Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.4.2015)
Co je/bylo mocnější - dnešní mediální svět nebo tehdejší propaganda nacistického Německa? Jak velkou nese člověk vinu, byl-li strhnut událostmi ? Kdo musí sáhnout hloub do svědomí - bezskropulózní moderátor nebo filmařka propagandistických filmů? A vůbec, musí se člověk ospravedlnit jen před sebou nebo i před ostatními?
Paní Cibulková zaslouženě získala Thálii (ale i Ondřej Kavan velmi dobře)!
(zadáno: 19.6.2014)
(zadáno: 30.5.2019)
Mám z toho rozpačitý pocit. Smál jsem se, hercům nelze nic vytknout (obdivuji obzvlášť objem dialogů v cizích jazykách), ale přesto se mě toto představení moc nedotknulo.
Největší problém pro diváka vidím v tom, aby znal dané postavy a něco o jejich životě. Pokud by tam šel bez jakékoli vědomosti, tak bude asi dost otráven.
(zadáno: 7.6.2013)
Nápadité představení, scénograf a kostymér zasluhují určitě pochvalu. Bylo to opravdu pompézní = hodno MM.
Opravdu obdivuji "malou" Normu (Vilma Dršatová), na to kolik jí je, tak perfektní herecký výkon! K hereckým výkonům jinak není co vytknout, velký standart KD.
Z představení mám však přesto roztržitý pocit, že by z toho šlo vymáčknout víc. Trochu mě to minulo. Když to hodně zploštím, tak mě vytanou na mysli drogy, alkohol (co do sebe Marilyn pořád ládovala) a všudypřítomný "sexappeal" podkreslený živou kapelou.55,01%
(zadáno: 14.9.2015)
Tramp jsem nikdy nebyl, ale to mě nebránilo abych zašel. Hudebně dobrý. Ale na KD a obecně na můj vkus nějak hodně věcí se sexuálním podtextem/tématikou. Marně jsem v tom hledal smysl.
(zadáno: 19.2.2017)
Příjemná zábava na oddechový večer. Napočítal jsem asi 3 scény, kdy mě až bolely tváře od úsměvu. Ale přesto si nemůžu pomoct, že z toho šlo vymáčknout více komediálních scén a využit více "ovládání".
65%
(zadáno: 29.6.2017)
Pro někoho asi docela přepálené představení obsahují snad vše - skauting, zombie horror, komunistický proces, vydírání, narážky na různé filmy (Pulp Fiction) - leckdo tedy může být spíše nepříjemně překvapen.
Já jsem byl naopak s tou šílenou hrou plnou absurdit spokojen. Velké zvýraznění všeho je potřeba. Párkrát jsem se musel u něčeho smát nahlas, až na mě kamarádi nechápavě koukali. Hodně to připomínalo Noc oživlých mrvol od D.Drábka-http://www.ceskatelevize.cz/porady/10558215126-sm-kabaret/214542157500002-kabaret-ozivlych-mrtvol/
Skvělé herečky(a herci)!
65% (averze na znásilnění-> -15%)
(zadáno: 8.2.2016)
Pěkná 'Alenka v říši divů' s filozofickým přesahem. Ztvárnění psa, úlisné kočky a pochlebujícího chleba bylo pěkné + živá hudba a scéna. A Pavlína Štorková rulez :)
(zadáno: 9.12.2013)
(zadáno: 6.2.2016)
Takový galimatyáš se slepeným příběhem a různými herci i neherci z celé republiky (typem příběhu mi to připomínalo Kvasku). Něco je opravdu dost vtipné a jiné by měl být spiš kategorie "Kameňák". Nicméně, ač to tedy trvalo 3 hodiny + přestávka, tak jsem se bavil dobře. Navíc se mi líbilo využití scény. Takže spíše překvapení.
65% (obsazení Tofi,Schneiderová,Háma,Kavalčík,Lounová...)
(zadáno: 31.5.2013)
Tahle inscenace se zajisté bude líbit více dámám.A čím víc se Váš život podobá nějakým zbůsobem tomu, co probíhá na jevišti, za to si přidejte body k dobru též.
Mám 2 výtky:
-na dané téma opravdu dlouhé(zkrátit o hodinu a bylo by ok)
-párkrát velmi laciná a podbízivá vulgární mluva
Takže za mě: vidět, obdivovat paní Junžurovou a zapomenout.
(zadáno: 23.6.2015)
Typické zájezdové představení s minimem herců a rekvizit - nemusí být nutně na škodu. Zde mám bohužel pocit, že bylo tnuto vedle hlavně ve scénáři, který je opravdu slabý (až na pár míst v čele s vloupačkou). Tím pádem lituji i schopné herečky. A navíc je to představení určené podle mě hlavně pro ženy v letech.
ps: a zbytečně dlouhé - poslední obraz mohl být klidně vynechán.
(zadáno: 5.4.2013)
Vadilo mi poměrné hojné užití sprostých slov, za kterými jsem neviděl účel. Nějakou atmosféru to mělo, tu však poté vystřídal moment, který ji srazil.
(zadáno: 6.1.2018)
Asi šílenost. Tedy myslím tím už v základu, takže vytuněním od Drábka se nic menšího čekat nedalo. Něco bylo divné, ale u něčeho jsme se chlámali jak diví. Zpětně po měsící to vlastně bylo příjemné uvolněnění, které splnilo účel.
Herecky super jako vždy, ale kdybych měl někoho z herců vydvihnout, tak "Natalii Holik", která nám zraje jak víno a na pokojskou se skvěle hodila.
65%
(zadáno: 5.4.2013)
Neuvěřitelné. Nekorektní. Zomboidní. Nikdy jsem si nemyslel, že by to šlo takhle převést na prkna. Začínám Davida Drábka považovat za Quentina Tarantina ve filmové branži.
(zadáno: 10.11.2014)
Hra si hraje pěkně se zažitými klišé včetně hustokrutopřísných hiphoperů, "lajkování" dnešní doby a snědších spoluobčanů. A úplně jsem hleděl jaký krásný odstín má Jan Plouhar v roli Krakena, jestli ho něčím natírali (?)
(zadáno: 29.6.2017)
Takové netradiční útržkovité vyprávění o "šedé eminenci" prvního českého prezidenta, bez které by asi dost věcí nebylo. Olga v podání výborné Pavlíny Š.- nenápadná, skromná, metající občas hromy, zaujímající vždy nezraňující stanovisko, ale bez které by domov - Hrádeček vlastně neexistoval.
Zmínění rozhodně zasluhují i ostatní herci, které ztvárnili vše od Havla po jejich milované psy. A to včetně použití kytary a piána.
Hodně se mi líbíla široká scéna včetně světnice, lesa, ale i klubovničky.
Nej scéna pro mě asi temný závěr.
75%
(zadáno: 21.9.2016)
Z celého představení mi jako symbolika vytane věčné hašteření slavných hereček kdo se kde víc k*rvil a s kým to dělal. Ostatní jsou jaksi na druhé koleji. Bohužel mě tohle představení vůbec nezaujalo.
(zadáno: 11.4.2017)
Inscenace, která pro někoho může být docela těžko stravitelná i hodnotitelná. Je to prostě takový mix artového divadla (i na HK) / alternativy / surrealismu / romanťárny okořeněný sem tam nějakým vtipem.
Také jsem na to zprvu koukal, ale pak jsem se nějakým způsobem naladil a ve výsledku jsem měl celkem dobrý pocit, ač mi vše jasné nebylo.
Plusy jsou jednoznačně hudba (živá kapela), scéna (chápu proč hra dostala cenu) a herci. A muselo to dát obrovskou práci.
Ale někoho to může i dost nudit.
(zadáno: 29.6.2013)
Pestré představení využívájí výborně netradiční metody (promítání na plátno, stroboskop, bojová umění). Vůbec jsem se nenudil a čekal, co na mě autoři vymyslí. A salta dělající pérák zaslouží pochvalu.
(zadáno: 25.11.2013)
Gejzír bujarých surrealistických myšlenek zhmotnělý na jevišti. A hlavně, že je má kdo uchopit! - hradečtí herci v čele s panem Zapletalem dokáží všechno.
Obdivuji nekonečně kreativní proud nadávek, který není prvoplánovaný, má nápad a nekončí v záchodě. Z toho by si jiná divadla měla brát příklad. V představení se vyskytuje mnoho narážek a odkazů na vše možné od hradeckých, celorepublikových až po mezinárodní.
Avšak mám pocit, že toto představení není pro každého. Takže pokud nemáte rádi infaltinosti,dadaismus či stařeckou demenci dovedenou ad absurdum, tak volte raději jiné představení.
(zadáno: 17.5.2017)
Pěkně zpracovaná hra, která pocitově nemá 155 min jak je uváděno. Všechna čest Lucii Matouškové za její proměnu - skvělý slang, kterému není rozumět :) (což je na jednu stranu škoda). Proměna je relativně rychlá, ale pointa je zřejmá. Jedině bych zkrátil trochu závěr, 15 min se vše točilo jen okolo hlavního rozbroje, ale to pořád dokola.