Profil uživatele

Vlatyes

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 15 % (17)
Iva Bryndová: 16 % (8)
Veronika Boušová: 16 % (8)
Anežka Kotoučová: 17 % (7)
Jan Pařízek: 18 % (17)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.10.2014)
Úchvatný výkon Karla Dobrého, který jako by geniálního malíře ani nehrál, ale přímo jím byl. Když vysvětluje doktoru Peyronovi, že to není v ruce, ale v očích, nebo když popisuje, jak odjel k moři malovat, či slovy "maluje" svá plátna měst, mimoděk si začnete vybavovat van Goghova plátna. Prostě je za těmi slovy vidíte. Za nejlepší část považuji právě dialog s doktorem (skvěle noblesní F. Němec). To je ten pravý herecký koncert, za kterým by se mělo do Národního - nyní už na Novou scénu chodit.
(zadáno: 3.5.2015)
Docela zklamání!Scéna a výprava vodní říše byla krásná, ale to je tak asi vše, co mě na představení zaujalo.Celkově to pro mě bylo nezajímavé, nemělo to spád, jindy skvělí herci na mě působili podivně prázdně,jimi odříkávané věty o lásce, životě atd.působily frázovitě a bezobsažně. Prostě to nebylo ono.Připadá mi,že tady nějak zklamal režijní výklad
celé hry.Pořád jsem přemýšlela, jestli je tak špatná rovnou ta hra, nebo jen inscenace.Něco podobného jsem v Jihlavě zažila u Hamleta,tam se ale o kvalitě hry nedalo pochybovat.I tady se spíš přikláním k nezdařilé pro mě vnitřně prázdné inscenaci.
(zadáno: 25.12.2014)
Úžasný Karel Dobrý! Zahrál proměnu z elegantního zamilovaného chlapáka na uzlíček nervů a vraždící monstrum bez rozumu, aby se mu nakonec rozum vrátil a prohlédl svůj strašný čin a znovu si uvědomil svou lásku. Zejména scény, kdy bojuje se zelenookou příšerou a svůj boj prohrává,jsou fascinující.Inscenace se hodně drží Shakespeara,ale je aktuální a moderní.Zejména šašek, který jediný říká otevřeně to, co si všichni myslí, ale z prospěchářství o tom mlčí. Skvělá hudba, kostýmy a celá scéna.Snad mi jen trochu vadil opakující se D. Prachař.To už bylo trochu figurkaření,ale jinak úžasná inscenace.
(zadáno: 20.3.2016)
Moc zajímavé představení! Skvělí herci - především Míra Zavičár! Velice zajímavá scéna, kdy se divák dívá do pokoje jakoby zvrchu. Vhodné doplnění hudbou a zajímavými kostýmy. Neuvěřitelné množství nápadů, které tuto prý nezfilmovatelnou knihu dobře přenáší na jeviště.
(zadáno: 16.4.2016)
Moc zajímavé a moderní ztvárnění Shakespeara. Mám pocit komplexního zážitku především proto, že všichni herci hrají výtečně, úžasně zvolená byla i hudba a spoustu zajímavých nápadů a přesahů celé představení obohacuje. Hlavní myšlenky Shakespearova dramatu zůstaly a byly ještě zaktualizovány!
(zadáno: 30.12.2014)
(zadáno: 23.7.2015)
První polovina představení mě příliš nebavila, úděsná byla dvojice Merkucia a Benvolia a taky pí Monteková Dany Batulkové. Ale druhá polovina vše zachránila - skvělý J. Sklenář, S. Rašilov a i v jediné scéně nebývale výrazný J. Vyorálek. Také M. Zavičár skvěle glosoval celé dění na jevišti. K tomu krásná hudba, kostýmy a nádherná taneční čísla, celkově hodnotím pozitivně.
(zadáno: 14.11.2015)
Moc zdařilé představení!Zasazení do mafiánské Itálie působilo dobře,úžasný nápad se scénou jako dětským hřištěm-vybavovalo se mi neuvěřitelné množství asociací i díky pískovišti.Úžasná hudba,navíc skvěle provedená členy her.souboru-klobouk dolů!Odpovídající kostýmy a skvěle zvládnuté choreografie hlavně v soubojích.Jako velkou slabinu inscenace vidím herecké výkony, především představitele Romea.Proti ostatním pánům ať už od Monteků,nebo Kapuletů na mě působil
nevýrazně a nevyhraně,což mi kazilo celý dojem.Velké emoce byly vyřvány a ne zahrány, to byl bohužel problém v druhé půli i u Julie.
(zadáno: 31.7.2014)
Poetické představení stejně jako Vančurův text. Dechberoucí akrobatické výkony, slušné výkony herců, kteří si s vančurovským jazykem dobře poradili a k tomu zajímavé propojení s písněmi Zuzany Navarrové. Sice jejich interpretace Josefem Kunderou byla chvílemi trochu patetická a přece jen ty písně více "sluší" ženským hlasům, ale i tak zajímavé spojení. Celkově zdařilá inscenace.
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 29.1.2016)
Zajímavá inscenace, do jejíhož děje vstupují sami diváci.Herci musí umět improvizovat a reagovat přímo na diváky, což se v Jihlavě povedlo. Na rozdíl od obsazení uvedeného zde i v programu k inscenaci hrála postavu Barbary T.Otavová, což bylo asi pro diváky štěstí. Nedovedu si už v předchozích pevně daných rolích špatně hrající L. Ingrovou představit, jak tady improvizuje. Klobouk dolů před všemi herci- byli pohotoví, vtipní a hráli s nasazením včetně přestávky. Překvapil mě D. Ondráček, který mě příliš nepřesvědčil v Romeovi, ale tady byl skvělý, zřejmě budou jeho parketou spíše komické role.
(zadáno: 29.10.2014)
Pro mě zajímavé představení, které mě zaujalo svou výtvarnou stránkou. Ani herecké výkony nejsou špatné, obzvláště Vocilka = "Mefistofeles" Karla Dobrého! Jak se píše v jedné rezenzi, to je skutečně Švandův temný stín a díky němu představení poskočí o nějaké to procento výš!
(zadáno: 1.8.2014)
Jedná se o obstojnou inscenaci tohoto krásného muzikálu. Celkově příjemný zážitek. Pokud něco stojí za vyzdvihnutí, pak je to pohybové a výtvarné ztvárnění "snu" o vdávání - to překračovalo rámec místního divadla!
(zadáno: 16.10.2016)
Představení se mi líbilo, samozřejmě, že film je film, ale neměla jsem pocit nějakého kopírování. Herci hráli postavy svým způsobem, nikoho nenapodobovali a výsledek byl skutečně vtipný. Ocenila jsem spoustu nově přidaných hlášek, které ve filmu nebyly např. Čekání na geodeta. Bylo poznat, že samotné herce představení moc baví a při scéně v restauraci i docela improvizovali. Z pánů se mi nejvíc líbil Lumír Olšovský, z dam byla nejlepší Adéla Gondíková. Samozřejmě při různých alternacích může být výsledek asi různý, já se moc pobavila a představení lze doporučit jako skvělou oddechovku.
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 11.9.2016)
Povedená inscenace,která ctí Čechovův text a také jeho záměr,aby hra byla komedií.Je tu hodně komických,groteskních momentů,ale pod tím vším je podivné "ruské" teskno.Vynikající výkony všech herců-nikdo nezaostával, skvělá souhra.Mně osobně se nejvíc líbil Karel Dobrý jako Veršinin.Působil velkolepě ať už svým zjevem,nebo svými filozofickými(bohužel jak se později ukázalo dost prázdnými)projevy.Výtvarná stylizace mi nevadila,i když napoprvé mě z fotek trochu vyděsila.Skvělá kupodivu klasická špinarovská inscenace-režisérovy zajímavé nápady tu nechybí,ale jsou umírněné,což je ku prospěchu hry.
(zadáno: 22.2.2015)
(zadáno: 13.8.2014)
Moc povedené představní! Úžasné herecké výkony také co se týče pohybové a hudební stránky. Představení pro pobavení, ale i pro zamyšlení. Přímo bych řekla, že to je jihlavská three (wo)man show a to jsem ještě zapomněla na holubici. :-) Opět jasný důkaz, že i v Jihlavě jsou skutečně dobří herci a kteří to jsou!
(zadáno: 22.7.2015)
Pro mě jako fanouška prvorepublikových filmů to byl veliký zážitek!Skvělé vystižení doby,atmosféry,úžasná hudba i pěvecké výkony.Geniální Melody Makers - vidět je a hlavně slyšet na scéně historické budovy v plné předválečné parádě je skutečně zážitek! Úžasné pěvecké výkony Rozálie Havelkové - při jejím zpěvu písně Jsem dívka v rytmu zrozená mi skutečně padala čelist. Ale i činoherci byli skvělí, pěvecky i herecky byla dobrá P.Beretová, nezklamal ani I.Orozovič a především komické výstupy "hodného" nacisty Karla Dobrého byly skutečně geniální! Hezké spojení s dobovými filmy, vydařená scéna!
(zadáno: 30.11.2014)
Po zhlédnutí představení jsem si uvědomila, že bratři Čapkové byli skuteční géniové, kteří dokázali naprosto přesně vylíčit špatné lidské vlastnosti, až z toho mrazí! A režisér nám tuto geniální mrazivost v Národním znovu připomněl a citlivě přenesl do dnešní doby. Karel Dobrý byl snad lepší než skutečná žena (bez urážky K. Winterové, ale byl lepší než ona) Skvělí Cvrčci, geniálně mrazivý mafián Lumek s uvřeštěnou larvičkou (Kolik rodičů s dětmi v sále se poznalo v tom nekritickém obdivu ke svému grázlíkovi?) Zpívající slepý tulák mě neurazil a závěr s jepicemi byl skutečně mrazivý!
(zadáno: 29.5.2016)
Skvělý herecký výkon Zdeňka Stejskala, který náročný herecký výkon odehrávající se vlastně jen v monolozích postavy zvládl skvěle. Líbila se mi i výprava, kostýmy a hudba a také ostatní herci nehráli vůbec špatně. Přesto jsem se nedokázala do hry úplně vžít, zkrátka mě nevtáhla. Když jsem o tom hlouběji přemýšlela, došla jsem k názoru, že mi neseděla koncepce hry, která sice měla pro mě nesmírně zajímavé a atraktivní téma, ale to jak byla napsána mi prostě nějak nesedělo.