Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (75)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.2.2016)
Hustý...jak ve smyslu hutný tak i cool.
Takhle nabitou hru jsem už dlouho neviděl. Má to prostě "ten" drive, který vás chytne a vydržíte i to velké číslo uvádějící délku trvání hry. Na Ameriku velmi cynické, sarkastické a zároveň odzbrojující upřímností/pravdou. Výkon Zory V. Poulové je vynikající (a hodný Thálie) v těsném závěsu s Kamilou Sedlárovou. Vůbec všichni herci odvádějí skvělou práci a jsou velmi uvěřitelní (top je smuteční hostina).
ps: ač jsem na vulgarity celkem citlivý a v této hře jich zazní celkem dost, tak tady je nepovažuji za prvoplánovanou záležitost a hodí se tam
(zadáno: 8.2.2016)
(zadáno: 8.2.2016)
Pěkná 'Alenka v říši divů' s filozofickým přesahem. Ztvárnění psa, úlisné kočky a pochlebujícího chleba bylo pěkné + živá hudba a scéna. A Pavlína Štorková rulez :)
(zadáno: 6.2.2016)
Takový galimatyáš se slepeným příběhem a různými herci i neherci z celé republiky (typem příběhu mi to připomínalo Kvasku). Něco je opravdu dost vtipné a jiné by měl být spiš kategorie "Kameňák". Nicméně, ač to tedy trvalo 3 hodiny + přestávka, tak jsem se bavil dobře. Navíc se mi líbilo využití scény. Takže spíše překvapení.
65% (obsazení Tofi,Schneiderová,Háma,Kavalčík,Lounová...)
(zadáno: 11.1.2016)
Docela velké zklamání ("Napínavá i zábavná..." rozhodně ne). Nemělo to pro mě žádný tah na branku, hlavně myslím kvůli režii. Myšlenka mi nepřijde tak špatná. Ale pár pousmání ve druhé půli to nezachrání a herci s tím moc dělat nemohli.
(zadáno: 22.12.2015)
Hudba od Darka Krále, scény a hlavně nádherné kostými od Simony Rybákové vás prostě uchvátí. To vše přidané do řekněme alternativního vesmíru třech mušketýrů Davida Drábka a máme tu velmi atmosférickou hru z Francie.
ps:tato hra docela vybočuje z Drábkova portfólia předchozích her, tak aby někdo nebyl překvapen (není to taškařice)
(zadáno: 26.10.2015)
Podle mě lepší ztvárnění než ve Studiu Dva - mnohem méně vulgarit. I když jsem představení viděl podruhé po dvou letech, i tak bylo celkem vtipné a překvapovalo mě. Líbil se opravdový konec a scéna včetně hýbajících se drátů/chlupů v kutlochu. Krom toho chlapi krásně zaimprovizovali při vypadnutí dveří z pantů.
65%
(zadáno: 8.10.2015)
Z tohoto představení mám velmi rozpačité pocity. Scéna super, herce znám a jsou výborní (Zapletal netřeba komentovat), překlad musel dát hrozně práce, ale ve výsledku mě to neuchvátilo jak jsem čekal. Jako kdyby chyběl náboj. Z celé hry si vybavím pár vtipných dialogů a hlavně scénu "prvního" setkání Arnulfa se snoubenkou. A pro mě překvapivě kakofonickou hudební stránku. Ale jinak nic. Nechápu.
(zadáno: 4.10.2015)
Derniéra symbolicky v Klickperáku. Pěkný zvířecí make-up. A kombinace charakterů / zvířat byla povedená - nejvíce se mi asi líbily "opice" a "antilopa".
(zadáno: 30.9.2015)
Velká expresivnost Michala Dlouhého dodává hře jeho správnou dynamiku, patos i absurnost. Super hudba - a s ní spojené přestavby mi vůbec nevadili.
(zadáno: 14.9.2015)
Tramp jsem nikdy nebyl, ale to mě nebránilo abych zašel. Hudebně dobrý. Ale na KD a obecně na můj vkus nějak hodně věcí se sexuálním podtextem/tématikou. Marně jsem v tom hledal smysl.
(zadáno: 23.6.2015)
Typické zájezdové představení s minimem herců a rekvizit - nemusí být nutně na škodu. Zde mám bohužel pocit, že bylo tnuto vedle hlavně ve scénáři, který je opravdu slabý (až na pár míst v čele s vloupačkou). Tím pádem lituji i schopné herečky. A navíc je to představení určené podle mě hlavně pro ženy v letech.
ps: a zbytečně dlouhé - poslední obraz mohl být klidně vynechán.
(zadáno: 8.6.2015)
Velmi chytře napsaná hra s dialogy. O nástrahách a klenotách milostných vztahů. Výkon Martiny Novákové s Kamilou Sedlárovou není třeba komentovat, super - to se musí vidět.
ps.:Dokonce bych řek, že to není jen pro ženy.
(zadáno: 2.6.2015)
Taškařice hodná Davida Drábka,která však na druhý pohled skrývá řadu podmětů k zamyšlení "nad českou kotlinou".Na české poměry nekorektní, až s "ebenovým" humorem. První, co vás zaujme, jsou rozhodně kostými (někdo si opravdu vyhrál) a pak charaktery, každý oplívající určitou vlastností.A kupa hlášek odkazující se na Ať žijí duchové až po Gibsonovi filmy.Živá broučí kapela jen krásně dokresluje tu českou hospůdku na mýtině.
ps:u mě nejvíc zabodovala ADHD myška (Natálie Holíková nám roste) a vlk s "lvím" srdcem na triku. Ale všichni odvedli výborný výkon thumbs up!
pps: jede se bez přestávky
(zadáno: 2.6.2015)
Nápadité a netradiční představení. Tolik herců (celý soubor?) a několikrát tolik charakterů jsem snad ještě neviděl. Průlet životem osudem zkoušené Gerty je opravdu k zamyšlení a musím říct, že tohle představení k němu hodně vybízí. O výkonu Sáry Venclovská vypovídá např. poslední třetina, kdy vlastně nepromluví a jen se jí začínají více třást ruce jak stárne až ulehne docela. A pak mě zaujal Zbyšek Humpolec v roli různých vojáků. Skvělá práce s prostorem i charaktery. Představení je jen trochu delší.
84%
(zadáno: 27.5.2015)
Originalalita zústává sobě vlastní Hradci, ač se režije ujímá "externí" duo. Pro mě 2 výborné scény - "proměna" Odetti v Odillii (excelentní Pavlína Štorková, školní diváci u projevu jejího "černého" já museli určitě šílet) a závěrečný ples, kde je napětí stupňováno hudbou v podobě potlesku a nastává vyvrcholení. Hudba, kulisy a samozřejmě herci (chtěl bych vypíchnou Jana Sklenáře a Míru Zavinčára) jako vždy výborné.
Pozn.:z derniéry
(zadáno: 27.4.2015)
Divadelní zpracování mě zaujalo více jak film. Tady to mělo opravdu náboj a šťávu, který vyústí ve slušnou katarzi. Michal Dlouhý, jako hlavní aktér, nezklamal a zbytek souboru jakbysmet (pro mě především Miroslav Hruška a Zuzana Onufráková).
(zadáno: 23.4.2015)
Co je/bylo mocnější - dnešní mediální svět nebo tehdejší propaganda nacistického Německa? Jak velkou nese člověk vinu, byl-li strhnut událostmi ? Kdo musí sáhnout hloub do svědomí - bezskropulózní moderátor nebo filmařka propagandistických filmů? A vůbec, musí se člověk ospravedlnit jen před sebou nebo i před ostatními?
Paní Cibulková zaslouženě získala Thálii (ale i Ondřej Kavan velmi dobře)!
(zadáno: 16.4.2015)
Jak pohled do zvýrazňujícího zrcadla, když se podíváme na tyhle "důchodce" a syna. Opravdu jsem se bavil. Musím uznat, že pánové Štěpánek a Vlasák mají pohyby a gesta starší generace opravdu v ruce. Hospodyně je odzbrojující a tímhle stylem se dojde k jakésy vyrovnanosti na konci hry. 65%
(zadáno: 12.4.2015)
Smyslové představení z romantického a syrového Ruska. Scéna super a k hercům není co vytknout, naopak. Nejvíce se mi líbily Míra Zavinčár, který si konečně zasloužil hlavní roli a Pavlína Štorková (u ní to nikoho nepřekvapí) a taky jako kočka Natálie Holíková. Bohužel mám pocit, že mi i něco občas uniklo, jelikož slov a veršů je o něco méně a taky jsem nečetl předlohu (což může znamenat hodně).
(zadáno: 16.3.2015)
Tomuto představení na první pohled vládnou herecké výkony (nejvíc bych vypíchnul asi Kristýnu Frejovou se svojí agresivní mediální managerkou, která má vše "pod kontrolou"), opravdu mě přesvědčily že jsem taky na nějakém sezení a snažím se zvládnout svůj život :) Délka představení sympatická a rekvizity využity taky maximálně (modelína se dá použít různě).
75%
(zadáno: 2.3.2015)
Opravdu geniální přetavení nápadů/problémů dnešní doby do parafráze příběhu Romeo a Julie. Smekám před D.Drábkem a celým souborem, který se s grácií sobě vlastní ujal hraní. Hlavně se mi líbila ústřední dvojice v čele s Marií Poulovou. Taková nerdovská/stydlivá/geniální Júlie byla opravdu sympaťačka!A k tomu si přidejte tradičně super hudební doprovod Darka Krále.
(zadáno: 24.2.2015)
Takový maškarádový mix s Čechy, Kanaďani a trochou špetky Veitnamce a Ruskou. Herci dobrý (hlavně Lábus,Vacková,Synková), horší mě přijde scénář, kterým vše trochu trpí - některé gagy povedené, jiné moc ne. Nejvíc mě rušily hudební vložky-překlenovačky, kdyby tam nebyly asi by to bylo lepší.
PS: a hláška O.Navrátila na otázku "co tady chcete? Snad né vraždit?"
"Ale né, co vás nemá, nejsme v Brodě" byla hodně cynická (ten den tam umřelo několik lidí)