Profil uživatele

V.morava

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 7 % (246)
Jan Pařízek: 8 % (117)
Jiří Landa: 8 % (406)
Michal Novák: 8 % (165)
Pavla Haflantová: 8 % (64)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2013)
co dodat k loutkářskému umu tohoto kolektivu. Best off loutky
(zadáno: 15.9.2013)
a já jsem z toho sakra rozpačitý.
(zadáno: 5.9.2013)
Herecké i režijní zklamání.
Přesvědčil mě D.Sitek a částečně i R.Zima, který ale negradoval, což je veliké mínus....Představitelka Kateřiny (D.Pfauserová) mne naprosto iritovala. Závěr velmi povedený a silný. Nicméně, beru-li inscenaci jako vzpomínku na to, co se tady dělo, tak to beru.
(zadáno: 2.9.2013)
Výborně vystavěná komedie. Textem počínaje. Mimo to, Jiří Suchý z Tábora do kolektivu zapadl naprosto bravurně. Smysluplná práce s točnou. Scénografie, která postupně nenápadně vyrůstá, je velmi vtipným řešením. Masky z maškarního jsou též výborným prvkem. Herecky vyrovnaný soubor.
Zkrátka výborné! Čas utíkal velmi rychle...
(zadáno: 16.7.2013)
75%
Nezkrotné zkrocení. Super!
(zadáno: 23.6.2013)
50% dávám jen díky pěveckým kvalitám Anety Langerové, paní Kubišové a Igora Orozoviče. Igor navíc dokázal i herecky postavy oddělit a sdělit. To se dařilo ještě u Langerové, méně u Kubišové a Nováka a největší problém je jak po pěvecké, tak herecké stránce s Milanem Heinem.
Problém je ovšem již v samotném libretu. To se odráží na zmíněných hereckých výkonech, ale i režii. Ovšem jak jsem zmínil, pěvecké kvality jsou bezesporu výborným zážitkem.
(zadáno: 23.6.2013)
Dana Batulková herecky poměrně dobrá. Vasil Fridrich dle mého přehrávající, nebo spíše režijně ne zcela dobře uchopený. Aleš Procházka se drží svých osvědčených kreací, které se ovšem časem omrzí...Nicméně u nikoho jsem nepocítil gradaci a představení se tak stává hrozně ploché.
Režijně a výpravně jde z mojí strany opět o zklamání, jako ve většině Zajícových inscenací.

Dokázal bych si představení představit na nějaké studiové scéně, klidně v Ábíčku, zde v Rokoku mi přišlo příliš jako pěst na oko...
(zadáno: 11.6.2013)
Po inscenaci v ND jsem myslel, že nic horšího nastat nemůže, bohužel mé prosby nebyly vyslyšeny a tak začínám mít pochybnosti o kvalitách samotného Shakespearova textu :-D
(zadáno: 11.6.2013)
Odcházel jsem neuvěřitelně rozpačitý.
(zadáno: 11.6.2013)
Je mi smutno z toho, jak z tak dramatické a vlastně i divadelní látky jde udělat píčovina největšího kalibru. Když už, tak jsem čekal alespoň herecké výkony, pěvecké. Nekonalo se. Myslím že text by obstál v režii a dramaturgii někoho jiného. Ovšem zde vše selhalo. Včetně výtvarné složky. Chtělo se mi brečet za zprznění takového tématu. Asi už nechápu vůbec nic. Jen bych byl rád, kdyby DnV mohlo opět obstát na špici naší divadelní scény vůbec. A ne uvádět inscenace, jako je tato, kdy se musím stydět za to, co se na jevišti děje.

Nezbývá než zvolat: Chceme zpět Stropnickýho!
(zadáno: 7.6.2013)
1)věřím, že díky počasí nebylo možné pořádně zkoušet na točně a že inscenaci ještě čeká dodělání.
2)přes veškeré věci, které nevycházeli se mi koncept vcelku líbí
-venkovní divadlo si žádá větší stylizace, což zde, do krásných zahrad a k zámečku vlastně zapadá. Jakási barokní podívaná, by se dalo říci. Ovšem opět nedodělaná (viz. výše). Herecky vcelku zvládnuté, až na přespříliš afektovanou T. Brannu.
Zasazení do divadla na divadle může být, ale hlavně to dozkoušet.
Jinak stylizace výpravy a hereckých kreací zapadá. Hudba, až na nějaké pěvecké texty také může být.
Dozkoušet a je to!
(zadáno: 2.6.2013)
65%

příjemné, ale jistě se dá vytěžit více z tohoto tématu. Hudba velmi příjemná, scéna pěkná, Ivana drží výbornou polohu
(zadáno: 1.6.2013)
Naprosto geniální inscenace.
Nemám slov.
(zadáno: 26.5.2013)
75%
alternace Šolc, Mathauserová....

velmi povedená adaptace a velmi pěkné výkony
(zadáno: 1.5.2013)
57%
poměrně příjemné představení
(zadáno: 26.4.2013)
Co dodat....?
(zadáno: 26.4.2013)
Výborný výkon Miloslava Königa a samozřejmě i ostatních.
Povedená výprava a výborná hudba. Funguje to. Sice se v některých významech ztrácím, ale přes to je to kompaktní a vypovídající. Jsem spokojen.
(zadáno: 11.4.2013)
65%
(zadáno: 1.4.2013)
75%
I když má inscenace naprosto výborné režijní vedení, zdá se poměrně dlouhá.
V první polovině jsem se místy ztrácel v tom, o čem to hrají. Kombinací dramatizace, které předvádí obě knihy, vzniklo příliš mnoho motivů. Věřím, že rozvleklost byla způsobena zraněním a delší pauzou v reprízování.
První půlka zakončena sborovým zpěvem určitě není dobrá volba. Zpěv nasadil novou energii a já chtěl pokračovat. Škoda že živých zpěvů nebylo více. Celkově ale hudba výborná, scéna i kostýmy také. Herecké výkony vyrovnané až na vyčnívající (typově) Dianu Šoltýsovou.
Takže díky za to že to je!
(zadáno: 26.3.2013)
milé to je...možná je z toho cítit příliš prvorepublikového klidu...ale je to fajn...a hlavně herci jsou fajn taky...a Batulková je výborná...konečně jí někdo šikovně režíroval a navíc v něčem, co jí sedne...moc pěkné...Anna Suchánková šikovná...všichni šikovní...Akorát Jirka Hána pořád stejný...
(zadáno: 19.3.2013)
65%