Profil uživatele

VasekN

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 20 % (5)
Jan Pařízek: 23 % (9)
Helena Grégrová: 25 % (8)
Iva Bryndová: 25 % (17)
Jiří Landa: 26 % (16)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

1 2  > 
(zadáno: 8.1.2017)
Nádherné představení, nad jehož obsahem se člověk prostě musí zamyslet. Když tak skvělé libreto (předlohu) doplňuje fantastická hudba a skvělé texty, je to prostě úžasné. Jednoduchá scéna-nescéna, vynikající režie a perfektní výkony. 100 %
(zadáno: 10.2.2020)
Zbožňuji představení, která mě zasáhnou... A tenhle kus v Olšovského režii mě "trefil" naplno! Perfektní čtvero neskutečně talentovaných kluků (a čert vem, že se začíná projevovat mutování, protože přesto při jejich výkonu sotva popadáte dech) doplněné citlivě obsazeným dospělým castem, nádherná scéna, krásné nápady (horníci ve výtahu do dolu), perfektní orchestr a potoky slz i smíchu v hledišti... Za tohle dílo opravdu upřímně DĚKUJI!!! 100%
(zadáno: 16.2.2022)
Skvělá věc snad naprosto po všech stránkách! Výborné texty, parádní choreografie, režie, obsazení. Tady nemám opravdu co vytknout! Bavil jsem se od začátku do konce. 100 %
(zadáno: 8.1.2017)
Dílo, které v pozitivním směru vybočuje ze současné muzikálové produkce. Historie neznalý divák však drobně může tápat. I tak bude odcházet pobavený. Kdo ví, co zač bylo 20. století, ocení hloubku scénáře, narážky a rozmanitost hudby. Výborně tne do české povahy. Navíc výborné obsazení včele s Alžbetou Bartošovou v životní roli. Skvěle sekundují P. Jeništa, D. Bambas, R. Říčař, J. Hruškoci a další. 95%
(zadáno: 8.1.2017)
Nádherně spojený balet a muzikál. Skvělé spoustu emocí přinášející choreografie, výborné výkony, nádherná hudba Queen i Petra Maláska, vynikající představitelé včele s M. Kluchem, R. Ševčíkem a I. Marešovou. 90 %
(zadáno: 17.11.2017)
Velice příjemné představení - s úctou a pokorou provedené zpracování se sympatickými výkony (Gudasová, Fanta, Ježek, ...), kterým vévodila fantastická Stanislava Topinková Fořtová! 90 %
(zadáno: 30.9.2018)
Naprosto poctivě odvedená inscenace - nápaditá režie, choreografie, super kostýmy, velmi pěkné projekce a scénografie. K tomu navíc perfektní výkony - především Eva Staškovičová a Venuše Zaoralová Dvořáková předvádí něco neskutečného a Pavel Režný s Jozefem Hruškocim jim zdatně sekundují. Sladěná a velice kvalitní company perfektně doplňuje. Odjížím z Plzně nadšený a deset procent dolů srážím za texty Adama Nováka, umí mnohem líp. 90%
(zadáno: 3.12.2018)
V depresivním podzimu je kus plný PESTROBAREVNÉ pozitivní energie, nápaditých choreografií, originálních kostýmů, úžasných výkonů dospělých herců (jimž vévodí vynikající Pavel Klimenda a neméně skvělá Katka Falcová), fantastického dětského sboru (klobouk dolů!) a super režie přesně to, co vám vykouzlí úsměv na rtech... Mně hrály pestré barvy při odchodu z divadla v srdci, za čež děkuji! 90%
(zadáno: 8.1.2017)
Výborná podívaná plná nádherných kostýmů, skvělých choreografiích, výborných výkonů. Místy hluchá místa scény a špatná srozumitelnost textů v společně pronášených sonzích. Z obsazení nelze nikoho vyzdvihnout, snad jen S. Topinkovou Fořtovou za nádherný přednes notoricky známých Vzpomínek. 85 %
(zadáno: 8.1.2017)
Klasika... Adéla je výborný film a když se to s vtipy nepřežene, tak na jevišti ve verzi, jak je napsaná a hrána byla už před pár lety, pobaví a prodlouží život díky smíchu. Nápaditá hudba, skvělé texty a výborné výkony (P. Vondráček, D. Richterová M. Novotný a další). Jedna z nejlepších věcí v DB. 80 %
(zadáno: 5.3.2017)
Šárce Vaculíkové v hlavní roli sedí více první poloha květinářky, ve druhé mi nepřijde stoprocentně jistá, přesto podává spolu s Janem Šťastným a Svatoplukem Skopalem vynikající výkony. Potěší i Tomáš Töpfer, Naďa Konvalinková a Libuše Švormová. Eva Režnarová z castu vyniká prvotřídním neherectvím. Zajímavé a nápadité kulisy. 80 %
(zadáno: 16.12.2017)
Mušketýři jsou má srdcovka, i když jsem viděl jako první verzi až tu v Hybernii. Návratu na Broadway silně uškodilo zkracování, další návraty ale nadějně začaly obnovovat obsazení. Zvlášť poslední představení, které jsem na podzim 2017 v hlavních rolích s mladými Vojtou Drahokoupilem a Petrem Pechou a ostřílenými Sylvou Schneiderovou a Lindou Finkovou viděl stálo za to - nová krev ve starších žilách... 80 %
(zadáno: 10.2.2020)
Velice solidní kus s vyrovnanými alternacemi Vojtek/Zonyga, Ryšavý/Barták (první jmenovaní se mi zdáli o fous lepší). Zpěvná hudba a přesto bez podstatného hitu, který byste si po odchodu broukali. A jak je někde Ivana Korolová, pak víte, že už jen z jejího výkonu vám srdíčko zaplesá... Tomáš Trapl by měl přestat pít, nebo předvádět to, co předvádí - míval jsem ho rád, ale teď se mu radši vyhnu :( 80 %
(zadáno: 16.2.2022)
Herecké překvapení Alžbety Bartošové, ve spojení s výborným zpěvem je skvělou Lízou. Higgins Pavla Nečase byl herecky vynikající,velmi mile překvapil i poměrně zdařilým zpěvem (v přímém srovnání s Lumírem Olšovským v Plzni vítězi o parník). S plzeňským Romanem Krebsem podobně zdařilé podání Pickeringa od Martina Polácha. Povedená scéna, režie i obsazení menších rolí (Tenkrát, Kříž). Sympaticky oproti Plzni hodnotím i nepodbízení se role Freddyho divákovi např. stanováním na jevišti. Velice špatná company složená z místních zasloužilých členů. 80 %
(zadáno: 8.1.2017)
Totálně absurdní komedie plná praštěných zvratů. Klasický muzikál, jak se sluší a patří. Perfektní scéna plná nápaditosti (ač občasných nelogičností), výborné choreografie, stepy. Škoda jen občasných pěveckých nedostatků interpretů. A u tohohle představení nutno říct, že by zasloužilo nazvučit i činoherní pasáže. Jestli se potřebujete odreagovat a pobavit v klasickém komediální duchu, vyrazte! 75 %
(zadáno: 8.1.2017)
Režijně výborně zvládnuté představení plné originálních nápadů (především kamera na jevišti je vynikající) a skvělé hudby F. Wildhorna. Texty A. Nováka v některých místech tahají za uši, v některých místech jsou naopak velmi pěkné a nápadité. R. Tomeš jako Clyde, P. Ryšavý jako Ted a především S. Hanzlíčková Borková jako Blanche jsou naprosto bezkonkurenční. Obě Bonnie bohužel hlasovým rozsahem nestačí na náročný part, ale herecky posunují postavu výš. Příjemné představení... 70 %
(zadáno: 10.2.2020)
Vynikající obsazení hlavních rolí - skvělá Soňa Hanzlíčková Borková v tandemu s pěvecky bezchybným Pavlem Režným. Jozef Hruškoci, Venuše Zaoralová Dvořáková, Martin Holec, Roman Krebs, Pavel Klimenda jim výborně sekundují. Nádherné kostýmy, vcelku mi ani nevadila velmi jednoduchá scéna, co mi ale vadilo je vlastně dílo samotné - naprosto "peckovní" píseň střídá odpad... Kdyby bylo představení o hodinu kratší (o tyto odpadové scény), bylo by to mnohem lepší... 50 % dílu, 90 % plzeňské preciznosti inscenace - celkem 70 %
(zadáno: 8.1.2017)
Jedna z těch lepších věcí divadla Broadway, písničky Václava Neckáře jsou nesmrtelné a Radek Balaš vymyslel zajímavý a vtipný děj. Výkony už jsou na tom hůř, především naprosto šílený Sagvan Tofi. Ale tak - zkrachovalý herec, to k tomu, jak na jevišti vystupoval a zpíval vlastně sedělo. Další výkony poměrně sympatické, takže za zhlédnutí stojí. 65 %
(zadáno: 5.3.2017)
Vynikající Marek Lambora, nevýrazná Sabina Rojková, výborní Svatopluk Skopal, Tereza Bebarová (ač vedení role ji nutí přehrávat), Antonie Talacková. Trochu jako karikatura působil páter Igora Bareše. Spor rodů je zde jen v náznacích, mohl být víc vyzdvižen... 60 %
(zadáno: 8.1.2017)
Angelika byla kýč už ve filmu, na prknech to prostě muselo zůstat taky takové, ale tady to ještě bylo snesitelné. Byly to náznaky, byl to ateliér, ta hudba zněla romanticky a Monika Absolonová byla Monika Absolonová. 50 %
(zadáno: 8.1.2017)
Strašlivá kravina, ale já se bavil. A kdo by nechtěl zabít Davida :D 50 %
(zadáno: 16.12.2017)
Některé pěkné písničky (i když většinu jste už někde slyšeli), sem tam nějaký hezký nápad, skvělí Betka Bartošová, Bohouš Josef, Tomáš Trapl, Václav Svoboda a tím asi ty dobré věci končí. Naprosto otřesný David Gránský, pod tónem vytrvale zpívající nevýrazná Radka Fišarová, snad větší množství zatmívaček než scén a neúměrná délka. A Fanánek nezklamal: "s maskou muž, zbavil se jí už".Edit: Hodnocení představení zůstává (i když vypadla 1 píseň, je to megadlouhé), avšak Vojta Drahokoupil posouvá vše někam výš, klobouk dolů! Iva Marešová, Pepa Vojtek, Mariana Polyáková skvělé výkony! Z 25 na 45 %.
(zadáno: 29.4.2018)
Režie:Filip Renč. Kde?! Režie je Bednárikova, Renčovy jsou trapné škrty, které třetí epoše jen ublížily. Divák si možná po čase zvykne, ale nezbaví se otázky: proč? Na toho starého dobrého z PaKulu to mít může jen těžko, ale že se stále hraje je jedině dobře. Dan Hůlka je stále pánem démonů, Leona Machálková se musí lépe vyspat, totéž Kamila Nývltová, jejíž pěvecké manýry jsou občas k pláči, občas umí potěšit. Eva Burešová je nadějná nastupující Lorraine, Veronika Vyoralová Adriana. Magda Malá měla možnost ukázat, že Lorraine je její, jen dvakrát a Tomáše Trapla za tu ostudu někam zavřít! 50 %
(zadáno: 16.2.2022)
Andrew Lloyd Weber v tomhle díle vykrádá sám sebe víc než v kterémkoli jiné. To působí až úsměvně a celkově tak libreto zaseklé v čase, kdy vznikl film, shazuje ještě víc. Stanislava Topinková Fořtová je velmi dobrá, přesto její výkon neoslní tak, jak by asi měl. Pavel Režný je opět Pavlem Režným, což se možná v jednom až třech titulech snese, ale v každém by to už být nemuselo. Naprosto otřesné choreografie (motání se mezi sebou snad ani nemůže být nazýváno choreografií, ne?) Je to solidní, ale znovu rozhodně vidět nemusím. Skvělý pěvecký výkon Pavla Klečky, za něj díky! 50 %
(zadáno: 8.1.2017)
Scéna, na které byl přesun z Komorního divadla až moc vidět, nevýrazný výkon hlavního představitele A. Kohouta. Na druhou stranu další výkony velmi sympatické (P. Vraspírová, E. Staškovičová, L. Ondruš, J. Hruškoci, S. Topinková Fořtová, R. Krebs). 40 %
1 2  >