Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.2.2015)
Takový maškarádový mix s Čechy, Kanaďani a trochou špetky Veitnamce a Ruskou. Herci dobrý (hlavně Lábus,Vacková,Synková), horší mě přijde scénář, kterým vše trochu trpí - některé gagy povedené, jiné moc ne. Nejvíc mě rušily hudební vložky-překlenovačky, kdyby tam nebyly asi by to bylo lepší.
PS: a hláška O.Navrátila na otázku "co tady chcete? Snad né vraždit?"
"Ale né, co vás nemá, nejsme v Brodě" byla hodně cynická (ten den tam umřelo několik lidí)
(zadáno: 13.2.2015)
Velká pochvala pro výkony herců v čele s ústřední trojicí! Opět originální a zdatný hudební doprovod spolu s praktickou scénou. Líbily se mi především herecké polohy Matěje Anděla a Natálie Holíkové, kde ani v jednom případě není tlačeno příliž na pilu. A Míra zavinčár je nenápadný všeuměl, takového teple úlisného recepčního jsme snad ještě neviděli.
Spoiler - občas se tu mihne odhalené lýtko :)
84%
(zadáno: 11.2.2015)
1)60% 2)80% 3)70%
Ale všechna čest všem zahraným párům v podání Janečkové a Kalužného. Poloh tam bylo hodně a je pěkné sledovat změnu jako mávnutím proutkem.
(zadáno: 14.12.2014)
Jako jo, bavil jsem se :) (první hra od tohoto autora). Celkem slušné tempo s minimem hluchých míst.
(zadáno: 12.12.2014)
+ hodně zhulené představení, gansterská poezie, scéna, hudební doprovod, kostýmy
- hodně zhulené představení, občas nedokončené myšlenky (záměrně(?), trochu víc neslušné mluvy než obvykle (ale k mafiánům to patří) - i tak některé dialogy jsou skoro jen z nadávek
Tak pokud jste otevřená mysl a dáte si předtím "lajnu" nebudete rozhodně nespokojení. Pokud jste ovšem puritání (na mluvu i živočišné věci), tak bych se tomu spíše vyhnul. Osobně jsem měl pocit určité nedotaženosti (včetně konce), která třeba časem vymizí.
předpremiéra 12.12.2014
(zadáno: 6.12.2014)
Zašel jsem na dnešní meníčko do své oblíbené putyky a dostal jsem, co jsem očekával. V první polovině chodu jsem si říkal, že to není špatné, ale tak nějak jsem čekal víc (občas malinko ztráta tempa, nějaké negativní a melancholické věci). Když jsem však začal dojídat zbytek, tak nejen že chutnal čím dál lépe, ale dokonce mi zpětné modifykoval dojem z první části. A byl jsem opět nucet jít poděkovat šéfkuchaři, že mě opět dostal!
PS:pro ty, co nemají rádi morální apely pana Drábka v podobě monologu, tak je mohu ubezpečit, že ten zde není ;)
(zadáno: 10.11.2014)
Svěží komedie z tenisového prostředí. Pozor, pokud nesledujete tenis, tak si uberte 20%.
(zadáno: 10.11.2014)
Hra si hraje pěkně se zažitými klišé včetně hustokrutopřísných hiphoperů, "lajkování" dnešní doby a snědších spoluobčanů. A úplně jsem hleděl jaký krásný odstín má Jan Plouhar v roli Krakena, jestli ho něčím natírali (?)
(zadáno: 21.10.2014)
Drama schématem připomínající Dvanáct rozhněvaných mužů nabízí konfrontaci kamarádů pokud začína jít do tuhého. A to rozhodně jde už jen tím, že se to odehrává za války. Každý se snaží najít argumenty obhajující jaho existenci a zároveň se sám nikdo nechce obětovat=připravit o život a zachránit tim druhé. Podle mě velmi věrně zachycená hypotetická situace.
Pozn.: hra se hrála bez přestávky (2h)
(zadáno: 26.6.2014)
Nemůžu si pomoc,ale toto bych veselou tragédií opravdu nenazval.První polovina mi přišla strašně utahaná a až ke konci se začalo něco dít. Ve druhé už to bylo lepší přesto na mě inscenace působí laxně a lenošně, pozornost se držela těžko. Kupa postav, ale polovina z nich řekne jen 3 štěky za hru. V názvu sice Váňa, ale mě to přišlo nejvíce o Soňě a doktorovi, kteří se mi líbili svým výkonem nejvíce.Pavla Gajdošíkovámi trochu svým výkonem připomínala Pavlínu Štorkovou. +tedy super hudba/doprovod při přechodech na klavír
(zadáno: 19.6.2014)
(zadáno: 16.4.2014)
Vypadá to, že několik desetileti stará hra již stratila svůj glanc nebo alespoň pro mě, jako mladší ročník(84), ztratila na aktuálnosti. Hru táhne p.Dvořák, o tom žádná. Ostatní působí jen jako komparz.
Kupodivu nejvtipnější moment byl při děkovačce, kdy divadelní slečna nesla všem kytku během zavírání opony. P.Dvořák ji nechal stát samotnou na jevišti a po znovurozhrnutí opony ji včlenil mezi děkující herce. Holka plná rozpaků :) ale bylo to sympatické.
(zadáno: 30.3.2014)
Klasická komedie se zamotanou zápletkou a následně jak z té šlamastiky ven. V tomto případě v podání čestného soudce, který musí řešit "menší" záležitost se zákonem a sám si být soudcem. V HK roustou potenciální následovníci na velké role - Jan Vápeník se mi zde opravdu zamlouval+klasická P.Štorková a F.Richtermoc. Vlastně nemám žádných námitek :)
(zadáno: 25.3.2014)
Hořsko/sladká revue v podávní Petra Rychlého, který roli zvládá pro mě velmi s přehledem. Líbyla si mi scénografie (hra se světlem a rekvizitami).Občas mě jen neseděli "vstupy" režiséra, který mi tím "trhal" nit.
(zadáno: 19.3.2014)
Splnilo účel večera, mile hostování v HK. Evidentně i téma vztahů nemusí být zpracováno hrubě. 54,99%
(zadáno: 9.12.2013)
(zadáno: 9.12.2013)
65%
(zadáno: 25.11.2013)
Gejzír bujarých surrealistických myšlenek zhmotnělý na jevišti. A hlavně, že je má kdo uchopit! - hradečtí herci v čele s panem Zapletalem dokáží všechno.
Obdivuji nekonečně kreativní proud nadávek, který není prvoplánovaný, má nápad a nekončí v záchodě. Z toho by si jiná divadla měla brát příklad. V představení se vyskytuje mnoho narážek a odkazů na vše možné od hradeckých, celorepublikových až po mezinárodní.
Avšak mám pocit, že toto představení není pro každého. Takže pokud nemáte rádi infaltinosti,dadaismus či stařeckou demenci dovedenou ad absurdum, tak volte raději jiné představení.
(zadáno: 12.11.2013)
Obranné mechanismy chlapa v praxi. Náplň sic složená ze sociálních a genderových klišé, ale účel v podobě pobavení to splnilo. 54,99%
(zadáno: 27.10.2013)
Poblitý pošťák byl fakt dobrý, asi si ho začnu míchat doma :) A jestli ty velké panáky rumu byly pravé (jako že z Radovana Klučka to prý zavanulo pěkně, když kolem nás morfovali do dalšiho flashbacku), tak jsou kluci dobrý, že to takhle v tahu zvládají :)
(zadáno: 20.10.2013)
(zadáno: 18.9.2013)
Pestrobarevné představení pojaté úplně jinak než známý film, spíše podle knihy s tradičním přídavkem od hradeckého souboru. "Malý" kluci vypadají v podání dospěláků úžašně a vůbec celá scénografie a výprava je výborná (celá scéna je jeden velký "ostrov", na kterém je malá budova školy, velká krabička od sirek, šlehačková rakvička apod. vrchol je ale 20m sloní chobot). Kupodivu i diváci v podobě školou povinných docela tleskali, takže to považuji za úspěšnou výpravu :)