Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.4.2013)
Viděno podruhé během 4 let, v obouch alternacích. Ke komentářům níže asi není co dodávat.
(zadáno: 13.6.2013)
Počet póz, které má v repertoáru paní Stašová, je opravdu vyjímečný. Smekám co v jednom dokáže uhrát v poměrně dlouhém představení(vzhledem k obsahu by mohlo být i kratší).
(zadáno: 29.6.2013)
Pestré představení využívájí výborně netradiční metody (promítání na plátno, stroboskop, bojová umění). Vůbec jsem se nenudil a čekal, co na mě autoři vymyslí. A salta dělající pérák zaslouží pochvalu.
(zadáno: 19.6.2014)
(zadáno: 27.10.2013)
Poblitý pošťák byl fakt dobrý, asi si ho začnu míchat doma :) A jestli ty velké panáky rumu byly pravé (jako že z Radovana Klučka to prý zavanulo pěkně, když kolem nás morfovali do dalšiho flashbacku), tak jsou kluci dobrý, že to takhle v tahu zvládají :)
(zadáno: 25.11.2013)
Gejzír bujarých surrealistických myšlenek zhmotnělý na jevišti. A hlavně, že je má kdo uchopit! - hradečtí herci v čele s panem Zapletalem dokáží všechno.
Obdivuji nekonečně kreativní proud nadávek, který není prvoplánovaný, má nápad a nekončí v záchodě. Z toho by si jiná divadla měla brát příklad. V představení se vyskytuje mnoho narážek a odkazů na vše možné od hradeckých, celorepublikových až po mezinárodní.
Avšak mám pocit, že toto představení není pro každého. Takže pokud nemáte rádi infaltinosti,dadaismus či stařeckou demenci dovedenou ad absurdum, tak volte raději jiné představení.
(zadáno: 10.11.2014)
Svěží komedie z tenisového prostředí. Pozor, pokud nesledujete tenis, tak si uberte 20%.
(zadáno: 14.12.2014)
Jako jo, bavil jsem se :) (první hra od tohoto autora). Celkem slušné tempo s minimem hluchých míst.
(zadáno: 11.2.2015)
1)60% 2)80% 3)70%
Ale všechna čest všem zahraným párům v podání Janečkové a Kalužného. Poloh tam bylo hodně a je pěkné sledovat změnu jako mávnutím proutkem.
(zadáno: 16.3.2015)
Tomuto představení na první pohled vládnou herecké výkony (nejvíc bych vypíchnul asi Kristýnu Frejovou se svojí agresivní mediální managerkou, která má vše "pod kontrolou"), opravdu mě přesvědčily že jsem taky na nějakém sezení a snažím se zvládnout svůj život :) Délka představení sympatická a rekvizity využity taky maximálně (modelína se dá použít různě).
75%
(zadáno: 12.4.2015)
Smyslové představení z romantického a syrového Ruska. Scéna super a k hercům není co vytknout, naopak. Nejvíce se mi líbily Míra Zavinčár, který si konečně zasloužil hlavní roli a Pavlína Štorková (u ní to nikoho nepřekvapí) a taky jako kočka Natálie Holíková. Bohužel mám pocit, že mi i něco občas uniklo, jelikož slov a veršů je o něco méně a taky jsem nečetl předlohu (což může znamenat hodně).
(zadáno: 16.4.2015)
Jak pohled do zvýrazňujícího zrcadla, když se podíváme na tyhle "důchodce" a syna. Opravdu jsem se bavil. Musím uznat, že pánové Štěpánek a Vlasák mají pohyby a gesta starší generace opravdu v ruce. Hospodyně je odzbrojující a tímhle stylem se dojde k jakésy vyrovnanosti na konci hry. 65%
(zadáno: 27.4.2015)
Divadelní zpracování mě zaujalo více jak film. Tady to mělo opravdu náboj a šťávu, který vyústí ve slušnou katarzi. Michal Dlouhý, jako hlavní aktér, nezklamal a zbytek souboru jakbysmet (pro mě především Miroslav Hruška a Zuzana Onufráková).
(zadáno: 8.6.2015)
Velmi chytře napsaná hra s dialogy. O nástrahách a klenotách milostných vztahů. Výkon Martiny Novákové s Kamilou Sedlárovou není třeba komentovat, super - to se musí vidět.
ps.:Dokonce bych řek, že to není jen pro ženy.
(zadáno: 4.10.2015)
Derniéra symbolicky v Klickperáku. Pěkný zvířecí make-up. A kombinace charakterů / zvířat byla povedená - nejvíce se mi asi líbily "opice" a "antilopa".
(zadáno: 26.10.2015)
Podle mě lepší ztvárnění než ve Studiu Dva - mnohem méně vulgarit. I když jsem představení viděl podruhé po dvou letech, i tak bylo celkem vtipné a překvapovalo mě. Líbil se opravdový konec a scéna včetně hýbajících se drátů/chlupů v kutlochu. Krom toho chlapi krásně zaimprovizovali při vypadnutí dveří z pantů.
65%
(zadáno: 22.12.2015)
Hudba od Darka Krále, scény a hlavně nádherné kostými od Simony Rybákové vás prostě uchvátí. To vše přidané do řekněme alternativního vesmíru třech mušketýrů Davida Drábka a máme tu velmi atmosférickou hru z Francie.
ps:tato hra docela vybočuje z Drábkova portfólia předchozích her, tak aby někdo nebyl překvapen (není to taškařice)
(zadáno: 6.2.2016)
Takový galimatyáš se slepeným příběhem a různými herci i neherci z celé republiky (typem příběhu mi to připomínalo Kvasku). Něco je opravdu dost vtipné a jiné by měl být spiš kategorie "Kameňák". Nicméně, ač to tedy trvalo 3 hodiny + přestávka, tak jsem se bavil dobře. Navíc se mi líbilo využití scény. Takže spíše překvapení.
65% (obsazení Tofi,Schneiderová,Háma,Kavalčík,Lounová...)
(zadáno: 3.10.2016)
Volím plán B (=chlast).
První půlka neuvěřitelný drive, druhá kvůli tomu působí docela mdle (být to opačně, tak každý říká, jak to skvěle graduje).
Ve výsledku mě to příšlo jako super podívaná na 159. díl komediální telenovely bez začátku a konce.
(zadáno: 11.4.2017)
Inscenace, která pro někoho může být docela těžko stravitelná i hodnotitelná. Je to prostě takový mix artového divadla (i na HK) / alternativy / surrealismu / romanťárny okořeněný sem tam nějakým vtipem.
Také jsem na to zprvu koukal, ale pak jsem se nějakým způsobem naladil a ve výsledku jsem měl celkem dobrý pocit, ač mi vše jasné nebylo.
Plusy jsou jednoznačně hudba (živá kapela), scéna (chápu proč hra dostala cenu) a herci. A muselo to dát obrovskou práci.
Ale někoho to může i dost nudit.
(zadáno: 29.6.2017)
Pro někoho asi docela přepálené představení obsahují snad vše - skauting, zombie horror, komunistický proces, vydírání, narážky na různé filmy (Pulp Fiction) - leckdo tedy může být spíše nepříjemně překvapen.
Já jsem byl naopak s tou šílenou hrou plnou absurdit spokojen. Velké zvýraznění všeho je potřeba. Párkrát jsem se musel u něčeho smát nahlas, až na mě kamarádi nechápavě koukali. Hodně to připomínalo Noc oživlých mrvol od D.Drábka-http://www.ceskatelevize.cz/porady/10558215126-sm-kabaret/214542157500002-kabaret-ozivlych-mrtvol/
Skvělé herečky(a herci)!
65% (averze na znásilnění-> -15%)