Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.6.2015)
Nápadité a netradiční představení. Tolik herců (celý soubor?) a několikrát tolik charakterů jsem snad ještě neviděl. Průlet životem osudem zkoušené Gerty je opravdu k zamyšlení a musím říct, že tohle představení k němu hodně vybízí. O výkonu Sáry Venclovská vypovídá např. poslední třetina, kdy vlastně nepromluví a jen se jí začínají více třást ruce jak stárne až ulehne docela. A pak mě zaujal Zbyšek Humpolec v roli různých vojáků. Skvělá práce s prostorem i charaktery. Představení je jen trochu delší.
84%
(zadáno: 30.9.2015)
Velká expresivnost Michala Dlouhého dodává hře jeho správnou dynamiku, patos i absurnost. Super hudba - a s ní spojené přestavby mi vůbec nevadili.
(zadáno: 15.3.2016)
Podle mě velmi podařené zpracování známých to balad (napočítal jsem 7). Pro mě hlavně "grafické" zpracování plné zajímavých nápadů (krev z dívky, 2 postavy v jednom herci...). Herce netřeba komentovat :)
(zadáno: 30.5.2016)
Drsné...mám vizi, že tohle bude docela kontroverzní hra. Milovníci nekorektního humoru jistě odcházet nebudou. Naopak milovníci spisovné češtiny, islámu a všeho "správného" asi na druhou půlku nezůstanou. Pro mě to byla silná hra, která se nebojí zavést diskuzi na třeba neoblíbené témata - navíc napsaná před 9 lety!. Herci jako vždy bez jakýchkoli výtek. Nejvíc mě asi uchvátila Kamila Sedlárová a Zora Valchařová (připomínala mi Borax Kida z Futuramy S06E14), které uvidíte v netypických rolích. Jediné výtky by snad mohli směřovat na větší vysvětlení příběhu sklípkanů (a to sem byl na besedě).
(zadáno: 15.1.2017)
Super představení, tak velké očekávání jsem neměl. S minimem přostředků maximum zábavy a hořkosti. Chtěl bych vyzdvihnout především dámské obsazení, takhle dokonale předvedenou levičáckou ženu jsem ještě neviděl. A Kamila Sedlárová je prostě super chameleon - sedí jí všechny polohy.
PS: i když je měsíc po premiéře, tak zde byla minimálně 3x improvizace, z toho jednou se docela odbourali (překvapivě Jirka Zapletal). Bylo to při hodnocení talentu: "Tetička mi obraz strašně chválila. Chtěla namalovat svého psa. Myslíš toho vodícího?"
(zadáno: 22.2.2017)
Velmi nápaditá hra se skvělým scénářem. To je super základ, který je vybroušen hradeckými herci. První půlka je taková uváděcí do situace, druhá to za hutnější atmosféry dokončuje. Je to takový mix cynicko hořké komedie/detektivka, kde výsledný dojem je pro mě velmi vyvážený.
A hlavně zde podle mě exceluje Jiří Panzner a Natálie Řehořová, ty jsem si vyloženě užival.
PS: pokud nakouknete do divadelní brožury, tak se dozvíte zajímavé souvislosti, včetně "životopisů" obou katů a jejich skoro bych nazval úchylek
85%
(zadáno: 17.5.2017)
Pěkně zpracovaná hra, která pocitově nemá 155 min jak je uváděno. Všechna čest Lucii Matouškové za její proměnu - skvělý slang, kterému není rozumět :) (což je na jednu stranu škoda). Proměna je relativně rychlá, ale pointa je zřejmá. Jedině bych zkrátil trochu závěr, 15 min se vše točilo jen okolo hlavního rozbroje, ale to pořád dokola.
(zadáno: 8.6.2017)
Hrozně příjemné představení. Uváděné rozmezí věků opravdu nelže - bavili se všechny generace.
Samostané vyzdvižení si zasluhuje nápad s videoblogem a promítáním rovnou na pozadí a k tomu všechny ty komiksové prvky. Nádhera!
ps: pro Čtyřlískáče povinné
(zadáno: 22.6.2017)
(zadáno: 29.6.2017)
Takové netradiční útržkovité vyprávění o "šedé eminenci" prvního českého prezidenta, bez které by asi dost věcí nebylo. Olga v podání výborné Pavlíny Š.- nenápadná, skromná, metající občas hromy, zaujímající vždy nezraňující stanovisko, ale bez které by domov - Hrádeček vlastně neexistoval.
Zmínění rozhodně zasluhují i ostatní herci, které ztvárnili vše od Havla po jejich milované psy. A to včetně použití kytary a piána.
Hodně se mi líbíla široká scéna včetně světnice, lesa, ale i klubovničky.
Nej scéna pro mě asi temný závěr.
75%
(zadáno: 29.6.2017)
Umět proměnit smutnou událost v třeskutý(impro) humor - to se musí vidět a smeknout.
Viděno na Divadle Evropských regionů v HK, kde jeden z herců byl náhle indisponován "nohou v gipsu". Přesto nastopil, odehrál a vznikalo tam na jeho stav kupa narážek (poběž, sedni si - nemohu - tak si lehni....).
Maximální spokojenost.
(zadáno: 27.9.2017)
Ano, je to kontroverní, infaltilní, sexistický a kdo ví co ještě.
Ale něco je rozhodně totální masakr. Takový divadelní brainstorming. Prostě nesmíte být konzervativní puritán.
A legendární scénky vytříbí čas do výběru z besídek a pak už není co řešit.
(zadáno: 27.10.2017)
Opravdu jsem nevěděl co čekat od typicky zájezdového představení, "z Prahy", dvojnásobně dražší než normálně a to ještě spíše délkou kratší.
A byl jsem příjemně překvapen! Hra má drive a tah na bránu. Navíc časem neskomírá, což bývá častý nešvar komedií.
Z herců mě nejvíc dostal J.Dolanský, ale ostatní drží dobře krok - vybalancované.
85%
ps: představení nakonec trvalo téměř 2h, je vidět, že jsou sladění a dovedou se i inprovizací doplňovat
(zadáno: 21.7.2018)
Vytvořit takou inscenaci chtělo rozhodně odvahu. Zvlášť, když se týká takového kontroverzního tématu. Výsledek je ale přesto podařený, vyzdvihuje kličkování hlavních hrdinů osudem. Herci si rozhodně zaslouží potlesk ve stoje za profesionalitu! Ps: moje matka pouze pronesla, že očekávala i nějaké úkazky z děl, třeba na pozadí (zazněla tuším jen v závěru)
(zadáno: 25.5.2019)
"Crazy" je moje druhé jméno.
Výborně jsem se bavil. Narážkami na jiné umělecký díla se to jen hemží (Ptáci, Mission Impossible, hudební motivy).
Nejvíc pro mě byla scéna v bytě, kalhoty a samotná loupež :D
Z herců se mi nejvíce líbili Zbigniew Kalina a Kristýna Hulcová.
(zadáno: 5.4.2013)
Trojan byl neskutečný,doteď nechápu jak zde může mluvit a být pořád tak kamenný. Společně s p. Preissem hvězdy představení.
(zadáno: 5.4.2013)
První půlka spiše komediální, v druhé se zvážní. Celkově považuji za dobré představení na odreagování, u kterého nemusíte až tolik přemýšlet s tím jak to dopadne. Jana Stryková mě ale každopádně mezi ostatními staršími herci překvapila, jak pěkně držela krok.
(zadáno: 5.4.2013)
Tak viděno podruhé během 3 let a musím hodnocení snížit z 80% na 70% a to prakticky jen kvůli délce. Jinak již zde zaznělá pozitiva samo zůstávají.
PS: a žádný Kotvald na ani jednom z představení nebyl (2012 a 2015), to vypadá, že to bylo jen na premiéře a v následujících pár představeních už ne