Profil uživatele

Veronika K.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (7)
Jiří Landa: 21 % (16)
Pavel Širmer: 23 % (16)
Michal Novák: 25 % (8)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 27.1.2019)
Flamendr - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
(zadáno: 27.1.2019)
Iluze - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
(zadáno: 27.1.2019)
Past na myši - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Příjemná detektivka a protože jsem neznala knižní předlohu, byla jsem celou dobu v mírném napětí, jak to dopadne. Velký podíl na vcítění se do atmosféry zimní staré Anglie vytvořily kostýmy a také scéna - čím víc napětí houstlo, tím víc dům zapadával sněhem. Chválím i herecké obsazení.
(zadáno: 27.1.2019)
Velká zebra aneb Jakže se to jmenujete? - Divadlo Palace: 90 %
Výborná situační komedie nabitá humorem (místy absurdním), se zajímavou zápletkou a ještě lepší pointou. Skvěle jsem se bavila a Ondřej Vetchý jako nenapravitelný sukničkář byl úžasný.
(zadáno: 27.1.2019)
Miluju tě, ale... - Divadlo Palace: 60 %
Jednotlivé výstupy jsou vtipnou sondou do partnerského života od teenagera po důchodce, muzikál mě hodně baví. Obsazení: E. Staškovičová-D. Šinkorová-R. Vojtek-L. Olšovský-P. Vondráček-houslistka. Viděla jsem před pár lety v Komorním divadle v Plzni (R. Vojtek účinkoval ve stejné roli) a toto představení, ačkoliv je tomu plzeňskému hodně podobné (režisérem zůstal A. Procházka), je toto podstatně horší. Pěvecky OK, ale herci příliš přehrávají, hodilo by se více zapojit živé hudebníky do děje, vyhrát si více se scénou a kostýmy. V Plzni jsem viděla 5x, na toto už znovu nepůjdu.
(zadáno: 27.1.2019)
Marilyn (Překrásné děcko) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Nemám ráda, když do "našeho" divadla s úžasným muzikálovým souborem, zvou režiséři "cizáky" z jiných divadel, ale v tomhle případě musím dát režisérovi za pravdu, nikoho vhodnějšího pro Marilyn a Arthura Millera než Zuzanu Kajnarovou a Dalibora Gondíka v Plzni momentálně nemáme. Z. Kajnarová mě opravdu mile překvapila a D. Gondík byl ve své roli civilní a nesmírně uvěřitelný. A. Tandlerová je velmi talentovaná a Marilyn-dítě krásně odzpívala i odtančila. Jednotlivé scény do sebe hezky zapadají, jen bych trochu zkrátila scénu z hereckého studia Lee Strasberga. Prostě český muzikál s velkým M.
(zadáno: 27.1.2019)
West Side Story - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Vynikající po všech stránkách - pěvecky, herecky, tanečně, hudebně, kostýmově. Za jediný slabší moment považuji píseň Amerika - tři herečky na straně Ameriky a tři na straně Portorika jsou málo, ta píseň podle mě nemá dostatečný drajv a energii, jakou by si zasloužila. Zato píseň Jednou (Somewhere) v neobvyklém podání představitelky matky Marii (Venuše Zaoralová Dvořáková) vás dostane do kolen! Pavel Režný jako Tony byl za tuto roli nominován na Thálii (zaslouženě a je škoda, že Thálii nakonec nedostal) a zasloužila by si ji také Kateřina Falcová jako Maria.
(zadáno: 27.1.2019)
Sluha dvou pánů - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Nadčasový Goldoniho text lze předložit divákům v jakékoliv době a prostředí. Bála jsem se srovnání s Národním divadlem, ve kterém Truffaldina ztvárnil Miroslav Donutil, ale tím, že plzeňské divadlo zasadilo hru do Itálie 80. let, jsem na srovnávání ani nepomyslela. Přišlo mi to vtipné. Jaroslav Matějka jako Truffaldino pobavil a hezky na sebe slyšeli s Antonínem Procházkou jako Pantalonem. Trochu mi ale vadila temná scéna s prasátka házející diskokoulí.
(zadáno: 27.1.2019)
Kdyby 1000 klarinetů - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Vynikající Aleš Kohout jako vojín Kornet - obyčejný kluk a snílek, co chce změnit svět k lepšímu. Mám ráda písničky z pera S+Š, a tak jsem tenhle muzikál viděla opakovaně a pořád jsem se jich nemohla nabažit. A zrovna v podání A. Kohouta mi přišly ještě mnohem lepší, než jsou v originálu (především Tereza a Ach, ta láska nebeská). Bohužel musím strhnout pár procent za Telvise a ministra války. Postavy pro tento muzikál - podle mě - úplně zbytečné a herci se museli hloupě pitvořit. Jinak vše klapalo jak švýcarské hodinky.
(zadáno: 27.1.2019)
Duch - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Tohle představení se opravdu povedlo! Třetina byla napínavá, třetinu jsem probrečela a třetinu se prosmála. Nevím, koho pochválit víc, všichni byli skvělí a orchestr hrál taky výborně. Ovšem největší ódu pěju na Odu Mae, tahle role jako by byla napsaná přímo pro Venuši Zaoralovou Dvořákovou, byla famózní.
(zadáno: 27.1.2019)
Donaha! - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Výborný muzikál! Vtipný, dojemný a chvílemi i vážný. Musím vyzdvihnout výkon Jozefa Hruškociho a jeho souhru s Miloslavem Frýdlem, který hrál jeho syna. Herecky mě v dobrém překvapil Tomáš Savka. Zbytek souboru hrál perfektně a uvěřitelně, snad kromě herecky slabšího hostujícího Richarda Tesaříka. Orchestr opět na jedničku (neobvykle usazen přímo na scéně a zatažen do děje) a za bicími usedl sám režisér představení Dalibor Gondík.
(zadáno: 27.1.2019)
Chyť mě, jestli na to máš - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Muzikál se plzeňskému divadlu povedl! Funkční scéna, hezké kostýmy a orchestr hrál na jedničku. Jako agenta FBI jsme viděli M. Stránského - netušila jsem, že tak dobře zpívá. Z ženských rolí bych vyzdvihla Ch. Pščolkovou, její sólová píseň byla dechberoucí. Bohužel musím srazit pár procent za výkon hlavního představitele M. Haricha. I po roce od premiéry se nezbavil silného slovenského přízvuku, občas mu nějaké slovenské slovo proklouzlo a bohužel i zašišlal, což dojem z muzikálu trochu pokazilo. Raději bych v hlavní roli viděla P. Klimendu, který ji nazkoušel jako understudy.
(zadáno: 27.1.2019)
Linie krásy - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 80 %
Anglie, 80. léta 20. století, Železná Lady, snobský život, touha po lásce, homosexualita, AIDS. Hra mě velmi zaujala, jen mi přišly některé politické pasáže příliš zdlouhavé. Herecké výkony byly špičkové! A musím pochválit i parádní scénu - jeden velký dům, ve kterém co "okno", to jiná místnost a jiné prostředí.
(zadáno: 27.1.2019)
Drahomíra a její synové (Krvavé křtiny) - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 70 %
Klasická historická hra s odpovídajícími kostýmy a jednoduchou scénou, ve které sledujeme vztahový čtyřúhelník mezi bratry Václavem (Petr Konáš) a Boleslavem (vynikající Jan Maléř), jejich babičkou Ludmilou (Monika Švábová) a jejich matkou Drahomírou (Apolena Veldová), ve kterém probíhá jakýsi mocenský boj.
(zadáno: 27.1.2019)
Hraběnka (Zámek v Čechách) - Divadlo Palace: 100 %
Nádherné a dojemné představení s famózními výkony Elišky Balzerové a Davida Novotného. Ostatní herci oběma hlavním představitelů zdatně sekundují. Trochu jsem se bála srovnání s filmem, který patří k mým oblíbeným, ale adaptace filmového scénáře na divadelní jeviště se opravdu povedla. Jiří Hubač byl prostě dramatik par exellence. Jen je trochu škoda, že se představení hraje v Divadle Palace, které na mě působí stísněně, této hře by slušela tradiční divadelní budova.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3