Profil uživatele

Vratislav Honzálek

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 7 % (14)
Lukáš Dubský: 11 % (76)
Michal Novák: 11 % (25)
Pavel Širmer: 11 % (48)
Helena Grégrová: 12 % (40)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.4.2013)
Shakespeare položený do jiné roviny - trefa do černého pro novodobého diváka. Nadšení nevyprchává ani po 2 týdnech. Což dokazuje mých 11 kolegů, které jsem na představení nalákal.
Famózní Pavlína Štorková v hlavní roli společně s celým ansáblem hradeckého divadla proplouvá plynule mezi komickými,vážnými,absurdními i satirickými scénami jako nůž máslem.
Za výborný tah považuji chlapecký sbor "v oblacích", který představení skvěle doplňoval.A na nějaké to moralizování jsme od p.Drábka již zvyklý, takže by nás nemělo rozházet,ale naopak obohatit...
(zadáno: 2.3.2015)
Opravdu geniální přetavení nápadů/problémů dnešní doby do parafráze příběhu Romeo a Julie. Smekám před D.Drábkem a celým souborem, který se s grácií sobě vlastní ujal hraní. Hlavně se mi líbila ústřední dvojice v čele s Marií Poulovou. Taková nerdovská/stydlivá/geniální Júlie byla opravdu sympaťačka!A k tomu si přidejte tradičně super hudební doprovod Darka Krále.
(zadáno: 19.3.2014)
Splnilo účel večera, mile hostování v HK. Evidentně i téma vztahů nemusí být zpracováno hrubě. 54,99%
(zadáno: 5.4.2013)
Né, že by to nebyla sranda, ale při porovnání s ostatnámi inscenacemi zdejšího divadla mi v tom chybělo něco, co by mě chytlo za duši.
(zadáno: 13.6.2013)
Počet póz, které má v repertoáru paní Stašová, je opravdu vyjímečný. Smekám co v jednom dokáže uhrát v poměrně dlouhém představení(vzhledem k obsahu by mohlo být i kratší).
(zadáno: 24.2.2015)
Takový maškarádový mix s Čechy, Kanaďani a trochou špetky Veitnamce a Ruskou. Herci dobrý (hlavně Lábus,Vacková,Synková), horší mě přijde scénář, kterým vše trochu trpí - některé gagy povedené, jiné moc ne. Nejvíc mě rušily hudební vložky-překlenovačky, kdyby tam nebyly asi by to bylo lepší.
PS: a hláška O.Navrátila na otázku "co tady chcete? Snad né vraždit?"
"Ale né, co vás nemá, nejsme v Brodě" byla hodně cynická (ten den tam umřelo několik lidí)
(zadáno: 8.10.2015)
Z tohoto představení mám velmi rozpačité pocity. Scéna super, herce znám a jsou výborní (Zapletal netřeba komentovat), překlad musel dát hrozně práce, ale ve výsledku mě to neuchvátilo jak jsem čekal. Jako kdyby chyběl náboj. Z celé hry si vybavím pár vtipných dialogů a hlavně scénu "prvního" setkání Arnulfa se snoubenkou. A pro mě překvapivě kakofonickou hudební stránku. Ale jinak nic. Nechápu.
(zadáno: 8.2.2016)
(zadáno: 29.6.2017)
Umět proměnit smutnou událost v třeskutý(impro) humor - to se musí vidět a smeknout.
Viděno na Divadle Evropských regionů v HK, kde jeden z herců byl náhle indisponován "nohou v gipsu". Přesto nastopil, odehrál a vznikalo tam na jeho stav kupa narážek (poběž, sedni si - nemohu - tak si lehni....).
Maximální spokojenost.
(zadáno: 11.1.2016)
Docela velké zklamání ("Napínavá i zábavná..." rozhodně ne). Nemělo to pro mě žádný tah na branku, hlavně myslím kvůli režii. Myšlenka mi nepřijde tak špatná. Ale pár pousmání ve druhé půli to nezachrání a herci s tím moc dělat nemohli.
(zadáno: 30.3.2014)
Klasická komedie se zamotanou zápletkou a následně jak z té šlamastiky ven. V tomto případě v podání čestného soudce, který musí řešit "menší" záležitost se zákonem a sám si být soudcem. V HK roustou potenciální následovníci na velké role - Jan Vápeník se mi zde opravdu zamlouval+klasická P.Štorková a F.Richtermoc. Vlastně nemám žádných námitek :)
(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 25.2.2016)
Hustý...jak ve smyslu hutný tak i cool.
Takhle nabitou hru jsem už dlouho neviděl. Má to prostě "ten" drive, který vás chytne a vydržíte i to velké číslo uvádějící délku trvání hry. Na Ameriku velmi cynické, sarkastické a zároveň odzbrojující upřímností/pravdou. Výkon Zory V. Poulové je vynikající (a hodný Thálie) v těsném závěsu s Kamilou Sedlárovou. Vůbec všichni herci odvádějí skvělou práci a jsou velmi uvěřitelní (top je smuteční hostina).
ps: ač jsem na vulgarity celkem citlivý a v této hře jich zazní celkem dost, tak tady je nepovažuji za prvoplánovanou záležitost a hodí se tam
(zadáno: 26.6.2014)
Nemůžu si pomoc,ale toto bych veselou tragédií opravdu nenazval.První polovina mi přišla strašně utahaná a až ke konci se začalo něco dít. Ve druhé už to bylo lepší přesto na mě inscenace působí laxně a lenošně, pozornost se držela těžko. Kupa postav, ale polovina z nich řekne jen 3 štěky za hru. V názvu sice Váňa, ale mě to přišlo nejvíce o Soňě a doktorovi, kteří se mi líbili svým výkonem nejvíce.Pavla Gajdošíkovámi trochu svým výkonem připomínala Pavlínu Štorkovou. +tedy super hudba/doprovod při přechodech na klavír
(zadáno: 5.4.2013)
(zadáno: 16.4.2014)
Vypadá to, že několik desetileti stará hra již stratila svůj glanc nebo alespoň pro mě, jako mladší ročník(84), ztratila na aktuálnosti. Hru táhne p.Dvořák, o tom žádná. Ostatní působí jen jako komparz.
Kupodivu nejvtipnější moment byl při děkovačce, kdy divadelní slečna nesla všem kytku během zavírání opony. P.Dvořák ji nechal stát samotnou na jevišti a po znovurozhrnutí opony ji včlenil mezi děkující herce. Holka plná rozpaků :) ale bylo to sympatické.
(zadáno: 22.12.2015)
Hudba od Darka Krále, scény a hlavně nádherné kostými od Simony Rybákové vás prostě uchvátí. To vše přidané do řekněme alternativního vesmíru třech mušketýrů Davida Drábka a máme tu velmi atmosférickou hru z Francie.
ps:tato hra docela vybočuje z Drábkova portfólia předchozích her, tak aby někdo nebyl překvapen (není to taškařice)
(zadáno: 21.3.2017)
Vše je relativní a záleží na přístupu k věci - toť můj výtažek ze hry. Chybí mi nějaká výraznější pointa. Ale večer to zaplnilo.
(zadáno: 14.12.2014)
Jako jo, bavil jsem se :) (první hra od tohoto autora). Celkem slušné tempo s minimem hluchých míst.
(zadáno: 30.5.2016)
Drsné...mám vizi, že tohle bude docela kontroverzní hra. Milovníci nekorektního humoru jistě odcházet nebudou. Naopak milovníci spisovné češtiny, islámu a všeho "správného" asi na druhou půlku nezůstanou. Pro mě to byla silná hra, která se nebojí zavést diskuzi na třeba neoblíbené témata - navíc napsaná před 9 lety!. Herci jako vždy bez jakýchkoli výtek. Nejvíc mě asi uchvátila Kamila Sedlárová a Zora Valchařová (připomínala mi Borax Kida z Futuramy S06E14), které uvidíte v netypických rolích. Jediné výtky by snad mohli směřovat na větší vysvětlení příběhu sklípkanů (a to sem byl na besedě).
(zadáno: 21.7.2018)
Vytvořit takou inscenaci chtělo rozhodně odvahu. Zvlášť, když se týká takového kontroverzního tématu. Výsledek je ale přesto podařený, vyzdvihuje kličkování hlavních hrdinů osudem. Herci si rozhodně zaslouží potlesk ve stoje za profesionalitu! Ps: moje matka pouze pronesla, že očekávala i nějaké úkazky z děl, třeba na pozadí (zazněla tuším jen v závěru)
(zadáno: 25.5.2019)
"Crazy" je moje druhé jméno.
Výborně jsem se bavil. Narážkami na jiné umělecký díla se to jen hemží (Ptáci, Mission Impossible, hudební motivy).
Nejvíc pro mě byla scéna v bytě, kalhoty a samotná loupež :D
Z herců se mi nejvíce líbili Zbigniew Kalina a Kristýna Hulcová.