechberoucí výkon Ondřeje Brouska. Hru rozhodně doporučuji!!!

Jen mě trochu rozčilovaly mikrofony, které jsou umístěny ve výšce po obou stranách jeviště. Kdykoli k nim přešla jedna z postav, byl její hlas najednou dost umělý a nepříjemný, ale asi se vzhledem k velikosti divadla jedná o nutnost.
(zadáno: 21.5.2014)
Za mě bohužel trochu nuda, ale možná jsem jen nebyl správně naladěn na tento kousek. Herecké výkony standardní, Zuzana Bydžovská se mi na začátku zdála být trochu nejistá, ale to se naštěstí brzy zlepšilo. Hana Maciuchová mi byla svojí postavou sympatičtější, i když se bohužel nedokázala místy zbavit svých typických, až přehnaně dramatických hlasových projevů. Sabina Rojková se přes svůj věk v této hře neztratila a působila profesionálně.
(zadáno: 3.12.2019)
Lehké, vtipné představení s dobře vyřešenou scénou a obecně velmi zdařilými hereckými výkony, kterým vévodil Puk Michala Kerna. Z dalších hereckých výkonů bych vyzdvihl Lucii Polišenskou a Martinu Preissovou. Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 2.2.2015)
Jak je pro Mameta typické, pro sprosté slovo se nejde daleko a ani tato hra nebyla výjimkou. Jde vlastně o sérii více či méně vtipných scének na téma partnerského soužití. Za mě byl bezkonkurečně nejlepší nechutný sexuální žvanil Jaromíra Dulavy. Hra jako taková mě velmi pobavila, i když uznávám, že na někoho může častá přestavba scény působit poněkud rušivě.
(zadáno: 17.7.2014)
Excelentní a naprosto strhující výkon Simony Stašové a zasloužená standing ovation na konci představení. Hra ze života, v níž se určitě mnoho žen ve středním věku najde. Být jednou z nich, tak hodnotím určitě ještě vyšším číslem, ale i tak jsem odcházel spokojený a s úsměvem.
(zadáno: 4.2.2020)
Znepokojující hra, která se zabývá v současnosti všudypřítomnou a v mnoha situacích naprosto nesmyslnou politickou korektností. Hra je svižná, trefná a vévodí jí zcela přesný a soustředěný výkon Milana Kňažka. Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 19.12.2017)
Jsem asi jeden z mála, který neviděl původní film, což ale nemusí být na škodu, ba naopak. Moc se mi líbil bezkonkurenční výkon Lukáše Pečenky a krásně slizký Václav Svoboda, naopak herectví Anety Krejčíkové mi moc nesedělo (ale ne až tak jako v představení Famílie). Na můj vkus je v tomto zpracování příliš prvoplánových narážek na vyměněná pohlaví. Písničky jsou zapomenutelné a pouze spojují jednotlivé činoherní výstupy. Inscenace v druhé půlce místy ztrácela dech a vůbec se mi nelíbila scéna s bohatými starci v hotelu Ritz, ač s milým cameo výstupem Ladislava Trojana a Dalimila Klapky.
(zadáno: 17.6.2015)
Příjemný muzikál o židovském mlékaři Tovjem a jeho trablech s pěti dcerami na vdávání (a lehce dominantní manželkou k tomu). I přes svoji délku jsem se prakticky nenudil, muzikál je vtipný, má povedenou choreografii, scénu i nadšené zapojení celého souboru. Jmenovitě bych vyzdvihl především výborný herecký a milý pěvecký výkon Tomáše Töpfera. Z důvodu ukončení licence se bohužel jednalo o derniéru tohoto muzikálu. Dlouhé ovace ve stoje na konci byly z mého pohledu zasloužené, přestože se jedná přece jen o poněkud lehčí žánr.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >