Profil uživatele

Ytoska

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 14 % (5)
Jan Pařízek: 16 % (14)
Lukáš Dubský: 16 % (9)
Michal Novák: 22 % (11)
Helena Grégrová: 23 % (23)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 9.12.2015)
Brouk v hlavě - Divadlo na Vinohradech: 100 %
Za mě hra bez jediné chybičky. Představení dominuje postava Kamila trpícího vadou řeči, kterého výborně ztvárňuje Ivan Trojan. Další hvězdou je bezpochyby Viktor Preiss ve své dvojroli, na jejíž podstatě celá hra staví. Výborné odlehčené představení pro každého, kdo se rád směje :-)
Nakonec snad jen hláška ze hry: "E o iio!"
(zadáno: 8.4.2012)
České nebe - Divadlo Járy Cimrmana: 100 %
(zadáno: 2.6.2012)
Můj báječný rozvod - agentura ADF: 100 %
Hra je hereckým koncertem možná nejlepší české herečky současnosti; ač ve svých sedmnácti letech ještě nemám sebemenší zkušenosti s tím, o čem celá hra je, bavila jsem se více než dobře.
(zadáno: 8.5.2012)
Na útěku - Divadlo Ungelt: 100 %
Herecký koncert dvou skvělých českých hereček. Výborná odpočinková komedie plná černého humoru i skrytých dvojsmyslů; vhodná zejména pro dámy :-)Výkon Jany Štěpánkové byl o něco silnější, ale myslím, že je to i charakterem postavy, kterou hraje, protože třeba mně přilnula Claude k srdci mnohem víc než Margot.
(zadáno: 14.2.2014)
Vzpomínky zůstanou - Divadlo Ungelt: 100 %
Výborné představení a herecký koncert Z. Adamovské a P. Štěpánka. Hned po skončení hry mě sice trochu mrzelo, že neskončila happy-endem, ale nyní jsem za to ráda; není to tuctová hra a příjemně překvapí.
(zadáno: 19.12.2013)
Zkrocení zlé ženy - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 100 %
Hra viděna dvakrát. Obdivuhodná je u tohoto zpracování kostýmní výprava. Słovní hříčky baví všechny diváky a obsazení kvalitních herců celý zážitek dokonale doladí.
(zadáno: 29.4.2013)
Ještěrka na slunci - Divadlo v Řeznické: 100 %
Pro mě skvělý divadelní zážitek potvrzující již téměř pravidlo: ,,Čím méně herců, tím lepší představení.". Celá hra na mě působila vyrovnaným dojmem, co se týče děje i emocí. Sara v podání Hany Maciuchové byl skvělý - když se smála, měla jsem na tváři úsměv; když jí po tvářích tekly slzy, draly se do očí i mne a když ve vzteku křičela na svého sluhu Pitoua (Jaroslav Satoranský), bála jsem se cokoli udělat, abych ji nějak nerozlobila ještě více. Ovšem i výkon pana Satoranského byl skvělý ve všech rolích, které mu Sára nadiktovala.
(zadáno: 7.9.2014)
Monty Python’s Spamalot - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 100 %
Tleskám, tleskám, tleskám!!! Skvělé představení, úžasný muzikál, obdivuhodné výkony herců. A navíc vůbec nevadí, pokud divák Monthy Pythony nezná.
(zadáno: 15.4.2018)
Šest tanečních hodin v šesti týdnech - Divadlo Bolka Polívky: 100 %
Herecký koncert a potvrzení pravidla, že méně (rozuměj herců) znamená více (rozuměj kvalitnější zážitek). Hra je skvělou ukázkou propracovaného dramatu, ve kterém se v jednu chvíli srdečně smějete hláškám, které si chcete zapamatovat a začít používat, a za okamžik vám tečou po tvářích slzy. Chantal Poullain je ve své roli skvělá a věrohodná a Martin Kraus, který se při závěrečném tanci nechal unést emocemi (stejně jako většina publika) jen dokázal, že velmi dobře rozumí tomu, co hraje.
(zadáno: 8.6.2013)
Ženy - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Povedená komedie, která potěší a neurazí. Skvělý výkon zejména M. Tallerové, ale i Jany Hejret Vojtkové.
(zadáno: 12.5.2013)
Babička - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Babičku známe všichni, ale jen málo z nás ji četlo,i proto si myslím, že je štěstí, že někdo vytvořil tak skvělé představení, jež nám dává nahlédnout nejen do příběhů babičky, ale i do života Boženy Němcové. Celý zážitek podporuje kvalitní použití světel a hudby. Co se týče výkonů nejde jinak než vyzvednout výkon Elišky Balzerové v roli moudré a přece prosté Babičky, mimo ní stojí za zmínku výkon Báry Mošnové jakožto Viktorky a Ivy Pazderkové jako kněžny. Skvělé výkony podávají ale i D. Rous, M. Doležalová a V. Chaloupková. Brilantní výkony předvedly také děti.
(zadáno: 22.3.2014)
Až naprší a uschne - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Milé, vtipné a britské. Musím přiznat, že druhá půlka je atraktivnější a má jaksi lepší spád, nicméně celá hra je vtipná a člověku nezmizí úsměv z tváře ani dlouho po konci představení. Hlavní hvězdou je samozřejmě paní herečka Eliška Balzerová, ale mile překvapují i Marie Doležalová a Matěj Nechvátal. Hra je jednou z výborných konverzačních komedií britského autora Noëla Cowarda, což už je samo o sobě zárukou kvality a ve spojení s Divadlem Na Fidlovačce vzniká jedinečný divácký zážitek.
(zadáno: 4.5.2015)
Maškaráda aneb Fantom Opery (ankh-morporkské) - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Velmi zdařilé provedení Pratchettovy Maškarády; kostýmy i scéna vtahují diváky do prostředí Zeměplochy a výkony všech herců jsou přinejmenším obdivuhodné. Vyzdvihla bych M. Tallerovou jako Bábi Zlopočasnou a J. Hejret Vojtkovou jako Stařenku Oggovou. Jediné, co ještě není zcela doladěné jsou zvukové efekty a pohyby na jevišti.
(zadáno: 22.10.2015)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Velmi zajímavá inscenace, jen mě mrzí, jak byly "odbyté" komedie... Dílo Williama Shakespeara je pojato velmi moderně a odvážně a divákovi, který jeho hry alespoň trochu nezná, asi nic neřekne. Naopak pro fanouška klasického zpracování her alžbětínského velikána tato inscenace také nebude. Vyzdvihnout musím akrobatický výkon V. Helšuse ve hře Othelo a jeho provedení Ofélie v Hamletovi. Zábavné je i zapojení diváků do celé hry.
(zadáno: 17.1.2014)
Podivný případ se psem - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Skvělé, skvělé, skvělé! Nemám naprosto co vytknout. Výkon Tomáše Váhaly v hlavní roli byl neskutečně věrohodný a velmi se mi líbilo i vyřešení vedlejších rolí tím, že herci stále seděli na podiu v podstatě také sledovali celé představení. Nápad s tabulí místo jeviště je zajímavý a určitě velmi přínosný pro celou hru.
(zadáno: 28.12.2014)
Fantom opery - Goja Music Hall: 90 %
Na můj vkus až moc operní, ale jinak není co vytknout. Radim Schwab jako Fantom byl věruhodný a má na Fantoma krásný hlas. Výprava a kostýmy překonaly všechna očekávání.
(zadáno: 31.5.2016)
Srnky - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Super super super :-) Naprosto netradiční hra propujující osudy 4 "vyvrženců" společnosti. Skvělé výkony Michala Maléře, Martina Polácha i Tomáše Váhaly a povedé zapojení žen "srnek".
"my jsme srnky a jsme velmi plaché ..."
(zadáno: 31.5.2016)
Mlčení bobříků - Divadlo pod Palmovkou: 90 %
Byla to jízda, už je to více než týden, co jsem hru viděla a stále se ve mě perou pocity pohoršení a úžasu nad zpracováním takto citlivého tématu. Výkony všech nemálo herců jsou obdivuhodné ve všech rolích, ve kterých se nám představují. Samotný příběh Bedřišky Synkové je velmi zajímavý a po shlédnutí hry mě donutil zjistit si o něm více. Jakožto skautku mě urážely některé scény parodující skauting a některé části se mi zdáli příliš ukřičené.
(zadáno: 31.3.2015)
My Fair Lady - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Provedení libereckého divadla jsem se vcelku bála, ale nebyl důvod. Prvních 5 minut bylo velmi slabých, ale pak se herci rozjeli a byla radost zpěv poslouchat. Druhá půlka byla o něco slabší, ale to je dáno již předlohou. Alžběta Bartošová v roli Elizy zářila a za vyzdvihnutí stojí i výkony Martina Polácha a Oldřicha Kříže.
(zadáno: 9.12.2015)
Škola žen - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Nevím, zda větší zásluhu na tom, jak hra v DFXŠ má Moli?re tím, jak dílo napsal nebo herci, kteří stvárňují jednotlivé postavy. Celkově nelze než vyzdvihnout výkon Martina Polácha v hlavní roli a Tomáše Váhaly v roli Horáce. Za slabší výkon považuji výkon Karolíny Baranové, která opět přehrávala, což zrovna v této hře není vůbec potřeba. Představení jako celek je příjemným odlehčením na večer po náročném dni a veršovanost působí i v dnešní moderní době mile (občasné ne zcela dokonalé rýmy celkovému dojmu neškodí). Můžu jen doporučit :-)
(zadáno: 16.5.2015)
Dohazovačka - Divadlo Na Fidlovačce: 90 %
Dohazovačka je jednou z velmi povedených komediálních oddechových her, které již tradičně patří do repertoáru Divadla Na Fidlovaččce. Představení je plné vtipných scén, hlášek ze života, které na sebe může napasovat snad každý a suchého humoru; nechybí ale ani chvilka na zamyšlení během monologu Dolly Leviové a příjemným oživením je píseň v první polovině. Z herců tradičně excelovala E. Balzerová, které zdatně sekundovala S. Pogodová a L. Rous. Slabším se mi zdál výkon pana Maryšky. Nezbývá než dodat: "Ženy jsou opravdu úplně jiné, než muži."
(zadáno: 24.3.2013)
Její pastorkyňa - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 90 %
Byla jsem na derniéře a velmi lituji, že jsem nešla již dříve. Výkon Markéty Tallerové byl skvělý jako vždy a potlesk ve stoje byl naprosto zasloužený. Jsem ráda, že se divadlo nepokusilo tento klasický kousek modernizovat.
(zadáno: 16.4.2012)
Carmen - Hudební divadlo Karlín: 90 %
Muzikál jsem viděla jak s Dashou, tak s Luckou Bílou. Musím říct, že na Lucce bylo vidět, že si představení užívá o 100% více než Dasha. Když jsem viděla muzikál podruhé zažila jsem hvězdné obsazení (Bílá, Korn, Křížková, Dasha a Noid) a bylo to dokonalé.
(zadáno: 6.8.2012)
Paní plukovníková - Divadlo Na Jezerce: 90 %
Skvělá paní Bohdalová, určitě bych šla znovu, jediné, kvůli čemu nedávám 100% byl fakt, že nehrála Simona Stašová ani Jana Štěpánková.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>