Profil uživatele

Vlatyes

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 15 % (17)
Iva Bryndová: 16 % (8)
Veronika Boušová: 16 % (8)
Anežka Kotoučová: 17 % (7)
Jan Pařízek: 18 % (17)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.7.2015)
Zajímavé představení, nicméně chvílemi mi trochu unikaly souvislosti a ztrácela jsem se v obsahu sdělení. Problém nebyl ani tak v mezinárodním obsazení, ale spíš jsem hůř identifikovala, co chtěli autoři sdělit. Krásné a zajímavé "skůtrovské" jevištní nápady, které ale pro mě více vyniknou, když jsou zasazeny do struktury pevnějšího příběhu. Viděno na festivalu Divadlo evropských regionů v Hradci Králové.
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 17.5.2015)
Úžasný Karel Dobrý! Vše podstatné už bylo napsáno přede mnou - tak fascinující herecký výkon - po všech stránkách se jen tak nevidí! Běhá vám mráz po zádech, ale chvílemi jsem cítila i lítost nad člověkem, který se dostal do soukolí moci a přestal být člověkem - vše lidské v sobě ztratil a potlačil, aby přežil. Opravdová fascinace tím, co dokáže herec na pódiu vyjádřit a jak mu věříte každé slovo. Jak zde už někdo napsal - totální divadlo a totální herectví! Totálně Dobré! :-)
(zadáno: 9.10.2015)
Velice vtipné představení, které určitě pobaví! Jako velký fanda filmů pro pamětníky jsem se trochu bála, jak divadelní Eva dopadne, ale byla jsem spokojena. Marie Doležalová byla skvělá, ale ještě mnohem víc mě zaujal Denny Ratajský, který v sobě měl prvorepublikovou noblesu a zároveň obrovskou komičnost a neuvěřitelnou až fascinující energii. Jeho výkon byl pro mě asi tím nejlepším z celé inscenace. I ostatní herci mu skvěle sekundovali s výjimkou Davida Háka - to už bylo přehnané pitvoření se. Také se mi moc líbila hudební složka a kostýmy.Celkově to bylo příjemné oddechové představení.
(zadáno: 3.4.2015)
Opět poezie na jevišti v podání Skutrů. Úžasné výkony Pavlíny Štorkové jako Táni a Miroslava Zavičára jako Oněgina. Zejména jejich společné scény, ať už slavný Taťánín dopis, Oněginovo odmítnutí nebo závěrečné Tánino odmítnutí, jsou něčím, co se dotýká divadelního nebe a na diváka působí přímo magneticky. Ani ostatní herci nehrají špatně, ale ti dva - křehká, jemná Táňa a floutkovitě komický a později smutně tápající Oněgin bojící se pravého citu, jsou prostě jiná liga. Je potřeba pochválit i úžasnou hudbu, krásné kostýmy a scénu včetně zadních projekcí. 100 nedávám kvůli pomalejšímu rozjezdu.
(zadáno: 8.7.2015)
Vtipná situační komedie podpořená celou řadou skvělých hereckých výkonů mnohdy i herců v menších rolích. Za zmínku určitě stojí Ondřej Šípek v hlavní roli, ale třeba i Zdeněk Stejskal nebo Jakub Škrdla v rolích vedlejších. Celkově je potřeba pochválit to, že komedie neztratila svoje tempo ani v druhé části - příjemný oddychový zážitek.
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 3.8.2014)
Velmi slabé představení. Místy až ochotnické výkony profesionálů(nechci urážet ochotníky)především jindy slušně hrajícího P. Soumara a L.Štorkové. Jejich společné výstupy na mě působily až parodicky. F.Mitáš jako Hamlet nebyl úplně nejhorší (upřímně jsem si myslela, že to bude větší průšvih), ale pro tuto roli se prostě nehodí typově, ani hereckým projevem a Hamleta z vás neudělá, když slušně oddeklamujete text a přitom svraštíte čelo. Velice se mi nelíbily kostýmy, které působily nejednotně - kde jsme co našli.
(zadáno: 21.2.2016)
Velice dojemná hra, ve které zazní spousta moudrých myšlenek a postřehů o životě a smrti. Možná může působit chvílemi trochu sentimentálně, ale velká dojemnost a podivuhodná opravdovost příběhu to vyváží. Zdařilá scéna, vhodný výběr hudby a podařené výkony herců, ze kterých nikdo nevyčníval - v dobrém i ve špatném smyslu. Určitě stojí za vidění!
(zadáno: 23.11.2014)
Jsem moc ráda, že divadlo v Jihlavě uvedlo v českých podmínkách úplně novou hru, a to hru velice zajímavou, neotřelou a hodně vypovídající o dnešní době. Možná je potřeba, aby si herecké výkony ještě trochu "sedly", věřím ale, že s přibývajícími reprízami budou čím dál tím lepší. Myslím, že takovéto inscenace malé scéně sluší a snad se na něco trochu "jiného" naučí chodit i jihlavští diváci. Vždyť divadlo má nejen bavit, ale především klást otázky. Moc hezké dotáčky a zajímavé a působivé scény s kamerou!
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 21.2.2015)
Úžasné představení, které jde po textu Kytice a zároveň strhne vynikající vizuální stránkou. Člověk až žasne, co jde vše udělat s minimem rekvizit! Nelze opomenout úžasnou hudební složku a skvělé pěvecké výkony. V tomto směru mě nejvíce uchvátila balada Vodník. Ale i další balady byly hudebně a vizuálně zajímavé a dokonalé. V mysli mi asi nejvíc utkvěl méně zpracovávaný Holoubek a Svatební košile. Ale vlastně bych mohla jmenovat všechny balady. Skvělé herecké výkony všech hereček a Miroslav Zavičár byl takovou roztomilou (chvílemi děsivou, nebo zase drsně mužnou) třešničkou na dortu. :-)
(zadáno: 5.10.2014)
I když se nejedná o balet, měla jsem po skončení představení pocit, že jsem na baletu byla. Jen se poetičnost a krása nevyjadřovala pouze tancem, ale především slovy. Nádhernými slovy! Úžasné herecké výkony všech! Pro mě nejlepší byl Miroslav Zavičár, který do poetiky vnášel humor a ironii. Úžasné představení!
(zadáno: 12.4.2015)
Úžasně vtipné představení, nápaditě a nenásilně zmodernizované. Skvělé herecké výkony, především S. Gerstner v titulní roli, dále jako vždy úžasný Z. Stejskal, ale i všichni ostatní hráli obstojně. Dokonce i nevyhraný a špatně artikulující M. Procházka byl ve scéně s dokonalým Gerstnerem koukatelný, výjimkou je jako vždy L. Ingrová, která prostě hrát neumí, ale tady naštěstí nebyla její role velká, a tak nic nezkazila. Celkově úžasný zážitek, včetně nápadité stínové hry a neobvyklé písně na závěr. Kéž by tak skvělých inscenací klasiky bylo víc!
(zadáno: 16.4.2016)
Viděla jsem alternaci Jana Pidrmanová/ Vladimír Polívka. Postava Manon mi přišla zahraná skvěle, zato u rytíře DeGrieux jsem byla trochu na rozpacích. Připadlo mi, že podání veršů je klopotné a neumělé, emoce nejsou zahrané, ale vyřvané. Vizuálně hezký rytíř, ale herecky už horší. Naštěstí mi to vynahradil Radúz Mácha jako Tiberge. Byl naprosto přirozený, věřila jsme mu každé slovo a zdálo se, že ve verších mluví naprosto běžně. To byl pro mě nejlepší výkon večera, kterému zdatně sekundoval jako vždy skvělý Vladislav Beneš. Celkově se mi inscenace líbila - úžasné kostýmy a výprava!
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 8.11.2014)
Pro mě zajímavé představení - klasika podaná klasicky, ale přesto nebo právě proto má co říct! Velice mě zaujalo spojení s hudbou Čechomoru! Ta hudba perfektně dokreslovala to, co se dělo na jevišti. Za velmi zdařilý považuji výkon Terezy Otavové. Její podání Maryši je vnitřně silné, bez zbytečných vnějškových gest. Závěrečnou scénu v jejím podání považuji za jeden z mála opravdu silných hereckých momentů v jihlavském divadle. Tradičně výborný byl S. Gerstner. Typově mi neseděl do role Vávry F. Mitáš.
(zadáno: 16.4.2016)
Zajímavé představení především z hlediska hereckých výkonů. Skvělá Lenka Schreiberová a František Mitáš. Úžasně zvládli těžký veršovaný antický text a dokázali své postavy zahrát dost uvěřitelně. Trochu slabší mi připadala V. Čapková - už po několikáté podivné afektované ztvárnění mladé ženy, jejíž vnitřní motivace mi unikají a je prostě jen divná. Možná je to i výsledek prapodivného kostýmu. Celkově mi totiž kostýmy a výprava nějak neseděly. Ale každopádně klobouk dolů před takto slušně zvládnutou těžkou látkou!
(zadáno: 1.3.2015)
Skvělá inscenace!Úžasná a nápaditá scéna, kostýmy, hudba! Velmi povedené výkony všech herců až na výjimky. Jmenovitě-herecky, pěvecky a pohybově úžasná L. Schreiberová, až baletní výkon R. Vokůrky, konečně zase ve výrazné roli slušící herci jeho kalibru Z. Stejskal, překvapivě v záporné roli a skvěle zahrané O. Šípek. Zaujala i nová posila souboru M. Dobšík - skvělý i pěvecky. Neurazil ani F. Mitáš-na takto pojatého Artuše se hodil. Jedinou slabinu představení,a proto nedávám i vyšší hodnocení vidím ve výkonu L. Ingrové, všechny její výstupy byly minimálně o třídu níž než kohokoliv ostatního!
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 2.11.2014)
Dobře inscenovaná klasika, která rozhodně nenudí. Dobré herecké výkony všech a k nim malý bonus v podobě forbíny pánů Prachaře a Pavelky - opravdu skvělé! Menší zklamání z M. Donutila, který v každé scéně působil, že je rád, že už si sedl. Do role se sice hodil, ale pořád mě napadalo, že je to jen proto, že je to jeho osvědčená herecká poloha, kterou použil už mnohokrát. Celkově ale skvělý zážitek!
(zadáno: 24.1.2015)
Zajímavá hra, vcelku dobré výkony hereček především L. Schreiberové a E. Kaplerové. T. Schottnerová byla naopak nejslabší. Ale celkově to trochu nějak drhlo - vlastně ani nevím proč. Nebylo to špatné, ale nebylo to ani úplně dobré, prostě kvalitní průměr.
(zadáno: 10.1.2015)
Celé představení a zejména první polovina tak nějak nefrčelo, nemělo spád - prostě to nefungovalo. Slabé herecké výkony všech tří hlavních představitelů - kupodivu i jindy skvělého J. Škrdly. R. Vokůrka to zachraňoval aspoň skvělým zpěvem, L. Ingrová neměla čím zachraňovat- rozpačitý výkon pěvecký i herecký, všechny dámy z orchestru zpívaly líp než ona. Obsazování hlavních rolí v Horáckém div. mi přijde často značně nelogické. Jediné co bylo na lepší úrovni, byla banda Psího dečky a všechny jejich výstupy a v druhé půlce pak skvělý komický výstup O. Šípka nabízejícího ručníky. :-)