Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (75)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 13.2.2015)
Velká pochvala pro výkony herců v čele s ústřední trojicí! Opět originální a zdatný hudební doprovod spolu s praktickou scénou. Líbily se mi především herecké polohy Matěje Anděla a Natálie Holíkové, kde ani v jednom případě není tlačeno příliž na pilu. A Míra zavinčár je nenápadný všeuměl, takového teple úlisného recepčního jsme snad ještě neviděli.
Spoiler - občas se tu mihne odhalené lýtko :)
84%
(zadáno: 11.2.2015)
1)60% 2)80% 3)70%
Ale všechna čest všem zahraným párům v podání Janečkové a Kalužného. Poloh tam bylo hodně a je pěkné sledovat změnu jako mávnutím proutkem.
(zadáno: 27.9.2017)
Ano, je to kontroverní, infaltilní, sexistický a kdo ví co ještě.
Ale něco je rozhodně totální masakr. Takový divadelní brainstorming. Prostě nesmíte být konzervativní puritán.
A legendární scénky vytříbí čas do výběru z besídek a pak už není co řešit.
(zadáno: 26.10.2015)
Podle mě lepší ztvárnění než ve Studiu Dva - mnohem méně vulgarit. I když jsem představení viděl podruhé po dvou letech, i tak bylo celkem vtipné a překvapovalo mě. Líbil se opravdový konec a scéna včetně hýbajících se drátů/chlupů v kutlochu. Krom toho chlapi krásně zaimprovizovali při vypadnutí dveří z pantů.
65%
(zadáno: 5.4.2013)
Trojan byl neskutečný,doteď nechápu jak zde může mluvit a být pořád tak kamenný. Společně s p. Preissem hvězdy představení.
(zadáno: 18.9.2013)
Pestrobarevné představení pojaté úplně jinak než známý film, spíše podle knihy s tradičním přídavkem od hradeckého souboru. "Malý" kluci vypadají v podání dospěláků úžašně a vůbec celá scénografie a výprava je výborná (celá scéna je jeden velký "ostrov", na kterém je malá budova školy, velká krabička od sirek, šlehačková rakvička apod. vrchol je ale 20m sloní chobot). Kupodivu i diváci v podobě školou povinných docela tleskali, takže to považuji za úspěšnou výpravu :)
(zadáno: 5.4.2013)
Viděno podruhé během 4 let, v obouch alternacích. Ke komentářům níže asi není co dodávat.
(zadáno: 22.6.2017)
(zadáno: 2.6.2015)
Taškařice hodná Davida Drábka,která však na druhý pohled skrývá řadu podmětů k zamyšlení "nad českou kotlinou".Na české poměry nekorektní, až s "ebenovým" humorem. První, co vás zaujme, jsou rozhodně kostými (někdo si opravdu vyhrál) a pak charaktery, každý oplívající určitou vlastností.A kupa hlášek odkazující se na Ať žijí duchové až po Gibsonovi filmy.Živá broučí kapela jen krásně dokresluje tu českou hospůdku na mýtině.
ps:u mě nejvíc zabodovala ADHD myška (Natálie Holíková nám roste) a vlk s "lvím" srdcem na triku. Ale všichni odvedli výborný výkon thumbs up!
pps: jede se bez přestávky
(zadáno: 22.6.2016)
21.6.2016 - Divadlo Evropských regionů Hradec Králové
Kde divadlo sehnalo Matouše Rumla tedy nechápu, jen mochu říct, že tak autentického Chaplina jsem vůbec nečekal a až do konce jsem byl vždy příjemně překvapen! Celkově velmi nápadité veselo/hořké představení, kde se pořád něco děje, takže ty 2h+1h mi uběhli celkem rychle. Rozhodně nejlepší životopisné divadlo, co jsem viděl a standing ovation toho byly důkazem.
(zadáno: 16.3.2015)
Tomuto představení na první pohled vládnou herecké výkony (nejvíc bych vypíchnul asi Kristýnu Frejovou se svojí agresivní mediální managerkou, která má vše "pod kontrolou"), opravdu mě přesvědčily že jsem taky na nějakém sezení a snažím se zvládnout svůj život :) Délka představení sympatická a rekvizity využity taky maximálně (modelína se dá použít různě).
75%
(zadáno: 8.6.2017)
Hrozně příjemné představení. Uváděné rozmezí věků opravdu nelže - bavili se všechny generace.
Samostané vyzdvižení si zasluhuje nápad s videoblogem a promítáním rovnou na pozadí a k tomu všechny ty komiksové prvky. Nádhera!
ps: pro Čtyřlískáče povinné
(zadáno: 3.10.2016)
Volím plán B (=chlast).
První půlka neuvěřitelný drive, druhá kvůli tomu působí docela mdle (být to opačně, tak každý říká, jak to skvěle graduje).
Ve výsledku mě to příšlo jako super podívaná na 159. díl komediální telenovely bez začátku a konce.
(zadáno: 5.4.2013)
Petr Jablonský jako doslovný opak Mojmíra Maděriče opravdu překvapil. Básník/ imitátor se opravdu v době přemyslovců nevyskytuje často.
(zadáno: 16.4.2015)
Jak pohled do zvýrazňujícího zrcadla, když se podíváme na tyhle "důchodce" a syna. Opravdu jsem se bavil. Musím uznat, že pánové Štěpánek a Vlasák mají pohyby a gesta starší generace opravdu v ruce. Hospodyně je odzbrojující a tímhle stylem se dojde k jakésy vyrovnanosti na konci hry. 65%
(zadáno: 11.3.2013)
Dynamické,napínavé a originální zpracování - toť asi hlavní charakteristika. Opravdu se mi líbil celkový divadelní pohyb a využití mnoha rekvizit (plechová vana,kulečníkový stůl a hlavně bitelné dveře). Ze začátku možná zarazí střídání herců ve stejné postavě,ale po nějaké chvilce mi to přišlo dobré, člověk pěkně přemýšlel nad výkladem. Každopádně tleskám autorům a hercům za vynikající zážitek.
(zadáno: 10.9.2013)
Toto představení je hodně pocitové. Atmosféra tančírny je vykreslena výborně včetně návštěvních typů,štramáků mladých i starých a vedoucí tančírny.Problémové mě ale přijde změna "tempa" do druhé poloviny, kde se toho děje o poznání méně.
V předloze, pokud si pamatuji,je nějvetší důraz kladen na mladou reportérku tanga a právníka Joyse, to se však o inscenaci řici nedá. Zde je to postaveno na rovinu ostaního děje.
(zadáno: 5.4.2013)