Profil uživatele

Vendula_Z

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 6 % (20)
Lukáš Dubský: 10 % (47)
Anežka Hrebiková: 11 % (23)
Helena Grégrová: 11 % (57)
Jiří Koula: 11 % (67)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 6.3.2016)
Velmi zajímavě (až vyzývavě) zpracované téma viny, zejména pak poslední monolog v podání Jana Teplého. Kdož jsi vinen hoď kamenem... Předloha je velmi náročná na dramatizaci a M. Lang se jí zhostil na výbornou.
(zadáno: 6.3.2016)
Sice relativně povedené představení, které by si ovšem zasloužilo trošku proškrtat, dramaturgických vrcholů je tam příliš mnoho. Jinak souhlasím s ostatními Stárková je jednoznačně herecky (i pěvecky) nejsilnější z celé čtveřice.
(zadáno: 16.2.2016)
Tomáš Dianiška jako Alan Turing je něco jako zjevení. Až na pár slabých momentů, které jsou na hranici zbytečně laciných gagů, skvělé a silné představení.
(zadáno: 16.2.2016)
(zadáno: 16.2.2016)
Po dlouhé době velmi kvalitní původní český text, který má ambici se dočkat i jiného uvedení než v ŠD. Herecké výkony vyrovnané. Réka Derzsi je jako Lída Baarová rozhodně uvěřitelnější než T. Pauhofová ve filmu, který byl uváděn do kin nedlouho po premiéře této hry.
(zadáno: 9.12.2015)
Velmi průměrná hra, která bohužel nedosahuje kvalit anglické inscenace s Helen Mirren. Snad je to vinou překladu, který hercům nesedne, snad tím, že kontext anglické politiky je pro českého diváka jen dějepisným exkurzem. Každopádně 10% navíc za Ivu Janžurovou.
(zadáno: 20.11.2015)
Kdo si myslel, že duo V&S už patří do starého železa, tak se na představení v Divadle v Dlouhé přesvědčí, že texty neztratily nic na své poetičnosti, hravosti a i po tolika letech dokážou upoutat. Výběr z básní J. Borny je báječně doplňují a pokud to opravdu byla z nouze ctnost (jak se nás snaží autoři přesvědčit v divadelním programu ke hře), tak tedy klobouk dolů!
(zadáno: 12.11.2015)
(zadáno: 8.11.2015)
Velkou dramatickou zápletku nečekejte, představení staví na velmi silných a vyvážených hereckých výkonech. Jen ke konci ztrácí hra poněkud dech.
(zadáno: 1.11.2015)
(zadáno: 1.11.2015)
(zadáno: 1.11.2015)
(zadáno: 1.11.2015)

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>