Profil uživatele

Vendula_Z

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 6 % (20)
Lukáš Dubský: 10 % (47)
Helena Grégrová: 11 % (57)
Jiří Koula: 11 % (67)
Jan Pařízek: 12 % (67)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >

(zadáno: 1.11.2015)
(zadáno: 16.2.2016)
Po dlouhé době velmi kvalitní původní český text, který má ambici se dočkat i jiného uvedení než v ŠD. Herecké výkony vyrovnané. Réka Derzsi je jako Lída Baarová rozhodně uvěřitelnější než T. Pauhofová ve filmu, který byl uváděn do kin nedlouho po premiéře této hry.
(zadáno: 1.11.2015)
(zadáno: 16.2.2016)
Tomáš Dianiška jako Alan Turing je něco jako zjevení. Až na pár slabých momentů, které jsou na hranici zbytečně laciných gagů, skvělé a silné představení.
(zadáno: 16.2.2017)
Musím se přiznat, že mě zarazil výběr hlavních představitelů, asi jsou moje literární jiné. Zejména M. Borová vůbec nepůsobí jako samostatná nezávislá ženská postava, která se vzepře svazující morálce, ale je to prostě "tuctovka", holka z vesnice bez názoru a šmrncu. A zatímco první půlka relativně dobře funguje, ve druhé jakoby neměli herci co hrát. Kdo nezná původní předlohu, může se v ději ztrácet.
(zadáno: 1.11.2015)
(zadáno: 4.12.2016)
(zadáno: 20.11.2015)
Kdo si myslel, že duo V&S už patří do starého železa, tak se na představení v Divadle v Dlouhé přesvědčí, že texty neztratily nic na své poetičnosti, hravosti a i po tolika letech dokážou upoutat. Výběr z básní J. Borny je báječně doplňují a pokud to opravdu byla z nouze ctnost (jak se nás snaží autoři přesvědčit v divadelním programu ke hře), tak tedy klobouk dolů!
(zadáno: 12.11.2015)
(zadáno: 6.3.2016)
Sice relativně povedené představení, které by si ovšem zasloužilo trošku proškrtat, dramaturgických vrcholů je tam příliš mnoho. Jinak souhlasím s ostatními Stárková je jednoznačně herecky (i pěvecky) nejsilnější z celé čtveřice.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 >