Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 27.9.2017)
Hořký a někdy úsměvný příběh o dvou sestrách a jejich životech. Herecky v čele s Pavlou Tomicovou není co vytknout. Tleskám i "Myšce" (Petra Výtvarová Krausová). První polovina je taková zahřívačka a z mého pohledu to má spád až v druhé půlce. Určitě stojí za to vidět, ale přesto mi přijde, že tomu trochu chybí "drive".
Ale malý živý orchestr to zvedá!
(zadáno: 6.1.2018)
Asi šílenost. Tedy myslím tím už v základu, takže vytuněním od Drábka se nic menšího čekat nedalo. Něco bylo divné, ale u něčeho jsme se chlámali jak diví. Zpětně po měsící to vlastně bylo příjemné uvolněnění, které splnilo účel.
Herecky super jako vždy, ale kdybych měl někoho z herců vydvihnout, tak "Natalii Holik", která nám zraje jak víno a na pokojskou se skvěle hodila.
65%
(zadáno: 5.4.2013)
Né, že by to nebyla sranda, ale při porovnání s ostatnámi inscenacemi zdejšího divadla mi v tom chybělo něco, co by mě chytlo za duši.
(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 7.6.2013)
Nápadité představení, scénograf a kostymér zasluhují určitě pochvalu. Bylo to opravdu pompézní = hodno MM.
Opravdu obdivuji "malou" Normu (Vilma Dršatová), na to kolik jí je, tak perfektní herecký výkon! K hereckým výkonům jinak není co vytknout, velký standart KD.
Z představení mám však přesto roztržitý pocit, že by z toho šlo vymáčknout víc. Trochu mě to minulo. Když to hodně zploštím, tak mě vytanou na mysli drogy, alkohol (co do sebe Marilyn pořád ládovala) a všudypřítomný "sexappeal" podkreslený živou kapelou.55,01%
(zadáno: 10.9.2013)
Toto představení je hodně pocitové. Atmosféra tančírny je vykreslena výborně včetně návštěvních typů,štramáků mladých i starých a vedoucí tančírny.Problémové mě ale přijde změna "tempa" do druhé poloviny, kde se toho děje o poznání méně.
V předloze, pokud si pamatuji,je nějvetší důraz kladen na mladou reportérku tanga a právníka Joyse, to se však o inscenaci řici nedá. Zde je to postaveno na rovinu ostaního děje.
(zadáno: 18.9.2013)
Pestrobarevné představení pojaté úplně jinak než známý film, spíše podle knihy s tradičním přídavkem od hradeckého souboru. "Malý" kluci vypadají v podání dospěláků úžašně a vůbec celá scénografie a výprava je výborná (celá scéna je jeden velký "ostrov", na kterém je malá budova školy, velká krabička od sirek, šlehačková rakvička apod. vrchol je ale 20m sloní chobot). Kupodivu i diváci v podobě školou povinných docela tleskali, takže to považuji za úspěšnou výpravu :)
(zadáno: 9.12.2013)
65%
(zadáno: 9.12.2013)
(zadáno: 25.3.2014)
Hořsko/sladká revue v podávní Petra Rychlého, který roli zvládá pro mě velmi s přehledem. Líbyla si mi scénografie (hra se světlem a rekvizitami).Občas mě jen neseděli "vstupy" režiséra, který mi tím "trhal" nit.
(zadáno: 12.12.2014)
+ hodně zhulené představení, gansterská poezie, scéna, hudební doprovod, kostýmy
- hodně zhulené představení, občas nedokončené myšlenky (záměrně(?), trochu víc neslušné mluvy než obvykle (ale k mafiánům to patří) - i tak některé dialogy jsou skoro jen z nadávek
Tak pokud jste otevřená mysl a dáte si předtím "lajnu" nebudete rozhodně nespokojení. Pokud jste ovšem puritání (na mluvu i živočišné věci), tak bych se tomu spíše vyhnul. Osobně jsem měl pocit určité nedotaženosti (včetně konce), která třeba časem vymizí.
předpremiéra 12.12.2014
(zadáno: 8.2.2016)
Pěkná 'Alenka v říši divů' s filozofickým přesahem. Ztvárnění psa, úlisné kočky a pochlebujícího chleba bylo pěkné + živá hudba a scéna. A Pavlína Štorková rulez :)
(zadáno: 19.10.2016)
Michal Dlouhý ve své standardní poloze, který ovšem oproti ostatním hrám (Kdo je tady ředitel, Kuzr negativního myšlení) dostává méně prostoru.
A na můj vkus příliž hlasité doprovodné zvuky (posunovní a třískání židlemi, různé rachocení, hádání..) až jsem skoro nerozuměl (Vysoké Mýto).
Klasika, která neurazí.
(zadáno: 19.2.2017)
Příjemná zábava na oddechový večer. Napočítal jsem asi 3 scény, kdy mě až bolely tváře od úsměvu. Ale přesto si nemůžu pomoct, že z toho šlo vymáčknout více komediálních scén a využit více "ovládání".
65%
(zadáno: 30.5.2019)
Mám z toho rozpačitý pocit. Smál jsem se, hercům nelze nic vytknout (obdivuji obzvlášť objem dialogů v cizích jazykách), ale přesto se mě toto představení moc nedotknulo.
Největší problém pro diváka vidím v tom, aby znal dané postavy a něco o jejich životě. Pokud by tam šel bez jakékoli vědomosti, tak bude asi dost otráven.
(zadáno: 5.4.2013)
Vadilo mi poměrné hojné užití sprostých slov, za kterými jsem neviděl účel. Nějakou atmosféru to mělo, tu však poté vystřídal moment, který ji srazil.
(zadáno: 5.4.2013)
Petr Jablonský jako doslovný opak Mojmíra Maděriče opravdu překvapil. Básník/ imitátor se opravdu v době přemyslovců nevyskytuje často.
(zadáno: 12.11.2013)
Obranné mechanismy chlapa v praxi. Náplň sic složená ze sociálních a genderových klišé, ale účel v podobě pobavení to splnilo. 54,99%
(zadáno: 19.3.2014)
Splnilo účel večera, mile hostování v HK. Evidentně i téma vztahů nemusí být zpracováno hrubě. 54,99%
(zadáno: 10.11.2014)
Hra si hraje pěkně se zažitými klišé včetně hustokrutopřísných hiphoperů, "lajkování" dnešní doby a snědších spoluobčanů. A úplně jsem hleděl jaký krásný odstín má Jan Plouhar v roli Krakena, jestli ho něčím natírali (?)
(zadáno: 24.2.2015)
Takový maškarádový mix s Čechy, Kanaďani a trochou špetky Veitnamce a Ruskou. Herci dobrý (hlavně Lábus,Vacková,Synková), horší mě přijde scénář, kterým vše trochu trpí - některé gagy povedené, jiné moc ne. Nejvíc mě rušily hudební vložky-překlenovačky, kdyby tam nebyly asi by to bylo lepší.
PS: a hláška O.Navrátila na otázku "co tady chcete? Snad né vraždit?"
"Ale né, co vás nemá, nejsme v Brodě" byla hodně cynická (ten den tam umřelo několik lidí)
(zadáno: 14.9.2015)
Tramp jsem nikdy nebyl, ale to mě nebránilo abych zašel. Hudebně dobrý. Ale na KD a obecně na můj vkus nějak hodně věcí se sexuálním podtextem/tématikou. Marně jsem v tom hledal smysl.
(zadáno: 21.3.2017)
Vše je relativní a záleží na přístupu k věci - toť můj výtažek ze hry. Chybí mi nějaká výraznější pointa. Ale večer to zaplnilo.