Profil uživatele

Veronika K.

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 17 % (7)
Jiří Landa: 21 % (16)
Pavel Širmer: 23 % (16)
Michal Novák: 25 % (8)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 27.1.2019)
Koločava - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
(zadáno: 27.1.2019)
Život je sen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
(zadáno: 27.1.2019)
Evita - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Tento muzikál patří k mým nejoblíbenějším a viděla jsem v několika různých divadlech. Roman Říčař, hostující v Plzni, je bezkonkurenčně nejlepším Che v českém uvedení muzikálu (srovnávám ho s D. Bártou, T. Savkou a P. Strenáčikem), role mu sedne typově i pěvecky.
(zadáno: 27.1.2019)
West Side Story - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Vynikající po všech stránkách - pěvecky, herecky, tanečně, hudebně, kostýmově. Za jediný slabší moment považuji píseň Amerika - tři herečky na straně Ameriky a tři na straně Portorika jsou málo, ta píseň podle mě nemá dostatečný drajv a energii, jakou by si zasloužila. Zato píseň Jednou (Somewhere) v neobvyklém podání představitelky matky Marii (Venuše Zaoralová Dvořáková) vás dostane do kolen! Pavel Režný jako Tony byl za tuto roli nominován na Thálii (zaslouženě a je škoda, že Thálii nakonec nedostal) a zasloužila by si ji také Kateřina Falcová jako Maria.
(zadáno: 27.1.2019)
Sestup Orfeův - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
(zadáno: 24.3.2019)
Šumař na střeše - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Krásný a silný příběh, který dokáže dojmout, rozplakat, ale i rozesmát. Skvělé zpracování po všech stránkách, kostýmy a scéna velmi dobře pomohly vytvořit atmosféru ukrajinské vesničky s židovskou komunitou. Hostující Miloslav Mejzlík se do role Tovjeho hodí skvěle typově, jeho hovory s Bohem i emoce jsem mu věřila, a tak se mu dá opustit i "nezpívání". Pěvecké i taneční výkony celého souboru perfektní.
(zadáno: 27.1.2019)
Donaha! - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Výborný muzikál! Vtipný, dojemný a chvílemi i vážný. Musím vyzdvihnout výkon Jozefa Hruškociho a jeho souhru s Miloslavem Frýdlem, který hrál jeho syna. Herecky mě v dobrém překvapil Tomáš Savka. Zbytek souboru hrál perfektně a uvěřitelně, snad kromě herecky slabšího hostujícího Richarda Tesaříka. Orchestr opět na jedničku (neobvykle usazen přímo na scéně a zatažen do děje) a za bicími usedl sám režisér představení Dalibor Gondík.
(zadáno: 27.1.2019)
Hraběnka (Zámek v Čechách) - Divadlo Palace: 100 %
Nádherné a dojemné představení s famózními výkony Elišky Balzerové a Davida Novotného. Ostatní herci oběma hlavním představitelů zdatně sekundují. Trochu jsem se bála srovnání s filmem, který patří k mým oblíbeným, ale adaptace filmového scénáře na divadelní jeviště se opravdu povedla. Jiří Hubač byl prostě dramatik par exellence. Jen je trochu škoda, že se představení hraje v Divadle Palace, které na mě působí stísněně, této hře by slušela tradiční divadelní budova.
(zadáno: 27.1.2019)
Duch - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Tohle představení se opravdu povedlo! Třetina byla napínavá, třetinu jsem probrečela a třetinu se prosmála. Nevím, koho pochválit víc, všichni byli skvělí a orchestr hrál taky výborně. Ovšem největší ódu pěju na Odu Mae, tahle role jako by byla napsaná přímo pro Venuši Zaoralovou Dvořákovou, byla famózní.
(zadáno: 31.3.2019)
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Veselý, hravý, pestrobarevný a šmrncovní muzikál s vynikajícím Pavlem Klimendou v hlavní roli Josefa. Perfektní zpracování (kostýmy, scéna, projekce), všechny herecké a pěvecké výkony i orchestr na jedničku. Určitě půjdu znovu.
(zadáno: 17.3.2019)
Dobře placená procházka - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Muzikál si vystačí s jednou scénou a jednoduchým příběhem dvou manželů, jejichž rozvod ovlivní netradičně podmíněné dědictví. Je napěchován skvělými hudebními čísly se semaforskou poetikou. Písně, které zazněly, většinou nejsou obecně známé, ale jsou zábavné, živé a obsahují chytře ukryté dvojsmysly. Představitelé titulních rolí byli vybráni velmi dobře. Teta z Liverpoolu i taktizující Vanilka byly skvělé, nejvíc se mi ale líbil hamižný právník a jeho láska k penězům v podání Martina Holce.
(zadáno: 25.5.2019)
Billy Elliot - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 100 %
Další úžasně povedený muzikál v DJKT, především výkony kluků v rolích Billyho i Michaela byly doslova dechberoucí, jako by se pro ně narodili. Ostatní účinkující perfektně vytvořili neutěšenou atmosféru hornického města, orchestr jako obvykle vynikající. Celé tři hodiny v hledišti bych přirovnala k emocionální horské dráze: smích-pláč-smích-pláč a někdy usmívání se skrze slzy :) Jedinou slabou stránkou byla podle mě I. Chýlková - neseděl mi její "kuňkavý" hlas, nevýrazný zpěv a topornost. V porovnání se skvělou L. Zvoníkovou ve stejné roli, to je jako nebe a dudy.
(zadáno: 5.7.2019)
Švanda dudák - Divadelní léto pod plzeňským nebem: 100 %
Výborné představení! Vůbec mi nevadilo, že byla hra zmodernizovaná, naopak si myslím, že jí to prospělo. Skvěle vybrané a naplno využité prostředí (kopec, lesík), kde se pod širým nebem hrálo. Bavily mě všechny fórky, smála jsem se ještě doma. A poklona všem hercům, byli excelentní.
(zadáno: 27.1.2019)
Velká zebra aneb Jakže se to jmenujete? - Divadlo Palace: 90 %
Výborná situační komedie nabitá humorem (místy absurdním), se zajímavou zápletkou a ještě lepší pointou. Skvěle jsem se bavila a Ondřej Vetchý jako nenapravitelný sukničkář byl úžasný.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>