Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Helena Grégrová: 12 % (40)
Jiří Landa: 12 % (67)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 12.4.2015)
Smyslové představení z romantického a syrového Ruska. Scéna super a k hercům není co vytknout, naopak. Nejvíce se mi líbily Míra Zavinčár, který si konečně zasloužil hlavní roli a Pavlína Štorková (u ní to nikoho nepřekvapí) a taky jako kočka Natálie Holíková. Bohužel mám pocit, že mi i něco občas uniklo, jelikož slov a veršů je o něco méně a taky jsem nečetl předlohu (což může znamenat hodně).
(zadáno: 10.11.2014)
Svěží komedie z tenisového prostředí. Pozor, pokud nesledujete tenis, tak si uberte 20%.
(zadáno: 12.12.2014)
+ hodně zhulené představení, gansterská poezie, scéna, hudební doprovod, kostýmy
- hodně zhulené představení, občas nedokončené myšlenky (záměrně(?), trochu víc neslušné mluvy než obvykle (ale k mafiánům to patří) - i tak některé dialogy jsou skoro jen z nadávek
Tak pokud jste otevřená mysl a dáte si předtím "lajnu" nebudete rozhodně nespokojení. Pokud jste ovšem puritání (na mluvu i živočišné věci), tak bych se tomu spíše vyhnul. Osobně jsem měl pocit určité nedotaženosti (včetně konce), která třeba časem vymizí.
předpremiéra 12.12.2014
(zadáno: 15.3.2017)
Název hry pro mě vyjadřuje i podstatu - je opravdu fuk, zda to uvidíte. Pánové přijdou maximálně o jedny dvojky striptérky a ženy možná o další díl "telenovely", tentokrát však na divadelních prknech. Ano, pár vtipů by šlo, ale celek na mě působí strašně mdle a prvoplánovaně.
(zadáno: 25.3.2014)
Hořsko/sladká revue v podávní Petra Rychlého, který roli zvládá pro mě velmi s přehledem. Líbyla si mi scénografie (hra se světlem a rekvizitami).Občas mě jen neseděli "vstupy" režiséra, který mi tím "trhal" nit.
(zadáno: 21.10.2014)
Drama schématem připomínající Dvanáct rozhněvaných mužů nabízí konfrontaci kamarádů pokud začína jít do tuhého. A to rozhodně jde už jen tím, že se to odehrává za války. Každý se snaží najít argumenty obhajující jaho existenci a zároveň se sám nikdo nechce obětovat=připravit o život a zachránit tim druhé. Podle mě velmi věrně zachycená hypotetická situace.
Pozn.: hra se hrála bez přestávky (2h)
(zadáno: 27.10.2013)
Poblitý pošťák byl fakt dobrý, asi si ho začnu míchat doma :) A jestli ty velké panáky rumu byly pravé (jako že z Radovana Klučka to prý zavanulo pěkně, když kolem nás morfovali do dalšiho flashbacku), tak jsou kluci dobrý, že to takhle v tahu zvládají :)
(zadáno: 19.10.2016)
Michal Dlouhý ve své standardní poloze, který ovšem oproti ostatním hrám (Kdo je tady ředitel, Kuzr negativního myšlení) dostává méně prostoru.
A na můj vkus příliž hlasité doprovodné zvuky (posunovní a třískání židlemi, různé rachocení, hádání..) až jsem skoro nerozuměl (Vysoké Mýto).
Klasika, která neurazí.
(zadáno: 5.4.2013)
27.12.2012 Představení,které pohladí na duši. Moc na romanťárny nejsem, ale byly jsme na tom v povánočním čase a bylo to úžasné. Hlavně trojice dam, každá jiná a přeci všechny něco spojuje. "Pometlo" Pavlína Štorková, "pecivál" Pavlína Tomicová i "ta zodpovědná" Isabela Smečková mě dokonale uchvátily.
16.1.2016 Po druhém shlédnutí musím poznamenat, že je to opravdu velmi vydařené představení. Pro někoho možná dlouhé, ale já bych mohl i pokračovat...
(zadáno: 27.10.2017)
Opravdu jsem nevěděl co čekat od typicky zájezdového představení, "z Prahy", dvojnásobně dražší než normálně a to ještě spíše délkou kratší.
A byl jsem příjemně překvapen! Hra má drive a tah na bránu. Navíc časem neskomírá, což bývá častý nešvar komedií.
Z herců mě nejvíc dostal J.Dolanský, ale ostatní drží dobře krok - vybalancované.
85%
ps: představení nakonec trvalo téměř 2h, je vidět, že jsou sladění a dovedou se i inprovizací doplňovat
(zadáno: 22.2.2017)
Velmi nápaditá hra se skvělým scénářem. To je super základ, který je vybroušen hradeckými herci. První půlka je taková uváděcí do situace, druhá to za hutnější atmosféry dokončuje. Je to takový mix cynicko hořké komedie/detektivka, kde výsledný dojem je pro mě velmi vyvážený.
A hlavně zde podle mě exceluje Jiří Panzner a Natálie Řehořová, ty jsem si vyloženě užival.
PS: pokud nakouknete do divadelní brožury, tak se dozvíte zajímavé souvislosti, včetně "životopisů" obou katů a jejich skoro bych nazval úchylek
85%
(zadáno: 30.9.2015)
Velká expresivnost Michala Dlouhého dodává hře jeho správnou dynamiku, patos i absurnost. Super hudba - a s ní spojené přestavby mi vůbec nevadili.
(zadáno: 27.9.2017)
Hořký a někdy úsměvný příběh o dvou sestrách a jejich životech. Herecky v čele s Pavlou Tomicovou není co vytknout. Tleskám i "Myšce" (Petra Výtvarová Krausová). První polovina je taková zahřívačka a z mého pohledu to má spád až v druhé půlce. Určitě stojí za to vidět, ale přesto mi přijde, že tomu trochu chybí "drive".
Ale malý živý orchestr to zvedá!
(zadáno: 5.4.2013)
Tak viděno podruhé během 3 let a musím hodnocení snížit z 80% na 70% a to prakticky jen kvůli délce. Jinak již zde zaznělá pozitiva samo zůstávají.
PS: a žádný Kotvald na ani jednom z představení nebyl (2012 a 2015), to vypadá, že to bylo jen na premiéře a v následujících pár představeních už ne
(zadáno: 27.4.2015)
Divadelní zpracování mě zaujalo více jak film. Tady to mělo opravdu náboj a šťávu, který vyústí ve slušnou katarzi. Michal Dlouhý, jako hlavní aktér, nezklamal a zbytek souboru jakbysmet (pro mě především Miroslav Hruška a Zuzana Onufráková).
(zadáno: 12.11.2013)
Obranné mechanismy chlapa v praxi. Náplň sic složená ze sociálních a genderových klišé, ale účel v podobě pobavení to splnilo. 54,99%
(zadáno: 15.3.2016)
Podle mě velmi podařené zpracování známých to balad (napočítal jsem 7). Pro mě hlavně "grafické" zpracování plné zajímavých nápadů (krev z dívky, 2 postavy v jednom herci...). Herce netřeba komentovat :)
(zadáno: 27.5.2015)
Originalalita zústává sobě vlastní Hradci, ač se režije ujímá "externí" duo. Pro mě 2 výborné scény - "proměna" Odetti v Odillii (excelentní Pavlína Štorková, školní diváci u projevu jejího "černého" já museli určitě šílet) a závěrečný ples, kde je napětí stupňováno hudbou v podobě potlesku a nastává vyvrcholení. Hudba, kulisy a samozřejmě herci (chtěl bych vypíchnou Jana Sklenáře a Míru Zavinčára) jako vždy výborné.
Pozn.:z derniéry