Profil uživatele

Vlatyes

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 15 % (17)
Iva Bryndová: 16 % (8)
Veronika Boušová: 16 % (8)
Anežka Kotoučová: 17 % (7)
Jan Pařízek: 18 % (17)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 21.2.2015)
Úžasné představení, které jde po textu Kytice a zároveň strhne vynikající vizuální stránkou. Člověk až žasne, co jde vše udělat s minimem rekvizit! Nelze opomenout úžasnou hudební složku a skvělé pěvecké výkony. V tomto směru mě nejvíce uchvátila balada Vodník. Ale i další balady byly hudebně a vizuálně zajímavé a dokonalé. V mysli mi asi nejvíc utkvěl méně zpracovávaný Holoubek a Svatební košile. Ale vlastně bych mohla jmenovat všechny balady. Skvělé herecké výkony všech hereček a Miroslav Zavičár byl takovou roztomilou (chvílemi děsivou, nebo zase drsně mužnou) třešničkou na dortu. :-)
(zadáno: 24.1.2015)
Zajímavá hra, vcelku dobré výkony hereček především L. Schreiberové a E. Kaplerové. T. Schottnerová byla naopak nejslabší. Ale celkově to trochu nějak drhlo - vlastně ani nevím proč. Nebylo to špatné, ale nebylo to ani úplně dobré, prostě kvalitní průměr.
(zadáno: 10.1.2015)
Celé představení a zejména první polovina tak nějak nefrčelo, nemělo spád - prostě to nefungovalo. Slabé herecké výkony všech tří hlavních představitelů - kupodivu i jindy skvělého J. Škrdly. R. Vokůrka to zachraňoval aspoň skvělým zpěvem, L. Ingrová neměla čím zachraňovat- rozpačitý výkon pěvecký i herecký, všechny dámy z orchestru zpívaly líp než ona. Obsazování hlavních rolí v Horáckém div. mi přijde často značně nelogické. Jediné co bylo na lepší úrovni, byla banda Psího dečky a všechny jejich výstupy a v druhé půlce pak skvělý komický výstup O. Šípka nabízejícího ručníky. :-)
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 25.12.2014)
Úžasný Karel Dobrý! Zahrál proměnu z elegantního zamilovaného chlapáka na uzlíček nervů a vraždící monstrum bez rozumu, aby se mu nakonec rozum vrátil a prohlédl svůj strašný čin a znovu si uvědomil svou lásku. Zejména scény, kdy bojuje se zelenookou příšerou a svůj boj prohrává,jsou fascinující.Inscenace se hodně drží Shakespeara,ale je aktuální a moderní.Zejména šašek, který jediný říká otevřeně to, co si všichni myslí, ale z prospěchářství o tom mlčí. Skvělá hudba, kostýmy a celá scéna.Snad mi jen trochu vadil opakující se D. Prachař.To už bylo trochu figurkaření,ale jinak úžasná inscenace.
(zadáno: 30.11.2014)
Po zhlédnutí představení jsem si uvědomila, že bratři Čapkové byli skuteční géniové, kteří dokázali naprosto přesně vylíčit špatné lidské vlastnosti, až z toho mrazí! A režisér nám tuto geniální mrazivost v Národním znovu připomněl a citlivě přenesl do dnešní doby. Karel Dobrý byl snad lepší než skutečná žena (bez urážky K. Winterové, ale byl lepší než ona) Skvělí Cvrčci, geniálně mrazivý mafián Lumek s uvřeštěnou larvičkou (Kolik rodičů s dětmi v sále se poznalo v tom nekritickém obdivu ke svému grázlíkovi?) Zpívající slepý tulák mě neurazil a závěr s jepicemi byl skutečně mrazivý!
(zadáno: 23.11.2014)
Jsem moc ráda, že divadlo v Jihlavě uvedlo v českých podmínkách úplně novou hru, a to hru velice zajímavou, neotřelou a hodně vypovídající o dnešní době. Možná je potřeba, aby si herecké výkony ještě trochu "sedly", věřím ale, že s přibývajícími reprízami budou čím dál tím lepší. Myslím, že takovéto inscenace malé scéně sluší a snad se na něco trochu "jiného" naučí chodit i jihlavští diváci. Vždyť divadlo má nejen bavit, ale především klást otázky. Moc hezké dotáčky a zajímavé a působivé scény s kamerou!
(zadáno: 8.11.2014)
Pro mě zajímavé představení - klasika podaná klasicky, ale přesto nebo právě proto má co říct! Velice mě zaujalo spojení s hudbou Čechomoru! Ta hudba perfektně dokreslovala to, co se dělo na jevišti. Za velmi zdařilý považuji výkon Terezy Otavové. Její podání Maryši je vnitřně silné, bez zbytečných vnějškových gest. Závěrečnou scénu v jejím podání považuji za jeden z mála opravdu silných hereckých momentů v jihlavském divadle. Tradičně výborný byl S. Gerstner. Typově mi neseděl do role Vávry F. Mitáš.
(zadáno: 2.11.2014)
Dobře inscenovaná klasika, která rozhodně nenudí. Dobré herecké výkony všech a k nim malý bonus v podobě forbíny pánů Prachaře a Pavelky - opravdu skvělé! Menší zklamání z M. Donutila, který v každé scéně působil, že je rád, že už si sedl. Do role se sice hodil, ale pořád mě napadalo, že je to jen proto, že je to jeho osvědčená herecká poloha, kterou použil už mnohokrát. Celkově ale skvělý zážitek!
(zadáno: 29.10.2014)
Pro mě zajímavé představení, které mě zaujalo svou výtvarnou stránkou. Ani herecké výkony nejsou špatné, obzvláště Vocilka = "Mefistofeles" Karla Dobrého! Jak se píše v jedné rezenzi, to je skutečně Švandův temný stín a díky němu představení poskočí o nějaké to procento výš!
(zadáno: 5.10.2014)
I když se nejedná o balet, měla jsem po skončení představení pocit, že jsem na baletu byla. Jen se poetičnost a krása nevyjadřovala pouze tancem, ale především slovy. Nádhernými slovy! Úžasné herecké výkony všech! Pro mě nejlepší byl Miroslav Zavičár, který do poetiky vnášel humor a ironii. Úžasné představení!
(zadáno: 4.10.2014)
Úchvatný výkon Karla Dobrého, který jako by geniálního malíře ani nehrál, ale přímo jím byl. Když vysvětluje doktoru Peyronovi, že to není v ruce, ale v očích, nebo když popisuje, jak odjel k moři malovat, či slovy "maluje" svá plátna měst, mimoděk si začnete vybavovat van Goghova plátna. Prostě je za těmi slovy vidíte. Za nejlepší část považuji právě dialog s doktorem (skvěle noblesní F. Němec). To je ten pravý herecký koncert, za kterým by se mělo do Národního - nyní už na Novou scénu chodit.
(zadáno: 13.8.2014)
Moc povedené představní! Úžasné herecké výkony také co se týče pohybové a hudební stránky. Představení pro pobavení, ale i pro zamyšlení. Přímo bych řekla, že to je jihlavská three (wo)man show a to jsem ještě zapomněla na holubici. :-) Opět jasný důkaz, že i v Jihlavě jsou skutečně dobří herci a kteří to jsou!
(zadáno: 3.8.2014)
Velmi slabé představení. Místy až ochotnické výkony profesionálů(nechci urážet ochotníky)především jindy slušně hrajícího P. Soumara a L.Štorkové. Jejich společné výstupy na mě působily až parodicky. F.Mitáš jako Hamlet nebyl úplně nejhorší (upřímně jsem si myslela, že to bude větší průšvih), ale pro tuto roli se prostě nehodí typově, ani hereckým projevem a Hamleta z vás neudělá, když slušně oddeklamujete text a přitom svraštíte čelo. Velice se mi nelíbily kostýmy, které působily nejednotně - kde jsme co našli.
(zadáno: 1.8.2014)
Jedná se o obstojnou inscenaci tohoto krásného muzikálu. Celkově příjemný zážitek. Pokud něco stojí za vyzdvihnutí, pak je to pohybové a výtvarné ztvárnění "snu" o vdávání - to překračovalo rámec místního divadla!